Skocz do zawartości

lato 2011

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

No to jak będzie miał w NBA 20 % to może być zadowolony :P Coś czuję że będzie spore rozczarowanie. Trochę pogra jako podstawowy PG, nie sprawdzi się i pójdzie na ławę. Za rok o tej porze powinien być z powrotem w Barcelonie. Ja z taką atletyką i słabym rzutem nie wybierał bym się do NBA.

Teo ktory oglosil ze do NBA sie nie wybiera jechal Rubio zawsze i wszedzie, zarowno warunkami fizycznymi jak i technika.

Rubio ma bardzo dlugie lapy przede wszystkim i swietne czytanie gry, zarowno w obronie jak i ataku. z tym ze w obronie jest kolesiem swietnie uzupelniajacym obrne zespolowa przy jednoczesnym wyjmowaniu duzej ilosci pilek z kozla i passing lines, ale na pewno nie jest lock-down obronca, a w ataku mozna kryc go na radar co moze mu znacznie utrudnic penetracje i odgrywanie. zwlaszcza jak wiadomo ze na 90% bedzie szukal podania

Teo ktory oglosil ze do NBA sie nie wybiera jechal Rubio zawsze i wszedzie, zarowno warunkami fizycznymi jak i technika.

Rubio ma bardzo dlugie lapy przede wszystkim i swietne czytanie gry, zarowno w obronie jak i ataku. z tym ze w obronie jest kolesiem swietnie uzupelniajacym obrne zespolowa przy jednoczesnym wyjmowaniu duzej ilosci pilek z kozla i passing lines, ale na pewno nie jest lock-down obronca, a w ataku mozna kryc go na radar co moze mu znacznie utrudnic penetracje i odgrywanie. zwlaszcza jak wiadomo ze na 90% bedzie szukal podania

Zgadza się, Teo w Europie jest graczem sporo skuteczniejszym ale to wcale nie oznacza że w NBA byłby lepszym fitem. Eksperci all over zgadzają się, że Ricky stylem lepiej pasuje do basketu za oceanem.

Który tam był taki łeb i powiedział że Ricky to słaby obrońca ?;] Ricky w ciągu pierwszych 3 lat w lidze będzie top3-5 obrońcą na swojej pozycji, będzie w czołówce przechwytujących i będzie mega niewygodnym matchupem, chyba tylko naprawdę masywni PG, jak Deron, będą mogli ewidentnie wykorzystać przewagi nad Rickym.

W ataku jest inny temat zupełnie i rewelacją nie śmierdzi, ale skoro takie beztalencie jak Rondo może to dlaczego nie Ricky ?

NO WAY!

Gasola nie wyciągną nie ma szans na to poza tym musieliby chyba dać Love, Beasleya i nie wiadomo kogo jeszcze

ale fajnie, że chcą :D niech próbują

a ja tam myślę że za samego Lova to by go puścili

A co do Rubio to sa jakieś bzdety dla mnie, na tu i teraz Flynn jest lepszy i potencjał też ma nie mniejszy.

ps. z tymi porównaniami do Rondo, to ok tylko gdzie i z kim bedzie grał jeden a gdzie drugi, ja mówiłem i wiele osób chyba się z tym zgadza że raszon to jednak w sporej mierze twór C's, nie chciałbym nawet zgadywać jak koles radziłby sobie w nienajlepszej niepoukładanej ekipie.

Rubio zabraknie murzyńskiej fantazji, żeby osiągnąć poziom Rondo. Oczywiście skojarzenia wszystkie słuszne - brak rzutu, szybki, zwinny, dobry defensor, stealer, asystent, ale to jak będzie pierdolił spacing i dostawał czapki przy layach to będzie boleććć jego fanów, oj będzie :wink:

Love + dwójeczka i możemy rozmawiać ;]

ja bym zaczal od dwojki (Irving, Williams lub Knight ciekawe kogo by wybrali :P ) + Love/Beasley + Webster/Milicic albo nawet pick i 3 z tej czworki jesli nie pusciliby Love'a. niech gadaja mozna sporo wyciagnac od Kahna, najwazniejszy pick i zejscie troche z salary

ja bym zaczal od dwojki (Irving, Williams lub Knight ciekawe kogo by wybrali :P ) + Love/Beasley + Webster/Milicic albo nawet pick i 3 z tej czworki jesli nie pusciliby Love'a. niech gadaja mozna sporo wyciagnac od Kahna, najwazniejszy pick i zejscie troche z salary

Cholera jedna filia wam nie wystarczy :wink:

Dwójka Lakersom zupelnie niepotrzebna, bo po co im jakis prospect ze słąbego draftu w roku mistrzowskim. Jednak mogla by nam pomoc pozyskac swietnego PG, bo w paczce z Waltonem wiekszosc druzyn oddala by grajka, za ktorego trzebaby oddac Lamara :)

Z drugiej strony sadze jednak, ze Minny nie ma zadnego interesu w pozyskaniu Gasola za Love'a, co dopiero dorzucac #2. Love jest w takim wieku, ze moze dorosnac z tym zespolem i wtedy o cos grac. A Gasol im nie da nawet play-offow, a za kilka lat, kiedy Johnson, Rubio czy Beasley zaczna grac na poziomie, bedzie juz bezuzyteczny. Bez sensu

żarty na bok przy okazji wymiany Gasol za Lova to prędzej Lakers musieli by coś dorzucić niż T'Wolves :) Prezętujeta @matek\@Jendras symptomatyczne dla luda LaL oderwanie od rzeczywistości ;)

Dwójka Lakersom zupelnie niepotrzebna, bo po co im jakis prospect ze słąbego draftu w roku mistrzowskim. Jednak mogla by nam pomoc pozyskac swietnego PG, bo w paczce z Waltonem wiekszosc druzyn oddala by grajka, za ktorego trzebaby oddac Lamara

Dwójka po to, żeby pozyskać rozgrywającego. Że draft słaby to nie znaczy, że w czołówce nie ma klasowych graczy. Wolves chcieliby Gasola po części pewnie ze względu na Rubio, po części, żeby zacząć cokolwiek wygrywać, ale na wymianę bym się nie nastawiał, bo jednak bez Love'a Lakers za bardzo się osłabiają w perspektywie najbliższego sezonu, a z Love'm to z kolei za duża strata dla Minny.

Poza tym Gasol po trade kickerze będzie zgarniał jakieś 20 baniek. Wolves musieliby oddać pół rosteru, żeby zebrać odpowiednią sumę. Nie wiem jak dobry może być ten Knight (bo to pewnie on byłby celem), ale nie widzę tutaj kompromisu.

Niektórzy tutaj bardzo przeceniają Kevina.Tak na prawde oprócz zbiórek to taki gorszy ofensywnie Zach Randolph.

Fakt faktem, że Love jest młody i byłby dobrym fitem w LA. Niemniej najlepszym zawodnikiem takiej wymiany byłby ciągle Pau.

Bardziej mi się widzi deal, w którym Minny podpisuje Kwamego z FA, a po upływie regulaminowej kwarantanny puszcza za Gasola i wszyscy są szczęśliwi, a zwłaszcza Kwame, który wróci na upragnione kalifornijskie plaże.

Bardziej mi się widzi deal, w którym Minny podpisuje Kwamego z FA, a po upływie regulaminowej kwarantanny puszcza za Gasola i wszyscy są szczęśliwi, a zwłaszcza Kwame, który wróci na upragnione kalifornijskie plaże.

mi też się widzi

o ile dorzucisz Love'a i dwójeczkę ;]