Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2011/12

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Po co wymieniać Noaha na Gasola? Nie dość, że Gasol jest lepszym koszykarzem to jeszcze lepszym fitem do Bynuma, bo ma rzut z dalekiego półdystansu.

Koleś jest bardzo niedoceniany. Świetny gracz pasujący do tego do każdego systemu. Do tego nie marudzi i ma niesamowitą jak na 7footera technikę.

Biorąc to ile zarbaia on a ile Kobie to ten drugi jest bardziej przepłacony (oczywiście sportowo, bo marketingowo to wiadomo, że koszula z napisem Kobe 3/21 czy 6/24 by się sprzedała świetnie).

Co do rockets to: Lowry > Dragica, ale już Lowry + Scola < Dragic + Gasol i to znacząco.

Dragic ma taką średnią za cały sezon, bo zupełnie inaczej się gra zawodnikowi jak ma pewne > 30 minut, niż jak zbiera jakieś ochłapy. Od czasu jak ma s5 najbardziej niesamowita jest Jego równa forma, każdy mecz na bardzo dobrym poziomie i żadnego nie zawalił. Jak dodać do tego słynną czwartą kwartę z PO ze Spurs to gość wydaje się być ciekawym zawodnikiem.

uwierzcie mi, że on już w Suns po 2 latach pokazywał ogromne możliwości i jak wiele nauczył się od Steve'a. Teraz ostatnio jak obejrzałem go w Rox to nawet nie spodziewałem się, że zrobił jeszcze taki postęp. Nie dość, że właśnie naprawdę dobry defensor, agresywny, ciągle gotowy do przejęcia piłki i ma w każdym meczu jakieś easy points po stealu, to w ataku także świetny. Bardzo dobry rzut, zajebiście szybki i pewny z piłką, a playmaking jak pisałem - szkoła Nasha. Oczywiście jeszcze nie ten poziom, ale już dla większości pg ligowych nieosiągalny. Możecie się nie zgadzać, ale po najwyższej półce z Nashem, CP3, Deronem.. jest dla mnie kolejna grupka właśnie z Goranem.

luknijcie filmik. wiadomo, że każdemu na yt możne skleić zajebisty mixtape, ale niektóre zagrania naprawdę NIE-SA-MO-WITE.

[video=youtube;u0qMVYaMmBw]

i fajnie, że jednak nie tylko ja dostrzegam klasę i postęp Dragicia, bo niektórzy jechali mnie, a microlab chyba sugerował jakieś powinowactwo :D

Edytowane przez theo001

dla mnie dragic i sessions to podobna polka,nie ukrywam, w gra gorana mi sie podoba od czasow suns, gdzie byl game changerem czesto

dlaczego zatem lakers nie chcieli pakietu rox? imo prosta sprawa.

woleli utrzymac gasola, bo uznali, ze pakiet gasol-sessions jest lepszy niz dragic-martin-scola z 2 powodow

1. basketball reasons. martin gdyby gral na % jak rok-2 lata temu bylby idealnym backupem dla kobego, a scola zbiera w tym sezonie chyba 6 pilek na mecz

2. kasa misiu kasa + plan wakacyjny. lakers wiele by nie zaoszczedzili na wymianie a do tego w wakacje lakers beda wciaz mogli cos ciekawego wyciagnac za gasola. napewno duzo wyzsza bedzie jego cena niz takiego scoli. i nie mowcie mi nic o kasie, bo po wakacjach znajdzie sie zespol, ktory do walki o misia bedzie wlasnie potrzebowal takiego gasola.

jak moga byc na tej samej polce skoro dragic jest zdecydowanie lepszym obronca, ramon jest 4 czasami 3 opcja i nie skupia na sobie obrony ja goran , dragic jest wlasnie pierwsza/druga opcja zespolu ktory walczy o po i to z dobrym skutkiem , chyba nikt sobie nie wyobraza ramona grajacego pierwsze skrzypce w runie do po ??

ze wzgledu na obrone i lepszy rzut bylby zdecydowanie lepszym fitem dla la , tragic - bryant - metta - pau - bynum to byloby defensywne monstrum i co sie bardzo rzadko zdaza dobrze spasowane w ataku , oczywiscie mam namysli obrone kobe taka np. jak na wadzie ostatnio... bo generalnie to kobe jest niezlym scrubem w obronie i rzadko mu sie niestety chce

Jak ktos ogladal dzisiejszy mecz, to widac bylo roznice w grze Bryanta, kiedy gra offscreen z 4-5 metrow z Sessionsem grajacym na gorze. Jemu nie potrzeba wiele miejsca, a jak jest pomoc to ma dobry kat do odegrania do wysokiego stawiajacego zaslone, ewentualnie idzie w koziol, ale jest juz niedaleko kosza dzieki czemu ma wieksze szanse na punkty. Podobba mi sie.

Kiedy na parkiecie sa Bynum i Gasol to, w osatnich meczach, strasznie slabo znow sa nasze pick and rolle (nie ma hedge'a), duzo switchow i dupa zbita jak rok temu w PO. Zwykle pobronia dwie akcje po timeoucie i pozniej znow to samo. Nie wiem czy jest to kwestia koncentracji, czy po prostu zmeczenia, bo jak wiadomo switchowanie jest bardzo energooszczedne

i co nie woleliby mieć Dragicia i Scoli?

