Skocz do zawartości

Chicago Bulls- sezon 2005/06

josephnba

Rekomendowane odpowiedzi

No Inf pozazdrościć, naprawdę ładna panna- jak to mówi mój wykładowca "udzielam rozgrzeszenia" :wink:

Co o meczu- dobrze, że wygrali, szkoda, że znowu dali sobie wykraść ponad 20punktową przewage i bardzo szkoda, że pozwolili się tak rozstrzelać JJowi, to nie świadczy dobrze o grze w D naszych G/F, dobrze, że z pomocą przyszedł po raz kolejny Benny, który dał zespołowi takie wsparcie jakiego chyba wszyscy kibice od niego oczekują. Chandler znowu d-d to cieszy, bo pozwala to sądzić, że wstępuje w niego jakaś stabilizacja, no i gracz, na ktorego zwrócone były oczy władz Bulls już od jakiegoś czasu- Al Harrington. Przyznam szczerze, że nie bardzo trawiłem tego gościa w poprzednich sezonach (jeszcze kiedy grał w Pacers), bo wprowadzał chwilami sporo zamieszania, ale w tym RS oglądałem Hawks już parę razy i zmieniłem o nim zdanie o 180 stopni, bo ten chłopak naprawdę wiele się od tamtego czasu nauczył, stał się bardziej zespołowy, ma lepszę selekcję rzutów (no może nie dzisiaj...) i zawsze kiedy oglądałem Hawks szczególnie jemu się przyglądałem. Byki są w całkiem komfortowej sytuacji jeśli chodzi o tego gracza, bo sam Al chętnie widziałby siebie w trykocie Byków w przyszłym RS, sam mówi, że Byki są jeenym z zespołów, w których zagrałby najchętniej (choc podobnie mówił o Pacers kiedy wyszła sprawa z Artestem :wink:). Po tym co widziałem w tym RS chętnie bym go przygarnął, zwłaszcza, że inny gracz, w którym wielu kibiców Bulls pokładało przyszłość nie zagrał już po raz kolejny...

Więcej tutaj

Może Reinsdorf z Paxem planują coś takiego: Sweet+ Pike z Ala- pewnie Hawks na to nie pójdą, choć z drugiej strony...lepszy wróbel w garści.

W sumie jeśli Sweet ma nadal nie grać, bo nie podpasował Skitelsowi to i dla niego i dla zespołu lepiej byłoby, żeby odszedł tam gdzie miałby okazję się rozwijać, bo szkoda mi tego chłopaka :cry:

dla tch ktorzy zgadli nagroda w postaci poprawnej odpowiedzi ktora brzmi:

Klaudia Carlos.... i nie zadna wmontowana tak jak tu ktos zasugerowal,,, a zdjecie pochodzi z wczorajszego Balu Sportu ...

W piatek natomiast byla na meczu Bulls vs Wizards wiec fani Bykow mamy kolejna piekna fanke BULLS :wink: :P:P:P

niech mi ktos wytlumaczy jak ten Tyson wymiata w takim stopniu tą tablice ofensywna :shock: dzisiaj znowu 10zb w ataku...

fatalna pierwsza polowa...

super trzecia kwarta, niezla 4a, ale koncowka niestety do dupy :/ 3 trojki Hinricha, 2 Noca spudlowane w najwazniejszych monmentach...

ale i tak brawa za charakter i odrobienie prawie 30pkt...

czemu Benny nie gral koncowki ??

Ogladalem mecz a wlasciwie koncowke 3 ciej kwarty i 4 ta kwarte. Do tej pory Bulls przegrywali w okolicach 30 pkt chyba. W pewnym momencie zaczeli odrabiac a to glownie za sprawa Kirka ktory po fatalnej pierwszej czesci zaczal trafiac. W 3 ciej kwarcie zdobyl chyba 16 pkt. Bulls w obronie ustawiali sie strefa i ograniczyli ofensywe Dallas do minium. Swietnie gral Tyson, Kirk... Nocioni trafil pozniej trojke. Szkoda ze zgubilismy kilka pilek ... ale najbardziej niesamowite chwile byly w koncowce meczu. wtedy to na kilkanascie sekund przed koncem Byki przegrywaly tylko 6 pkt (92-98) . Skiles poprosil o TO. Po wznowieniu najpierw Kirk probowal za 3, pilka chyba odbila sie od obreczy, zebral Deng, zagral do Noci ten tez za 3 - pudlo, ale zebral Tyson i znowu zagral do Duhona ten podlo - znowu zebral Tyson i kolejna proba trojki kirka i znowu chybiony... to byl taki moment kiedy Dallas niue wiedzialo co sie dzieje... ale jednak udalo im sie dowiesc zwyciestwo do konca spotkania.

