Skocz do zawarto艣ci

Czy Bryant jest problematyczny?

Dr_Dread

Rekomendowane odpowiedzi

POST DR_DREADA

================

Ja nie rozpatruj臋 sprawy Kwame jako potencjalny bust (w艂a艣ciwie potencjalny nie bust ) czy w konteksie jego przydatno艣ci dru偶ynie, tylko jako zawodnika, kt贸ry, podobnie jak Walker, mo偶e stwarza膰 problemy (niekoniecznie tej samej natury).

No to w sumie, wydaj臋 mi si臋, 偶e robisz b艂膮d, rozpatrujesz ich tylko pod wzgl臋dem sprawiania problem贸w, Bryant te偶 sprawia problemy, Carter te偶 sprawia problemy, czy ich wszystkich mo偶emy rozpatrywa膰 pod szyldem "problemy" ? Wydaj臋 mi si臋, 偶e sytuacja danego zawodnika, umiej臋tno艣ci i przede wszystkim wiek, to 偶e na przyk艂ad O'Nealowi nie chce si臋 trenowa膰, nie daje nam prawa by mierzy膰 go t膮 sam膮 miar膮 co Kwame. My艣l臋, 偶e na takiego gracza, czy na taki problem trzeba spojrze膰 z wi臋kszej perspektywy, z odrobin膮 fantazji i wyobra藕ni, generalnie ogarn膮膰 ca艂膮 jego posta膰.

POST PI3TR45'a

================

Wyrazi艂em si臋 troch臋 za og贸lnie. Chodzi艂o mi o problemy natury wychowawczej, rozwalanie dru偶yny od 艣rodka, fochy, psucie atmosfery w szatni itd. Bryant takich problem贸w nie sprawia (BTW jakie wg Ciebie problemy sprawia KB Question Ch臋tnie z Van'em poczytamy Smile ).

POST VANA

================

Tak, tak ja te偶 ch臋tnie poczytam :) :twisted:

No nie wiem, mo偶e dla was zawodnik bezproblemowy gwa艂ci na ma艂ym wypadziku z kumplami recepcjonistk臋, przyczynia si臋 do odje艣cia z klubu dw贸ch wa偶nych zawodnik贸w, nie potrafi si臋 za bardzo dogada膰 z jednym z najlepszych trener贸w w NBA, a gdy dostaje to czego chcia艂, czyli dru偶yn臋 na w艂asno艣膰, to jego dru偶yna nie wchodzi do PO, jak dla mnie par臋 problem贸w u takiego gracza znale藕膰 mo偶na, i chocia偶 ceni臋 jego umiej臋tno艣ci i w sumie lubi臋 jako koszykarza, to daleki jestem od nazwania go zawodnikiem bezproblemowym. Zawodnikiem bezproblemowym jest Ray Allen, Chauncey Billups, Michael Redd i jeszcze paru by sie znalaz艂o. :)

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

No nie wiem, mo偶e dla was zawodnik bezproblemowy gwa艂ci na ma艂ym wypadziku z kumplami recepcjonistk臋, przyczynia si臋 do odje艣cia z klubu dw贸ch wa偶nych zawodnik贸w, nie potrafi si臋 za bardzo dogada膰 z jednym z najlepszych trener贸w w NBA, a gdy dostaje to czego chcia艂, czyli dru偶yn臋 na w艂asno艣膰, to jego dru偶yna nie wchodzi do PO, jak dla mnie par臋 problem贸w u takiego gracza znale藕膰 mo偶na, i chocia偶 ceni臋 jego umiej臋tno艣ci i w sumie lubi臋 jako koszykarza, to daleki jestem od nazwania go zawodnikiem bezproblemowym. Zawodnikiem bezproblemowym jest Ray Allen, Chauncey Billups, Michael Redd i jeszcze paru by sie znalaz艂o. :)

Ach ta si艂a 艣rodk贸w masowego przekazu :lol:

Nie mam dzisiaj si艂y na tak膮 zabaw臋, sorki za tego kr贸tkiego i nic nie wnosz膮cego do dyskusji posta. Modzi wybaczcie :)

Odno艣nik do komentarza

Hm, 偶eby mnie o to nie pos膮dzano specjalnie napisa艂em "przyczynia si臋", ale wida膰, 偶e obro艅cy Kobego te偶 maj膮 jedn膮 lini臋 obrony - to wszystko bujda. Co powoli zaczyna robi膰 si臋 艣mieszne, bo jak bawi膮 mnie haterzy i ich "to wszystko przez Bryanta", tak teraz podobnie, tylko na odwr贸t zaczynaj膮 robi膰 jego zwolennicy. Czyli mam rozumie膰, 偶e NBA, prasa, redaktorzy, Phil Jackson, Karl Malone, 偶e nie wspomn臋 o Shaq'u i mediach, robi艂a nas przez p贸艂tora sezona w ciula, i wymy艣la艂a coraz to nowe g艂upie plotki dotycz膮ce Bryanta, byle tylko z niego zrobi膰 wroga publicznego nr 1.

Dobra, przyjmijmy, 偶e tak by艂o, to i tak Bryant jest problematyczny, bo nielubiany przez og贸艂, co si臋 wi膮偶臋 z wymy艣laniem plotek, co jest powi膮zane z pierwszym postem, dodatkowo przez te [wymy艣lone] plotki teraz jest w艂a艣nie tak postrzegany przez du偶膮 cz臋艣膰 fan贸w. I ko艂o si臋 zamyka. :)

Odno艣nik do komentarza

Hm, 偶eby mnie o to nie pos膮dzano specjalnie napisa艂em "przyczynia si臋", ale wida膰, 偶e obro艅cy Kobego te偶 maj膮 jedn膮 lini臋 obrony - to wszystko bujda. Co powoli zaczyna robi膰 si臋 艣mieszne, bo jak bawi膮 mnie haterzy i ich "to wszystko przez Bryanta", tak teraz podobnie, tylko na odwr贸t zaczynaj膮 robi膰 jego zwolennicy. Czyli mam rozumie膰, 偶e NBA, prasa, redaktorzy, Phil Jackson, Karl Malone, 偶e nie wspomn臋 o Shaq'u i mediach, robi艂a nas przez p贸艂tora sezona w ciula, i wymy艣la艂a coraz to nowe g艂upie plotki dotycz膮ce Bryanta, byle tylko z niego zrobi膰 wroga publicznego nr 1.

Widzisz to nie tak, nie powiedzia艂bym, 偶e Bryant w pewnym sensie nie jest problematyczny, ale m贸wimy tutaj o mo偶liwe, 偶e najci臋偶ej obecnie pracuj膮cym nad popraw膮 swojej gry zawodniku NBA, daj膮cym z siebie wszystko, nienawidz膮cym przegrywania, wiele ma na sumieniu, ale zacz膮艂e艣 posta od napisania pierdo艂y o gwa艂cie z kolegami na recepcjonistce :lol: a potem ca艂a reszta. Nie b臋d臋 po raz n-ty si臋 powtarza艂 masz ochot臋 przejrzyj ten temat: http://www.e-nba.pl/forum/viewtopic.php?t=1302 by艂 jeszcze jeden o tym, ale ju偶 nie chce mi si臋 szuka膰 tutaj znajdziesz cz臋艣膰 moich odpowiedzi na to co napisa艂e艣.

We藕 tak偶e pod uwag臋 to, 偶e trener z kt贸rym si臋 nie m贸g艂 dogada膰 wr贸ci艂 do trenowania dru偶yny z nim jako jedynym liderem :)

Odno艣nik do komentarza

Tylko przez te pierdo艂y, nie m贸g艂 si臋 skupi膰 na graniu mecz贸w, tylko musia艂 je藕dzi膰 na przes艂uchania, par臋 spotka艅 przepu艣ci艂 zupe艂nie, ju偶 samo to pokazuje, 偶e jest/by艂 to Jego problem, przez poprzedni sezon.

We藕 tak偶e pod uwag臋 to, 偶e trener z kt贸rym si臋 nie m贸g艂 dogada膰 wr贸ci艂 do trenowania dru偶yny z nim jako jedynym liderem.

Ale to nie jest 偶aden argument, pr臋dzej bym da艂 ten, 偶e Jax tak d艂ugo si臋 zastanawia艂 g艂贸wnie przez Bryanta, pospotykali si臋, pogadali, mo偶e b臋dzie dobrze, a mo偶e nie, tak samo jak eksperyment z Kwame, to 偶e Jackson daje szans臋 obu tym zawodnik, nie zwalnia ich z bycia problematycznymi, mo偶e praca z Jaxem "wyczy艣ci" ich, ale nie mo偶emy by膰 tego pewni.

ale m贸wimy tutaj o mo偶liwe, 偶e najci臋偶ej obecnie pracuj膮cym nad popraw膮 swojej gry zawodniku NBA, daj膮cym z siebie wszystko, nienawidz膮cym przegrywania,

Jak to czyta艂em, to pomy艣la艂em "a to co znowu ?!", kurde... Daj mi miernik jego poprawy, daj mi zapis Video, z tym 偶e si臋 przyk艂ada do ka偶dego treningu, poza tym to w og贸le nie idzie w dobr膮 stron臋, bo ja lubi臋 Bryanta jako koszykarza, ale nawet jak by zostawa艂 godzin臋 po treningu, i uczy艂 Kwame zbiera膰, to pewnych rzeczy si臋 nie wymarze, nie wymarze si臋 s艂abego shoot selection [to samo co u Iversona], nie wymarze si臋 trudnego charakteru, kt贸ry mia艂 by膰 zmieniony ju偶 kilkukrotnie, ale jako艣 ca艂y czas by艂y pope艂niane b艂臋dy.

