Skocz do zawarto艣ci

Larry Brown trenerem NY Knicks !

Dr_Dread

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, 偶e jest temat karuzela trenerska, ale my艣l臋, 偶e takie wydarzenie zas艂uguje na oddzielny w膮tek, i jak tam rozmawiali艣my na temat wszelkiego rodzaju plotek i pertraktacji, tak tutaj mo偶emy si臋 skupi膰 na faktach, poniewa偶:

http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=2117399

Brown w Knicks - it's official !

Generalnie od pocz膮tku mia艂em mieszane uczucia, co do odej艣cia Browna z Pistons, wydawa艂o mi si臋, i wydaj臋 nadal, 偶e ten trener jest lekko overrated, Saunders natomiast jest i tak gorszy...Ale skupmy si臋 na Knicks. G艂贸wnym powodem odej艣cia z Detroit by艂o to, 偶e Brown przez k艂opoty zdrowotne najprawdopodobniej nie b臋dzie obecny na wszystkich meczach w RS, czego w Detroit od niego wymagano. W Knicks najwrya藕niej nie.

Wszystkie formalno艣ci powinny zosta膰 podpisane dzisiaj, ale pewne jest jedno - Brown zgodzi艂 si臋 na to stanowisko. Agent Browna, Joe Glass w wypowiedziach jest bardzo zachowawczy, chocia偶 wszystko jest ju偶 przes膮dzone, jednak wiemy te偶, z czego znany jest Larry Brown. Ze zmieniania zdania...

Rodzina Browna ju偶 szykuje si臋 do przeprowadzki do Nowego Yorku, oczywi艣cie podchodz膮 do tego b. entuzjastycznie, kto by nie chcia艂 mieszka膰 w Big Apple zreszt膮.

Kontrakt b臋dzi臋 opiewa膰 na 10-12 milion贸w dolar贸w za rok i b臋dzie to najwy偶sza p艂aca dla trenera w lidze.

My艣licie, 偶e Browna sta膰 na wprowadzenie chocia偶by NY do PO ? Czy nie jest ju偶 za p贸藕no dla tego klubu ? Mo偶e inaczej, czy Brown posiada w sobie jeszcze t膮 magi臋, kt贸r膮 mia艂 chocia偶by w pierwszym sezonie w pracy w Pistons ? Czy utemperuje Starburego ? I w ko艅cu, czego mo偶na si臋 spodziewa膰 po Knicks w nadchodz膮cym sezonie i w reszt臋 lata trasnsferowego ?

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

No to w Atlantic Division bedzie sie teraz sporo ciekawego dzia艂o :)

Brown zrobi z NYK dobry zesp贸艂. Jestem tego pewien. Ten facet sprawia, 偶e ka偶dy s艂abo graj膮cy i niepouk艂adany zesp贸艂 nagle staje si臋 dobrze prosperuj膮c膮 organizacj膮. My艣le , 偶e tak bedzie i tym razem. Z tym, ze Izajasza czeka teraz o wiele trudniejsze zadanie ni偶 podstawienie Larremu kontraktu doi podpisania. Teraz b臋dzie musia艂 by膰 na ka ka偶de jego zawo艂anie i pos艂usznie stara膰 si臋 organizowa膰 roster tak, jak Brown sobie tego zyczy. Z tym mog膮 by膰 "ma艂e" problemy, ale Isiah napewno co艣 wymy艣li, wszak nie raz ju偶 zaskoczy艂 wszystkich (negatywnie, ale zawsze co艣 :wink: )

Poza tym trafi艂 do zespo艂u z tradycjami, wspania艂ej hali, typowo koszykarskiego miasta. B臋dzie mu tam dobrze, o ile zdrowie pozwoli.

Dla Marburego najprawdopodobniej ta sytuacja oznacza po偶egnanie z kolegami i trade do innej dru偶yny.

