Skocz do zawartości

WCF - Mavs (3) - OKC (4)

Roger

Who?  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Who?

• 4-0 dla Mavs
      0
    • 4-1 dla Mavs
    • 4-2 dla Mavs
    • 4-3 dla Mavs
    • 4-0 dla OKC
      0
    • 4-1 dla OKC
      0
    • 4-2 dla OKC
    • 4-3 dla OKC

Rekomendowane odpowiedzi

a mnie ciekawi kto upilnuje Dirka w Miami ?

na Wade'a i James'a Dallas ma dobrych obrońców w postaci Mariona i Stevensona ( i vice versa ), Bosh zagrożeniem raczej nie będzie, zatem kto będzie bronił Dirka ? Bosh ? Dżoel ? czy Big Z ?

na Wade'a i James'a Dallas ma dobrych obrońców w postaci Mariona i Stevensona ( i vice versa ), Bosh zagrożeniem raczej nie będzie, zatem kto będzie bronił Dirka ? Bosh ? Dżoel ? czy Big Z ?

Mają Joela, Haslema, a na czwarte kwarty mogą rzucić Lebrona. Tylko czy to jest faktycznie takie ważne? 1 na 1 Dirka i tak raczej nie ograniczą. Jeśli faktycznie dojdzie do tych finałów na co wszystko wskazuje to pewnie będą kombinować z podwojeniami, albo po prostu skupią się na reszcie.

Z Dirkiem to jest tak, że prawie każda drużyna ma na niego zestaw kilku obrońców. Przyjęło się w końcu, że można go bronić zawodnikami od SF, a nawet SG do C. Warunek musi być taki, że zawodnicy z SG czy SF muszą być dość wysocy z długimi łapami, a C muszą być szybcy na nogach. Niby wszystko fajnie bo prawie każda drużyna znajdzie u siebie ze 2 takich ludzi, tylko, że z efektywnością obrony nie jest już tak łatwo.

Stary, Marion i Stevenson nie ograniczą Lebrona i Wade'a. Zresztą, im dłużej będą na boisku tym lepiej dla Miami.

Noż k****, jesli Marion jest dobrym obrońcą na Jamesa, to Juwan zatrzyma Dirka :roll:

James i Wade będą w małym stopniu przez nich ograniczeni, raczej trzeba będzie liczyc na team defense i to, że Dallas więcej rzucą niż stracą.

modlcie sie bby nie wrocil Butler na Finaly ,naprwde

No właśnie jak to jest z tym Butlerem? Już przy okazji serii z Lakers mówiło się, że może się pojawić i jakoś sprawa przycichła. Przykład Haslema pokazuje, że powrót do przyzwoitej formy po kontuzji nie musi trwać miesiącami więc może i Butler by zagrał coś solidnego.

awans do wcf to zawsze duży sukces więc nie ma się co czepiać, ale kurcze dziwna sprawa już dziś byłem pewny że OKC wygra, nawetnie z powodu tak wyraźnego prowadzenia ale po prostu byli przez większa część meczu lepsi, trochę na własne życzenie przerąbali nie wiem czy to wina nie doświadczenia i zawodników i trenera czy może sam Brooks nie jest jakimś wybitnym szkoleniowcem, czas powinien pokazać. Do Hardena się przekonałem fajnie chłopak zagrał za rozgrywanie się zabrał i lepiej mu to wychodziło niż Westbrookowi, powinni na niego i Duranta postawić a crazy froga i perka opchnąć, bankowo by się sporo chętnych znalazło, do Lakers za Bynuma już mówiłem chyba o tym obie ekipy mogły by skorzystać na takiej wymianie.

Haslem w '06 radził sobie nienajgorzej, a i Joel ze swoimi łapami pomoże.

Haslemowi pozwalano zdecydowanie na za wiele w porównaniu z tym co sędziowie gwizdali na Wejdzie. Z tym że teraz jest już trochę inaczej, Dirk przypakował i nie odbija się już od przeciwników, tylko przepycha ich i rzuca te swoje contestet one leg spod jajec fadeawaye, więc bronić go dużo trudniej.

btw Collison bronił Dirka fantastycznie, dawno nie widziałem żeby ktoś tak dobrze bronił 1-1 Dirka przez znaczną część serii, a Nowik i tak trafiał i punktował Okc.

W ogóle Mavs zagrali kolejną serię jak nie Mavs, w zasadzie wytrzymali i wygrali wszystkie końcówki spotkań. Po tym jak spierdolili książkowo game 4 z Blazers wygrali końcówki w G1 i G3 z Lakers, ograli Thunder w końcówkach w praktycznie wszystkich spotkaniach z wyłączeniem G2. Szkoda tylko, że Dirk w 4 kwarcie dzisiejszego meczu zdobył "tylko" 9 punktów, trochę sobie zepsuł statystyki ;)

Ale i tak, Dirk gra kosmos i w tej serii to był totalny kosmos. Gość rzuca 29 punktów na 50/50/90 - insane.

ps. Shavlik dobry typ przed serią. Ładnie się sprawdziło.

