Skocz do zawartości

Fatalne zakończenie czyli czas na zmiany w LAL

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

skąd ta informacja?

ja mam nadzieję, że zmiennikiem Bryanta w przyszłym sezonie będzie jednak ktoś inny

wlasnie skad to info?

ja bym widzial u nas Douglasa-Robertsa za plecami Kobe, Weems na trzeciego sg tez by pasowal. Szkoda ze nie puscilismy gdzies Browna jak mial spora wartosc na poczatku sezonu. za niego i sashe mozna byloby dostac juz cos konkretnego. Mayo :wink:

Nie mozna pozbawic zawodnikow pieniedzy, to byloby niezgodne z prawem, zapewne wprowadza jakis przelicznik ile z kwoty wyplacanej zawodnikom wlicza sie do capu, a nastepne umowy beda podpisiwane na mniejsze pieniadze.

Skąd wiesz?

I nie jest to przypadkiem tak, że jeśli przyjdzie lockout, to zawodnicy nic nie dostaną?

Umowy to akty prawne, nie można pozbawić kogoś pieniędzy tak po prostu.

Nie wiem co ma jedno do drugiego.

Skąd wiesz, że nie można zmniejszyć zarobków? Żeby to wiedzieć musisz mieć dostęp do umowy.

Czytałem na różnych serwisów, że jest możliwość zredukowania kontraktów, więc pewnie jednak można.

Źle mnie odebrałeś. Chodzi o to, że mike buduje defensywne zespoły. My nim nie będziemy. Nie w tym składzie, nie z graczami w tym wieku, od których nikt nie wymagał takiego nacisku na defensywę.

Przesadzasz. Lakers najlepszy basket w tym sezonie grali właśnie wtedy, kiedy postawili nacisk na obronę. W zespole jest wystarczająco dużo graczy o defensywnej mentalności. Poza tym, przy tym drugim tytule poszli już nieco bardziej w kierunku defensywy (czwarta obrona, jedenasty atak w lidze), czego najlepszym dowodem była seria z Bostonem.

Co do wieku, to na razie nie wiemy, do jakich zmian w składzie dojdzie. Celtics nie byli młodzieniaszkami, zdobywając tytuł dominacją w defensywie. Albo Spurs - ile lat mieli Bowen czy Robinson? To jest kwestia uzupełnienia braków, dodania trochę szybkości i atletyzmu na obwodzie, bo tego przede wszystkim brakuje. Poza tym defensywnego talentu jest dość.

Tak, ale w tym roku będą o kolejne tysiące minut w nogach starsi. Poza tym wiele zależy od dyspozycji bynuma, a w sumie wszystko bo to on zapewnia interior defence. Perimeter leży i leżał będzie bez transferów - a żeby zrobić dobry transfer trzeba rowalić trzon zespołu. Więc zmieny są konieczne.

Snow jeśli chodzi o defensywę jest lepszy od naszych pg razem wziętych. hughes był defensorem bardzo dobrym, varejao to czołówka na swojej pozycji, Z młodszy o te kilka lat też robił różnićę. Plus lebron - co by nie mówić obrońcą jest dobrym a warunki ma fantastyczne.

No to masz dwóch bardzo dobrych obrońców i starego, ale ciągle ponadprzeciętnego Snowa. LeBron był wtedy znacznie słabszy niż obecnie. W żadnym razie nie była to lepsza ekipa od tego, czym obecnie dysponują Lakers. Z kolei w sezonie 08/09 Cavs wygrali 66 meczów, mając w pierwszej piątce Mo, Westa, LeBrona, Wallace'a i Z. Znowu - solidnie, ale nic więcej. Mo - dziura. West - bardzo dobry obrońca, ale undersized przeciwko sg. Wallace i Z - razem 300 lat. [/quote:3v6xud5a]

lebron>artest, snow>>>fisher hughes>kobem, varejao>>gasol. tak to widzę w porównaniu do przyszłego sezonu.

Co do trójkątów. Wydaje mi się, źe wprowadzenie strefy, mocno ograniczyło ten system. Nie było to widoczne kiedy LAL wygrywali, ale tak naprawdę to wygrywali sumą talentów. Inny system imo lepiej by się sprawdził. Szczególnie że wykonawców poza gasolem to trójkątów mamy średnich.

Moim zdaniem to nie kwestia systemu, a zawodników. Strefa byłaby mniejszym problemem, gdyby Lakers trafiali trójki na przyzwoitym poziomie.[/quote:3v6xud5a]

Wiesz - jak się trafia trójki na dobrym % to i r'n'g dobrze wygląda ;]

Strefa ogranicza trójkąty - ciężko jest zbudować system, w którym masz 2 świetnych niskich/świetnego niskiego i wysokiego + dobrze rzucających za 3. Z taką sumą talentów to większość systemów daje rade - nie tylko trójkąty.

