Skocz do zawartości

Fatalne zakończenie czyli czas na zmiany w LAL

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

Showtime, Augustin to nie jest koles ktorego dostaniesz za TPE, w dodatku jesli Bobcats beda chcieli go puscic to za cos co ich wzmocni na innej pozycji a nie zeby obnizyc koszty. Zarabia tylko 3 mln ciagle sie rozwija i nie znajda lepszego pg na lawke od niego za te pieniadze.

Dragic to gowniany grajek i nie jest lepszy od tego co mamy. Dodatkowo Blake powinien odzyc jak odejdziemy od trojkatow.

Augsutin jest za dobry, zeby grac po 15 minut za Walkerem, a we dwóch w backcourcie nie zagraja. Wydaje mi sie tez, ze niewiele druzyn w tej chwili potrzebuje PG. To najmocniej obsadzona pozycja w NBA i nie za bardzo przychodza mi do glowy zespoly, ktore chcialyby duzo oddac za DJa. A pierwszorundowy picki zawsze cieszyly sie duzym powodzeniem. Rzeczywiscie jednak TPE to niezbyt atrakcyjna oferta za kontrakt Augustina bo jest krotki i tani. Co do Dragica to sie nie zgadzam. Wybitny nie jest, ale na pewno lepszy od Blake'a. Jest dobry na P&R, ma niezly rzut i na pewno nie jest gorszym obronca od naszych niskich. PRzede wszystkim wnioslby duzo zycia i atletyzmu do zespolu.

Mam pytanko czy w LAL nadal będą trójkąty u nowego trenera czy nie??

Bo jeśli nie będzie trójkątów, a będzie tak jak mówił więcej wykorzystywania Gasola z Bynumem to biore Morrisa over Fisher i Blake.

Brown powiedział, że wiele zespołów wykorzystuje jakieś elementy triangle i w przypadku Lakers będzie tak samo, choć ogólnie trójkąty jako system idą w odstawkę, mamy za to zobaczyć coś podobnego do Spurs z czasów twin towers, jeśli chodzi o wykorzystanie wysokich. Także trudno powiedzieć, jak to będzie wyglądać, głównym ballhandlerem pewnie pozostanie Bryant.

Augustin - pick i TE to raczej za mało, w tej chwili DJ jest w praktyce jedynym typowym rozgrywającym w Bobcats, w dodatku Kemba póki co nie rozegrał jeszcze ani jednego meczu i trudno powiedzieć, czy od pierwszego meczu będzie dostawał minuty startera.

Dragic - ponoć pozostaje backupem dla Lowry'ego, Flynn będzie sobie musiał wywalczyć miejsce w składzie, o ile w ogóle pozostanie w Houston. Jeśli ceną byłby pick w drugiej rundzie, to można spróbować, w przeciwnym razie wolę inwestować w Morrisa. Z Rockets wolałbym Lee, ale Morey podobno zaśpiewał sobie za niego Asika i pick Bobków przed deadline, także tutaj chyba nie pohandlujemy.

Jeśli chodzi o inne nazwiska, to właściwie tylko Jennings. Bucks pozyskali właśnie dwóch rozgrywających i 34-letniego Jacksona, oddając przy tym pick, więc wygląda na to, że nastawiają się na wyniki teraz, nie na przebudowę. Odom za Jenningsa i Goodena to oferta warta przemyślenia z obu stron, ale nie sądzę, żeby Buss chciał mieć cokolwiek do czynienia z kontraktem tego ostatniego, a i Bucks myślę chcieliby w zamian dostać też jakiegoś prospecta.

Warto zagadać Pacers o Hilla, Hornets o Jacka i zorientować się, jakie Pistons mają plany wobec Stuckey'a.

Z pakietem TPE + pick uderzać po gości jak Brandon Rush, Martell Webster, może Douglas, jeśli Knicks ściągną jeszcze jednego pg.

Odom za Jenningsa i Goodena

Wg mnie Bucks zgodziliby się na to z pocałowaniem ręki. Ale nie wierzę, że Lakers oddaliby Odoma za taki pakiet.

Ale z drugiej strony

Three players being shopped and likely to get moved before the start of next season, whenever that is: Lamar Odom, Andre Iguodala and Josh Smith.

jak to prawda co pisze NY Daily to można się spodziewać przeróżnych opcji tradów.

