Skocz do zawartości

Heat - krucjata

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

dzieki juz widzialem na zp1 :)

poprawe widac, ale czy to starczy do gry na centrze? nie wiem... moze tez byc tak ze straci czesc z tego jak ruszy na dobre intensywny sezon

Zgadzam się całkowicie- taki upgrade'owany siłownią chudzielec nigdy nie będzie w stanie przepychać się z naturalnymi szafami. To jakaś paranoja z tym C, przemyślcie to sobie na spokojnie...

Tak było chociażby ze Spurs po poprzednim lockoucie.

po poprzednim lockoucie to wszystko było przypadkowe, ten finał Sas-NYK już totalnie, ok poźnie się okazało że Duncan jest rewelka na codzień no ale wtedy do było zaskoczenie. Ja mam nadzieję ze jesli Lebron ma kiedys zdobyć mistrzostwo to chociaz żeby to było przy okazji tego skróconego sezonu, chociaż zdenerwowało mnie to że lockout się skończył, liczyłem naprawde ze jak sezon odwołają to bedzie można cały rok kpić z szołsena ;)

oj krótka pamięć El

przypadku nie było az takiego....

po pierwsze Duncan wyskoczył już w sezonie 1997/98 i jako rookie potwierdził wysokie oczekiwanie wobec samego siebie

robił 21/12 a zespół wykręcił najwyższy postęp 56-26 ( tak na prawdę wróciło spurs do starego grania bo rok wczesniej grali bez Robinsona, Elliotta z liderem D.Wilkinsem !) zatrzymując się w półfinale na najlepiej grających wtedy w historii twoich Jazz (2:4?)

sezon choć krótszy pokazał fajne granie a spurs jedyne zmiany jakie zrobili to kluczowy Elie i mało już wtedy przydatny Kersey, o Knicks wspomnieliście i wypada żałować ze tamte finały NY grał tak poobijany i niekompletny!!!!!!!!!!

przypadek był rok później gdy Duncana poprzez kontuzje zabrakło w PO i spurs popłynęli z Suns....

potem klasyki Lakers i Spurs itd.......

wracająć do HEAT jako tematu głównego

oczywiście potwierdzam że im mniej zmian w tym sezonie tym większe szanse na sukces zespołu stąd zmiana systemu gry, lidera czy trenera mogą znacząco zmniejszyć szanse

ale przewrotnie sezon krótszy nie znaczy lżejszy....

wyliczenia sredniej meczy na tydzień per team podwyższa wskażnik o 0,5 stąd nie uważam że weterani na tym zyskują....

zyskują przede wszystkim te zespoły które maja czym "odpoczywać" i tu widzę GŁÓWNY problem "płytkiego składu" heat.......

mac, krytykujesz Anthonego a chcesz brać do składu Fostera? oO Nie wiem gdzie tu sens i logika.

Anthony jest mega pożytecznym zawodnikiem, najlepszym obrońcą w Miami i jednym z lepiej podpisanych graczy w lidze. Jak na drużynę w której o co jak o co, ale o scoring obawiać się nie trzeba jest wręcz idealny na te 20-25 minut.

Jedyni centrzy, którzy zmienią jakość gry Heat na lepsze w tym offeasonie(jeśli zakontraktowani): Nene, Chandler, Sammy, zdrowy Oden - reszta zupełnie dla nas nieprzydatna.

Szkoda mi cholernie tej amnestii na Millera, ale gość dłużej siedzi przez kontuzje niż gra i chyba będzie trzeba podjąć jakieś kroki w tym kierunku. Battier jest fajny, ale wydawanie na niego z tego 5mln'owego mle średnio mi się podoba. Mamy 3 wysokich na co najmniej 3 lata - Bosh + Anthony + Haslem. Dodać do tego wysokiego z prawdziwego zdarzenia i skład pod koszem optymalny i w miarę się uzupełniający. Idelany byłby Sammy i Oden - tylko ten pierwzy na pewno pójdzie za kasą a drugiego Portland na pewno wyrówna. Na Chandlera nie ma szans najmniejszych, więc zotaje Nene i moja nadzieja związana z jego deklaracją nt. pójścia do kontendera za mniejszą kasę.