Odno艣nik do komentarza

NIe jestem przekonany(w 100%, bo sa argumetny za i przeciw) czy nowu topic jest konieczny, ale jak juz jest to sie wypowiem :wink:

Sta艂o sie to czego oczekiwa艂em, by艂臋m juz niemal pewny co bedzie z Larry'm. Po tym ruchu ze niby konczy kariere w Detroit, nigdzie sie z tamtad nie ruszy, a potem negocjowanie wcale nie dziwie sie w艂adorzom teamu z MoTown ze podziekowali mu za wsp贸艂prace. Tak sie nie robi.... Przeczuwa艂em ze Thmas sypnie kas膮, Knicks i tak maja ogromny podatek to kilka milionw贸w wiecej im r贸偶ncy nie zrobi. Wysokosc jes tak duza, ze pewine Sounder teraz w Pistons wali sie w g艂owe ze nie poszed艂 szukac wymazopnych 10mln w Nowym Yorku :lol: W sumie teraz da艂膮czam Knicks do walki o PO, bo maja takiego trenera, ze z niczego zrobi艂 zesp贸l na miare gry w tych rozgrywkach, wiec nie wierze ze tym razemy by艂opby inaczej. Prawda jest ze ma skompliowana sutuacje. Jest Ajzija kt贸ry za drobne b艂edy moze sie pozegnac z coachem, wydaje mi sie ze nawet z Brownem> Sk艂膮d jest sporo przep艂膮cony, bez wiekszych gwiazd i sporo mniej warty niz to widac po Slaray. Jedno jest pewne, od czas贸w kiedy Thomas jest GM to jego najlepsza decyzja. Sciagna艂 moim zdaniem najlepszego trenera w NBA, na 100% najlepszego z wolnych. Jezeli ta decyzja pokazuje ze czegos sie naucz艂y, to wr贸zy to bardzo dobrze dla NYK.

Poza tym trafi艂 do zespo艂u z tradycjami, wspania艂ej hali

Nie wolno zapominac o olbrzymich ambicjach :wink:
Odno艣nik do komentarza

Od jakiegos czasu wydawalo sie, ze wszystko prze w tym kierunku, wiec nie jest to zaskoczenie. Troche smrodu w tym jest, ale widac "ten typ tak ma". Biorac pod uwage te jego naglasniane powazne problemy zdrowotne, to nie zdziwilbym sie, gdyby skona艂 podczas ktoregos meczu Knicks w hali Madison Square Garden :wink:

Odno艣nik do komentarza

Jest Ajzija kt贸ry za drobne b艂edy moze sie pozegnac z coachem, wydaje mi sie ze nawet z Brownem> Sk艂膮d jest sporo przep艂膮cony, bez wiekszych gwiazd i sporo mniej warty niz to widac po Slaray.

Hm, tutaj bym si臋 nie zgodzi艂, jak dla mnie Isiah nie zwolni Browna, z prostego powodu - wszystkie swoje wysi艂ki w艂o偶y艂 w to, by go pozyska膰, 4 godzinne wizyty w domu pa艅stwa Brown贸w, inne spotkania i w ko艅cu tak lukratywny kontrakt + stara przyja藕艅, nie ma opcji, 偶eby Browny polecia艂. Zreszt膮 powiedzmy sobie szczerze, czy mo偶e by膰 gorzej ? Do czego Larry by musia艂 doprowadzi膰, 偶eby Thomas zdecydowa艂 si臋 na taki ruch ? Dochodzi do tego fakt, 偶e rzeczywi艣cie jest to najlepszy ruch tego GM-a w Jego karierze, ruch kt贸ry mo偶e zamaza膰 wszystkie Jeg z艂e decyzje.

Spiera艂bym si臋 tez o te gwiazdy, Marbury, Crawford, powiedzia艂bym, 偶e w Nowym Yorku jest wr臋cz nadmiar gwiazd, a raczej graczy, kt贸rzy my艣l膮, 偶e nimi s膮, my艣l臋, 偶e Brown powinien zacz膮膰 w艂a艣nie od jaki艣 ruch贸w kadrowych, drugiego Pistons to on w miesi膮c nie zbuduje, ale jakie艣 zmiany s膮 konieczne.

