Skocz do zawartości

Fatalne zakończenie czyli czas na zmiany w LAL

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

Odom ma atrakcyjny kontrakt, więc dla Sixers to oszczędność. Poza tym to spore wzmocnienie pod kosz (mimo, że nie na tę pozycję, na której Philly ma największe braki), a i Collins zawsze Lamara chwalił. Moim zdaniem problem polega jednak na tym, że nie mamy żadnego prospecta, którego moglibyśmy dorzucić.

Luki, czy to tylko ja, czy drugie zdanie w twojej wypowiedzi zaprzecza pierwszemu? :]

wymiana Iguadala-Odom by mi pasowała, ale żeby to miało sens dla jednej i drugiej druzyny to w jakiś sposób musiała by zostać rozszerzona

ściągając AI za Lamara Lakers mają na stanie na SF jego Artesta, Barnesa już o Waltonie czy Ebanksie nawet nie wspominam, pod koszem za to samego Gasola i Bynuma. Sixers za to mają po wymianie na PF Lamara i wciąż Branda z jego wysokim kontraktem. No chyba, że Lakers planowaliby by wychodzić równocześnie Bryantem, Iguadalą i Artestem

Tak czy inaczej jeżeli o Lakers są jakieś plotki, a wymiana, o której się mówi nie dochodzi do skutku można spokojnie założyć, że już do niej nie dojdzie bo to albo od początku była ściema, albo już deal is dead.

Luki, czy to tylko ja, czy drugie zdanie w twojej wypowiedzi zaprzecza pierwszemu? :]

No tak, zapomniałem dodać, że w pierwszym scenariuszu chodzi o deal z Lakers. :)

Choć jak patrzę na salary Lakers i Philly to nie ma najmniejszych szans żeby Lakersi przyjęli 29 kafli Igiego i Branda.

Mysle ze jak sciagnal Iggy'ego Brown bedzie probowal grac nim jak lbj - pila w lapy i niech on rozgrywa ze skrzydla. Z drugiej strony nie wiadomo jak na brak pilki tyle czasu zareagowalby Kobe.

Odom jest coraz starszy, nie wiadomo tez czy sie nie posypie w tym wieku wszystko mozliwe, regres formy tez. Iggy wchodzi w swoj prime, jest najlepszym obronca na obwodzie w lidze. Ma dlugi kontrakt ale trzeba taki na siebie wziac bo po nowym CBA z tak zapchanym salary moze byc ciezko ze wzmocnieniami.

Tak czy inaczej mysle ze Lamar wroci do nas po sezonie, bo nie sadze zeby 76 wykorzystali jego TO. A zona sprawi zeby byl szybko spowrotem w LA

Trade z Raptors bylby ciekawy tylko ze wzgledu na Davisa, Calderon jest c***owy.

Ellis'a nie bralbym nigdy za Odoma. ten gosc sie nie nadaje do druzyny walczacej o cos

Jak Walton gdzies pojdzie to myslicie ze Lakers skasuja kontrakt Artesta w amnestii?

A Artesta to nikt by nie łyknął? Zwolnił by trochę minut na sf dla kogoś wartościowszego czy coś :roll:

Iggy za Odoma to świetna opcja dla LAL jednak szczerze jeśli dojdzie to do skutku to ( głownie z sentymentu ) dejm szkoda LO :wink:

Jestem ciekaw czy Artest zrobi cokolwiek w tym off season żeby się ogarnąć.

A no i tak z drugiej strony - priorytetem powinno być chyba sprowadzenie jakiegoś konkretnego PG, bo Brown przy triangle nie zostanie ,a i Derek co by o nim nie mówić i jak by go nie lubić to stary dziad jest.

Ron cos wie... wie ze bedzie gral w nastepnym sezonie z K-Lovem. Nie wiem czy w Minny czy w Lakers ale szykuje sie Peace&Love :lol:

byly zapowiedzi, jak narazie zadnych zmian, szkoda. po cichu liczylem na jakas bombe typu Iguodala.

ktorys z wyborow ma szanse zalapac sie do skladu? Morris? jest z LA moze zainwestuja w niego...

Hometown: Los Angeles, Calif

Best Case: Andre Miller

Worst Case: Mustafa Shakur

Andrew Goudelock to zabojca z dystansu i chyba nic ponad to

brown imo nie zostanie w druzynie. mial swieny poczatek sezonu ale w 2 czesci slabo spisywal sie jako back up dla kobego, a gdy przestal trafiac, phil nawet przestal wstawiac na koncowki spotkan do rozciagania defensywy.

lakers beda chcieli za mle albo inny wyjatek, ktory zostanie, podpisac jamala crawforda albo jr smitha. zreszta o tym mitch wspominal. jeden i drugi pewnie bedzie chcial powalczyc wreszcie o mistrzostwo .

choc z 2 strony brown ma 2,5 mln $ na przyszly sezon i jak faktycznie ustala miekki cap na poziomie 62 baniek to malo kto da mu wiecej, a mowilo sie o tym, ze jak wykorzysta opcje, moglby zostac przehandlowany do cavs za sessionsa, co byloby do bre dla obydwu druzyn i samych graczy.

ja powiem tak, jak wroci do formy z poczatku sezonu 10/11 to jestem w stanie mu zaufac ale jak uda sie zwerbowac jr badz jamala, to ja nie mam zadnych problemow z tym.

sprawa odoma. bylem niemal pewien, ze jak wstane w piatek, zobacze trade odoma. mitch jednak po drafcie powiedzial, ze nie nalezy sie spodziewac wielkich zmian i... sam juz nie wiem co o tym sadzic, bo takie texty padaly 2-krotnie i byc moze sa... prawda. tylko, skoro targetem lakers jest backup dla kb, za minima postaraja sie pozyskac pewnie kogos pod kosz z weteranow, to czy to w kontekscie wziecia w drafcie 2 pg oznacza, lakers nie beda starali sie dalej lepic dziury na PG???