Ale to dobrze, w tamtym roku było wielkie free agency a w tym będa duże zmiany 'transferowe'. Przynajmniej będzie ciekawie.

k**** Jendras oslabiasz

podaj mi powod dla ktorego Bucks mieliby sie pozbyc Jenningsa ?

bo Udrih jest starszy, bo Udrih jest drozszy, bo Udrih jest mniej perspektywiczny, bo jest bialy ?

podziwiam naginanie wyobrazni i fantazji pod katem swojej wlasnej druzyny

szacun dla Udriha jak dla mnie czolowy pass first PG ligi, mega sie rozwinal od czasow Spurs mega mega , historia na skale SJaxa ktory zreszta tez gral w Spursach

ale jak zauwazyliscie Bucks chca wygrywac teraz, Hammond uwaza ze ma swietny sklad i w pelni zdrowi to 50 win team i jak dla mnie jedyne co ich teraz czeka to dojrzewanie

jak Bogut wroci do ofensywnej formy sprzed lokcia to sa sila na Wschodzie - broniaca, grajaca team basket pelna geba oldskul team Memphis wschodu

co do Lakers

to Twin Towers basketball to nic innego jak perfekcyjny spacing w kazdej chwili i w kazdym momencie i sakramencie i jezeli to was jara to bardzo mi przykro bo

a) nie ma cie ani jednego shootera w druzynie, ani jednego

B) Metta W. Peace i spacing

c) Kobe freeezotujacy wszystkich i twin towers orienated ball - zal.pl/lol

co do PG w LAkers

Gasol, Odom/Bynum, Kobe, - kogo jeszcze sobie zarzyczycie ? Westbrook Chris Paul moze Derrick Rose

macie na boisku jednego ball hoga, dwoch super skutecznych wysokich i jeden matchup nightmare - mysle ze najlepiej jak pilka bedzie w ich rekach a ten koles na PG bedzie im ta pilke podawal i przepowadzal przez polowe

Derek Fisher 2.0 by sie wam przydal

najblizej rysopisu - w/w Beno Udrih , Conley , Andre Miller(choc ten mniej), Maynor , Calderon, Sessions, Hinrich !!!

aha no i ten PG musi bronic na tyle dobrze by odciazac Kobego ktory nie moze nikogo bronic i nic noi musi miec zerowe ego i wielkie jaja

Hinrich Beno i Conley

jedyny dostepny Hinrich

Hornets nie trejduja dopoki nie bedzie wlasciciela chyba ze bardzo zyskaja na wymianie

Odom nigdzie nie pojdzie gdzie nie ma plazy

powodzenia

k**** Jendras oslabiasz

podaj mi powod dla ktorego Bucks mieliby sie pozbyc Jenningsa ?

bo Udrih jest starszy, bo Udrih jest drozszy, bo Udrih jest mniej perspektywiczny, bo jest bialy ?

podziwiam naginanie wyobrazni i fantazji pod katem swojej wlasnej druzyny

taaa mówi ten co nigdy nic nie nagina pod swoich :]

ja nie wiem ai3, czy to jest jakieś twoje zboczenie, że zawsze musisz coś przekręcić, żeby oczernić rozmówcę? najpierw to pieprzenie kobe/shaq, teraz "naginanie fantazji" (w ogóle co to qrwa znaczy?).

potem ktoś się postawi to marudzisz jak to nic nie można powiedzieć

how about nice cup of man the fuck up

anyway, Jennings miał słaby sezon, Jennings nie lubi się ze Skilesem i powkurwiał trochę ludzi w Milwaukee. Przed draftem sporo się pisało, że Bucks by go chętnie wymienili, a teraz pozyskali dwóch rozgrywających i w sumie mają już czterech. także to nie mój wymysł, piszę co czytam.

Udrih? Cóż, Jackson też jest stary, a jednak oddali za niego pick w drafcie.

wiem, że jarasz się Jenningsem, bo jego inicjały przedstawiają nazwę twojego ulubionego zajęcia, ale face it - to nie jest Chris Paul.

Oczywiście, że Bucks nie oddadzą Jenningsa. Dla mnie jest to jeszcze bardziej oczywiste niż dla ai3. Nie oddadzą go bo Lakersi nigdy nie wezmą takiego shitu za Odoma.