A tak w og贸le. Go艣膰 przyk艂ada si臋 bardzo do k膮zdego treningu, wyst臋puje nawet w summer league mimo, i偶 jest ju偶 uznan膮 gwiazd膮, nienawidzi przegrywa膰, zawsze walczy do ko艅ca, pracuje nie tylko nad popraw膮 swojej gry, ale tak偶e charakteru, daje wszystko z siebie podczas ka偶dego meczu, tak w obronie jak i w ataku. Wiesz o kim m贸wi臋 ? Ron Artest. I co, te偶 nie jest problematyczny ? :roll:

Pozdro.

Odno艣nik do komentarza

Chwil臋 mnie nie by艂o a Van zacz膮艂 zabaw臋 bezemnie :evil: :wink:

Najpierw do tematu:

Nie wiem czy Walkerowi pasowa艂aby rola pierwszego zmiennika, mo偶e z pocz膮tku tak, ale kiedy zacz膮艂by swoj膮 nier贸wn膮 gr臋(w艂a艣nie o tej jego wadzie zapomnia艂em wspomnie膰, jednak nie jest ze mn膮 tak 藕le ;) ) raz trafia艂by z dystansu 3-3 nast臋pnego dnia 1-6 to Van Gundy w ko艅cu straci艂by cierpliwo艣膰, 偶e o Shaqu nie wspomn臋 i niezadowolony Antoine m贸g艂by gra膰 w karty na ko艅cu 艂awki z ZhiZHi.

Skoro by podpisa艂 to zak艂adamy, 偶e zgodzi艂by si臋 na 艂awk臋.

Skuteczno艣膰 to skuteczno艣膰, zda偶aj膮 si臋 s艂absze mecze. Zdaj臋 sobie spraw臋 z jego nier贸wno艣ci, dlatego, jak ju偶 wspomina艂em, powierzy艂bym mu rol臋 jokera, kopa z 艂awki, a nie wstawia艂 do S5. SVG na bierz膮co m贸g艂by reagowa膰 na jego poczynania na boisku i w razie czego posadzi膰 go na 艂awie. Za s艂ab膮 skuteczno艣膰 nie spad艂by na koniec 艂awy. Je艣li by je notorycznie forsowa艂 mimo s艂abej skuteczno艣ci to tak. Jednak przydatnym zawodnikiem m贸g艂by by膰.

On jest zbyt nier贸wny, b臋dzie mia艂 mecze kiedy b臋dzie gra艂 zajebi艣cie zespo艂owo, zbiera艂, asystowa艂 i trafia艂 z dystansu, albo w og贸le nie b臋dzi oddawa艂 rzut贸w z daleka, a w nast臋pnym meczu, nie ruszy dupy z linii trzech punkt贸w nie robi膮c nic innego.

To jest przywilej jokera. Joker mo偶e mie膰 s艂abszy dzie艅 czy by膰 nier贸wny bo to nie lider ani podstawowe 藕r贸d艂o punktowe dru偶yny. Wchodzi i rzuca jak trafia to dalej rzuca. Jak nie trafia to nie rzuca. Jak wog贸le odstawia cyrk i nie robi nic po偶ytecznego to powr贸t na 艂aw臋. To jest przywilej jokera, 偶e nie musi mie膰 偶yciowej formy co noc.

No nie wiem, mo偶e dla was zawodnik bezproblemowy gwa艂ci na ma艂ym wypadziku z kumplami recepcjonistk臋, przyczynia si臋 do odje艣cia z klubu dw贸ch wa偶nych zawodnik贸w, nie potrafi si臋 za bardzo dogada膰 z jednym z najlepszych trener贸w w NBA, a gdy dostaje to czego chcia艂, czyli dru偶yn臋 na w艂asno艣膰, to jego dru偶yna nie wchodzi do PO, jak dla mnie par臋 problem贸w u takiego gracza znale藕膰 mo偶na, i chocia偶 ceni臋 jego umiej臋tno艣ci i w sumie lubi臋 jako koszykarza, to daleki jestem od nazwania go zawodnikiem bezproblemowym. Zawodnikiem bezproblemowym jest Ray Allen, Chauncey Billups, Michael Redd i jeszcze paru by sie znalaz艂o.

1. Rozumiem, 偶e masz jakie艣 niezbite dowody co do tego gwa艂tu, bo z tego co wiem to zosta艂 uniewinniony. Panna sama wycofa艂a oskar偶enie (to za kt贸re mia艂by p贸j艣膰 do paki, s艂aby jestem z prawa, ale chyba wiadomo). Ale oskar偶enie cywilne (czy jak to si臋 nazywa) pozostawi艂a bo liczy na wp艂yw kasy. Dla mnie sprawa jest oczywista. Ale na pewno masz jakie艣 niezbite dowody, bo nie chcesz by膰 jednym z tych 14sto latk贸w co to umiej膮 tylko powtarza膰 bez my艣lenia.

2. Odej艣cie Shaqa ok, przyczyni艂 si臋. Ale Malone? Z艂a interpretacja to jest wina KB? by艂o troch臋 racji w tamtych s艂owach, a to jak to zinterpretowali dziennikarze i sam Malone to ju偶 jest chyba ich brocha?

3. Czy nie potrafi to si臋 okarze w tym sezonie. Jax jednak zdecydowa艂 si臋 wr贸ci膰, czyli mo偶e nie jest tak najgorzej jak to wszyscy, w tym Ty, rysuj膮.

4. Wymie艅 mi chocia偶 1 gracza, kt贸ry b臋d膮c pierwszy raz liderm dru偶yny, nie maj膮c w dru偶ynie rozgrywaj膮cego, ale za to maj膮c dziuraw膮 obron臋, szczeg贸lnie na PG, maj膮c jedn膮 wielk膮 dziur臋 pod koszem, gdzie C gra po 20 min bo spada za faule, a PF, jedyny co艣 broni膮cy i zbieraj膮cy wysoki nie jest PFem i prawie ka偶dy (ka偶dy naturalny i wymiarowy) PF go mia偶d偶y w ataku, do tego z trenerem, kt贸rego jedyn膮 taktyk膮 jak膮 by艂 w stanie wymy艣le膰 s膮 tylko i wy艂膮cznie rzuty za 3 (kuzyn Walkera? :) ), do tego p贸艂 sk艂adu po kolei wypada艂o za sk艂adu ze wzgl臋du na kontuzje i kt贸ry mia艂 lepszy bilans ni偶 KB z tegorocznymi LAL. BTW wymieni艂em tylko kilka najwa偶niejszych czynnik贸w. Lista b艂臋d贸w z ostatniego sezonu w LAL by艂a du偶o d艂u偶sza. Nie staram si臋 go usprawiedliwi膰, tylko wqrza mnie, lekko m贸wi膮c, jak kto艣 w jedym zdaniu potrafi pi臋knie podsumowa膰 KB.

5. Par臋 problem贸w to mo偶na znale藕膰 u ka偶dego, ale to nie znaczy, 偶e wszyscy s膮 problemowi.

obro艅cy Kobego te偶 maj膮 jedn膮 lini臋 obrony - to wszystko bujda.

Je艣li m贸wisz o mediach, to w wi臋kszo艣ci prawda. 呕e przypomn臋 tylko ostatni膮 rzecz o kt贸rej pisa艂 Van - jak Atkins powiedzia艂 co艣 o KB jako GM'ie LAL to podni贸s艂 si臋 raban na ca艂e forum i ca艂y 艣wiat NBA w stanach. Wszyscy o tym pisali i robili afer臋. Jak James rozsy艂a艂 do poniekt贸rych (tych co chcia艂 mie膰 u siebie) zawodnik贸w kasety video, to nikt nawet nie wspomnia艂. Kobe nigdy nie wypowiedzia艂 si臋 wtr膮caj膮c si臋 w prac臋 Kupchaka. Wielu innych to czyni艂o, a nikt o tym nawet s艂owa nie napisa艂.

BTW a偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰 tych dowod贸w.

Tylko przez te pierdo艂y, nie m贸g艂 si臋 skupi膰 na graniu mecz贸w, tylko musia艂 je藕dzi膰 na przes艂uchania, par臋 spotka艅 przepu艣ci艂 zupe艂nie, ju偶 samo to pokazuje, 偶e jest/by艂 to Jego problem, przez poprzedni sezon.