*jamal mówił że chce kontrakt w okolicach 10mln/sezon, ale to było w zimie więc może zmieniły mu się priorytety.

*poczytajcie w wolnych chwilach twittera jr'a można sporo się dowiedzieć o jego niedalekiej przyszłości gdzie chce grać jaki numer na koszulce itp :wink: .

nie chcialbym Craforda, kolejny ponadtrzydziestoletni gracz nie jest nam potrzebny. Chyba ze nazywalby sie Kenyon Martin.

JR z lawki to zajebista opcja, ale on chce isc do Bulls. Tylko ciekawe czy jego tam zechca

Jesli bedziemy trade'owac Odomem i Artestem to widzialbym u nas Wilsona Chandlera (jesli w zamian nie przyjdzie jakas dobra trojka), wiec niz mle nikt mu nie da. Ale to tylko w przypadku pozbycia sie tamtej dwojki lub samego Artesta. Moze tez grac na dwojce jak Kobe bedzie siedzial na lawce. Problemem jest to ze jest zastrzezony. Chcialbym tez takiego goscia jak Weems na male minuty.

Foster chce do nas podobno. jesli nie to moze Kwane? :wink:

lista ciekawych zawodnikow moze sie pojawic po ewentualnej amnestii... Gordon to bylaby zajebista opcja.

Skonczy sie na malych korektach. Nie mam za zadnych nadziei na jakas duza wymiane jak np ta z Iguodala o ktorej pisali

E: Morris to bedzie steal, podobnie jak Shelby

0:30

:shock:

Crawford i Smith - wątpię, biorąc pod uwagę, że są przeciwieństwem tego, czego potrzebujemy ;]

Sessions to jakieś rozwiązanie, problem w tym, że nie ma rzutu, a my raczej nie możemy sobie pozwolić na kolejnego kiepskiego strzelca.

Wilson Chandler jest spoko, ale ofertę za MLE Nuggets wyrównają.

Ja specjalnie nie widzę opcji na pg, ani wśród wolnych agentów, ani drogą transferu. Dlatego najlepiej chyba skupić się na częściowych rozwiązaniach, sprowadzając graczy, którzy wzmocnią obronę i poprawią spacing i inwestując w Morrisa.

Mam pytanko czy w LAL nadal będą trójkąty u nowego trenera czy nie??

Bo jeśli nie będzie trójkątów, a będzie tak jak mówił więcej wykorzystywania Gasola z Bynumem to biore Morrisa over Fisher i Blake.

Właśnie tak ma to wyglądać mniej więcej - gdyby chcieli kontynuować triangle to by brali Shawa raczej ,a że jest Mike to nie widze innej opcji.

I poza tym brak Jaxa więcej minutes dla rookasów mam nadzieje :]] Także jestem i za tym żeby Morris sie z dobrej strony pokazał i why not. Derek już niestety zwyczajnie się starzeje i co poradzić.

Mam pytanko czy w LAL nadal będą trójkąty u nowego trenera czy nie??

Bo jeśli nie będzie trójkątów, a będzie tak jak mówił więcej wykorzystywania Gasola z Bynumem to biore Morrisa over Fisher i Blake.

nie bedzie grania trojkatow.

Mozesz cos wiecej powiedziec o Morrisie?

Showtime, Augustin to nie jest koles ktorego dostaniesz za TPE, w dodatku jesli Bobcats beda chcieli go puscic to za cos co ich wzmocni na innej pozycji a nie zeby obnizyc koszty. Zarabia tylko 3 mln ciagle sie rozwija i nie znajda lepszego pg na lawke od niego za te pieniadze.

Dragic to gowniany grajek i nie jest lepszy od tego co mamy. Dodatkowo Blake powinien odzyc jak odejdziemy od trojkatow.

Nie ma na rynku pg ktory bardzo odmienilby nasza sytuacje na tej pozycji na plus. Byl Felton, ale juz poszedl. Harris to fajny grajek, ale Utah go nie odda bo mnie wzieli pg w drafcie. Zostaje jeszcze Jennings z wartosciowych i jesli bedzie amnestia to moze Baron za mala kase. Reszta jest niewarta zainteresowania lub nieosiagalna. Chyba zeby na sile zrobic rozgrywajacego z Mayo.

Terrence Williams po niego bym uderzyl. Idealny i gowno warty. Tylko jak u niego jest z obrona? Lux podaje, zbiera, punktuje. Poor Man's Andre Iguodala? Tylko ma najebane w bani, ale JR nie mniej