Odom, przypomnę, klasowy PF, all star caliber, bardzo dobry obrońca, matchup najtmer, rzut, wejście FTs, wszystko. Full package, on i Bogut robią jeden z lepszych frontów w lidze. Mając na rezerwie Mbaha i Iljasovę są whui mocni pod koszem a na obwodzie mają trochę luda. Zajebisty team by wtedy mieli.

A z drugiej strony ceglarz, słaby jako point guard, nie potrafi wykorzystać ludzi których ma. ai oczywiście się jara bo rzucił 50 GSW! GSW sprzed roku, czyli pośmiewisko ligi. Niebroniące pośmiewisko ligi. Jeszcze teraz gdy jest tyle talentu na PG...

Jennings to garbage, w Lakers przy odpiwedniej taktyce mógłby się sprawdzić, nie jako gośc który ma stanowić o sile drużyny.

Jennings to garbage, w Lakers przy odpiwedniej taktyce mógłby się sprawdzić, nie jako gośc który ma stanowić o sile drużyny.

garbage nie garbage ale Williamsa zeszłym sezonie pojechał :) ogólnie jenings dziwny gośc ma atuty potrzebne do zrobienia kariery, ta jego szybkość to absolutny top ligi, nawet w wywiadach nei wydaje się taki głupi no ale ostatni sezon miał denny po całości. Zresztą po co Lakers mieli by się po niego pchać to już lepiej zobaczyć co ten Goudelock w parze z Morrisem zrobią, mi sie oba te picki bardzo podobają pierwszy ma rzut drugi potrafi rozegrać jak wszystko pomyślnie pójdzie to w nadchodzącym play off Lakers bankowo wygrają chociaż jedno spotkanie w 2 rd :) :wink:

potrzeba nam hybrydy Morrisa i Gouldelocka, nic wiecej

a na powaznie, gdybysmy jakos dostali Iguodale (lub nawet sprobowali tego Williamsa bo moim zdaniem wart jest zachodu) i Goudelock niezle broni to startowalbym Goudelock-Kobe-Iguodala. AG to automat z dystansu. Musialby tylko bronic i czekac na pile na wolnych pozycjach

a na powaznie

startowalbym Goudelock-Kobe-Iguodala

to na poważnie piszesz czy nie? chłopak z końca 2 rundy draftu miałby startować na najważniejszej pozycji u jednego z poważniejszych kandydatów do mistrzostwa bo trafił parę trójek w szkole? też trafię parę i zrobię dwa hajlajty, mogę startować? :lol::lol::lol:

a na powaznie

startowalbym Goudelock-Kobe-Iguodala

to na poważnie piszesz czy nie? chłopak z końca 2 rundy draftu miałby startować na najważniejszej pozycji u jednego z poważniejszych kandydatów do mistrzostwa bo trafił parę trójek w szkole? też trafię parę i zrobię dwa hajlajty, mogę startować? :lol::lol::lol:
Przecież on z miejsca jest topowym 3 pointerem w NBA. A co wolisz scruba Fishera, który już gowno broni, a trafia od święta??Albo pizdzielca Blejka?

poza rzucaniem trójek trzeba czegoś więcej a tu sam zainteresowany mówi:

Goudelock admitted his defense, while improved throughout his college career, needs work.

pomijając fakt że ma 1,89, a i rozgrywacz z niego raczej średni. zresztą przypadkiem nie został wybrany dopiero z #46. nie twierdzę, że się nie odnajdzie w NBA i mam nadzieję, że będzie siekał trójki aż miło, ale robienie z niego S5 PG jest co najmniej zabawne :roll:

Z tym co obecnie mamy, to mysle, ze startujemy Blakiem, ktory jakos sie mysle zrekompensuje w innym systemie. Pozniej Goudelock, ktory ma miare i z tymi pozycjami, ktore bedzie mial moze byc bardzo pozyteczny. Obronca, nawet jesli nie najlepszy, to panowie, mamy Fisha i Blake'a. Na tych atletycznych pomiarach wypadl dobrze, wiec jak bedzie walczyl to z miejsca jest lepszy od Fisha. Wiadomo, ze beda problemy z team D, z rotacjami, przebijaniem sie przez twarde zaslony itd. Kazdy wie, ze Morris i Andrew to nie sa zadni wybitni zawodnicy, ale na PG mamy taka biede, ze, przy Mike'u, moga dostac minuty.