Pozatym coraz glosniej sie mowi o trade z Bostonem. Prawdopodobnie pojdzie Duhon i Gordon... oczywiscie za Pierca. Z ciezkim sercem oddaje naszych mlodych walczakow... za bardzo ich chyba wszystkich polubilem.

no ja tez ogladałem druga polowe bo zaspalem :?

Ale jak obaczyłem ostatnie 2 minuty ostatniej kwarty to jakis horror a nie gra w basket było, mavs nas stłamsili swoim wzorstem i siłą a opcja w ataku Janerra Pargo wałil jumperki z kazdego miejsca na parkiecie.

W III kwarcie to Kirk był tą iskrą zapalajaca Bulls do walki i mielismy Harringtona i Chanldera na parkiecie.

Mavs moze nie zebrali duzo piłek ale właśnie w końcówce mieli wazne ponowienia jak nie zebrali to gracz BUlls nie mogąc zebrac wybił na aut itp itd. Na jaka cholere gralismy trójka Kirk Ben Duhon(pargo) cięzko mi zrozumiec (ale nie wyspany jestem to moze dlatego) POczekam do powtórki to na spokojnie luknę całośc.

Harrington tradycyjnie kwadrans na parkiecie!

Pozatym coraz glosniej sie mowi o trade z Bostonem. Prawdopodobnie pojdzie Duhon i Gordon... oczywiscie za Pierca. Z ciezkim sercem oddaje naszych mlodych walczakow... za bardzo ich chyba wszystkich polubilem.

PAx nie bądz ch$%# nie daj sie wycykac na taki trejd 8)

Cytat:

PAx nie bądz ch$%# nie daj sie wycykac na taki trejd Cool

To chyba jakiś zart, prawda Byku :?:

A i jesli juz jestesmy przy trade'ach to jak wiemy na wylocie jest

JR Smith z Nowego Orleanu i od razu znalazłem plotę jakby miał iść gdzie? Tak do Bulls za Songaile i drugorundowy pick, a z JRa do Illinois przeniosl by sie nie jaki Maciej Lampe. Szczerze powiedziawszy to nic lupszegonie mogloby być, ale co tam tak dla formalności podałem.

"The Celtics need a point guard. They like Delonte West, but more as a shooting guard. So consider this proposal: Chris Duhon, who has shown he can run a team and make a three-pointer, local favorite Ben Gordon from Connecticut, Eric Piatkowski and Tim Thomas (who have expiring contracts) along with the Bulls' No. 1 pick for Pierce and Raef LaFrentz."

Z Chicago Tribune, więc jest coraz glosniej a do 23 lutego co raz bliżej ;).

Nie, nie żartuje!

Wjebujemy sie w kontrakt Reafa do tego jakies gadki i picku dla Bostonu od NY, oddajemy nasz prawie naszą całą linię obronców. Jestem przeciwny oddaniu Duhona. to Boston chce czyścic Salary, czyszczenie kosztuje. Bulls nie są przyparci do Muru moga trejdowac ale nie muszą o czym zresztą wspominał Pax.

ps.Jakby jebaniec Curry nie odwalał szopek w lecie to mielibyśmy dopiero kartę przetargową.

Nie, nie żartuje!