W sumie, to dziwi mnie te偶 troche wasz entuzjazm, moim zdaniem, je艣li Knicksi w艂膮cz膮 si臋 o walk臋 do PO to ju偶 b臋dzie to sukces, oczywi艣cie, w obliczu nadchodzacych zmian, kt贸re my艣l臋 nast膮pi膮 ju偶 nied艂ugo, wszystko mo偶e si臋 odwr贸ci膰, ale nie zapominajmy, Brown to nie jest cudotw贸rca, w pierwszym sezonie pracy w Detroit zacz膮艂 艣wi臋ci膰 sukcesy, dopiero jak do teamu do艂膮czy艂 Rasheed Wallace, tak wi臋c jak narazie wydaj臋 mi si臋, 偶e 7-8 miejsce w konferencji wschodniej to jest szczyt marze艅 graczy i dzia艂aczy z Nowego Yorku.

Odno艣nik do komentarza

Hm, tutaj bym si臋 nie zgodzi艂, jak dla mnie Isiah nie zwolni Browna, z prostego powodu - wszystkie swoje wysi艂ki w艂o偶y艂 w to, by go pozyska膰, 4 godzinne wizyty w domu pa艅stwa Brown贸w, inne spotkania i w ko艅cu tak lukratywny kontrakt + stara przyja藕艅, nie ma opcji, 偶eby Browny polecia艂. Zreszt膮 powiedzmy sobie szczerze, czy mo偶e by膰 gorzej ? Do czego Larry by musia艂 doprowadzi膰, 偶eby Thomas zdecydowa艂 si臋 na taki ruch ? Dochodzi do tego fakt, 偶e rzeczywi艣cie jest to najlepszy ruch tego GM-a w Jego karierze, ruch kt贸ry mo偶e zamaza膰 wszystkie Jeg z艂e decyzje.

Po czesci masz racje ze jest tka jak m贸wisz czyli 艂atwo nie powinien go zwolnic, ale Thomas juz nie raz podejmowa艂 kontrowersyjne decyzje, wiec jak cos nie bedzie po jego mysli to moze sie wiele nie zastanawiac. Brown jest znany z tego ze ze s艂膮bego zepo艂u robi team walczacy o PO, wiec po kilku pierwsyzch niepowodzeniach Isiah moze podjac r贸zna decyzje. Tutaj w sumie nie ma co sie spierac, bo raczej nie ma argument贸w, jak bedzie zobaczymy. A co do zamazani z艂ych decyzji, to ja bym nie by艂 pewny, bo dla mnie jeden ruch jeszcze wiosny nie czyni i nie zamazuje tego co by艂o wczesniej.

Spiera艂bym si臋 tez o te gwiazdy, Marbury, Crawford, powiedzia艂bym, 偶e w Nowym Yorku jest wr臋cz nadmiar gwiazd, a raczej graczy, kt贸rzy my艣l膮, 偶e nimi s膮, my艣l臋, 偶e Brown powinien zacz膮膰 w艂a艣nie od jaki艣 ruch贸w kadrowych, drugiego Pistons to on w miesi膮c nie zbuduje, ale jakie艣 zmiany s膮 konieczne.

Jak sam dobrze zauwzy艂臋s tam jest nadmiar graczy kt贸rzy mysla ze sa gwiazdami, ale superstara nie ma zandego. Opr贸cz wspomnianych przez Ciebie graczy jest tez Houston i nie wiadomo jak bedzie z Q. To zesp贸l kt贸ry ma przesyt zawodnik贸w kt贸rzy moga byc prawdziwymi gwiazdami, ale nikt z nich ta wielka gwiazda jak npIverson i Bryant(nie chcem stawiac samego AI bo zaraz fani Lakers sie oburza i zacznie sie kolejna dyskusja love-hate :wink: )

Juz bez cytowania to co do entuzjazmu to ja tez m贸wie ze gra w PO to bedzie dla nich juz sukces, a walka o to miejsce powinna byc w sumie na miare ich mozliwosci

Pozdrawiam :)

Odno艣nik do komentarza

Z powodu wielu plotek odno艣nie odej艣cia Marburego z Knicks, postanowi艂em wrzuci膰 duskusj臋 na nowy tor, mianowicie, jak my艣licie, jak powinien i jak mo偶e wygl膮da膰 sk艂ad, kt贸ry by艂by w stanie za艂apa膰 si臋 na PO pod wodz膮 Browna ? Innymi s艂owy, co trzeba zmieni膰 w tej dru偶ynie, 偶eby ju偶 w nadchodz膮cym sezonie mieli papiery na osi膮gni臋cie czego艣 ?

