Skocz do zawartości

NBA League Pass

amaavel

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem ceną za całość fazy play-off jest za wysoka -  powinna kosztować maksymalnie 30-35 dolarów. Jak już pisałem wcześniej za dostęp do całości play-offów w NHL zapłaciłem 25,00 dolarów - połowę mniej z haczykiem niż w przypadku NBA. Nie wiem więc skąd oni wytrznasneli tą cenę. Jesteśmy jako kraj - ponoć - na trzecim miejscu w wykupywanym dostępie do LP, więc wykorzystuja nas do maksimum. Podsumowując obecna cena za LP to pomyłka.

Moim zdaniem ceną za całość fazy play-off jest za wysoka -  powinna kosztować maksymalnie 30-35 dolarów. Jak już pisałem wcześniej za dostęp do całości play-offów w NHL zapłaciłem 25,00 dolarów - połowę mniej z haczykiem niż w przypadku NBA. Nie wiem więc skąd oni wytrznasneli tą cenę. Jesteśmy jako kraj - ponoć - na trzecim miejscu w wykupywanym dostępie do LP, więc wykorzystuja nas do maksimum. Podsumowując obecna cena za LP to pomyłka.

To prawda nasz kraj został przesunięty w górę na droższą strefe 55 usd - taniej jest w rumuni 45 usd , a najtaniej w afryce i indiach.40 usd

Powinniście się cieszyć, bo przynajmniej w tej kwestii nie jesteśmy 100 lat za murzynami.

No tak, ale dostęp mają wszyscy z całego świata, więc nie jest to naszą zasługą, że u nas też działa. Większym bólem jest dla mnie cena NFL tam to dopiero jest drogo. tam dostęp do sezonu ostatniego kosztował 199 USD to dopiero fura kasy za sport mało popularny w Polsce.

Większym bólem jest dla mnie cena NFL tam to dopiero jest drogo. tam dostęp do sezonu ostatniego kosztował 199 USD to dopiero fura kasy za sport mało popularny w Polsce.

Uwierz, dla mnie to też jest ból. Szczególnie, że streamy NFL-owe są jeszcze bardziej chu... niż NBA. Chyba, że mecz leci na Sky sports to wtedy można znaleźć dobrą jakość, ale pewnie o tym wiesz.

Edytowane przez SkoczekS1

Uwierz, dla mnie to też jest ból. Szczególnie, że streamy NFL-owe są jeszcze bardziej chu... niż NBA. Chyba, że mecz leci na Sky sports to wtedy można znaleźć dobrą jakość, ale pewnie o tym wiesz.

Akurat nie wiem, bo w ubiegłym sezonie była promocja i było za darmo w oryginale dla wybranych, którzy o promocji wiedzieli.

W kwestiach zasadniczych - dla przeciętnego mieszkańca Stanów Zjednoczonych Ameryki liczy się przede wszystkim NFL, MLB i sport akademicki, ze szczególnym uwzględnieniem własnej (byłej) uczelni. NBA i NHL to dla nich ligi niszowe, na które uczęszczają albo fanatycy kosza (hokeja) lub lokalni patrioci. I z tej perspektywy - moim zdaniem - trzeba patrzeć na ceny dostępu do serwisów umożliwiających dostęp do oglądania spotkań. Pozostaje jeszcze jedna bardzo ważna kwestia czyli dopasowanie ceny do siły nabywczej pięniądze mieszkańca danego kraju. NHL potafi zauważyć, ze liczne grono osób - przede wszystkim z Europy zakupuje dostęp i zachowuje zdrowe proporcje w cenie produktu. W przypadku NBA - mimo, że żródeł zarobkowania jest "o niebo więcej" - rynek południowoamerykański, azjatycki, Australia i Oceania - sytuacj jest odmienna. W związku z tym moje pieniądze zasilły konto NHL a NBA niech naciąga innych :peaceful:

Odnośnie NFL - faktycznie dostęp do Game Center jest najdroższy, jednak - wraz ze wzrostem popularności NFL w Europie - ceny za dostęp są przy każdym kolejnym sezonie są coraz niższe (przystępniejsze).