Dziwne, z tego co pami臋tam, to jak wraca艂 po przes艂uchaniach, ledwo zd膮偶a艂 na mecz to potem gra艂 rewelacyjnie. A偶 偶artowano 偶e b臋d膮 go tam wysy艂a膰 przed ka偶dym meczem. Zawsze po wycieczce do Colorado gra艂 wy艣mienite mecze, wi臋c nie bardzo wiem o czym m贸wisz. Mo偶e psychicznie by艂 to jego problem, ale na pewno nie przenosi艂 tego na parkiet.

Ale to nie jest 偶aden argument, pr臋dzej bym da艂 ten, 偶e Jax tak d艂ugo si臋 zastanawia艂 g艂贸wnie przez Bryanta

Rozumiem, 偶e mo偶esz jako艣 potwierdzi膰, 偶e zastanawia艂 si臋 tak d艂ugo w艂a艣nie przez KB. Ch臋tnie poczytam.
Odno艣nik do komentarza

POST KARSPA

==============

Czytam tak sobie ten topic i powiem ci Dr Dread ze w tej dyskusji raczej jestes bez szans, bo fani LA Ciebie zjedza i jakich bys nie mia艂 argumetn贸w do nich nie dotrzesz. :twisted: Od razu m贸wie ze oficjalnie jestem neutralny by nie wchodzic w to ca艂e bagno.

D偶izus, nie zaczynajcie znow z Bryantem :x

Ze tez sie wam chce po sto razy to samo pisac. Wiadomo, ze uczucia wobec Bryanta sa mocno podszyte subiektywizmem i tego nie zmienicie, chocbyscie wypisali wszystkie argumenty swiata. Wystarczylo ten gwalt wyjasnic, bo tam byly duze braki w informacjach i tyle.

Odno艣nik do komentarza

Dziwne, z tego co pami臋tam, to jak wraca艂 po przes艂uchaniach, ledwo zd膮偶a艂 na mecz to potem gra艂 rewelacyjnie. A偶 偶artowano 偶e b臋d膮 go tam wysy艂a膰 przed ka偶dym meczem. Zawsze po wycieczce do Colorado gra艂 wy艣mienite mecze, wi臋c nie bardzo wiem o czym m贸wisz. Mo偶e psychicznie by艂 to jego problem, ale na pewno nie przenosi艂 tego na parkiet.

Fakty sa takie, ze Bryant w 2004 roku gral gorzej niz rok wczesniej i napewno nie wynikalo to wylacznie z przyjscia Malone'a i Paytona do Lakers.

Rozumiem, 偶e mo偶esz jako艣 potwierdzi膰, 偶e zastanawia艂 si臋 tak d艂ugo w艂a艣nie przez KB. Ch臋tnie poczytam.

Jezeli Jackson pisze ksiazke w ktorej wypowiada sie negatywnie o Bryancie a rok pozniej dostaje propozycje, zeby ponownie tego Bryanta trenowac to byloby dziwne, gdyby nie dreczyly go watpliwosci przed przyjeciem tej propozycji.
Odno艣nik do komentarza

D偶izus, nie zaczynajcie znow z Bryantem

Chcia艂em tylko przywita膰 koleg臋 na forum :wink: a serio, to jego nie by艂o jak pisa艂em posty na ten temat st膮d przedstawi艂em mu to w pig贸艂ce. Zwi臋藕le, bezbole艣nie i jednorazowo.

Fakty sa takie, ze Bryant w 2004 roku gral gorzej niz rok wczesniej i napewno nie wynikalo to wylacznie z przyjscia Malone'a i Paytona do Lakers.

Pr臋dzej ju偶 gorszy sezon wynika艂 z tego, 偶e przez t膮 imprez臋 z gwa艂tem nie mia艂 czasu si臋 nale偶ycie przygotowa膰 do sezonu, tak jak to czyni co roku, ni偶 z rozkojarzenia.

Jezeli Jackson pisze ksiazke w ktorej wypowiada sie negatywnie o Bryancie a rok pozniej dostaje propozycje, zeby ponownie tego Bryanta trenowac to byloby dziwne, gdyby nie dreczyly go watpliwosci przed przyjeciem tej propozycji.

Jasne, 偶e na pewno nad tym my艣la艂, ale czy to by艂 g艂贸wny pow贸d jego zwlekania?
Odno艣nik do komentarza

POST VANA

============

Pr臋dzej ju偶 gorszy sezon wynika艂 z tego, 偶e przez t膮 imprez臋 z gwa艂tem nie mia艂 czasu si臋 nale偶ycie przygotowa膰 do sezonu, tak jak to czyni co roku, ni偶 z rozkojarzenia.

Shaq te偶 gra艂 gorzej ni偶 rok wcze艣niej :) No w艂a艣nie kontuzja, przez kt贸r膮 w sumie wyl膮dowa艂 w tym zajebistym hoteliku w Colorado, przecie偶 nawet na samym pocz膮tku sezonu nie gra艂 z tego powodu. Im dalej w sezon to on by艂 ich liderem i to jemu zawdzi臋czaj膮 wiele zwyci臋stw.

Jak to czyta艂em, to pomy艣la艂em "a to co znowu ?!", kurde... Daj mi miernik jego poprawy, daj mi zapis Video, z tym 偶e si臋 przyk艂ada do ka偶dego treningu, poza tym to w og贸le nie idzie w dobr膮 stron臋, bo ja lubi臋 Bryanta jako koszykarza, ale nawet jak by zostawa艂 godzin臋 po treningu, i uczy艂 Kwame zbiera膰, to pewnych rzeczy si臋 nie wymarze, nie wymarze si臋 s艂abego shoot selection [to samo co u Iversona], nie wymarze si臋 trudnego charakteru, kt贸ry mia艂 by膰 zmieniony ju偶 kilkukrotnie, ale jako艣 ca艂y czas by艂y pope艂niane b艂臋dy.

Pracowito艣膰 Bryanta to do艣膰 znany fakt, wi臋c nie wiem jak i po co mam ci臋 tutaj przekonywa膰. M贸wisz na temat Artesta, wiesz kibicuj臋 Lakers i Bryantowi ca艂膮 jego karier臋 i nie przypominam sobie zawiesze艅 za b贸jki, niesubordynacj臋 ani niczego takiego a to jest w艂a艣nie problematyczno艣膰.

Shot selection :?: to na pewno m贸g艂by poprawi膰, ale taki argument mo偶naby zastosowa膰 do wielu graczy NBA. Tutaj bardzo du偶膮 rol臋 odgrywa trener i taktyka oraz to jak膮 widzi w niej rol臋 dla danego zawodnika.

Trudny charakter :?: wiesz ani ty ani ja nie znamy go osobi艣cie wi臋c na temat jego charakteru wiesz to co poka偶膮 i w jaki spos贸b przedstawi膮 ci media. Wiesz Bryant na pewno jest uparty, nie jest 艂atwym do prowadzenia zawodnikiem, ale nie odstaje w tym wszystkim od wi臋kszo艣ci czo艂owych graczy.

Hehe, no czuj臋 si臋 mile powitany, chocia偶 wcale mnie nie przybli偶yli艣cie, ba wydaj臋 mi si臋 nawet, 偶e na niekt贸re rzeczy nie odpowiedzieli艣cie lub te偶 odpowiedzieli艣cie odwracaj膮c kota ogonem, ale to nic.

Co do Artesta i Bryanta, ok nie pobi艂 nikogo, ale teraz mam od pocz膮tku wa艂kowa膰 ? A Artest nikogo nie zgwa艂ci艂, a Artest nie przyczyni艂 si臋 do odej艣cia kogo艣 z dru偶yny... Bla, bla. Zosta艂 uniewinniony, spoko, ale ju偶 m贸wi艂em, co si臋 wi膮za艂o chocia偶by z tak膮 plotk膮.

Prosili艣cie, 偶ebym wyja艣nil dwie sprawy, ale Lord zd膮rzy艂 to zrobi膰 przede mn膮.

Hmm, no mo偶e mu za ma艂o kasy dali ? Albo k艂opoty zdrowotne mia艂 ? :roll: Wiesz, nie mam teraz tego artyku艂u w Moich Dokumentach, ale chyba ka偶dy z nas s艂ysza艂, 偶e Jackson i Bryant chcieli si臋 spotka膰 i porozmawia膰, przed tym jak Jax obejmie Lakers, spotkanie mia艂o by膰 z inicjatywy trenera, my艣lisz, 偶e chcieli sobie powspomina膰 dawne czasy, albo po艂owi膰 ryby na jeziorkiem ?

Trudny charakter wiesz ani ty ani ja nie znamy go osobi艣cie wi臋c na temat jego charakteru wiesz to co poka偶膮 i w jaki spos贸b przedstawi膮 ci media. Wiesz Bryant na pewno jest uparty, nie jest 艂atwym do prowadzenia zawodnikiem, ale nie odstaje w tym wszystkim od wi臋kszo艣ci czo艂owych graczy.

Tak, wiem to z medii i z artyku艂贸w, pisali o tym ju偶 od konflikt贸w z Shaqiem podczas three peetu, i wol臋 jednak polega膰 na ich opinii, ni偶 na opinii fana Bryanta.