Dla mnie oczywistym posuni臋ciem jest pozbycie si臋 Stefana, zreszt膮 Larry go nie lubi, a Isiah teraz pono膰 zrobi wszystko, czego Brown b臋dzie chcia艂. Pytanie tylko, czy da si臋 go wymieni膰 za kogo艣 warto艣ciowego, mo偶e inaczej, czy znajdzie si臋 kto艣 tak g艂upi ? Starbury jest g艂upi, ale dobry, pozyskanie za niego takiego Jarica [wylosowa艂em ;)] by艂oby z艂ym posuni臋ciem.

Jedno jest pewne, Brown zastanie bagno i musi posprz膮ta膰, musi znale藕膰 KOGOKOLWIEK solidnego pod kosz, musi pozby膰 si臋 paru graczy, bo 3 gwiazdor贸w do jednej pi艂ki to za du偶o. My艣l臋, 偶e mieszanka Brown + New York brzmi zach臋caj膮ca dla zawodnik贸w w NBA, tak wi臋c mo偶emy spodziewa膰 si臋 wzmocnie艅.

Odno艣nik do komentarza

Dla Knicks to oczywi艣ci zajebista sprawa, niezale偶nie od tego czy Larry zostanie rok, dwa czy d艂u偶ej w ko艅cu kto艣 kto mo偶e przytemperowa膰 g艂upkowate decyzje personalne Thomasa i b臋dzie w stanie wyciagn膮膰 co艣 z dru偶yny na parkiecie.

Podejrzewam, 偶e czeka nas jeszcze pewnie nawet podczas tego lata sporo zmian w tej ekipie. Za du偶y tam burdel, ale nie by艂bym mimo wszystko pewny, czy Marbury po偶egna si臋 ju偶 teraz z dru偶yn膮, je艣li nie u艂o偶y si臋 wsp贸艂praca to mo偶e w lutym, p贸ki co najlpeszy PG w lidze my艣l臋, 偶e zostanie tam gdzie jest, nie wiem czy mogliby za niego wyci膮gn膮膰 kogo艣 kto pasowa艂by Brownowi i by艂 jednocze艣nie w stanie zast膮pi膰 Stefka na boisku.

Teraz wida膰, 偶e to co Brown gada艂 wcze艣niej o pracy w Knicks to nie by艂y tylko marzenia, lu藕no rzucane teksty nie wiem czy chcia艂 to zrobi膰 dla kasy, czy brakowa艂o mu po prostu tej uznanej marki na koncie zaliczonych dru偶yn, ale my艣l臋, 偶e ca艂e to flirtowanie z Cavs mog艂o by膰 jedn膮 wielk膮 艣ciem膮. Nie wierz臋, 偶e on naprawd臋 chcia艂 by膰 GM, to trener to lubi i w tym jest dobry, potrzebowa艂 kolejnej zmiany i dopi膮艂 swego.

Odno艣nik do komentarza

Starbury sam byl zaangazowany w sciagniecie Browna dzwoniac do jego domu i zostawiajac mu wiadomosc ze juz z chlopakami na niego czekaja, fakt pozostaje faktem ze na Olimpiadzie Marbury byl juz praktycznie poza kadra bo mial wyleciec na pysk, jakims cudem zostal ale niesnaski miedzy oboma panami sie nie skonczyly. Co nie zmienia faktu ze Stefanek wie ze latka leca, w sumie wielkie G... osiagnal w koszykowce i albo on sie dostosuje do wymagan jednego z najlepszych trenerow ligi albo odejdzie szybciej niz mu sie wydaje, i kolejny zespol po jego odejsciu zacznie grac na odpowiednim poziomie. Wiem ze obecnie modne jest "jechanie" po Brownie ale jego klasy i sukcesow nikt z was mu nie odbierze, ze o umiejetnosciach nie wspomne, ode mnie szacunek za spotkanie z tymczasowym coachem Knicks Herbem Williamsem przed przyjeciem posady i zaproponowanie mu roli "top asystenta" cos czego nie musial robic, bo mogl sobie sciagnac swoich ludzi, chocby z kosmosu. Roster jest jaki jest, wymaga jeszcze wiele pracy ale jest duzo mlodszy i bardziej atletyczny niz byl w ostatnich sezonach, zobaczymy co dalej z tego wyniknie.

