Skocz do zawartości

2011 FANTASY DRAFT - ZASADY I DYSKUSJA

matek

Rekomendowane odpowiedzi

-zależy na kogo natrafisz, z jakimi wysokimi zawodnikami.

-Gdyby Ibaka był taki dobry na centrze to by OCT nie sprowadzali Perkinsa

-Bosh, Aldridge kto wie, ale jednak będziesz ich męczył w obronie przeciwko cięższym centrom, trochę dławisz ich potencjał, np. w serii Atlanty z Orlando w tym roku Howarda nie kryli Smith czy nawet Horford

moim zdaniem i Bosh i Aldridge są teraz spokojnie w top 20-25 ligi, jednak grając na innej pozycji

Bosh nie jest miękki grając na PF, ale na C?

-tacy gracze jak zwłaszcza Howard, Bynun mogą być praktycznie nie do powstrzymania dla Twoich zawodników

przydałby się jednak jakiś zawodnik, ktory naprawdę lubi się rozpychać, jak np. Perkins

- jakby nie patrzeć każdy to PF, wysoki, silny jak na PF, ale jednak skrzydlowy,gra na tej pozycji w klubie, - to takie luźne myśli, może wypali, trójka jest ciekawa -niestandardowe rozwiązanie, ciekawe jakich zawodników obwodowych do nich dobierzesz :wink: ;

to chyba znamy innego Bosha

Gortat sobie radzi jako tako na C a taki Aldridge czy Ibaka sobie nie poradzi? ;> Jak juz mowilem, Ibaka to dla mnie typowy C. Uwazam ze nie mozna do konca powiedziec ze Bosh jest miekki, gra troche inaczej niz w Toronto, to wszystko. Mimo tego dalej jest top PF ligi. Media caly czas pompuja to wszystko niepotrzebnie, tak samo jak to ze Lebron jest slaby w koncowkach ;)

Gortat sobie radzi jako tako na C a taki Aldridge czy Ibaka sobie nie poradzi? ;> Jak juz mowilem, Ibaka to dla mnie typowy C. Uwazam ze nie mozna do konca powiedziec ze Bosh jest miekki, gra troche inaczej niz w Toronto, to wszystko. Mimo tego dalej jest top PF ligi. Media caly czas pompuja to wszystko niepotrzebnie, tak samo jak to ze Lebron jest slaby w koncowkach ;)

Top ligi? Toi znaczy ile top?

Garnett, Zach, Horford, Millsap, Jason Collins, Aldridge,Dirk, Stat, Love, Blake, Gasol, Odom to ci lepsi od niego. Poza tym w zasadzie można doliczyć Geralta z Rivii i Smitha :) To dla ciebie top ligi?

Lubiłem Bosha ale nie potrafie oprzeć się wrażeniu, że jest mięciuchny straszecznie. A on i pozycja C to tak jak Earl Barron i PG.

Strzał w kolano. Ibaka to typowy PF. Dlatego sprowadzili Perkinsa i w końcu jest wykorzystywany w pełni.

W ogóle śmiesznie niektórzy budują ekipy:) Sam też należe do tego grona bo ciężko będzie mi fajną 3 wychaczyć już. A z kolei kolega Raffu nie ma póki co nikogo kto rzuca więc tzw.spaceing może tu być problem. Fajne pomysły:D Bosh jako C bo taki był artykuł na ZP1? W zeszłym roku było, że Rondo rzuca trójki, Rose napierdala trójki jak dziki i w ogóle wszyscy przepracowali lato i k**** będą o niebo lepsi. Lebron post moves dodał do swojego repertuaru itd. Już widzę Bosha, który jest jebany przez większość pf-ów w lidze jak ściera się pod koszem z Bynumem, Howardem, Hibbertem,k**** Gortatem, Perkinsem i w ogóle większością centrów.

Top ligi? Toi znaczy ile top?

Garnett, Zach, Horford, Millsap, Jason Collins, Aldridge,Dirk, Stat, Love, Blake, Gasol, Odom to ci lepsi od niego. Poza tym w zasadzie można doliczyć Geralta z Rivii i Smitha :) To dla ciebie top ligi?