I wiesz jaki jest problemy z Bryant ? Taki, 偶e jak Jax mu zbuduje dru偶yn臋 i b臋dzie sz艂o 艣wietnie, a偶 w ko艅cu si臋 wszystko spieprzy, to Kobas po kolei b臋dzie si臋 obra偶a艂 na ka偶dego cz艂onka z dru偶yny, potem na trenera. A dzia艂acze ? Dzia艂acze ju偶 dokonali wyboru [s艂usznego IMHO], wi臋c raczej Bryanta wtedy nie rusz膮. Wiecie jaki jest problem z Bryantem ? Taki, 偶e nie umie op臋dzi膰 si臋 od skandal贸w. Nie umie rozmawia膰 z mediami. To jego imi臋 i nazwisko l膮duje najcz臋艣ciej w brukowcach. I to jest jego problem, bardziej jakim jest cz艂owiekiem, ni偶 jakim jest koszykarzem.

PS>

Nigdy nie przypuszcza艂em, 偶e kto艣, nawet najwi臋kszy fan Bryanta, mo偶e stwierdzi膰, 偶e nie jest on zawodnikiem, kt贸ry stwarza problemy. :wink:

Odno艣nik do komentarza

Hehe, no czuj臋 si臋 mile powitany, chocia偶 wcale mnie nie przybli偶yli艣cie, ba wydaj臋 mi si臋 nawet, 偶e na niekt贸re rzeczy nie odpowiedzieli艣cie lub te偶 odpowiedzieli艣cie odwracaj膮c kota ogonem, ale to nic.

Po prostu na niekt贸re rzeczy odpowiada艂o si臋 ju偶 tak cz臋sto przy wielu okazjach, 偶e powtarzanie si臋 nie ma sensu. Napisz jednak o co ci konkretnie chodzi.

Co do Artesta i Bryanta, ok nie pobi艂 nikogo, ale teraz mam od pocz膮tku wa艂kowa膰 ? A Artest nikogo nie zgwa艂ci艂, a Artest nie przyczyni艂 si臋 do odej艣cia kogo艣 z dru偶yny... Bla, bla. Zosta艂 uniewinniony, spoko, ale ju偶 m贸wi艂em, co si臋 wi膮za艂o chocia偶by z tak膮 plotk膮.

Ej dobra, ale ty m贸wisz o rzeczach, na kt贸re w przypadku Bryanta nie masz 偶adnych dowod贸w, jedynie domys艂y i spekulacje, zar贸wno w sprawie tego niby gwa艂tu jak i odej艣cia Shaqa, a problematyczno艣膰 Artesta widzieli艣my przy okazji wielu mecz贸w.

Napisa艂e艣 tak偶e o jakim艣 opuszczaniu mecz贸w z powodu procesu co jest nieprawd膮, sp贸藕ni艂 si臋 raz na mecz z Nuggets, ale i tak zd膮偶y艂 trafi膰 game winnera w tym spotkaniu :)

Hmm, no mo偶e mu za ma艂o kasy dali ? Albo k艂opoty zdrowotne mia艂 ? :roll: Wiesz, nie mam teraz tego artyku艂u w Moich Dokumentach, ale chyba ka偶dy z nas s艂ysza艂, 偶e Jackson i Bryant chcieli si臋 spotka膰 i porozmawia膰, przed tym jak Jax obejmie Lakers, spotkanie mia艂o by膰 z inicjatywy trenera, my艣lisz, 偶e chcieli sobie powspomina膰 dawne czasy, albo po艂owi膰 ryby na jeziorkiem ?

艢ledzi艂em na bie偶膮co spraw臋 z powrotem Jacksona, wi臋kszo艣膰 ustale艅 zosta艂a poczyniona zaraz po tym jak zrezygnowa艂 Rudy powr贸t Jacksona to by艂a tylko kwestia czasu, Lakers od pocz膮tku m贸wili, 偶e chc膮 mie膰 trenera do czasu draftu po choler臋 im by艂by trener wcze艣niej :?:

Zreszt膮 panowie m贸wimy tutaj o Lakers oni musz膮 wszystko robi膰 spektakularnie 偶eby przyci膮n膮膰 uwag臋, dramaturgia musi by膰, dlatego czekano na odpowiedni moment czyli fina艂y 8)

Tak, wiem to z medii i z artyku艂贸w, pisali o tym ju偶 od konflikt贸w z Shaqiem podczas three peetu, i wol臋 jednak polega膰 na ich opinii, ni偶 na opinii fana Bryanta.

Polegaj na czyjej opinii chcesz twoja sprawa, ale to jakie "obiektywne" s膮 media wida膰 nie tylko na przyk艂adzie Bryanta i NBA, przecie偶 to samo masz u nas. W sprawie Bryanta wszystko przedstawiane jest tylko z jednej strony, tylko z jednego punktu widzenia, rola jak膮 odegra艂 Shaq w tym, 偶e nie jest ju偶 graczem Lakers jest najcz臋艣ciej pomijana, na ten temat si臋 nie m贸wi, nie pisze. Moim zdaniem ten najbli偶szy sezon Heat i Shaqa sprawi, 偶e sko艅czy si臋 ju偶 ca艂e to pieprzenie o tym jak to z艂y egoista Bryant wykopa艂 swojego wspania艂ego koleg臋 na Floryd臋, pewne sprawy nareszcie stan膮 si臋 dla ludzi widoczne i oczywiste i nie b臋d臋 ju偶 musia艂 s艂ucha膰 czy czyta膰 tych pierdo艂.

PS>

Nigdy nie przypuszcza艂em, 偶e kto艣, nawet najwi臋kszy fan Bryanta, mo偶e stwierdzi膰, 偶e nie jest on zawodnikiem, kt贸ry stwarza problemy. :wink:

Wiesz jakby艣my mieli to wszystko w takich kategoriach rozpatrywa膰 to naprawd臋 trudno by艂o znale藕膰 jakiego艣 z najlepszych graczy NBA, kt贸ry nie sprawia艂 problem贸w, mo偶e poza Timem Duncanem. Iverson ganiaj膮cy 偶on臋 z broni膮 w 艂apie, stwarzaj膮cy problemy trenerowi, Karnett lej膮cy w ryj m艂odszego koleg臋 z dru偶yny, McGrady czy Carter 偶膮daj膮cy transfer贸w i narzekaj膮cy, Jason Kidd ok艂adaj膮cy 偶on臋 itd, itp.

Odno艣nik do komentarza

Ej dobra, ale ty m贸wisz o rzeczach, na kt贸re w przypadku Bryanta nie masz 偶adnych dowod贸w, jedynie domys艂y i spekulacje, zar贸wno w sprawie tego niby gwa艂tu jak i odej艣cia Shaqa, a problematyczno艣膰 Artesta widzieli艣my przy okazji wielu mecz贸w.

Jakie domys艂 i spekulacje !? Cholera, my to juz 偶yjemy w Matrixie, wszyscy nami steruj膮, ka偶da informacja podana w newsach to plotka albo spekulacja, jak dotyczcy Bryanta, to ju偶 lepiej w og贸le jej nie czyta膰, bo na pewno b臋dzie fa艂szywa ! Kurde, przyda艂oby si臋 troch臋 obiektywizmu kolego Van. :) Ja rozumiem, jeste艣 jego kibicem, kibicem Lakers, ale 偶e przez p贸艂tora roku, gdzie coraz to nowe "brudy" Bryanta wyp艂ywa艂y, nowe wiadomo艣ci i tak dalej, i to WSZYSTKO by艂o nieprawd膮, to ja ju偶 dawno nie czyta艂em. Ja wcale nie spekuluje. Uprawia艂 sex z recepcjonistk膮 - uprawia艂, czy zgwa艂ci艂 nie wiem, ale wida膰 wszystko jak nale偶y nie by艂o, 偶e si臋 tyle szumu wok贸艂 tego narobi艂o. Shaq odszedl min. przez niego ? Tak, oczywi艣cie to do GM-a nale偶a艂a ostateczna decyzja, ale postawa Bryanta w tej sprawie wyra藕nie przyczyni艂a si臋 do os艂abienia dru偶yny Lakers. Malone nie wr贸ci艂 przez Bryanta ? A tak, mo偶e i by艂a z艂a interpetacja s艂贸w Kobasa, mnie to nie interesuje, m贸g艂 tak m贸wi膰, 偶eby nie mo偶na by艂o 藕le interpretowa膰.

艢ledzi艂em na bie偶膮co spraw臋 z powrotem Jacksona, wi臋kszo艣膰 ustale艅 zosta艂a poczyniona zaraz po tym jak zrezygnowa艂 Rudy powr贸t Jacksona to by艂a tylko kwestia czasu, Lakers od pocz膮tku m贸wili, 偶e chc膮 mie膰 trenera do czasu draftu po choler臋 im by艂by trener wcze艣niej

Pisa艂em ju偶 o tym, to nie zmienia w og贸le faktu, 偶e Jackson przede wszystkim chcia艂 si臋 spotka膰 z Bryantem i porozmawi膮膰 o paru aspektach.