@Roger, tam było trochę tak, że oni się przepychali jak jeszcze Dirk nie miał piłki i był dużo słabszy fizycznie od Haslema. Trochę inna sytuacja niż z Wadem, który jak wjeżdżał to widać było na nim nawet najmniejsze dotknięcie wysokiego.

Btw właśnie w czasie serii z OKC przypomniałem sobie i obejrzałem raz jeszcze run Mavs z '06. NIKT w lidze nie rozwinął swojej gry tak jak Dirk, kompletnie nikt. Teraz to niemal inny zawodnik niż w '06 mimo, ze wtedy był już gwiazdą.

W zasadzie, to nie ma sensu wracać do 2006 roku, było, mineło, zupełnie nowe zespoły i nowe karty do rozdania, oczywiście w przypadku gdy Heat awansują do finału.

btw fajna ciekawostka, nawet nie wiedziałem o niej :)

Dallas-area sports fans are getting spoiled. The World Series was here in October/November, the Super Bowl in February and now the NBA finals are coming.

Miami powinno zrobić z Nowitzkim to co orlando robiło w finałach konfy z lebronem i co atlanta zrobia w tym roku z orlando. Dać mu grać swoje i stawiać jak najlepszy difens 1 na 1 a starać się ograniczyć resztę zespołu.Podwajać sporadycznie niech rzuca po 40 punktów nawet ale niech reszta druzyny ma problem z wejsciem w rytm.

ps. niech kidd zdobędzie tytuł w tym roku!

Harden > Magic Johnson

Durant słabiutki. Thunder przegrali ten mecz na 4-3 minuty do końca 4Q, kiedy zamiast grać dalej przez Hardena, grali iso na Duranta, który najebał strat i cegieł. W ogóle to Mavs bronili go straight up i naprawdę nie wyobrażam sobie co by było, gdyby trafił na drużynę, która ustawiłaby cały defense pod niego, coś z czym LeBron i Wade spotykają się od lat.

Aha, KOLEJNY "clutch" shot attempt Duranta z 10-12 metrów. Rewelka.

Szkoda trochę, bo oglądnąć jeszcze jeden mecz tej serii byłoby fajnie.

Noż k****, jesli Marion jest dobrym obrońcą na Jamesa, to Juwan zatrzyma Dirka

Slabe porownanie :P

Bo obecnie Dirk > James (zwlaszcza w ofensywie), Marion >> Juwan (zwlaszcza w defensywie).

Dallas ma lepszych obroncow na Jamesa, niz Miami na Dirka.

gratulacje dla mavs, grają naprawde świeny basket, po dwoch stronach parkietu

dirk znowu lights out

dirk w tej chwili jest unguardable

rzuca jumpery przez ręce, fade awaye nie z tej nogi, k**** kosmos

pewnie nie wszyscy to jeszcze dostrzegają ale dirk gra jakieś chore epickie PO

dawno nie widziałem takiej dominacji jednego zawodnika

nie wiem kto ostatnio, iverson 2001?

mavs byli lepsi i wygrali, ale szkoda własnie że już koniec, bo te mecze były świetne, chętnie bym jeszcze ze dwa zobaczył

co do samego meczu

thunder odpowiedzieli, stawili się na mecz, po takim kopie w dupe w g4

harden fenomenalnie

najlepsze akcje ofensywne w 4q to harden z piłką i cutujący westbrook

nie wiem czemu nie grali tego cały czas później

durant wyraźnie nie miał dnia, nie wiedział co ma robić za bardzo z tymi podwojeniami

chociaz kilka podań miał bardzo przyzwoitych

ale albo westbrook po podaniiu zamulił piłke, albo np taki perkins nie ściął pod kosz i c*** z tego

ale ogólnie podsumowując całe PO thunder

durant zdecydowanie na +, na wielki +

w porównaniu z zeszłym rokiem zrobił wielki postęp

nie licząc serii z nuggs to miał dwie serie, gdzie go napierdalali, przepychali, bronili go bardzo fizycznie i durex odpowiadał, szczególnie w serii z grizz

westbrook też ogólnie na +, chociaz musi popracować nad sobą mocno

harden na big +

i collison, bohater thunder

on najlepiej bronił zacha i dirka, ale dirka nie był w stanie bronić nikt

ogólnie brooks ma spory problem na przyszły rok co zrobić z parą harden-westbrook

harden powinien grać w s5

i powinien klepać

a westbrook powinien być wykorzystywany na szybkości, wtedy jest nie do zatrzymania

w finale jestem zdecydowanie za mavs czy będa grali z chicago czy z heat, należy im się tytuł jak chińczykowi miska ryżu, a szczególnie dirkowi i kiddowi

roger

jak piszesz

guess who`s back

to się troche boje i nie wiem czy chodzi o finały czy powtórke z 39go :]