Odno艣nik do komentarza

Larry, trener w臋drowca w Knicks bedzie mia艂 imho wyjatkowo trudne zadanie. Wiadomo, ze Thomas to uparty i niezbyt madry GM, ktory zdolno艣cia do robienia burdelu w rosterze i nieznajomos膰 salary cap przewyzsza chyba nawet Billy Kinga. Na pewno nie bedzie sie latwo z nim porozumiec, poza tym Brown lubi druzyny stawiajace na obrone a ze w NYK jest z tym cienko to bedzie niezle przemeblowanie. Do tego starbury, czyli slaba kopia Iversona z jeszcze wiekszym ego, watpie czy Brown bedzie chcial go zatrzymac, sam Stefan to chyba wyczul i juz zaczal lizac mu dupe. Mysle ze sezon 2005-06 uplynie w NY pod znakiem przebudowy i bedzie postep, ale PO raczej nie. Chociaz, kto wie, szanse na to sa, zalezy od tradow w trakcie seoznu. A w przyszlym sezonie PO zagwarantowane. Pewne jest jedno: wczesniej czy pozniej Brown odejdzie i to niekonicznie dlatego, ze nie ebdzie mu sie podobac, tylko po prostu wprowadzi ich do PO, zostawi w lepszym stanie niz zastal i bedzie szukal dla siebie koeljnego wyzwania, wtedy juz moze jako GM a nie trener. Bo ON juz taki jest ;) Podpisywanie z Larrym kontraktu na wiecej niz 3-4 lata to strata czasu. Tylko Sixers byl wierny o wiele dluzej, ale Sixers to Sixers :twisted:

Odno艣nik do komentarza

Podpisywanie z Larrym kontraktu na wiecej niz 3-4 lata to strata czasu. Tylko Sixers byl wierny o wiele dluzej, ale Sixers to Sixers :twisted:

nom - suxers to suxers. z nimi nie da si臋 nic osi膮gn膮膰 (a mo偶e to AI nie potrafi nic osi膮gn膮膰). Brown chcia艂 odej艣膰 po mistrzostwie, ale wida膰 cierpliwo艣膰 do AI sie sko艅czy艂a i zda艂 sobie spraw臋, 偶e i tak mieli ogromny fart dochodz膮c do fina艂u, wi臋c ich ola艂 co dla mnie akurat jest oczywiste :)
Odno艣nik do komentarza

Yo!!

Moim zdanie dojscie nawet tak dobrego trenera jak Larry nic nie zdziala jesli zostanie caly czas ten sam GM!!!!W tym sezonie Knicks znowu pewnie beda poza PO, wiec nie wiem czego Larry tam szuka(oprocz kasy rzecz jasna).Dopoki w NY beda Marbury i Crawford to najwiekszym sukcesem Knicks moze byc wejscie do PO(oczywiscie nie w tym sezonie).

Chyba ze Thomas ma niecny plan wytrejdowania Marburego za jakiegos podkoszowca:P. W kazdym razie powodzenia Larry:)!!!

Odno艣nik do komentarza

Podpisywanie z Larrym kontraktu na wiecej niz 3-4 lata to strata czasu. Tylko Sixers byl wierny o wiele dluzej, ale Sixers to Sixers :twisted:

nom - suxers to suxers. z nimi nie da si臋 nic osi膮gn膮膰 (a mo偶e to AI nie potrafi nic osi膮gn膮膰). Brown chcia艂 odej艣膰 po mistrzostwie, ale wida膰 cierpliwo艣膰 do AI sie sko艅czy艂a i zda艂 sobie spraw臋, 偶e i tak mieli ogromny fart dochodz膮c do fina艂u, wi臋c ich ola艂 co dla mnie akurat jest oczywiste :)

Pietras, woje teorie spiskowe nigdy nie trzymaj膮 sie kupy :lol:

呕eby nie by艂o OT to czyta艂em opinie, 偶e w sumie Billups dopiero pod wodz膮 browna stra艂 sie 艣wietnym PG, Snow te偶 przed Sixers niewele znaczyl, mo偶e wiec Larry pozytywnie wplynie na Starbury'ego, zale偶y tylko czy ten bedzie go s艂ucha艂.