Bosh jako C bo taki był artykuł na ZP1?

to miala byc ironia :roll:

a co do tego top, mysle ze Bosh jest lepszy od przynajmniej polowy graczy ktorych wymieniles. pozdro

@Bulls:: wypisałem lepszych skrzydłowych overall. Garnett trzyma obrone Celtów na najwyższym poziomie. Największy wpływ na defensywę w lidze- większy niż Howard. Poza boxscorem istnieje takie coś jak adv. stats :) Też ich nie lubię ale naprawdę czasem warto.

Poza tym pokazałeś, że nawet w boxscore jest gorszy od Garnetta, który swoje lata ma :) Bosh to nie jest nawet Top 10 na swojej pozycji póki co a wy mówicie o nim jak o superstarze... Przeciętny sezon, przeciętna gra, przeciętny zawodnik. Ja też uważam,że ten sezon będzie dla niego lepszy ale z C nie szalejmy :)

@up: jesteś w stanie to jakoś udowodnić czy jest lepszy bo jest? 8)

Ironii nie złapałem, dzięki za info :oops:

korzystam z zaawansowanych, ale do tego, że KG jest oczywiście lepszy w obronie nie są mi potrzebne :wink:

Wiadomo rozpatrujemy tą formę, a nie zasługi KG z całej kariery, -tak nie ma żadnego porównania

Wg mnie Bosh jest w top 11 PF, a to daje miejsce w III dziesiątce najlepszych graczy tej ligi- najwyższy poziom jest na tej pozycji,

razem, trochę wcześniej lub później, właśnie z Duncanem, Garnettem, Horfordem, Randolphem, Amare przed nimi Nowitzki, Gasol, Griffin, Aldridge, Love

Ale awantura się zrobiła:) Trochę mi tego będzie brakować jak już będziemy grali w ROTO :)

faktem jest, że gogalq został bez klasycznego centra. Oczywiście LMA może grać na środku ale dla niego naturalniejsza jest jednak 4. Argument z Gortatem jednak trochę chybiony - bo przecież tu nie chodzi tylko o warunki fizyczne ale i odpowiednie doświadczenie na danej pozycji. A już Bosh na C - chciałbym faktycznie zobaczyć jak się przepycha z tymi wszystkimi szafami. Kurcze, każdy z was który posmakował trochę kosza i siłowni wie, ze nawet jak ktoś złapie nagle parę kilo nie będzie wcale oznaczało, że doskoczy do możliwości naturalnie lepiej zbudowanych kolegów. Ibaka- uwielbiam go ale też z tym centrem się nie wygłupiajmy. Oczywiście, może tam zagrać - ale na pewno nie jest to jego najlepsza pozycja.

ALE - no właśnie, jest jedno ale. Nie mówię, że eksperyment gogalq nie jest ciekawy. Przy odpowiednich matchup-ach i rywalizacji z parą, która ma ofensywnego PF i defensywnego C (prawdopodobnie u mnie tak będzie) może mieć przewagę. Przykładowo jeśli wystawi parę Aldridge-Ibaka na mojego Griffina i powiedzmy, hmm, Perkinsa to jakbyście głosowali (zakładając, że na reszcie pozycji remis)? Albo Nene-Hibbert czy nawet jednak już stary Duncan-Harford? A jeszcze Bosh z ławki wchodzi. gogalq postawił wszystko na jedną kartę i ja bym osobiście tak nie grał- ale wcale nie uważam, że nie zrobi komuś psikusa w play-offs.

razem, trochę wcześniej lub później, właśnie z Duncanem, Garnettem, Horfordem, Randolphem, Amare przed nimi Nowitzki, Gasol, Griffin, Aldridge, Love

Jeśli mogę się nie zgodzić co do jednej pozycji - Love mnie jednak nie przekonuje jeszcze. Za słabo broni wg mnie... Gdybym miał wybierać między nim a misiem Zachem albo Amare- wezmę jednak któregoś z tych dwóch ostatnich (pomimo, że Amare nie broni to jednak daje mi dużo więcej w ataku)

ja mam trochę z Statem jak niektórzy tu z Boshem, z tym że koniec II lub gdzieś w III dziesiątce najlepszych graczy go widzę. Największe wady to: nIe broni i jak dla mnie nie jest w stanie być mentalnym liderem

