Skocz do zawartości

Chicago Bulls- sezon 2005/06

josephnba

Rekomendowane odpowiedzi

Podzielam w całości zdanie Vana, zresztą w Rumorsach pisałem podobnie. Jasne, że żali mi Duhona, bo to bardzo inteligentny i skromny PG, a takich jest w lidze jak na lekarstwo, ale żeby coś zyskać trzeba też coś stracić, a Byki jak pisałem wcześniej wcale w porównaniu z tym co zyskują nie tracą dużo. Ok kontrakt LaFrentza jest zawyżony, ale zawyżona jest zdecydowana większość kontraktów zwłaszcza wysokich graczy, a wielu z nich nie daje tyle co daje Reef. O plusach jakie zyskujemy biorąc Pierce'a nie muszę nawet wspminać, bo są oczywiste. Jasne, że tracimy większośc użytecznego backcoardu, ale jako zespół zyskujemy nieporównywalnie więcej. Gdyby udało się np za Duhona wcisnąć powiedzmy Pargo czy niegrającego Sweeta to byłbym szczęśliwy, ale raczej takiej możliwości nie ma, a w Bulls potrzeba gracza z wyższej pólki, który w takich końcówkach jak np dziś będzie w stanie oddać decydujący rzut. Jak słusznie zauważył Van Bulls z PP w składzie z miejsca skaczą do czołówki konferencji i z odpowiednuimi zmianami rosterowymi (co Pax jak narazie robi dobrze) wkrótce Byki mogą liczyć się w walce o wyższe cele, może nie odrazu w walce o Finał ligi, ale w walce o ECF napewno.

Jeśli dojdzie do tej wymiany żal będzie oddawać Chrisa, ale jego moiejsce w offseason można zastąpić jakimś niezłęj klasy rozgrywajkiem, nawet takim podstarzałym, który będzie wchodził na kilka minut i odciążał Kirka.

Po tm transferze Byki z miejsca stają się jeszcze ciekawszym kąśkiem dla FA co w niedalekiej przyszłości może tylko pomóc w osoągnięciu zamierzonego celu

Dla mnie jeśli nie będzie inej możliwości i Bulls będą musieli poświęcić Duhona to i tak powinni się na to zgodzić bo korzyści są zbyt wielkie, żeby ryzykować, a stracić możemy All-Stara, który już teraz może wprowadzić Bulls na wyższy poziom

ps.Jezeli Indiana wycofała sie z trejdu za Coreya to nie wiem czy Celtowie by sie skusili

Cóż Pacers mają ambicje na PO w tym sezonie, a kontuzjowanych i tak u nich dostatek, Celtics i tak się przebudowują, skoro chcą się pozbyć PP to raczej na PO nie liczą specjalnie a taki Corey od przyszłego sezonu by się im na pewno przydał.

Trade z Bulls Pierce/Lafrentz za Duhona/Gordon/Piatkowski/Thomas jest dla Celtics opłacalny bo dostają dwóch tanich jak barszcz z kilkuletnimi kontraktami utalentowanych obrońców i prawie 17mln w kończących się kontraktach, Denga czy Nocioniego zamiast Duhona im pewnie i tak nie oddacie, Sweetney Celtics niepotrzebny bo mają Jeffersona i Perkinsa a reszta to mało istotne pionki.

Salaray bedzie zapchane, dobra, w to lato nie poszaleja Byki fakt, ale jeszzce raz napisze, czy w to lato bylaby szansa pozyskać gracza pokroju Paula Pierce'a. Na liscie FA po tym sezonie nie ma zadnych, podkreslam zadnych graczy klasy ASG. Do tego pozycja SG była od pewenego czasu slabo obsadzona, tzn przesuwano tam wypowych rozgrywajacych(pamiętajmy ze Gordon przychodzil do ligi jak G, ktory jeszcze nie byl okreslony ze bedzie shooting). Pierce jest obecnie najlepszym wyjściem. Z mlodych gniewnych Byki powinni sie juz naprawdę liczyć. 29 lat? To duzo , moim zdaniem nie , jeszcze z 5 lat przed nim gry to naprawdę sporo. Raef znająć Skitelsa i tak by nie grał więcej niz 20 minut, bo ten stosuje duza rotację na pozycjach F-C. A po tym sezonie moze zostanie jeszcze cos kasy na jakiegoś grajka(trochę na pewno zostanie) pod kosz, chocby Nene :evil: (tu lekko przesadziłem :)).