Odno艣nik do komentarza

G艂贸wnym powodem odej艣cia z Detroit by艂o to, 偶e Brown przez k艂opoty zdrowotne najprawdopodobniej nie b臋dzie obecny na wszystkich meczach w RS

Nieprawda.

Powodami dla ktorych Brown odszedl z DET byly:

1) chec trenowania NY Knicks - a cala soap opera ktora odegral przy okazji mu sie najwyrazniej udala skoro ktos uwierzyl w problemy zdrowotne...

2) knowania za plecami Detroit - za ktore nie zdobyl sie na przeprosiny

wlasciciela klubu

3) chamska gra na zwloke

Brown z Knicks nie osiagnie duzo - tak jak nie osiagnalby duzo bez Pistons...W Detroit dostal gotowy zespol, zespol na fali wznoszacej - co skrzetnie wykorzystal.

W Knicks bedzie budowal niemalze od poczatku - zobaczymy jakim jest trenerem...

JEDNO JEST PEWNE:

Honoru ten gosc nie ma za grosz.

W zeszlym roku przysiegal ze Detroit to jedyny klub jaki bedzie do konca zycia trenowal. Jak sie okazalo zmienil zdanie - po cyrkach jakich nie powstydzilby sie Monty Pyton.

Pozdrawiam

Odno艣nik do komentarza

Hm no nie wiem, ja czyta艂em w artykule bodaj na espn.com, 偶e w艂odarze Detroit chcieli podpisa膰 z Brownem i przed艂u偶y膰 kontrakt, gdyby ten zagwarantowa艂 im udzia艂 w ilu艣 tam meczach RS. Ten przez wiadome problemy zdrowotne zrobi膰 tego nie m贸g艂, wi臋c powodem by艂o tak偶e to, my艣l臋, 偶e dosz艂o do tego wiele innych aspekt贸w.

I troch臋 smuci taki post od kibica tej samej dru偶yny, mo偶e Brown nie by艂 g艂贸wnym tw贸rc膮 sukcesu T艂ok贸w, ale szacunek mu si臋 nale偶y, podoba膰 si臋 raczej nie mog艂o spotykanie podczas PO z dzia艂aczami Cavs i tak dalej, ale ka偶dy ma chwil臋 s艂abo艣ci. W dodatku Brown znany jest jako NBA-owski "w艂贸czykij", dlatego takie zapewnienia odno艣nie wierno艣ci klubu, kt贸re przecie偶 w NBA pojawiaj膮 si臋 niejednokrotnie, od razu trzeba by艂o w艂o偶y膰 mi臋dzy bajki.

Odno艣nik do komentarza

W Knicks bedzie budowal niemalze od poczatku - zobaczymy jakim jest trenerem...

To ju偶 zobaczyli艣my bo pare lat w tej lidze ju偶 sp臋dzi艂. I to w dru偶ynach gdzie musia艂 ju偶 budowa膰 "niemal偶e od pocz膮tku" (patrz Indiana) i co艣 z tego jednak potrafi艂 zbudowa膰.

Nie wiem Pistons jak si臋 wyra偶a艂e艣 o Brownie w momencie gdy ten odnosi艂 z T艂okami sukcesy, ale dziwnie mi si臋 wydaje, 偶e g艂o艣no go wtedy wychwala艂e艣, podczas gdy teraz ostro po nim jedziesz (cho膰 przyznaj臋 si臋, 偶e nie pami臋tam teraz konkretnych post贸w chwal膮cych Larego). I chocia偶 masz b. du偶e powody, by narzeka膰 na jego postaw臋, to jednak przez wzgl膮d, 偶e to w艂a艣nie on potrafi艂 sprowadzi膰 mistrzostwo do Detroit, mo偶e nie powiniene艣 tak bardzo go teraz nienawidzi膰?