Love - jest sporo młodszy,

w zbiórkach bije go na głowę,

rzut ma chyba też lepszy, nawet rzuca świetnie za trzy, a jednocześnie jest liderem z zbiórkach :!: (choć Stat też wymiata),

bronią obaj słabo, ale wydaje mi się, że Love ma zadatki na dobrego obrońce w team defense

Stat ma swoje zagrania, w ataku zrobi coś z niczego sam, Love jeszcze nie (może przed nim)

Love moim zdaniem może być mentalnym liderem drużyny, gra bardziej dla niej

jak dla mnie wygrywa Love, jego wolałbym w mojej drużynie

nie pomysleliscie ze gogalq moze wybrac jeszcze centra a bosha/lma/ibake puscic w transferze za cos ciekawego do kogos kto bedzie potzrbowal dobrego pf? taka sytuacja tez moze miec miejsce

pomyślałem, ale jak na razie cisza w kwestii transferów- w zasadzie reszta zespołów na razie budowana tak, że ciężko myśleć o transferach

zresztą przy 8 zawodnikach w składzie może być ciężko o transfery, a utknąć z niechcianym zawodnikiem może oznaczać koniec szans na dobry wynik

@matek

mało kto z nas chyba buduje drużynę licząc na transfery. I nie sądze też, żeby taka idea przyświecała gogalq przy wyborze Bosha. Chłopak wybrał jak chciał, ryzykownie ale ma to swoje plusy. Swoją drogą nie pokusiliście się na odpowiedź na moje pytanie o matchupy :)

@Bulls

Nie jestem wielkim fanem żadnego z nich - więc nie czuje się na siłach dyskutować o szczegółach. Na pewno Amare nie jest mentalnym liderem. A czy Love jest? Hmm, czas pokaże. Spytaj fanów MIN co o nim myślą, wbrew pozorom nie są zachwyceni jego grą dla zespołu (ale moje spostrzeżenia dotyczą małej próbki takich kibiców więc może być zupełnie odwrotnie gdyby taką ankiete zrobić wśród 1000 ludzi :) )

wystarczy ze wybierze dobrze centra, 1, 1-2 i 2-3 i wtedy bez zmian moze byc ciezko go przeskoczyc bo pod koszem moze miec odpowiedz na kazdego. przy dobrze dobranym obwodzie, z czym moze byc problem.

otóż to, obwód. Jeśli dobierze odpowiedniego centra nawet (a przypominam, że kolejny wybór za kilkanaście picków) to będzie miał tylko 4 graczy na pozycjach 1-3, trochę mało. Poza tym branie kogoś na ławkę w momencie kiedy ma się dopiero 3 graczy ze s5 - zdecydowanie ryzykowny ruch. Takie zabawy można robić w 5 rundzie - IMO.

Cholernie ryzykowny ruch. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że to się może udać. Racja - przez ten wybór gogalq został bez typowego centra (no chyba że liczymy tego nieszczęśnego Bosha...), i to może być wielki problem w późniejszych match-upach.

@wowo

Tak, póki co w mojej drużynie jest tylko Dwyane, który rzucać lubi i będzie mógł. Może nie koniecznie z dystansu. Problem ze spacingiem? Nene ma jeden z najlepszych rzutów z półdystansu wśród wysokich. AK-47 siekał trójki na skuteczności powyżej 36% w ostatnim sezonie. Ze spacingiem dam radę, nie martwi się :)

Nene gra zarówno tyłem do kosza, jak i na półdystansie. Miałem szansę oglądać kilka meczy Nuggets z tamtego sezonu i mogę to potwierdzić. Gdyby nie to - raczej bym go nie wybrał. Spacing to jeden z najważniejszych elementów każdej drużyny.

Nene gra zarówno tyłem do kosza, jak i na półdystansie. Miałem szansę oglądać kilka meczy Nuggets z tamtego sezonu i mogę to potwierdzić. Gdyby nie to - raczej bym go nie wybrał. Spacing to jeden z najważniejszych elementów każdej drużyny.

Raffu nie będę się kłócił - ale ja trochę inaczej pojmuję spacing. Jeśli Nene będzie biegał daleko od kosza - ograniczasz sobie możliwość gry w pomalowanym.

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.