Skocz do zawartości

Big 2,5 - NY Knicks 11/12

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda na to, że Novak zajmie ostatnie miejsce w rosterze.

Jesteś pewien z tym ostatnim miejscem w rosterze? Bibby, Douglas, Davis, Fields, Shumpert, Melo, Balkman, Walker, Jeffries, Stat, Tyson, Harrellson, Jordan - z Novakiem 14-stu. Alan Hahn na twiterze napisał, że pozyskanie Novaka nie wyklucza pozyskania Poseya. Ja jeżeli James przyjdzie narzekać nie będę... Martin byłby oczywiście lepszym fitem, z K-Martem byłoby już wykurwiście, ale byłoby dziwne, gdyby w Big Apple wszystko się układało perfekcyjnie. Zobaczymy.

Jesteś pewien z tym ostatnim miejscem w rosterze?

To jest tylko moje przypuszczenie. Mówi się, że Knicks myślą jeszcze nad Poseyem, Alem Thorntonem albo Nachbarem, ale to nie są zawodnicy, którym można dać coś ponad minimum oraz coś ponad 5 minut w meczu. Te 2,5 miliona jest ciągle do wykorzystania, a dziura pod koszem straszy. Myślę, że Grunwald będzie wolał poczekać do stycznia i wziąć kogoś, kto nie załapał się na lepszy kontrakt (Reggie Evans, Humphries i im podobni) albo poczeka po prostu na K-Marta.

Green i Hunter nie mają z tego co wiem gwarantowanych kontraktów.

To jest tylko moje przypuszczenie. Mówi się, że Knicks myślą jeszcze nad Poseyem, Alem Thorntonem albo Nachbarem, ale to nie są zawodnicy, którym można dać coś ponad minimum oraz coś ponad 5 minut w meczu. Te 2,5 miliona jest ciągle do wykorzystania, a dziura pod koszem straszy. Myślę, że Grunwald będzie wolał poczekać do stycznia i wziąć kogoś, kto nie załapał się na lepszy kontrakt (Reggie Evans, Humphries i im podobni) albo poczeka po prostu na K-Marta.

Pozyskanie Novaka wydaje mi się wykluczać możliwość Nachbara, bo to podobni zawodnicy. Zresztą Novak może grać na 3 i 4, a wg rumorsów w takiej roli sprowadzony miał być Posey, więc nie wiem, czy akurat Hahn ma tym razem rację z dalszym zainteresowaniem Poseyem... Zresztą swingman miał być ostatnim transferem, ale tu udało się zachować MMLE więc wypadałoby powalczyć o podkoszowego. Z Martinem to na razie nic nie wiadom o.

serio wierzycie w K-Marta za 2,5 bańki ? Fakt, że ma 34 lata i jest łamliwy, ale jeśli w tej lidze prawie 40 letniemu Hillowi daje się 6,5 miliona a Kwame 7, to on może spokojnie liczyć na zarobki w tych granicach, jeśli nie lepszych.

Ja żałuję, że nie zainteresowaliśmy się z Kurtem Thomasem.

No tak, na pewno jeśli wróci z Chin dajmy na to w styczniu, to już widzę jak Martin podpisuje z Wolves albo z Wizards, żeby wyciągnąć 3 bańki więcej. Może najwyżej podpisać nową umowę z Nuggets, ale nie jestem pewien czy Nuggets go w ogóle chcą.

Poza tym żadna czołowa ekipa nie jest pod capem i zwyczajnie nie jest w stanie dać mu więcej niż 2,5. Wszystko więc będzie zależeć od Kenyona, czy ma ochotę grać o tytuł czy jeździć na nartach w Colorado albo gonić renifery w Minnesocie.

Kenyon Martin has severed ties with the Xinjiang Guanghui Flying Tigers of the Chinese Basketball Association, but will be unable to secure a FIBA letter of clearance to return to the NBA until the team’s season ends sometime in February or March, sources told Yahoo! Sports.

Nawet jeśli trzeba byłoby czekać na K-Marta do lutego/marca, jest to i tak najlepsza, a właściwie też jedyna opcja, żeby wzmocnić frontcourt. W sumie wolny jest Earl Barron, ale chyba celujemy w tym roku ciutkę wyżej ;]

a tak poważnie to Carter i Bibby to jedni z najobrzydliwej się starzejących graczy w lidze. I jak jeszcze VC można jakoś zrozumieć, bo opierał swoją grę w dużej mierze na atletyźmie, skoczności, to Bibby raczej zupełnie odwrotnie.. Gościu nie jest wcale taki stary, 33 lata, i wielu graczy w tym wieku dalej rządzi ligą, a niektórzy nawet osiągali dopiero swój prime wtedy..

Takiemu MB po prostu się nie chce już i powinien wypierdalać do Europy. A tu co sezon w contenderze..