Odno艣nik do komentarza

Laska kibicow na pstrokatym koniu jezdzi, ja osobiscie nigdy zlego slowa nie powiedzialem o Pacie Riley'u, tudziez Jeffie van Gundy'm, szczegolnie ten drugi opuscil nas nagle z dnia na dzien i od tego momentu zaczelismy staczac sie po rowni pochylej. Wrecz dalej ich bardzo cenie i chwale kiedy tylko sie da, to sa tworcy naszej potegi w latach 90-tych wykorzystanej potegi bardziej lub mniej ale tworcy czolowej ekipy na Wschodzie. Teraz nagle wychodzi ze Brown jest cienki, ze Brown nie potrafi zrobic zespolu, ze Brown ciagnie na pracy innych trenerow, zal takie pierdoly czytac i to pisze "kibic" druzyny ktora tyle zawdziecza Brownowi, ciekaw jestem pierwszego meczu Knicks w Detroit, troche sie wrecz boje co tamtejsze jednostki mieniace sie fanami Pistons zgotuja swojemu "ulubiencowi", pewnie kubki i monety juz gotowe...

Aha i jeszcze do tego co napisal Pistons roster ktory zastal Brown w Detroit a ktory zastal w NY to nieba a ziemia, tylko slepiec i kompletny ignorant moze twierdzic co innego.

ps-smiesza mnie teksty zwalajace cala wine na Browna wybielajace wlasciciela i managment Detroit, polecilbym jednak dokladniej zglebic lekture, chocby w internecie.

Odno艣nik do komentarza

1) Nie podwazam kompetencji Browna - wrecz przeciwnie uwazam ze to jeden z najlepszych trenerow NBA. Pisalem tez wyraznie ze podejrzewam ze Pistons bez niego beda grali slabiej a Saunders jest 100 razy gorszy od niego - proponuje dokladniejsza lekture tego forum

2) nie zmienia to jednego prostego faktu: jako czlowiek a nie trener Brown to dla mnie od czasu kiedy kombinowal za plecami Detroit a pozniej zlamal dane slowo - zero.

Rozgraniczam zatem Browna i jego umiejetnosci trenerskie i charakter jako normalnego czlowieka. W tym pierwszym fachu jest wielki w tym drugim - malute艅ki i 偶a艂osny. Mogl byc uczciwy - i nie byloby sprawy - tak pozostal smr贸d za nim i tyle.

3) O tym bylo juz w innym watku ale skoro dyskusja sie ciagnie dalej znalazlem cos odnosnie jego prawdomownosci:

In describing the end, Brown again said he was offered a scouting job, but host Mike Stone pointed out the Pistons claim it was an executive vice presidency.

a pozniej jak Brown sprytnie interpretowal slowa Mike'a Stone'a...czyli rozglaszal to co chcial rozglaszac:

"Well, what is that?" Brown said. "They have Joe Dumars and John Hammond ... what was I going to do? And how fair would it have been to Flip Saunders and Joe Dumars to have me around every day? ...

Czyli jednak to nie posadke scouta mu Pistons zaproponowali - ale Brown tak to naglosnil i tak to sobie zinterpretowal (jak mu bylo wygodniej).

ZALOSNE

4) Do Danpa - ignorantem jestes chyba ty - ja nigdzie nie porownywalem skladow DET i NY zastanych przez Browna. Nie porownywalem bo DET mialo i bez Browna zespol na finaly czego o NY nie bedzie mozna jeszcze dlugo powiedziec - z Brownem czy bez niego.

Odno艣nik do komentarza

Co Ty si臋 danp dziwisz? Ile Pistons zawdzi臋czaj膮 Carlisle'emu? Sporo. A jak go potraktowali podczas tamtej b贸jki? sam widzia艂e艣. Wi臋c nie ma co oczekiwa膰, 偶e nagle si臋 zmieni膮. Dla mnie takie zachowanie to akurat 偶adne zaskoczenie.

Do Danpa - ignorantem jestes chyba ty

On nie napisa艂, 偶e jeste艣 ignorantem, tylko 偶e jest nim ten, kto nie widzi r贸偶nicy. Ale jak to m贸wi膮 - uderz w st贸艂, a no偶yce si臋 odezw膮...
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.