Poza tym, wydaje mi sie, ze Morrisowi bedzie ciezej o minuty. Chlopak potrzebuje pilki, nie tylko do rozegrania, ale tez scoringu. Dopoki sie nie rozwinie moze byc ciezko o minuty. Nie zdziwilbym sie jakby gral tylko w garbage time. Goudelocka mozna wprowadzic na 5 minut i sprawdzic czy mu siedzi :) A jak mu siedzi to mysle ze moze byc przydatny.

pomijając fakt że ma 1,89, a i rozgrywacz z niego raczej średni. zresztą przypadkiem nie został wybrany dopiero z #46. nie twierdzę, że się nie odnajdzie w NBA i mam nadzieję, że będzie siekał trójki aż miło, ale robienie z niego S5 PG jest co najmniej zabawne :roll:

aleś pieprznął :? Granie kulawym fisherem było ok w zeszłym sezonie ale danie szansy kolesiowi który choć jerdno potrafi, to jest rzucać, to już poroniony pomysł :roll: Mam nadzieję ze w LaL podobnie myślą i będą zbierać baty przez najbliższe lata :) plus już nie mówię o czymś takim jak steal bo pewnie o tym nigdy nie słyszałeś, dla ciebie 2 rd to scrub i tyle :twisted:

nie pamietam kiedy po raz ostatni, jakikolwiek rooki PG wybrany w 2 rundzie, a tymbardziej pod jej koniec, zrobil jakas zmiane.

dlatego w pelni podpisuje sie pod tym zo mmai napisal. fajnie, ze wylowili 2 fajnych grajkow na PG w drafcie. fajnie, ze jeden byl w mock draftach przed draftem w pierwszej 20 a drugi wygral konkurs trojek i ma zasieg rzutu prawdopodobnie jeszcze wiekszy od fredette'go ale na litosc boska to jest koncowka 2 rundy cholernie slabego draftu. c'mon

jasne, ze fajnie by bylo, gdyby ktorys z nich wskoczyl do s5 i zwojowal lige ale tak nie bedzie. nie oszukujmy sie, nawet jesli wezmiemy pod uwage fakt, ze lakers maja prawdopodobnie najgorszy duet jedynek w lidze. i nie zmieni tego nowy trener, ktory nie bedzie sie wahal uzywac rookies.

dlatego imo lakers potrzeba zmian. a sytuacja kadrowa i placowa jaka jest, kazdy widzi, dlatego trzeba handlowac tym co ma wartosc, a wartosc ma jedynie odom bo metty world peace'a chyba juz nikt nie wezmie po zmianie nazwiska.

nowy trener = nowy styl grania i trenowania. nowy trener oznacza, ze wreszcie bedzie mozna siegnac po klasyczna jedynke, ktory bedzie w stanie pokozlowac i oddac pilke. do konca jeszcze nie wiemy jaka koncepcje grania ma brown ale jakby nie bylo mam nadzieje, ze starterem bedzie w najgorszym wypadku steve blake.

mam tez nadzieje, ze czesciej sprobujemy grania s5 bynum-gasol-odom-kobe-PG. choc tutaj grajac twin towers najmocniej przydaloby sie miec siakajacego trojki sf'a i pg obok kb...

bb jestes zbyt negataywnie nastawiony. w tamtym roku byles zachwycony naszymi rookies a teraz marudzisz mimo ze graja na najslabiej obsadzonej pozycji w druzynie. licze ze Mike da szanse Morrisowi i bedzie to dobry steal. Maciek , jak jest u niego z obrona? cos mozesz na ten temat powiedziec?

tak sobie ostatnio przeanalizowalem i Felton poszedl za spadajacy kontrakt Millera i pick z konca pierwszej rundy. czyli Sasha+Brown+pick... brawo :)

Nic więcej niż scouting raporty nie powiem...oglądająć Michigan i Morrisa, nie myślałem, że zgłosi się już po 2 latach do draftu, więc jakoś szczególnie nie zwracałem uwagi na ten aspekt gry.

Defensively, Morris has the potential to be a solid defender at the NBA level. He has ideal size and length for a point guard, he moves well laterally, and he plays with good energy. He'll need to improve on defending the ball-handler on pick-and-rolls and work harder at fighting through screens, but he can get better with that in time.

Another plus for him defensively is that he's big enough to be able to cover most shooting guards, which would enable him to be able to play in different backcourt combinations and give his coach flexibility on the defensively depending on matchups.