http://hangtime.blogs.nba.com/2011/12/0 ... ef:nbahpt1

Jak dla mnie dobre wyjście dla Odena i genialne dla Heat, przy dobrym zdrowiu Grega mieliby wreszcie dobrego podkoszowego z potencjałem na All Stara. Przy okazji zero ryzyka, bo myślę że Oden jeśli jest rozsądny to w ekipie z takimi ambicjami powinien się zgodzić na niski jednoroczny kontrakt po którym będzie zastrzeżonym FA.

mac, krytykujesz Anthonego a chcesz brać do składu Fostera? oO Nie wiem gdzie tu sens i logika.

a wytłumacz mi co ma piernik do wiatraka, foster to ok center walczy w obronie dobrze zbiera, ma swoje lata to nie powinien być drogi, co to ma do melola :roll:

http://hangtime.blogs.nba.com/2011/12/04/a-fresh-start-for-oden-in-miami/#?ls=iref:nbahpt1

Jak dla mnie dobre wyjście dla Odena i genialne dla Heat, przy dobrym zdrowiu Grega mieliby wreszcie dobrego podkoszowego z potencjałem na All Stara. Przy okazji zero ryzyka, bo myślę że Oden jeśli jest rozsądny to w ekipie z takimi ambicjami powinien się zgodzić na niski jednoroczny kontrakt po którym będzie zastrzeżonym FA.

a tak imo to nba.com zebrał chyba najbardziej durnych dziennikarzy z pośród tych zajmujących się koszem, jakie to dobre rozwiązanie dla Heat i Odena, po pierwsze szanse że on będzie cały sezon zdrowy są nikłe wiec Heat prędzej czy później dostali by po dupie znając życie tak akurat na play offy, dalej po cholere Oden miałby iśc do Miami tego już kompletnie pojąć nie mogę, za mniejsza kaskę wystawiając klub który mu płaci za nic od paru sezonów, zaraz by go ochrzczono szmatą roku :) Może się niektórym myli patrząc na jego facjatę ale on niema 50 na karku tylko 20 kilka, łowić pierścieni na razie nie musi.

a wytłumacz mi co ma piernik do wiatraka, foster to ok center walczy w obronie dobrze zbiera, ma swoje lata to nie powinien być drogi, co to ma do melola :roll:

Jemu chodzi o Joela Anthonego :lol:

Anthony jest mega pożytecznym zawodnikiem, najlepszym obrońcą w Miami i jednym z lepiej podpisanych graczy w lidze. Jak na drużynę w której o co jak o co, ale o scoring obawiać się nie trzeba jest wręcz idealny na te 20-25 minut.

Po prostu mam inną opinię o Anthonym. Dla mnie to jeden z najgorszych zawodników.

W ataku jedyna Jego rola to stawianie zasłon, ale nie zagra z nim się pick and popa ani pick and rolla bo przeciwnik go odpuszcza bo wiadomo, że ma kłopoty z łapaniem piłek. Podobnie z atakowana deską.

W obronie jego rola jest przeceniana, jest dobry jeśli chodzi o krycie konkretnego zawodnika, ale od pozycji centra oczekuje się znacznie więcej w defensywie (przede wszystkim zbiórki, a tu ponownie wychodzi nieumiejętność łapania piłek).

Stąd pozyskanie Fostera pozwoliłoby Heat żeby Joel brał udział w meczu jako widz, a nie gracz (15-20 min o których wspomniał Alonzo).

Fosterowi ponoć Knicks wysoki jednoroczny kontrakt szykują

Joel dobrze gra w team defence, potrafi tez tak sie ustawić, że zwiększa koledze z drużyny szanse na zbiórkę.

15-20 min jego solidnej obrony i hustle wnosi sporo. Spo preferuje przede wszystkim defensywe jak wiadomo i jak juz przy tym jesteśmy to zatrudnienie takiego Battiera pozwala takiemu Wadeowi oszczędzać sie bardziej w obronie chociażby na takim Terrym, przez co więcej może dawać w ataku.

Ruch z Odenem sprytny. Nic nie tracili, a gdyby się udalo za MLE na 4 lata, to mielibyśmy bestie podkoszową.

Widze naszą przyszłość na centrze w nadchodzącym sezonie..

Kwame :?

oboje właściwie macie rację.