Moim zdaniem ten najbli偶szy sezon Heat i Shaqa sprawi, 偶e sko艅czy si臋 ju偶 ca艂e to pieprzenie o tym jak to z艂y egoista Bryant wykopa艂 swojego wspania艂ego koleg臋 na Floryd臋, pewne sprawy nareszcie stan膮 si臋 dla ludzi widoczne i oczywiste i nie b臋d臋 ju偶 musia艂 s艂ucha膰 czy czyta膰 tych pierdo艂.

Widzisz, mnie te偶 to osobi艣cie denerwuj臋, ale Ty robisz tak膮 dziwn膮 rzecz, 偶e na hater贸w wyzywasz i si臋 z nich 艣miejesz, a sam jeste艣 艣wi臋cie przekonany, 偶e Kobe jest nieskazitelny, i 偶e ca艂a liga jest pogr膮偶ona w spisku, by tego biednego Kobego zniszczy膰. No wi臋c tak nie jest, jak dla mnie Miami mo偶e nie wej艣膰 do PO, a Shaq wa偶y膰 200 kilo, bo do tego czy Bryant jest problematyczny, niepotrzebny mi Shaq, co ma Shaq do problem贸w z Bryantem nie wiem. Faktem jest natomiast to, 偶e gdyby nie problemy z Kobasem, to Lakers najprawdopodobniej nie musieliby si臋 ogl膮da膰 PO w telewizorach, nie mieliby sezonu, kt贸ry mozna traktowa膰 jako "przerw臋 w 偶yciorysie", ale oczywi艣cie, tego udowodni膰 si臋 nie da. I ja te偶 mam nadziej臋 i g艂臋boko wierz臋 w to, 偶e nie b臋d臋 musia艂 czyta膰 pierd贸艂 o tym, 偶e to wszystko to spisek. Bo tak naprawd臋, domys艂ami i spekulacjami pr臋dzej mo偶na okre艣li膰 w艂a艣nie szukania jakiego艣 przebieg艂ej zmowy wszystkich redaktor贸w, ni偶 powo艂ywanie si臋 na te 藕r贸d艂a. :)

Wiesz jakby艣my mieli to wszystko w takich kategoriach rozpatrywa膰 to naprawd臋 trudno by艂o znale藕膰 jakiego艣 z najlepszych graczy NBA, kt贸ry nie sprawia艂 problem贸w, mo偶e poza Timem Duncanem. Iverson ganiaj膮cy 偶on臋 z broni膮 w 艂apie, stwarzaj膮cy problemy trenerowi, Karnett lej膮cy w ryj m艂odszego koleg臋 z dru偶yny, McGrady czy Carter 偶膮daj膮cy transfer贸w i narzekaj膮cy, Jason Kidd ok艂adaj膮cy 偶on臋 itd, itp.

Ale jakie wszystko, u wi臋kszo艣ci z nich to by艂y jednorazowe wybryki, Carter to dla mnie jak najbardziej problematyczny zawodnik, Iverson nim by艂, gdy by艂 jeszcze m艂ody i g艂upi, teraz jedynym problemem Jego jest brak warto艣ciowych koleg贸w w dru偶ynie, mo偶e sko艅czymy t膮 dyskusj臋, bo wydaj臋 mi si臋, 偶e nie przekonam Ci臋 do niczego, na probaskecie te偶 mia艂em tak膮 jedn膮 konwersacj臋, ci膮gn膮c膮 si臋 przez 5 stron z fanem Cartera, wydaj臋 mi si臋, 偶e jeste艣 nieobiektywny i nie potrafi臋 tego zrozumie膰, jak kto艣 mo偶e czego艣 takeigo nie 偶auwa偶a膰, ale z drugiej strony, ja nie mam jakiego艣 jednego koszykarza - idol, mo偶e gdybym mia艂, lepiej bym si臋 wczu艂 w klimat. Tak wi臋c proponuj臋 przyjacielski u艣cisk d艂oni, bo zaraz Szak nas ochrzani, 偶e w temacie o tanich talentach, kt贸re sprawiaj膮 problemy, rozmawiamy o Bryancie, kt贸ry nie jest w og贸le na sprzeda偶, a ju偶 na pewno nie jest tani. :) Pozdrawiam.
Odno艣nik do komentarza

POST PI3TR45'a

===============

Shaq te偶 gra艂 gorzej ni偶 rok wcze艣niej :) No w艂a艣nie kontuzja, przez kt贸r膮 w sumie wyl膮dowa艂 w tym zajebistym hoteliku w Colorado, przecie偶 nawet na samym pocz膮tku sezonu nie gra艂 z tego powodu. Im dalej w sezon to on by艂 ich liderem i to jemu zawdzi臋czaj膮 wiele zwyci臋stw.

No no no, nie rozp臋dzajmy si臋 tak daleko :) lepiej nie zaczynajmy dyskusji na temat ile komu zawdzi臋czaj膮 i kto i kiedy by艂 liderem, bo nie wyjdziemy z tego tematu do ko艅ca przysz艂ego sezonu :)

A teraz trzeba sko艅czy膰 OT o Bryantcie.

Nie chcia艂em by膰 ju偶 drobiazgowy, ale skoro sam o tym wspomnia艂e艣, to mo偶e najpierw Ty odpowiedz mi na wszystko. Napisz te偶 dok艂adnie do czego si臋 nie odnios艂em. Stara艂em si臋, ale wida膰 co艣 przeoczy艂em.

Ja bym chcia艂, zeby艣 odpowiedzia艂 mi na to co napisa艂em do Twojego poprzedniego posta (Lordowi te偶 odpowiedzia艂em, wi臋c na to te偶 mo偶esz odpowiedzie膰):

No nie wiem, mo偶e dla was zawodnik bezproblemowy gwa艂ci na ma艂ym wypadziku z kumplami recepcjonistk臋, przyczynia si臋 do odje艣cia z klubu dw贸ch wa偶nych zawodnik贸w, nie potrafi si臋 za bardzo dogada膰 z jednym z najlepszych trener贸w w NBA, a gdy dostaje to czego chcia艂, czyli dru偶yn臋 na w艂asno艣膰, to jego dru偶yna nie wchodzi do PO, jak dla mnie par臋 problem贸w u takiego gracza znale藕膰 mo偶na, i chocia偶 ceni臋 jego umiej臋tno艣ci i w sumie lubi臋 jako koszykarza, to daleki jestem od nazwania go zawodnikiem bezproblemowym. Zawodnikiem bezproblemowym jest Ray Allen, Chauncey Billups, Michael Redd i jeszcze paru by sie znalaz艂o.

1. Rozumiem, 偶e masz jakie艣 niezbite dowody co do tego gwa艂tu, bo z tego co wiem to zosta艂 uniewinniony. Panna sama wycofa艂a oskar偶enie (to za kt贸re mia艂by p贸j艣膰 do paki, s艂aby jestem z prawa, ale chyba wiadomo). Ale oskar偶enie cywilne (czy jak to si臋 nazywa) pozostawi艂a bo liczy na wp艂yw kasy. Dla mnie sprawa jest oczywista. Ale na pewno masz jakie艣 niezbite dowody, bo nie chcesz by膰 jednym z tych 14sto latk贸w co to umiej膮 tylko powtarza膰 bez my艣lenia.

2. Odej艣cie Shaqa ok, przyczyni艂 si臋. Ale Malone? Z艂a interpretacja to jest wina KB? by艂o troch臋 racji w tamtych s艂owach, a to jak to zinterpretowali dziennikarze i sam Malone to ju偶 jest chyba ich brocha?

3. Czy nie potrafi to si臋 okarze w tym sezonie. Jax jednak zdecydowa艂 si臋 wr贸ci膰, czyli mo偶e nie jest tak najgorzej jak to wszyscy, w tym Ty, rysuj膮.

4. Wymie艅 mi chocia偶 1 gracza, kt贸ry b臋d膮c pierwszy raz liderm dru偶yny, nie maj膮c w dru偶ynie rozgrywaj膮cego, ale za to maj膮c dziuraw膮 obron臋, szczeg贸lnie na PG, maj膮c jedn膮 wielk膮 dziur臋 pod koszem, gdzie C gra po 20 min bo spada za faule, a PF, jedyny co艣 broni膮cy i zbieraj膮cy wysoki nie jest PFem i prawie ka偶dy (ka偶dy naturalny i wymiarowy) PF go mia偶d偶y w ataku, do tego z trenerem, kt贸rego jedyn膮 taktyk膮 jak膮 by艂 w stanie wymy艣le膰 s膮 tylko i wy艂膮cznie rzuty za 3 (kuzyn Walkera? :) ), do tego p贸艂 sk艂adu po kolei wypada艂o za sk艂adu ze wzgl臋du na kontuzje i kt贸ry mia艂 lepszy bilans ni偶 KB z tegorocznymi LAL. BTW wymieni艂em tylko kilka najwa偶niejszych czynnik贸w. Lista b艂臋d贸w z ostatniego sezonu w LAL by艂a du偶o d艂u偶sza. Nie staram si臋 go usprawiedliwi膰, tylko wqrza mnie, lekko m贸wi膮c, jak kto艣 w jedym zdaniu potrafi pi臋knie podsumowa膰 KB.