W kwestiach zasadniczych - dla przeciętnego mieszkańca Stanów Zjednoczonych Ameryki liczy się przede wszystkim NFL, MLB i sport akademicki, ze szczególnym uwzględnieniem własnej (byłej) uczelni. NBA i NHL to dla nich ligi niszowe, na które uczęszczają albo fanatycy kosza (hokeja) lub lokalni patrioci. I z tej perspektywy - moim zdaniem - trzeba patrzeć na ceny dostępu do serwisów umożliwiających dostęp do oglądania spotkań. Pozostaje jeszcze jedna bardzo ważna kwestia czyli dopasowanie ceny do siły nabywczej pięniądze mieszkańca danego kraju. NHL potafi zauważyć, ze liczne grono osób - przede wszystkim z Europy zakupuje dostęp i zachowuje zdrowe proporcje w cenie produktu. W przypadku NBA - mimo, że żródeł zarobkowania jest "o niebo więcej" - rynek południowoamerykański, azjatycki, Australia i Oceania - sytuacj jest odmienna. W związku z tym moje pieniądze zasilły konto NHL a NBA niech naciąga innych :peaceful:

Odnośnie NFL - faktycznie dostęp do Game Center jest najdroższy, jednak - wraz ze wzrostem popularności NFL w Europie - ceny za dostęp są przy każdym kolejnym sezonie są coraz niższe (przystępniejsze).

Tak tylko,że cena NFL na USA to tylko 30 usd , a na europe jedynie 199 usd. Tyle kosztował dostęp do sezonu, z tą różnicą , że wersja na usa nie obsługuje meczy na żywo tylko powtórki. Tak więc to na europie chce się zbić majątek , a nie na rodzimym rynku.

Cena NBA jest zróżnicowana w zależności od regionu i to nie prawda, że jest niedostosowana. Widocznie popyt w Polsce jest tak duży, że można sobie pozowlić na podniesienie ceny kosztem utraty części klientów takich jak ty, którzy nie chcą płacić za rozrywkę.

jak popyt jest duży to cena powinna być mniejsza... ale nba z wolnym rynkiem i demokracją w sumie ma mało wspólnego

Ale to działa odwrotnie - jak masz firmę i masz niskie ceny to masz za duży popyt, którego nie możesz obsłużyć i co robisz podnosisz ceny by zmniejszyć popyt i zwiększyć marże , bo możliwości logistyczne dostawy treści są ograniczone możliwościmi serwera. A jak się rozbuduje serwer to wtedy czytaj od kolejnego sezonu można zwiększyć popyt jak się na niego w tym sezonie zarobi.

Edytowane przez alecotojest

jakby techniczni od streamów chcieli obsłużyć wszystkich użytkowników na poziomie, to by to zrobili. minęły czasy dokupywania sprzętu, nie ma pojęcia "możliwości serwera". wynajmujesz sprzęt od google albo amazona i dokładnie kontrolujesz ile masz w danej chwili sprzętu i ilu użytkowników obsługujesz. toż to sekundy trwa jak jest inteligentnie zautomatyzowane. albo nie chcą, albo spieprzyli architekturę rozwiązania i mają jakieś wąskie gardło.

Nie pamiętam jak było rok temu gdy miałem Pass na Playoffs, więc czy może mnie ktoś olśnić, czy od drugiej rundy będzie jakoś obniżona cena za tę usługę, czy cena jest stała i zniżka będzie dopiero od finałów? Jak to wyglądało rok temu?

Edytowane przez TomMeGusta

Na 100% obniżali cenę podczas finałów konferencji, bo wtedy kupiłem LP rok temu. Natomiast nie wiem czy wcześniej, między 1. a 2. rundą nie obniżali po raz pierwszy.

Gdy kupowałem rok temu(tuż przed rozpoczęciem CF) to kosztowało 13,99$.

Edytowane przez Domin0

• 2 tygodnie później...