Woleli, woleli ;)

w życiu

jeżeli chodzi o te wszystkie porównania Dragic vs Sessions to ja w sumie wolę Sessionsa, nie uważam żeby był tak słaby w obronie jak tu niektórzy piszą, podobnie jak nie uważam Dragica za jakiegoś defensywnego specjalistę. Przy obecnych przepisach ważne by rozgrywający przede wszystkim miał szybkość, nadążał z umiejscowieniem siebie pomiędzy próbującym minąć go rywalem, a koszem i po prostu był aktywny po tej stronie parkietu, reszta to obrona zespołowa i swoje robi tu na pewno to czy rozgrywający w ataku potrafi zmusić swojego odpowiednika do pracy.

Przypadek tych dwóch graczy to nie jest jednak jeden z tych, o które bym się wykłócał w jedną czy w drugą stronę, rozumiem tych, którzy mogą uważać, że lepiej mieć Dragica, ja do nich nie należę, ale w tym wypadku rozumiem drugą stronę.

Wczorajszy mecz krótko mówiąc przegrał nam Bynum, w zasadzie drugi raz przez to, że nie potrafi nad sobą zapanować, nie chce mi się nawet wchodzić tu w inne szczegóły jak Blake zbyt długo kryjący Dragica czy inne pierdoły bo bottom line jest taki, że z Bynumem na parkiecie Lakers to prawdopodobnie wygrywają.

Drew musi nauczyć się panować nad swoimi emocjami, co prawda trudno się zawodnikom dziwić skoro w tej lidze nie jest jasne za jakie zachowanie zostanie się ukaranym, a za jakie nie, ten brak konsekwencji u sędziów czy ligi w ogóle jest najgorszy, ale liczyć na to, że coś się w tym temacie zmieni nie ma sensu więc pozostaje się dostosować i przynajmniej w sytuacji jak dostało się pierwszego technicznego powstrzymać się zwłaszcza od złapania drugiego w tak durny sposób.

Ehh k**** do czego zmierza ta NBA, że zwykły trash talk w stronę ławki (nawet nie active player !!!) owocuje technikiem. Fuck you Stern, fuck you refs!! Jak dla mnie za danie technika w takiej sytuacji, sędzia powinien być publicznie wybatożony.

Abstrahując jednak do tej sytuacji, a wracając do wcześniejszej sprawy Gorana Dragica, obejrzałem sobie ostanie mecze Lakers oraz Houston i sorry Lakers Fans, ale Dragic w ostatnim czasie zjada Sessiona na śniadanie po obu stronach parkietu. Oczywiście pozostaje kwestia jak by wyglądało z takimi graczami jak Bryant, Gasol i Bynum w składzie, ale overall Słoweniec wypada dużo lepiej. Osobna kwestia czy jest w stanie utrzymać taką dyspozycję przez dłuższy czas.

Kończąc: Blake Gryffin mnie wkurwia, bo c***a jeszcze osiągnął, a wozi się jak cesarz.

cali lakers... kiedy wydawalo sie, ze sytuacje maja juz pod kontrola przegrywaja z rox i suns znacznie utrudniajac sobie sytuacje wyjsciowa na playoffs. oczywiscie mamy gamebreakera z clippers ale do konca sezonu gramy 3x spurs, thunder, nuggets i mavs

zatem nie zdziwie sie jak wyladujemy nawet na 5 seedzie

clipps tez latwego terminarza nie maja, duzo wyjazdow ale mam zle przeczucie, ze jakos z tego wybrna...

milo, ze oszczedzaja bryanta. nie rozumiem dlaczego nie sciagnieto nawet z nbdl jakiegokolwiek sg. jezeli cos bedzie nas kosztowalo w playoffs odpadniecie, to wlasnie brak rezerwowego sg. czemu nie zadzwonili do sashy vujacica?:)

Ostatnio widzialem Arenasa i na 10-20 minut to dalej stary dobry Gilbert. Warto przypomniec, ze Lakers mieli szanse, ale olali Arenasa, co chyba jest bledem patrzac jak sie odbudowa w Memphisl i ostatnio coraz lepiej trafia za trzy. Na pewno na te chwile bylby lepsza opcja rezerwowego rozgrywajacego, niz stary dziad Blake, ktory powinien powoli myslec o zakoczeniu kariery albo przenosinach do Caja Laboral.

Mavs pożegnali się z Odomem, który po przenosinach do Dallas sięgnął swojego koszykarskiego dna. Z tej okazji takie moje pytanie do fanów Lakers, bo oni się lepiej pewnie orientują. Jak to jest z Odomem? Czy Lakers opchnęli go za free (prawie), bo coś zapowiadało nadchodzące załamanie? Czy to właśnie cała sprawa z przenosinami tak na niego wpłynęła? Na serwisach to różnie argumentują, a że zawsze gościa bardzo ceniłem, to byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Ja sie szczerze mowiac spodziewalem, ze Odom bedzie mial slabiutki sezon. Nigdy do tytanow pracy nie nalezal, zawsze bardzo potrzebowal obozu przygotowawczego. Spodziewal sie, ze przesadzi ze swoimi cukierkami i przyjedzie z nadwaga. Dołozyc do tego nieciekawa sytuacje z nagla zmiana klubu i zlamane serce to mozna sie bylo spodziewac takiego sezonu. Jesli zechce mu sie jeszcze grac, to moze byc bardzo dobry za rok moim zdaniem. Fajnie by bylo jakby wrocil do nas