:D:D:D

Chyba niektórzy(Byku,Kore),za dużo wymagają od takiego trade'u.

Nie oszukujmy się jeżeli Celtics mieli by iśc na to,to tylko z Duhonem,bo najbardziej im zależy na dobrym PG,a Chris takim jest,szkoda nieszkoda trzeba bedzie go oddać jak się chce miec PP w Bulls,nie upchniemy za Chrisa Sweeta czy Pargo :?

Byku nie wiem czemu tak bardzo przywiązałeś sie do Duhona,rozumiem dobry i solidny PG,ale mamy Kirka,jak pisał Josephnba,żeby ulżyć :lol: Kirkowi można podpisać jakiegoś 'podstarzałego' solidnego rozgrywajka,bo Pargo wiadomo jak gra(PS.Pamietacie jak pisałem żeby spróbować podpisac znowu Jay'a Williamsa,to wszyscy wtedy żałowali Pargo,a mogło sie okazać że Jay byłby świetnym uzupełnieniem Kirka,szkoda że nie wypaliło :( i Jay siedzi w domq oglądając NBA w ESPN :twisted: )

Mi dużo bardziej szkoda w takiej wymianie Bena,nie tylko za jego powera,ale za to jak jest przywiązany do Chicago i Byków,nie raz podkreślał że chciałby spędzić tu całą karierę,po tylu 'grajkach' jacy byli w Bulls i olewali drużyne,takie podejście Gordona to naprawde skarb,ale cóż Paul Pierce mógłby jak to już było napisane wyciągnąć Bulls z szarości,bo napewno jest do tego zdolny,a w dodatku ułożony i solidny(jak Duhon :lol: ) :wink:

Mi dużo bardziej szkoda w takiej wymianie Bena,nie tylko za jego powera,ale za to jak jest przywiązany do Chicago i Byków,nie raz podkreślał że chciałby spędzić tu całą karierę,po tylu 'grajkach' jacy byli w Bulls i olewali drużyne,takie podejście Gordona to naprawde skarb

Pamiętaj, że było wielu takich, którzy deklarowali chęć pozostania w zespole do końca swoich karier. Carter, Artest to pierwsze nazwiska, które przychodzą mi na myśl. Prawda jest taka, że czasami z róznych powodó gracze zmieniają zdanie

Nie twierdzę, że podobnie byłoby w przypadku Bena, ale różne rzeczy działy się już w NBA i tak naprawdę pewnym deklaracji poszczególnych graczy być nie można, zwłaszcza w ostatnich latach :wink:

Kirk wraca na swoją naturalną pozycję i macie Hinrich/Pierce/Deng/Chandler to będzie trzon waszej drużyny

a w przypadku kontuzji jednego znich bedziemy drugim Houston... moim zdanie z tym trade nalezy poczekac... zespol jest budowany na przyszlosc czyli za 2-3 sezony mozemy osiagnac duzo wiecej...

Panowie (panie jesli są takowe)

Ja wiem ze PP jest super hiper zajebisty i moze nas poprowadzic hen hen hen wysoko (ten sezon 2 runda).

Tylko że Bulls po to maja kontrakt Tima Thomasa zeby go wymienic gdy bedzie dobra okazja na sprzyjajacych warunkach.A ta wymyslona przez pismaków z udziałem całej plejady graczy Bulls plus picki nie jest wymianą jednostronnie korzystną dla chicago. Trzeba czekac a nuż jakiś "gwiazdor" nie wytrzyma porazek złej atmosfery trenera itp i wtedy wyjezdzac z porozycją. Powtarzam nie ma sensu na siłę rozpieprzac tego co jeszcze parę miesięcy temu stanowiło zgrany monolit, nie za taka cenę. To nie bulls chcą rebuldingu. Nie napalac sie jak Krause na J.Rosa tak najarał że mu 3/5 piątki oddał. Chce Ainge sprzedac Piercea, luz, propozycja Bulls, ale nie na zasadzie co by Celtoowie też mieli fajnie. Podobno Denver "porponują, proponowali" Millera i Nene. Żadna rewelka!