Anthony na pewno dobrze potrafi grać w team defence, jednak drażni ten jego brak zbiórek (chociaż akurat przy CB i LJ to nie duży problem i wystarczy, żeby dobrze zastawiał) i jego olbrzymie antytalencie w ofensywie. Mimo tego Joel może być ważnym ogniwem w mocnym teamie, pod warunkiem, że coach będzie korzystał z niego w konkretnych sytuacjach i limitach czasowych, a zdaje się, że z tym dosyć dobrze radził sobie Spoelstra. I bywały mecze, gdzie Anthony grywał po 5 minut, ale też takie powyżej 30..

Anthony to by do polskiej czy jakiejkolwiek innej ligi siatkarskiej podbił, kaska nie ta ale zrealizowałby się tak jak na niego patrzę, łapać nie potrafi ale zbija pierwszorzędnie :) Słowem że taki koleś zarabia 3,5 bańki własnie jako koszykarz to jest seryjnie niesamowite. Tak czy inaczej niema co go porównywać do Fostera, bo z centra jak dotąd Indiany, naprawdę był solidny grajek, myslę że niejedna contenderująca ekipa chciała by mieć w składzie włąsnie takiego rolsa jak on.

Ogladam sobie jeszcze raz finaly i dochodze do wniosku, ze Bosh czy center to najmniejsze problemy Heat w tym momencie. James gral jakby mial rece, nogi i inne newralgiczne czesci ciala z waty, niektorych byc moze nawet nie posiadal ( :) ), jego selekcja rzutow byla calkiem dobra, jednakze gracja z jaka posylal kolejne ceglowki w kierunku kosza byla godna legendarnego 18 feetera Joela i gdyby nie duza czestotliwosc dunkow, ktora to wynikala z jego malej aktywnosci rzutowej, to cyferki wygladalyby doprawdy zalosnie. Powiem wiecej, Bosh gral bardzo dobrze, widzac niemoc swojego kolegi pokazywal sie do gry, byl ruchliwy, aktywny pod koszem, a jego nienajlepszy procent rzutow z gry byl wynikiem fantastycznej obrony zespolowej Mavericks, u ktorych w przeciwienstwie do samozwanczego intronizatora widac bylo jakiekolwiek zaangazowanie i wole walki. No ale coz zobaczymy. 1.5 roku temu Lebron swoja post seasonowa kampanie konczyl w iscie godnym pozalowania stylu i potrafil sie podniesc (dobre polfinaly i finaly konferencji). Ciekawe jak bedzie teraz. Mi to wyglada na jakis problem z psychika, byc moze niechec przed nadmierna ekspozycja, choc bylby to raczej osobliwy przypadek, biorac pod uwage ze wiekszosc jego wystepow oglada kilkumilionowa rzesza odbiorcow. "Tragic Johnson" po kompromitujacej porazce potrafil wygrac trofeum w nastepnym roku, a 3 lata pozniej zdobyc nagrode MVP finalow, to moze i jedyny arystokrata w Stanach da rade? Choc wyglada na to ze brakuje mu do tego serca.

nie rozumiem tej histerii kibiców Miami. Heat przegrali 4-2 nie przez to ,że Bosh był chudy ,Joel nie ma w swoich zagraniach nic z rzemiosła koszykarskiego , Miller miał wyjebane kciuki czy Spoleossstarsata się obsrał. Obsrał się LeBron ,który miał statsy na poziomie Detlefa Schrempfa. podlejcie jajeczka Jamesowi to nic Wam nie będzie potrzebne.

Zanosi się na to, że Miller zostanie w Heat. Ponoć rozmawiał z Rileyem i Spo i nic nie wskazywało na to, że planują go zwolnić.

Dalambert wybiera pewnie Rockets, a my polujemy na Kwame Browna.

Ciekawe co zaproponowali Battierowi. MLE? (wątpię), mini MLE(prawdopodobnie) lub minimum dla weterana. Battier wydaje się, że juz podjął decyzję - Heat lub Memphis. Jeżeli będa Miller i Battier to raczej na pewno Heat nie podpiszą JJa.

Juwan Howard i JJ pojawiają sie jednak na treningach wewnętrznych zawodników. Haslem tez potwierdził, że będa grali razem z Millerem w tym sezonie w Heat.

Chalmers/Bibby/Cole

Wade/Miller/House

James/Battier

Bosh/Haslem/Howard

Brown/Anthony/Pittman/Curry