Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2011/12

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

Domyślam się, że na forum koszykarskim znalazłoby się więcej osób, które skrót ACL noszą głęboko w swym sercu - ja dzięki tym cudownym trzem literkom w kolanie mym prawym stałem się biernym fanem koszykówki, spoglądającym rozmarzonym wzrokiem na każdy mijany przeze mnie kosz, boisko, tablicę, złamaną obręcz...

Good luck Joseph

Przez lata grałem z naderwanym, zerwanym, itp. Dzieki temu staw się zrobił jak mydło niemalże, bo ból skręcanego kolana czułem pewnie grubo ponad dwadzieścia razy w życiu. Wreszcie po kilku latkach postanowiłem się zoperować - czas się znalazł, kaska się znalazła - musieli mi dość solidnie łąkotkę strimować przy tym - rok po zabiegu jakimś cudem dodatkowo ją sobie zmiażdżyłem - artroskopia i kolejne rzeźbienie - w tej chwili zostały mi tam już jakieś śladowe ilości, do tego doszedł dość już zaawansowany artretyzm (nie żartuję:emmersed:) w tym kolanku i teraz sprawa wygląda tak, że nożka wreszcie jest stabilna i to cieszy, tyle tylko, że jak pójdę pograć to niby wszystko pięknie ładnie - dynamika nawet dość fajna (pewnie dlatego, że ważę szęśćdziesiąt kilka kilo...:emmersed:), ale po kilku dniach od gry, czy nawet sforsowania nogi zwykłym bieganiem, zaczyna nieludzko nakurwiać, zaczynam kuleć, itd - po kilku dniach przechodzi - po prostu unikając gry (nie zawsze się udaje... kilka razy do roku nie wytrzymam) oszczędzam sobie sporo bólu...

A tak wogóle to niech ktoś władny usunie wszelkie wpisy o kontuzjach, łącznie z tym moim, z tematu o Bulls, bo jeszcze coś zapeszymy...:ambivalence:

Pozdrawiam