Ogólnie to Bulls z perspektywy czasu na trejdach nie wychodzą jakos specjalnie, więc moze dlatego jakos sceptycznym do tej propozycji z Duhonem w udziale.

Joseph kiedyś pisał mądrą rzecz bulls mają czas i jezli ten sezon ma by wynikowo do tyłu to nic wielkiego sie nie stanie. I to jest naprawdę dobra rada. gramy ostanio przyzwoity basket regres formy z końcem grudnia wydaje sie byc złym wspomnieniem. Bulls licża sie dlaej na wschodzie. Jeli Celtowie sprzedac swojego lidera to oki ale na zasadach Bulls bo to nie my chcemy... To nie nasz lider czuje ze nic nie ugra w zespole... to nie my chcemy upchnac przepłacanego kolesia z długaśnym kontraktem to nie my chcemy odmładzac zepoł bo takowy już posiadamy.

Oczywiscie mozan powiedziec że brakuje na gracza All-star by osiągnac sukces juz teraz. Tylko jaki to moze by skuces? Druga runda playoffs?

czy warto poświecac az tyle tym bardziej że do playoffs i tak wejdziemy z obecnym rosterem.

trejd, ale na warunkach Bulls, pasi wymieniamy, nie strzałeczka i krzyzyk dla każdego na drogę!

Jak zwylke zgadzam sie z trzezwo myslacym poprzednikiem. Pamietam trade sprzed kilku sezonow z J. Rose... oddalismy kilku zajebistych zawodnikow za kiche jakich malo... teraz mielismy wkoncu szczescie i przyszlo do nas kilku obiecujacych graczy takich jak Duhon, Deng, Gordon... Warto isc dalej ta droga tym bardziej ze juz teraz wyglada to calkiem dobrze... a przyszlosc powinna byc jeszcze lepsza.

Byku dobrze mówisz że nie ma co się 'podpalać' tak bardzo na ten trade,że można wywalczyć dogodniejsze warunki,i gdyby miało to wszystko wypalić,dobrze by było gdyby tak się stało.

Ale nie ma też co płakać nad Duhonem czy Gordonem,bo żaden z nich nie ma co się oszukiwać nie osiągnie poziomu PP,zgodzić sie trzeba że to Celtowie 'szukają' tej wymiany,a nie Bulls.

Mówisz poczekać,może ktoś sie 'zdenerwuje' ale ile już było takich sytuacji miał być KG,miał być Bosh,i jak narazie nic z tego i nawet się nie zanosi,a Paul jest w zasięgu i wydaje się że nie dużym aż tak bardzo kosztem,szkoda tych picków no i LaFredzel też nie za bardzo,ale trzeba pamiętać co może dać PP Chicago,nie chodzi o cyferki,ale to on może utrzymać drużyne w końcówkach czego wyraźnie brakuje,nawet teraz kiedy wydaje sie ze kryzys za nami.

Może nie jest super hiper zajeb...y,ale nie porównuj tej wymiany do J.Rose :lol::lol: bo Pierce ma charakter i to najbardziej przyda się Bulls,ale zgodze sie nadal z Tobą że nie ma co się jarać tak i może dobrze piszesz ze albo na warunkach Bulls albo bye bye. :wink:

Może nie jest super hiper zajeb...y,ale nie porównuj tej wymiany do J.Rose Laughing Laughing bo Pierce ma charakter i

Gierap ja nie porównuje PP do JR tylko dopatruje sie analogii w oddaniu młodych gracz, hurtem do innego teamu. A czy to był Rose czu Pierce czy ktos inny jest mniej istotne wązne jest ot żeby za dwa sezony nie pluc sobie w brodę. A tak wyglądała sytuacja z Millerem i Artestem.

tyle od mojej skromnej osoby w temacie trej Cltics -bulls jak dojdzie do konkretnej wymiany to wóce do tematu.