, skoro ubiegłoroczny Boston to był słaby contender, to równie dobrze mogę powiedzieć, że praktycznie wszyscy pozostali mistrzowie dekady grali w sezonach wyjątkowo słabych pod tym względem.

Uważasz, że zeszłoroczni C's grali by w tym roku w finałach?

Skąd wiesz, że nie można zmniejszyć zarobków? Żeby to wiedzieć musisz mieć dostęp do umowy.

Czytałem na różnych serwisów, że jest możliwość zredukowania kontraktów, więc pewnie jednak można.

pewnie dopiero jak się zawodnicy zgodzą? jakby tak można było rozwiązywać umowy to nijaki Curry nie dostawałby nastu milionów za żarcie pączków, a tu nawet jak nie wykonuje swojej pracy to mu płacą, więc nie jest to takie proste jednak...

edit:

wracając do tematu Lakers polecam

http://www.youtube.com/watch?v=D1iwTBmj0KE

nie interesowałem się nim wcześniej za bardzo ale Brown zdaje się być wiecznie uhahany co może uczynić go w Hollywood gwiazdą na miarę Artesta :mrgreen:

a co do Artesta to zna go przecież z najlepszej strony bo w czasie Brawlu był asystentem w Indianie

Słyszałem, że Lakers przez pół sezonu tuszowali kontuzję kolana (chyba) Kobe. Ponoć nie chodził na treningi tylko na mecze bo chcieli go przemęczać....

Jeśli to prawda to ja się nie dziwię że team spirit spadłł jak największa gwiazda nie musi zapieprzać a reszta jak najbarziej.

Poza tym kiedy będzie jakaś operacja albo rehabilitacja? No i co w końcu z tym jego palcem? Znowu będzie rzucał trzema palcami przez cały sezon?

PS Jak on gra z tymi kontuzjami tak jak grał w tym sezonie to ja się dziwie haterom KB

trade Gasola do Minny...

jesli daliby Milicicia i pick to bralbym nawet Beasleya i Webstera zamiast Love'a. Beasleya mozna byloby jakos kryc w obronie przy AB - nie takie rzeczy robia trenerzy. B-easy nie jest maly (wg nba com tylko 5 cm nizszy niz Gasol w co srednio wierze, pewnie ma kolo 203) i moze u Browna nauczy sie troche defensywy, warunki do tego ma.

Ale dostac na lawke kogos takiego jak Darko to w naszej sytuacji z niepewnym Bynumem to skarb. Dodatkowo wzmocnienie lawki Websterem i Randolphem.

Gasol (Brown) Ebanks Caracter picki - #2 Beasley Milicic Webster Randolph ja bym w to wchodzil. w drafcie Knight ktory gralby na 1 i 2

Knight Blake Fisher

Kobe Webster

Artest Barnes

Beasley Odom Randolph

Bynum Milicic

mozna ich doic jesli serio sa napaleni na Gasola. Beasley z Bynumen nie beda sobie przeszkadzac. Brown chce grac z jednym podkoszowcem dalej od kosza.

Jest jeszcze np Kenyon z FA i TPE do wykorzystania. Walton leci w amnestii i konczy kariere.

zastapienie Gasola pod koszem Beasleyem Randolphem Miliciciem (Martinem) nie wyglada zle. Do tego jest to spore odmlodzenie skladu i swietna baza na przyszlosc. i oszczednosci :wink:

co nie zmienia faktu ze Love bylby idealny :)

jesli pozyskamy pg w drafcie MLE (jesli bedzie) watro byloby wydac na Wilsona Chandlera moim zdaniem, moze Martin nie bedzie mial wygorowanych oczekiwan.

no spoko, nie siedzę w LA

a co z operacjami będą?

Operacja była rok temu

Bryant nie miał jednak dość czasu na regenerację i wzmocnienie nogi

lebron>artest, snow>>>fisher hughes>kobem, varejao>>gasol. tak to widzę w porównaniu do przyszłego sezonu.

to raczej powinno wyglądać tak:

Bynum vs Z

Gasol vs Gooden

Odom vs Varejao

Wyraźna przewaga LA. Na obwodzie wiadomo, że Lakers mają największe braki i tu czekamy na wzmocnienia.

Strefa ogranicza trójkąty - ciężko jest zbudować system, w którym masz 2 świetnych niskich/świetnego niskiego i wysokiego + dobrze rzucających za 3. Z taką sumą talentów to większość systemów daje rade - nie tylko trójkąty.

