Skocz do zawartości

[FBX] FBX#2 - Sezon 2011/12

bulek

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat jako bezpośrednio zainteresowany nie powinienem zabierać głosu (mam pick Mara), ale uważam, że albo sam podejmij decyzję, a jeśli sam nie chcesz to weź wersję korzystniejszą dla Obiego. Niech każdy ma możliwość decydowania o własnej drużynie, jak widać Obiemu wielkiej korzyści to nie przyniosło.

Też sie skłaniam, by już 8 jego picku nie ruszać, ale równocześnie dopilnuję, żeby ci zawodnicy wywaleni na waiver nie zostali wzieci z niego ponownie. Liga musi być ciągła.

Szoszon - poki co podałem tylko kolejnosc draftu, bez zwrócenia uwagi, kto ma kogo pick. Wedle moich danych dysponujesz jeszcze pickiem Suns.

"nie wiem jeszcze z jakiej opcji skorzystam" :] powtarzam, nie można zmieniać zasad w trakcie sezonu. Ja robię tak, to ty tak. Ja inaczej to ty inaczej, przecież to bez sensu...

ktoś kiedyś napisał, że posiadając w składzie zawodników kalibru wade i lma to nie ma szans na dobry pick nawet przy droppowaniu przed deadlinem, no i tak się stało.

Obi, nie oskarżaj mnie o zmianę zasad. Kieruję się regulaminem:

Cytat

IV.3.a. Dozwolone jest wywalanie graczy by poprawić swój pick pod warunkiem, że komisarz nie uzna tego ruchu za manipulacje niezgodna z idea samego draftu.

Jak widzisz, jest pewna furtka, ale z niej nie skorzystam, masz ten 8 nr i proponuję nie ciągnąc tematu.

Za to od przyszłego sezonu powinna obowiązywać zasada, iż w takiej sytuacji do kolejności draftu wlicza się zawodnika, który był przez pół sezonu w składzie danego GM-a - ktoś o tym kiedys wspomniał. No i zasada waiverow obowiązująca rownież w offseason - wspomniałem o niej już dawno, a to uważam za priorytet.

Ja w ogóle mam odmienne zdanie nt. "tankowania" w fbx. Skoro w jakimś stopniu upodobnieni jesteśmy do prawdziwej NBA, to jeżeli nie widać ewidentnej manipulacji (jak ze dwa sezony temu zrobił poprzedni GM Suns - wywalił na fa Howarda, a miał 1 waiver :)), to powinno się zostawić to tak jak jest i trochęwolnej ręki dla GM. Nie uważam, by wyrzucenie Carona i Korka było czymś nienormalnym, nawet jeżeli obi zrobiłby to na minutę przed zamknięciem rynku fa.

Ten punkt regulaminu jest dobrze skonstruowany, bo daj komiszowi pole do interwencji w przypadku znacznego przegięcia, o którym napisałem wyżej.

bulek napisał(a):

Zastanawiam się tylko, czy Obi ma prawo wziąsć ich z waivera na początku next season, gdyby miał taką ochotę.

nie powinien moc ich wziac. normalnie gdyby to zrobil w trakcie sezonu i chcial ich z waivera sciagnac, to yahoo by na to nie pozwolilo. wiec idac dalej tymi samymi regulami, jesli ktos zwalnia kogos pod koniec RS i ten ktos jest waiverem az do rozpoczecia nowego sezonu, to naturalnym jest, ze nie powinien moc go podpisac.

bulek napisał(a):

Za to od przyszłego sezonu powinna obowiązywać zasada, iż w takiej sytuacji do kolejności draftu wlicza się zawodnika, który był przez pół sezonu w składzie danego GM-a - ktoś o tym kiedys wspomniał.

W obie strony? Czyli jak wyrzucę tydzień przed deadline 15-kę i wezmę z fa gościa o średniej 30 fp, to będzie liczył się ten pierwszy?

To było tylko luźne przemyślenie, bo nie chciałbym doprowadzać do sytuacji, zawodnika z jaką srednią user może spokojnie wywalać bez ryzyka, że bedzie się liczył w drafcie, a z jaką nie...

Na ten moment nic wiążącego.

GeDDo - i ja mam takie samo zdanie.

jeszcze jedno mam pytanko, żebym zrozumiał sens tego punktu regulaminu, który został przytoczony. Czy jeśli w przyszłości będę wywalał zawodników przed deadlinem, to będę musiał to skonsultowac z comishem, który wyda opinię czy to będzie miało wpływ na cokolwiek czy nie? Czy kogoś zdropuje, a po jakimś czasie się dowiem, że jednak jest lypa

• 3 tygodnie później...

No dobra, koniec tego dobrego. Jeśli Siner i Dirty Thirty wkrótce się nie wpiszą, trzeba będzie relegować ich z ligi. Zbliża się połowa czerwca, grono uczestników musi być znane. Daję czas im do 15, potem nie ma zmiłuj. Oczywiście również spróbuje znaleźć z nimi jakiś kontakt.

• 2 tygodnie później...
  bulek napisał(a):

Tak przemyślając sprawę... w FBX#1 Roger juz też zrezygnował z Seattle. Myślę, iż juz po 4 latach istnienia OKC Thunder zamiast tego, Buła jest proszony zmienić drużynę. Thunder juz zamówił sobie Maciek.

Roger z niczego nie zrezygnował, gdyż to nie Roger prowadzi ekipę z Seattle tylko ja. nie udało się przenieść ekipy do Indianapolis, po której obecna moja nazwa nie byłaby już dostepna. dlatego też nazwa wróciła do poprzedniej. a że dużo bardziej mi się ona podoba oraz fakt, że wybierałem ją jeszcze jak istniał taki team w NBA, to nie śpieszy mi się z niej rezygnować. to tak na marginesie, jeśli chodzi o fbx#1. tutaj w fbx#2 możecie oczywiście robić inaczej. jednak lekko nie na miejscu jest, że poprzedni właściciel nie ma pierwszeństwa do nazwy Thunder. tym bardziej nie na miejscu, że ktoś inny chce narzucić i wymusić na nim zmianę nazwy drużyny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.