5. Par臋 problem贸w to mo偶na znale藕膰 u ka偶dego, ale to nie znaczy, 偶e wszyscy s膮 problemowi.

obro艅cy Kobego te偶 maj膮 jedn膮 lini臋 obrony - to wszystko bujda.

Je艣li m贸wisz o mediach, to w wi臋kszo艣ci prawda. 呕e przypomn臋 tylko ostatni膮 rzecz o kt贸rej pisa艂 Van - jak Atkins powiedzia艂 co艣 o KB jako GM'ie LAL to podni贸s艂 si臋 raban na ca艂e forum i ca艂y 艣wiat NBA w stanach. Wszyscy o tym pisali i robili afer臋. Jak James rozsy艂a艂 do poniekt贸rych (tych co chcia艂 mie膰 u siebie) zawodnik贸w kasety video, to nikt nawet nie wspomnia艂. Kobe nigdy nie wypowiedzia艂 si臋 wtr膮caj膮c si臋 w prac臋 Kupchaka. Wielu innych to czyni艂o, a nikt o tym nawet s艂owa nie napisa艂.

BTW a偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰 tych dowod贸w.

Ale to nie jest 偶aden argument, pr臋dzej bym da艂 ten, 偶e Jax tak d艂ugo si臋 zastanawia艂 g艂贸wnie przez Bryanta

Rozumiem, 偶e mo偶esz jako艣 potwierdzi膰, 偶e zastanawia艂 si臋 tak d艂ugo w艂a艣nie przez KB. Ch臋tnie poczytam.[/quote:1jgaj9l2]

I wiesz jaki jest problemy z Bryant ? Taki, 偶e jak Jax mu zbuduje dru偶yn臋 i b臋dzie sz艂o 艣wietnie, a偶 w ko艅cu si臋 wszystko spieprzy, to Kobas po kolei b臋dzie si臋 obra偶a艂 na ka偶dego cz艂onka z dru偶yny, potem na trenera. A dzia艂acze ? Dzia艂acze ju偶 dokonali wyboru [s艂usznego IMHO], wi臋c raczej Bryanta wtedy nie rusz膮.

Widzisz, m贸wisz, 偶e media s膮 ok i nie robi膮 ludziom wody z m贸zgu, a sam jeste艣 przyk艂adem przeciw swoim s艂owom. Bryant mia艂 konflikt tylko z Shaqiem. Konfilkt z Jaxem wynika g艂贸wnie z tego, 偶e ten popar艂 w艂a艣nie Shaqa. Obaj byli wielkimi indywidualno艣ciami i 偶aden nie chcia艂 gra膰 w roli Pippena. Dziwisz im si臋? bo ja nie. Szkoda mi rozpadu wielkiego dua, ale rozumiem czemu tak wysz艂o. Nie k艂uci艂 si臋 z innymi. By艂 zawsze sam, z boku Jak zosta艂 liderem przesta艂 siedzie膰 z boku, a zacz膮艂 troszczy膰 si臋 o innych, by艂 ich kumplem, pomaga艂 im, wydzwania艂 do nich. By艂 zupe艂nie innym Bryantem. Na prawd臋 nie widzisz tego, 偶e teraz jak dosta艂 to czego chcia艂 sta艂 si臋 innym cz艂owiekiem dla koleg贸w z dru偶yny. Stara si臋 by膰 najlepszym liderem jakim potrafi. Dlatego jestem niemal pewny, 偶e nie b臋dzie si臋 k艂uci艂 z ka偶dym w dru偶ynie. Oczywi艣cie je艣li tego nie b臋dzie wymaga艂a sytuacja, bo jak kto艣 b臋dzie si臋 opieprza艂 na treningach to nie do艣膰 偶e dostanie od Jaxa to i swoje do艂o偶y mu KB, jak przysta艂o na lidera (IMHO).

Wiecie jaki jest problem z Bryantem ? Taki, 偶e nie umie op臋dzi膰 si臋 od skandal贸w. Nie umie rozmawia膰 z mediami. To jego imi臋 i nazwisko l膮duje najcz臋艣ciej w brukowcach. I to jest jego problem, bardziej jakim jest cz艂owiekiem, ni偶 jakim jest koszykarzem.

Po sprawie z recepcjonistk膮 bardzo modne sta艂o si臋 publiczne jechanie po Bryancie i gazety skrz臋tnie to wykorzystuj膮. My艣l臋, 偶e teraz ju偶 rozumiesz.[/quote:1jgaj9l2]

Ostatni post.

Widzisz, m贸wisz, 偶e media s膮 ok i nie robi膮 ludziom wody z m贸zgu, a sam jeste艣 przyk艂adem przeciw swoim s艂owom.

Tutaj w艂asnie przyk艂ad odwracania kota ogonem, nie m贸wi臋, 偶e media s膮 najlepsze i pokazuj膮 co jest tak naprawd臋 wa偶ne w 偶yciu, m贸wi臋 o tym, 偶e nie ma mo偶liwo艣ci, by wszyscy zm贸wili si臋 nagle przeciw Bryantowi [bo wygl膮da na to, 偶e tak o tym w艂a艣nie my艣l膮 fani Byranta].

Kobe nie mia艂 konfliktu z Jaxem ? Dziwne, czyta艂em, 偶e nie stosowa艂 si臋 do taktyk trenera, cz臋stro gra艂 na w艂asn膮 rek臋, wydaj臋 mi si臋 te偶, 偶e ksi膮偶ka Jaxa nie by艂a tylko o tym, 偶e stan膮艂 po stronie Shaq'a, a nie Bryanta.

O tym ju偶 pisa艂em.

4. Wymie艅 mi chocia偶 1 gracza, kt贸ry b臋d膮c pierwszy raz liderm dru偶yny, nie maj膮c w dru偶ynie rozgrywaj膮cego, ale za to maj膮c dziuraw膮 obron臋, szczeg贸lnie na PG, maj膮c jedn膮 wielk膮 dziur臋 pod koszem, gdzie C gra po 20 min bo spada za faule, a PF, jedyny co艣 broni膮cy i zbieraj膮cy wysoki nie jest PFem i prawie ka偶dy (ka偶dy naturalny i wymiarowy) PF go mia偶d偶y w ataku, do tego z trenerem, kt贸rego jedyn膮 taktyk膮 jak膮 by艂 w stanie wymy艣le膰 s膮 tylko i wy艂膮cznie rzuty za 3 (kuzyn Walkera? ), do tego p贸艂 sk艂adu po kolei wypada艂o za sk艂adu ze wzgl臋du na kontuzje i kt贸ry mia艂 lepszy bilans ni偶 KB z tegorocznymi LAL. BTW wymieni艂em tylko kilka najwa偶niejszych czynnik贸w. Lista b艂臋d贸w z ostatniego sezonu w LAL by艂a du偶o d艂u偶sza. Nie staram si臋 go usprawiedliwi膰, tylko wqrza mnie, lekko m贸wi膮c, jak kto艣 w jedym zdaniu potrafi pi臋knie podsumowa膰 KB.

Ten punkt bardziej potraktowa艂em jako 偶art, nie wiem czy spe艂ni臋 wszystkie wymaganie, ale by膰 mo偶e Carmelo Anthony, i LeBron James, plus trzeba doda膰, 偶e Bryant sam tego chcia艂, a oni musieli, bo byli postawieni w sytuacji, gdzie musieli sami poci膮gn膮膰 zesp贸艂. Zreszt膮, ja nie chc臋 obwinia膰 za pora偶k臋 w tym sezonie Bryanta, bo jak ju偶 wspomina艂em, ceni臋 go bardzo jako koszykarza i uwa偶am za najlepszego obecnie SG w lidz臋, wydaje mi si臋 tylko, 偶e mog艂oby si臋 obej艣膰 bez rewolucji purpurowej, gdyby nie niewyparzony j臋zyk i charakter Kobasa. Pi臋knie podsumowa艂em Bryanta, bo mnie o to sami poprosili艣cie, nie chcia艂em si臋 wg艂臋bia膰 w temat, bo wysz艂a podobna sytuacji, do takiej z probasketu, gdzie "atakuj臋" go艣cia, kt贸reg w sumie lubi臋, tam by艂 LeBron James i sprawa ROTY, tutaj Kobe, wida膰 nie bardzo mi si臋 uda艂o nie zag艂臋bia膰 w dyskusj臋. :)

O tym te偶 ju偶 pisa艂em, ale u Bryanta to nie jest raczej pare problem贸w, tylko do艣膰 poka藕na liczba.