PS. Paul skopał nam tyłki dzisaj w nocy

ps.Sweet odnalazł cień aprobaty w oczach naszego pana i władcy pana SS :wink:

A ja podsumuję tę naszą dyskusję jednym zdaniem

Kogo łatwiej pozyskać- rezerwowego PG czy All-Stara pokroju Pierce'a? :wink:

Sweetney takes advantage

Skitels to taki typ, u którego nigdy niewiadomo czy i ile zagrasz. W ostatnim meczu wreszcie zagrał Sweet, który wg Scotta bardzo dobrze spisał się zwłaszcza w pierwszych minutach pobytu na parkiecie. Widać, że chłopak jest głodny gry i może dobrym pomysłem było przetrzymać go chwilę na ławce, ale teraz Scott powinien dawać mu po te parę minut w każdym meczu, zwłaszcza, że strefa podkoszowa różnie czasami wygląda. Cieszy mnie "powrót" Sweeta do łask, choć czy Mike faktycznie wrócił okarze się w meczu z Suns, a pamiętamy, że z Suns był to pierwszy mecz w tym RS kiedy Scott postanowił nie wpuszczać Sweeta na boisko, bo jak stwierdził nie pasował do taktyki przeciw Słońcom :?

Bulls po dack-to back na wyjeździe mają teraz chwilę wolnego, która napewno im sie przyda, bo droga z Dallas do Oklahomy napewno dobrze na nich nie wpłynęła i tym po części usprawiedliwiam porażkę. Ostatnio przeciw Suns było blisko, była dogrywka, której wcale być nie musiało, ale zostawmy to już...

Bulls mają niezłe podstawy do wygranie tego meczu, bo w Suns strefa podkoszowa jest słabo obsadzona. Dużo penetracji powinno przynieśc sporo pts i mam nadzieję wolnych, a tak grający jak ostatnio Tyson też będzie nie lada wyzwaniem dla "wysokich" z PHX, liczę na sporo ponowień i punktów drugiej sznasy.

Pierwsza zasada przeciw Suns- nie dać im sięwciągnąć w wymienę ognia, bo strzelb to oni mają do zaje***ia :!: Czyli wniosek- nie wpuszczać Pargo :wink:

PS: Oddanie Artesta z perspektywy czasu wydaje sie dobryjm posunięciem, choć może w Chicago by mu tak nie odwaliło :roll:

Ale Millera nie daruję i to jeszcze na czyją korzyść- Currego ehhhh

Dzisiaj na hoopsie jako glowny jest news o tradzie Goodena do Bulls. Jednak nie pisza kiedy, jak, z kim i za kogo... jedynie daja kilka zdan Kirka o tym ze to jego przyjaciel, ze w Bulls moglby grac o wiele lepiej bo w Cavsach nei gra na 100%.

Inny news jest jeszcze bardziej tajemniczy (a raczej rumour nie news) - a mianowicie o dolaczeniu do wymiany Magic - Nuggets, ale tu juz w ogole zadne nazwiska nie padaja...

I ostatnie - cos o Martinie z Nuggets wlasnie, ale co dokladnie to ja nawet nie doczytalem... po prostu ze "inna plotka mowi..." oraz "ale taki kontrakt byl;by ciezki dla Bulls"...

Ja jestem ciekaw kogo bysmy mieli oddac za Goodena.

Inny news jest jeszcze bardziej tajemniczy (a raczej rumour nie news) - a mianowicie o dolaczeniu do wymiany Magic - Nuggets, ale tu juz w ogole zadne nazwiska nie padaja...

z tego co widziałem to Nene + Watsona za Francisa lub cóś w ten deseń.

Ja jestem ciekaw kogo bysmy mieli oddac za Goodena.

Na mój gust to jakiegoś PG, to właśnie rozgrywającego najbardziej potrzebują Cavs. Duhon? :)

z tego co widziałem to Nene + Watsona za Francisa lub cóś w ten deseń.

tak, tyle ze Ty mowisz chyba o wymianie miedzy Magica a Nuggets, a tam byla plota jakoby miala byc ta wymiana potrojna... :>

Na mój gust to jakiegoś PG, to właśnie rozgrywającego najbardziej potrzebują Cavs. Duhon?