Wjebujemy sie w kontrakt Reafa do tego jakies gadki i picku dla Bostonu od NY, oddajemy nasz prawie naszą całą linię obronców. Jestem przeciwny oddaniu Duhona. to Boston chce czyścic Salary, czyszczenie kosztuje. Bulls nie są przyparci do Muru moga trejdowac ale nie muszą o czym zresztą wspominał Pax.

ps.Jakby jebaniec Curry nie odwalał szopek w lecie to mielibyśmy dopiero kartę przetargową.

chodzi Ci o to ze jego bysmy rzucali na oferte ??

ps. tez mi sie jakos mniej coraz bardziej podoba ta oferta :? ten LaFrentz i ten pick... i wizja wiekszej ilosci minut Pargo mnie po prostu przeraza...

no gdyby nie ten Chris to bym juz sikal w majty za tym trejdem ;-)

A tak tracimy dwoch niesamowitych obroncow, cholernie mlodych... zwlaszxcza szkoda Chrisa ktory sie rozwija w piorunujacym tempie. Bennego bardoz lubie ale na taka wymiane poszedlbym bez wahania...

Tylko jest taki mankament ze Paul ma juz prawie 29 lat :/ Ile na najwyzszym poziomie pogra ? 2? 3 lata ? 4 ?

Panowie już nie przesadzajcie tak bardzo z tym Duhonem, jest fajny i w ogóle, ale jaki interes mieliby w tym Celtics oddając wam gościa trzepiącego 25/7/4 bez sporej ilości młodego talentu :?. Z Piercem jesteście w stanie wznieść się na wyższy poziom, ale z tym składem jaki macie to nie ma się za bardzo co oszukiwać do czołówki się nie będziecie zaliczać. Macie szanse pozyskać prawdziwą gwiazdę, Kirk wraca na swoją naturalną pozycję i macie Hinrich/Pierce/Deng/Chandler to będzie trzon waszej drużyny dla mnie to wygląda zdecydowanie lepiej niż to czym dysponujecie w tej chwili, dostaniecie tego przepłaconego Lafrentza i S5 macie skompletowane i wtedy pozostaje zająć się ławką, zobaczyć czego brakuje i zgrywaćdrużynę, naprawdę nie rozumiem jak kibic Byków móglby nie chcieć poświęcić dwójki Duhon/Gordon za takiego gracza jak Pierce :? To dla was moim zdaniem szansa na wybicie się z grona ligowych średniaków i Bulls powinni z niej skorzystać jeśli nadarza się okzaja.

Nie doceniasz Duhona panie VAN!

oj nie doceniasz!

Niech sobie Pargo wezmą!

Dziś jak "kaleczył" Mavs to myslałem, że rodzinę obudzę!

Sp.Kirk juz od poczatku roku startuje jako PG i gra tak więszkośc czasu na parkiecie!

Celtowie chca zmian nie Bulls, celtowie czyszczą Salary nie Bulls.

Ten cały Reaf to ma kontrat do 2009 roku!!

Swoją drogą Pierce mogłby raz zachowac sie nieprofesjonalnie i odstawic jakiegoś Vincea Cartera czy B.Davisa to by Ainge zmiękł :roll:

Bulls brakuje do czołówki stabilizacji myślącego Skliesa, PIercea byłby zadecydowanym przyspieszeniem tego postepu,ale i bez niego on nadjedzie z Sklisem na ławeczce badz bez niego.

Nie doceniasz Duhona panie VAN!

oj nie doceniasz!

Niech sobie Pargo wezmą!

Wręcz przeciwnie doceniam go, strasznie się latem napaliłem licząc, że może trafi do Lakers :) Co nie zmienia jednak faktu, że czasami trzeba kogoś poświęcić żeby zyskać, pewnie gdyby była możliwość, ściągnięcia PP i nie tracenia Duhona to super dla Bulls, ale takiej opcji może nie być i zjawi się ktoś inny z lepszą ofertą, którą Ainge weźmie. Na Pierce'a chętnych będzie/jest sporo pamiętaj także, że taki trade między dwoma drużynami z jednej konferencji, których nie dzieli przepaść w tabeli musi być korzystny dla jednych i drugich, za mniejszą cenę będą woleli go spuścić gdzieś na zachód i Bulls zostaną z tym co mają. Pierce zdaje się pochodzi z LA może chcieć tam wrócić, Clippers mogą rzucić przebudowującym się Celtics np. Maggetty'ego i Wilcoxa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.