No, koniec. Stara prawda forumowa - nie chcesz wywo艂ywa膰 oburzenia na forum ? Nie zak艂adaj tematu o :

a) Bryancie

B) Carterze

c) Detroit Pistons :wink:

Pozdrawiam ! :]

Odno艣nik do komentarza

Oj co艣 si臋 dogada膰 nie mo偶emy :)

Jakie domys艂 i spekulacje !? Cholera, my to juz 偶yjemy w Matrixie, wszyscy nami steruj膮, ka偶da informacja podana w newsach to plotka albo spekulacja, jak dotyczcy Bryanta, to ju偶 lepiej w og贸le jej nie czyta膰, bo na pewno b臋dzie fa艂szywa ! Kurde, przyda艂oby si臋 troch臋 obiektywizmu kolego Van. :)

Poda艂e艣 przyk艂ad Artesta, kt贸rego widzieli艣my rozpieprzaj膮cego kamer臋, lej膮cego kibic贸w itd. to wszystko jest faktem, to o czym piszesz na temat Bryanta mog艂o mie膰 miejsce, ale nie musia艂o. Nie chodzi wcale o to, 偶e co艣 jest fa艂szywe, w jego wypadku jest to strasznie rozdmuchiwane nawet kiedy jest to jaka艣 pierdo艂a nie maj膮ca znaczenia.

Shaq odszedl min. przez niego ? Tak, oczywi艣cie to do GM-a nale偶a艂a ostateczna decyzja, ale postawa Bryanta w tej sprawie wyra藕nie przyczyni艂a si臋 do os艂abienia dru偶yny Lakers.

Je艣li interesuje ci臋 moja odpowied藕 na spraw臋 odej艣cia Shaqa poczytaj tamten temat, kt贸ry poda艂em wcze艣niej.

Widzisz, mnie te偶 to osobi艣cie denerwuj臋, ale Ty robisz tak膮 dziwn膮 rzecz, 偶e na hater贸w wyzywasz i si臋 z nich 艣miejesz, a sam jeste艣 艣wi臋cie przekonany, 偶e Kobe jest nieskazitelny, i 偶e ca艂a liga jest pogr膮偶ona w spisku, by tego biednego Kobego zniszczy膰. No wi臋c tak nie jest, jak dla mnie Miami mo偶e nie wej艣膰 do PO, a Shaq wa偶y膰 200 kilo, bo do tego czy Bryant jest problematyczny, niepotrzebny mi Shaq, co ma Shaq do problem贸w z Bryantem nie wiem. Faktem jest natomiast to, 偶e gdyby nie problemy z Kobasem, to Lakers najprawdopodobniej nie musieliby si臋 ogl膮da膰 PO w telewizorach, nie mieliby sezonu, kt贸ry mozna traktowa膰 jako "przerw臋 w 偶yciorysie", ale oczywi艣cie, tego udowodni膰 si臋 nie da. I ja te偶 mam nadziej臋 i g艂臋boko wierz臋 w to, 偶e nie b臋d臋 musia艂 czyta膰 pierd贸艂 o tym, 偶e to wszystko to spisek. Bo tak naprawd臋, domys艂ami i spekulacjami pr臋dzej mo偶na okre艣li膰 w艂a艣nie szukania jakiego艣 przebieg艂ej zmowy wszystkich redaktor贸w, ni偶 powo艂ywanie si臋 na te 藕r贸d艂a. :)

Cholera ja nigdy nie powiedzia艂em, 偶e Bryant jest nieskazitelny, 偶e pewnych sytuacjach nie powinien postapi膰 inaczej ni偶 post膮pi艂, ale patrzysz na wszystko tylko z jednej strony, ja zawsze twierdzi艂em, 偶e nie tylko on jest winny, a nie 偶e winni s膮 wszyscy opr贸cz niego.

Shaq ma bardzo du偶o wsp贸lnego z tym wszystkim. Pisa艂e艣 o problemach jakie stwarza艂 Bryant on skonfliktowany by艂 tylko z Shaqiem obaj byli winni, Shaq odszed艂 Bryant jako艣 w zesz艂ym sezonie nie sprawia艂 trenerowi 偶adnych problem贸w, on chcia艂 odgrywa膰 wi臋ksz膮 rol臋 w dru偶ynie i to teraz ma, on jest liderem, wraca Jackson, kt贸ry teraz nie b臋dzie musia艂 zajmowa膰 si臋 艂agodzeniem konflikt贸w Shaq-Kobe, zreszt膮 jego powr贸t te偶 chyba o czym艣 艣wiadczy, kas臋 m贸g艂by dosta膰 te偶 od Thomasa w Knicks, ale wola艂 problematycznego Bryanta :)

Wspomnia艂e艣 o tym, 偶e Bryant przyczyni艂 si臋 do odej艣cia Shaqa, ja powiedzia艂em o nast臋pnym sezonie Heat bo spodziewam zobaczy膰 w nim takiego Shaqa jakiego nie chcieli ju偶 mie膰 u siebie Lakers i dlatego go oddali 8)

Ale jakie wszystko, u wi臋kszo艣ci z nich to by艂y jednorazowe wybryki, Carter to dla mnie jak najbardziej problematyczny zawodnik, Iverson nim by艂, gdy by艂 jeszcze m艂ody i g艂upi, teraz jedynym problemem Jego jest brak warto艣ciowych koleg贸w w dru偶ynie,

A co takiego faktycznie robi non stop Bryant :? sprawa w Colorado, i konflikt z Shaqiem w艂a艣ciwie te dwie sprawy i robi艂 to b臋d膮c m艂odszy ni偶 Iverson kiedy gania艂 偶on臋 z gunem w 艂apie :D

mo偶e sko艅czymy t膮 dyskusj臋, bo wydaj臋 mi si臋, 偶e nie przekonam Ci臋 do niczego, na probaskecie te偶 mia艂em tak膮 jedn膮 konwersacj臋, ci膮gn膮c膮 si臋 przez 5 stron z fanem Cartera, wydaj臋 mi si臋, 偶e jeste艣 nieobiektywny i nie potrafi臋 tego zrozumie膰, jak kto艣 mo偶e czego艣 takeigo nie 偶auwa偶a膰, ale z drugiej strony, ja nie mam jakiego艣 jednego koszykarza - idol, mo偶e gdybym mia艂, lepiej bym si臋 wczu艂 w klimat. Tak wi臋c proponuj臋 przyjacielski u艣cisk d艂oni, bo zaraz Szak nas ochrzani, 偶e w temacie o tanich talentach, kt贸re sprawiaj膮 problemy, rozmawiamy o Bryancie, kt贸ry nie jest w og贸le na sprzeda偶, a ju偶 na pewno nie jest tani. :) Pozdrawiam.

Jak dla mnie mo偶emy sko艅czy膰 :)

Nie b膮d藕 taki pewny Smile mo偶e gra膰 w dru偶ynie przeciwnej w finale i w decyduj膮cym meczu odda膰 15 rzut贸w i trafi膰 15% Wink

I tutaj mnie masz :D

Odno艣nik do komentarza

A dla mnie nie mo偶emy sko艅czy膰 tego OT. Najpierw piszesz Dread, 偶eby to sko艅czy膰, a potem zlewasz wszystkie argumenty :? Je偶eli nie maj膮c 偶adnych argument贸w chcesz zako艅czy膰 dyskusj臋 to rozumiem, 偶e wycofujesz si臋 ze swoich bezpodstawnych oskar偶e艅. Na wi臋kszo艣膰 naszych argument贸w odpowiadasz domys艂ami, nie faktami. Piszesz o rzeczach, o kt贸rych nie masz pewno艣ci, 偶e mia艂y miejsce. Dla mnie wynik dyskusji jest oczywisty i skoro napisa艂e艣, 偶e to Tw贸j ostatni post, to nie b臋d臋 si臋 trudzi艂 i i odpisywa艂 Ci na niego, chocia偶 par臋 spraw, a偶 kole w oczy (np. LBJ czy Melo', no bez jaj...). Tak偶e dzi臋ki za dyskusj臋 i nast臋pnym razem wypowiadaj膮c negatywne opini臋 o graczu i oceniaj膮c go najpierw spr贸buj si臋 czego艣 o nim dowiedzie膰 i spojrze膰 na niego nie tylko z punktu widzenia hater贸w.

A co do tematu to chyba tak偶e w膮tek Walkera jest zako艅czony. Podsumowuj膮c Van go ju偶 skre艣li艂, a ja wierz臋, 偶e pod okiem dobrego trenera jest w stanie odrodzi膰 si臋 jako role player. Mo偶e si臋 kiedy艣 dowiemy kto mia艂 racj臋 :)

pozdrawiam

PS.

No, koniec. Stara prawda forumowa - nie chcesz wywo艂ywa膰 oburzenia na forum ? Nie zak艂adaj tematu o :

a) Bryancie

B) Carterze

c) Detroit Pistons

Odk膮d Karczu艣 przesta艂 pojawia膰 si臋 w dziale NBA to nie ma kto broni膰 VC :) Chocia偶 zawsze mo偶na wpa艣膰 do dzia艂u o Carterze :twisted: W艂a艣ciwie opr贸cz AI to o ka偶dym mo偶na dyskutowa膰. Meversona bym nie poleca艂, tak jak ca艂ych Suxers :)
Odno艣nik do komentarza

A dla mnie nie mo偶emy sko艅czy膰 tego OT. Najpierw piszesz Dread, 偶eby to sko艅czy膰, a potem zlewasz wszystkie argumenty

Nie rozumiem o co Ci chodzi, odpoweidzia艂em na wszystkie Twoje i poda艂em tak偶e par臋 moich, jak my艣le trafnych, o tych domys艂ach te偶 ju偶 napisa艂em, radzisz mi czyta膰 o tym zawodniku - ja o nim wiem du偶o, tylko jak wida膰 czyta艂em nie te 藕r贸d艂a co Ty, bo pewnie nie pojawia艂em si臋 na stronach jego fanklub贸w. :) Skoro wszyscy k艂ami膮, to jak mam si臋 czego艣 dowiedzie膰 o nim, co jest dla Was prawd膮. Ostatnie zdanie jest dosy膰 艣mieszne, ja proponuj臋, 偶eby艣 Ty spojrza艂 na niego nie jako na idola i autorytet, tylko tak raz po prostu normalnie, ja nie chcia艂em negowa膰 pozycji Bryanta, tylko stwierdzi膰 i偶 stwarza on problemy, dlatego wynik dyskusji te偶 jest dla mnie oczywisty.