No tak mowila poprzednia plotka sprzed kilku/kilkunastu tygodni... dzisiaj nikt tego nie mowi. Wiec albo to jest oczywiste albo tak nierealne :>

Na e-baskecie piszą że ewentualna wymiana mialaby obowiązywać właśnie Duhona. Więc masz nosa Pietras :wink:

Swoją drogą nie wiem co myslec bo Gooden to bardzo dobry i solidny gracz podkoszowy a Duhon przydalby sie Cavs bo tam rozgrywa Snow ktory juz swoje lata ma i mimo ze to role player to przydalby sie ktos mlodszy. Ja tam nie jestem szczegolnie zaglebiony w sprawy Bulls wiec sie wiecej nie wypowiem :wink:

Swoją drogą nie wiem co myslec bo Gooden to bardzo dobry i solidny gracz podkoszowy

Gooden to Cipa

Niechcemy go w Bulls :? :? :?

Widąc jaki z niego grajek jak wszyscy chcą go sprzedawac, ze tez Kirk ma takich kolegów!

Jak by coś takiego wyszło to dokładam sie do biletu Józefowi do Chicago...

nie lubie tego deadline! człowiek musi takie rzeczy czytac...

Gooden to Cipa

Niechcemy go w Bulls

Widąc jaki z niego grajek jak wszyscy chcą go sprzedawac, ze tez Kirk ma takich kolegów!

Jak by coś takiego wyszło to dokładam sie do biletu Józefowi do Chicago...

nie lubie tego deadline! człowiek musi takie rzeczy czytac...

A zbiera najlepiej z Cavs to co ma powiedziec reszta wysokich tam? :wink: Albo co reszta ma powiedziec o wysokich Cavs :P A swoja droga Duhon za Pirce'a to nie za malo?

A swoja droga Duhon za Pirce'a to nie za malo?

Jasne że za mało,dokładamy TT i Pajka :lol::lol:

To chyba już równo dla Celtics wychodzi :roll:

A co do Goodena,jestem z Josephem i Bykiem,jeśli Pax odstawi takiego 'trejda' to jedziemy we 3 tam go zdymisjonować,nie stoje twardo za Duhon'em ale nie za Goodena OMG,z niego dziad sie zrobił nie ma co...

Po za tym widziałbym C,albo SG(PAUL!!!) a nie PF gdzie wrócił Tyson i odżył :wink:

No to w ogole jakas dziwna tendencja jest z tymi 'celownikami' Bulls... ja np. wiem ze i Harrington (Al) jest dobrym graczem, i Lee dobrym prospectem, i Gooden badz co badz cos tam dajacym we froncie no ale my zdecydowanie, BARDZO ZDEYCDOWANIE, potrzebujemy centra! Zadnych PFów, mamy Tysona, mamy Sweeta, mamy Othelle... (o Songaili nie mowie - choc jest - bo sympatia moja wobec niego jest zbyt mala).

No wiec mamy tych 4ech nominalnych PF ktorzy wymiennie graja na C a Pax chce sciagac (czy tez zainteresowany hest) kolejnymi PFs.

Bardzo dobrym i jak do tej najfajniejszym rumorem tradowym jaki slyszalem byl Pike - Doleac. I chociaz on mimo tego ze jest praktycznie czystą piątką gra czasami zbyt daleko od kosza (choc kto wie jak teraz gra, jak nie wychodzil prawie na boisko w tym sezonie) to przydalby sie, bo badz co badz zapelnialby dziure na srodku centymetrami i masą na te 10-15 min w meczu. Wiadomo ze ani Sweetney ani tym bardziej Chandler nie przepadają za grą na C wiec byloby to w pewnym sensie dobre rozwiazanie problemu 'zapychania zamiennego' i 'upychania' kolejnymi graczmi srodka, ktorym po prostu gra tam, nie podchodzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.