Ale w jaki sposób strefa ogranicza trójkąty bardziej niż inne systemy?

Poza tym nie rozumiem, do czego zmierzasz - wiadomo że poza dobrą strategią trzeba mieć odpowiednich wykonawców. Skoro przeciwnik może sobie pozwolić na odpuszczanie obwodowych, którzy i tak kończą 1/20 z dystansu, to jaki system będzie funkcjonował w takich warunkach?

Uważasz, że zeszłoroczni C's grali by w tym roku w finałach?

Dałbym im spore szanse.

let's change:)

czytajac i sluchajac tego co do powiedzenia mieli wszyscy wazni w la:

odom leci.

1. nie rusza bynum-gasol. o grze tego duetu mowil mike brown, o odejsciu od rotacji 3 wysokich mowil za to kupchak. do tego bynum jest oczkiem w glowie mlodego bussa a gasol jest niewymienialny ze wzgledu na kontrakt. zreszta o tym napisal ostatnio spears.

2. tylko odom ma dobry kontrakt i jest wymienialny. jest po swietnym sezonie, ma wartosc, robi na parkiecie wszystko. xfactor pelna geba, w niejednym klubie bylby starterem.

podobno wolves nie chcieli dac 2 picku za odoma.

podobno dyskutuja trade odoma i waltona za iguodale

podobno dyskutuja trade odom (+ drafty? albo caracter/ebanks) za calderona i eda davisa

ta 3 opcja niezla. fajny pg, ktory swietnie zna sie z gasolem, do tego dostajemy rezerwowa 4.

co z tego wyjdzie nie wiem ale jestem niemal pewien, ze odoma w skladzie lakersow w przyszlym sezonie nie zobacze.

edit:

bedzie mi trudno wyobrazic sobie te ekipe bez odoma. lo byl gosciem, ktory gra tu najdluzej poza waltonem i fishem. byl niemalze znakiem firmowym lakers, jego coast2coasy lewa reka i wiele innych zagran weszlo niemal nam w krew ale zdaje sobie sprawe z tego, ze przez podpisanie wielu zlyyych konraktow, trzeba transferowac odoma, bo to nasza ostatnia deska ratunku.

lo w playoffs juz nie byl takim xfactorem, za rok takiej wartosci miec nie bedzie a i wiek (32 lata) robi swoje, dlatego uwazem, ze to jest rozsadna decyzja, dealowac nim.

Dodaj jeszcze Feltona i Ellisa.

Nie słyszałem o Raptors, ale Calderon nie obroniłby worka ziemniaków, więc ja podziękuję. Chyba, że w grę wchodzi pick.

Za dużo tych plotek. Lakers zazwyczaj załatwiają sprawy po cichu. Poza tym Broussard pisał, że inne zespoły obawiają się, że Odom poza LA straci motywację. Tak czy inaczej, fajnie, że coś tam działają.

nie kupujecie Iguodali?

jak dla mnie facet to jest to czego wam brakuje i czego wam potrzeba. Zakładawszy, że nadal pozostaniecie w quasi-trójkątach i rozgrywający all star nie będzie wam niezbędny.

Zresztą przypomnijcie sobie co się działo, kiedy mieliście Arizę czy kiedy Artest miał powrót bardzo dobrej formy ponad rok temu.

Na to co idzie na Zachodzie - czyli Memphis Gay i Thunder Durant to nie mogliście znaleźć lepszego fitu.

no i Kobe będzie miał wreszcie swojego Pippena : )

mam bardzo podobne odczucie, tymbardziej, ze sicers maja younga i branda

no i w gre wchodzi przeciez wyslanie waltona, co tez sixers pewnie nie na reke, choc i on i odom konrakty maja duzo krotsze od iggy

andre fajny, idealny dla kb i dla tego zespolu by byc taka 3-4 opcja w ofensywie i 1 defensorem na obwodzie ale jezeli mamy miec w rosterze rona, barnesa i ebanksa to bez sensu. samego rona nikt nie wezmie a my wciaz potrzebujemy pg.

podobno cavs poszliby na trade sessions-shannon

ale ten 2 wciaz nie skorzystal z opcji

może tak, macie racje w związku z tym, że dla Sixers Odom wcale nie jest szczytem marzeń i na kij im jest potrzebny

ale

Odom jako last punch dla contendera albo close-to-be to jest świetna opcja. Bez żadnej analizy co mogą wam zaoferować Hawks, Knicks, Blazers, Bulls i Spurs, ale myślę, że im Odom przydałby się najbardziej.