Cholera ja nigdy nie powiedzia艂em, 偶e Bryant jest nieskazitelny, 偶e pewnych sytuacjach nie powinien postapi膰 inaczej ni偶 post膮pi艂, ale patrzysz na wszystko tylko z jednej strony, ja zawsze twierdzi艂em, 偶e nie tylko on jest winny, a nie 偶e winni s膮 wszyscy opr贸cz niego.

To rzeczywi艣cie si臋 dogada膰 nie mo偶emy, bo ja zawsze uwa偶a艂em tak samo, 偶e nie powinni艣my zrzuca膰 wszystkiego na Bryanta, 偶e inni wok贸艂 niego te偶 s膮 winni, i 偶e cz臋sto pierdo艂y by艂y rozmuchiwane bez potrzeby. Tylko nie mog臋 si臋 zgodzi膰 z tym, 偶e Bryant nie jest graczem problematycznym. :) Tak czy inaczej, by艂o mi艂o, dzi臋ki.

Kurde, niepotrzebnie w sumie zacz膮艂em w膮tek Bryant, wida膰 nauka posz艂a w las, ju偶 nigdy wi臋cej konwersacji z zagorza艂ymi fanami danego koszykarza. :) Pozdro, yo.

PS>

Czyta艂em w jakim艣 temacie o ksywkach, zdecydowanie PI3TR45 jest najgorsza do napisania, bardziej si臋 zm臋czy艂em pisaniem jej w cytatach, ni偶 pisaniem reszty. ;)

Odno艣nik do komentarza

Nie rozumiem o co Ci chodzi, odpoweidzia艂em na wszystkie Twoje i poda艂em tak偶e par臋 moich

Chodzi mi np. o to, 偶e nie udowodni艂e艣 w 偶aden spos贸b, 偶e gwa艂t mia艂 miejsce, ani nawet nie poda艂e艣 偶adnych argument贸w pozwalaj膮cych my艣le膰, 偶e jednak tak by艂o. Tymczasem w kolejnym po艣cie znowu piszesz o gwa艂cie jakby rzeczywi艣cie mia艂 miejsce.

ja o nim wiem du偶o, tylko jak wida膰 czyta艂em nie te 藕r贸d艂a co Ty, bo pewnie nie pojawia艂em si臋 na stronach jego fanklub贸w

Te偶 nie bywam na stronach jego fanklubu. Wystarczy, 偶e poczytasz u nas forum o Lakers.

Skoro wszyscy k艂ami膮, to jak mam si臋 czego艣 dowiedzie膰 o nim, co jest dla Was prawd膮.

Nie wiem czy wszyscy. Ja jak czytam to nie przyjmuj臋 wszystkiego jak dogmat贸w, tylko my艣l臋 i na podstawie tego co wiem do tej pory mog臋 stwierdzi膰 czy kto艣 pisze smuty czy nie. Nie wiem po co to t艂umacz臋, to dla ka偶dego jest oczywiste.

Ostatnie zdanie jest dosy膰 艣mieszne, ja proponuj臋, 偶eby艣 Ty spojrza艂 na niego nie jako na idola i autorytet, tylko tak raz po prostu normalnie, ja nie chcia艂em negowa膰 pozycji Bryanta, tylko stwierdzi膰 i偶 stwarza on problemy, dlatego wynik dyskusji te偶 jest dla mnie oczywisty.

Wszystko ok, tylko ja na niego niepatrz臋 jak na idola. Ja go nawet nie lubi臋 szczeg贸lnie :) gdyby nie gra艂 w LAL to pewnie bym mu nawet nie kibicowa艂. Van to co innego. Ale ja jestem kibicem Shaqa, dopiero dalej Lakers, ale nie samego KB.

Odchodz膮c ju偶 od koszyk贸wki i skupiaj膮c si臋 na samym oskar偶eniu tej recepcjonistki, to ka偶dy w analogicznej sytuacji (z kt贸r膮 wielu bogatych, w tym zawodnik贸w NBA, mia艂o styczno艣膰) na pierwszy rzut oka widzi, 偶e ona chcia艂a go naci膮gn膮膰. Haterzy tego jednak niedostrzegaj膮.

Prawie wszystkie wymienione przez Ciebie problemy jakie stwarza KB maj膮 1 藕r贸d艂o. Jedyny problem jaki sprawia艂 to fakt, 偶e chcia艂 by膰 liderem dru偶yny. Ja go rozumiem. W por贸wnaniu do wyczyn贸w innych wypada akurat blado.

Kurde, niepotrzebnie w sumie zacz膮艂em w膮tek Bryant, wida膰 nauka posz艂a w las, ju偶 nigdy wi臋cej konwersacji z zagorza艂ymi fanami danego koszykarza.

Zagorza艂ym fanem ;)

PS. Jak Ci si臋 nie chce to zawsze mo偶esz pisa膰 Pietras, tak jak to robi cz臋艣膰 forum.

Odno艣nik do komentarza

Podziwiam graczy, kt贸rzy s膮 pracowici, nie s膮 zadowoleni z tego, 偶e osi膮gn臋li ju偶 jaki艣 poziom i uwa偶aj膮, 偶e to im wystarcza. Moim zdaniem oni dostaj膮c tak ogromne pieni膮dze s膮 co艣 winni swoim kibicom, chocia偶by swoj膮 ci臋偶k膮 prac臋, nie trawi臋 lenistwa u graczy, nigdy nie by艂em kibicem Malone'a, ale darzy艂em go zawsze ogromnym szacunkiem za to jakim by艂 profesjonalist膮, za to jakie mia艂 podej艣cie do trening贸w, z podobnych powod贸w jestem kibicem KB, g艂贸wnie z powodu braku tych cech my艣l臋, 偶e przesta艂em tak偶e by膰 kibicem Shaqa. Jestem przede wszystkim kibicem Lakers i by艂bym nim nawet gdyby teraz Bryant gra艂 w Clippers, jego gr臋 i wyniki z pewno艣ci膮 jednak 艣ledzi艂bym uwa偶nie dalej z wy偶ej wymienionych powod贸w :)

Problemy jakie "stwarza艂" Bryant sko艅czy艂y si臋 wraz z oddaleniem zarzut贸w o gwa艂t i odej艣ciem Shaqa do Heat dlatego w艂a艣nie nie zaliczy艂bym go do grona graczy stwarzaj膮cych problemy.

Odno艣nik do komentarza

Widze, ze juz konczycie ale ja jeszcze dopowiem dwa slowa.

Kobe suxxx.

A teraz powaznie:

Zaniedbanie przygotowan to jeden z powodow, ale pamietaj tez, ze Bryant caly czas byl pod duza presja psychiczna (w koncu grozilo mu jakies 90 lat kiblowania :), co pare tygodni pojawialy sie jakies nowe niby-dowody, media caly czas interesowaly sie sprawa tego gwaltu no i z zonka KB tez nie mial najlepszych stosunkow).

Shaq te偶 gra艂 gorzej ni偶 rok wcze艣niej :)

Tyle tylko, ze Shaq juz od kilku lat gral z roku na rok coraz gorzej, natomiast Bryant byl na fali wznoszacej i to, ze nagle w 2004 roku przestal robic postepy to napewno nie przypadek.

A co takiego faktycznie robi non stop Bryant sprawa w Colorado, i konflikt z Shaqiem w艂a艣ciwie te dwie sprawy

Granie dla statsow ze szkoda dla zespolu (szczegolnie w sezonie 2002/03 kiedy np. chcial pobic na sile rekord Magica albo inny mecz, kiedy oddal cos kolo 50 rzutow z ktorych trafil jakies 30%), konflikt z Winterem (sezon 2002/03), sabotowanie dobra zespolu (mecz z Kings w ubieglym sezonie kiedy postanowil nie oddawac rzutow na zlosc Jacksonowi, byly tez momenty w ktorych celowo nie podawal pilek Shaqowi).

i robi艂 to b臋d膮c m艂odszy ni偶 Iverson kiedy gania艂 偶on臋 z gunem w 艂apie

Dyskusja o tym, kto sprawial wieksze problemy (Iverson czy Kobe) to tak jak porownywanie Stalina do Hitlera. ;-]
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.