Skocz do zawartości

Brand New Knicks

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Bastek, śledzisz może ostatnimi czasy poczynania Amare i jego świty?

ta, dalej gorsze ORtg niz z Nashem, a na dodatek Knicks bez niego na boisku radza sobie lepiej.

z Amare: 112 ORtg, 114.7 DRtg

bez Amare: 106 ORtg, 98.3 DRtg

klepie sobie statsy i ma bardzo ladna skutecznosc, ale w obronie oddaje to wszystko z nawiazka. gdy Amare jest na boisku to Knicks wiecej traca niz pktuja.

Pytam czy oglądasz ostatnimi czasy, bo podałeś dane na dzień 29.11. W chwili obecnej mamy już grudzień, Amare wygląda pod koszem jak czołg, a Knicks wygrali 6 razy z rzędu na wyjeździe. Ostatni raz mieli taką serię 14 lat temu.

ta, dalej gorsze ORtg niz z Nashem, a na dodatek Knicks bez niego na boisku radza sobie lepiej.

klepie sobie statsy i ma bardzo ladna skutecznosc, ale w obronie oddaje to wszystko z nawiazka. gdy Amare jest na boisku to Knicks wiecej traca niz pktuja.

Pytam czy oglądasz ostatnimi czasy, bo podałeś dane na dzień 29.11. W chwili obecnej mamy już grudzień, Amare wygląda pod koszem jak czołg, a Knicks wygrali 6 razy z rzędu na wyjeździe. Ostatni raz mieli taką serię 14 lat temu.

nawet jeśli tracą więcej punktów i oddaje w obronie to co wbija w ataku, to nie to było sednem sprawy.

wierz mi że gdyby Nash grał zamiast Feltona to traciliby jeszcze więcej.

chodzi o to, że ofensywa Amare nie była wyłącznie pochodną geniuszu SN, chodzi o to, że Amare bez Nasha jest wciąż bestią ofensywną.

a rozwój wypadków każe podejrzewać, że będzie coraz lepiej (co jest raczej oczywiste dla przypadku zmiany zespołu...).

no już nie wspominając że NY mają 11-9 a PHX 10-9...

zobaczymy jak bedzie gral w grudniu, bo niedlugo zacznie sie "troszeczke" lepszy kalendarz niz Kings, Warriors, Clippers, Bobcats, Pistons, Hornets. jeszcze przez pare meczow ta tendencja sie pewnie utrzyma, bo graja 2x z Raps i raz z Wizz, ale pozniej juz sie zaczna powazne zespoly.

co oczywiscie nie zmienia faktu, ze imponuje mi ofensywa Amare... oczywiscie nie zmienia to faktu, ze oddaje 2x tyle w obronie (dane).

oczywiscie nie zmienia to faktu, ze oddaje 2x tyle w obronie (dane).

Czyli, jesli dobrze zrozumiałem, wg twojej opinii na obronie Amare rywal kosi coś ok. 50 ptk, i ogólnie to jego przyjście mocno osłabiło NYK? nie wiem czy powinienem pytać w końcu wszyscy wiedza że z ciebie żartowniś nie lada i poważnie do pisania swoich postów nie podchodzisz 8)

nie jestem tak ograniczony jak ty zeby postrzegac koszykowke tylko z perspektywy matchupow. liczy sie to jak wplywa sie na 4 pozostalych teammates i 4 pozostalych opps. Amare tak wplywa ze bez niego atak jest o wiele gorszy (+6) ale obrona 2x bardziej sie poprawia.

takze sory, Knicks dalej sa w dupie, mimo tego ze wzmocnili sie bardzo poza transferem Amare, nie zmieni tego fakt ze pokonali pare popi****lek na wyjezdzie.

nie jestem tak ograniczony jak ty zeby postrzegac koszykowke tylko z perspektywy matchupow

Niestety dla koszykówki, tego forum, i całego świata nie jesteś tak "ograniczony" jak ja, twoje podejmowanie zespołowego podejścia do wyników obrony wychodzi tylko i wyłącznie wtedy kiedy tobie tak się podoba, według twojego widzimisię wiec za przeproszeniem, nie pierdol, o jakims swoim szerszym bądz racjonalnym postrzeganiu sprawy, bo serio rzygać się chce :?

Każda 3-5 meczowa seria dobrych lub złych meczów Amare będzie się zamieniać tutaj w wyśmiewania drugiej strony, dopóki karta w następnych spotkaniach znowu się nie odwróci?

Jak ktoś liczył, że Amare będzie robił 12 ppg na 40% z gry i teraz ma zamiar oznajmiać nam, że w sumie to jakoś chłopak daje radę, to niech sobie daruje.

A jak ktoś chce go już ogłosić kandydatem do All-NBA, a Knicks zespołem na top 4 wschodu, to proponuję luknąć na schedule, można tam zobaczyć na przykład, że z 20 meczów Knicks w 4 ich przeciwnikami były drużyny posiadające aktualnie dodatni bilans. Mozna też zauważyć, że 12 grudnia zaczyna im się morderczy terminarz, który potrwa do końca stycznia, obejmując m.in. 3x Heat, 2x Spurs, 2x Lakers, 2x Suns, 2x Thunder, a poza tym Celtics, Magic i tripy po zachodzie, tam ciężko będzie nabijać po 35pkt, na pewno trudniej niż z Pistons czy Clippers.

Btw, pamiętam jak dziś, kiedy zaczął się upadek Knicks, było to po świętach 2004, kiedy z bilansem 16-13 zajmowali pierwsze miejsce w Atlantic, mecz nr 30 tamtego sezonu był początkiem katastrofy, się kurde nie spodziewałem, że dopiero za 6 lat będą zaczynali jako tako stawać na nogi.

109ortg 108drtg nyk

109ortg 107 drtg amare

nie rozumiem. na forum ustaliliśmy ,że wysocy najbardziej odpowiadają za obronę . patrzę na to z kim gra amare. gra albo z turiafem gdzie razem w obronie wyglądają przyzwoicie ,gra z Mozgovem (tam z Mozgovem) a tak to na czwórce z Chandlerem ,Galinarim czy Fieldsem czy Walkerem czyli trójkami.

dziwnym trafem Amare gra najwięcej po Feltonie ,średnio 36 minut. Turiaf tylko 23 minuty.

więc jak do k**** nędzy z graczami z pozycji SF ,Amare i jego zespół ma dobrze bronić?

Wiedziałem, że tak będzie to wyglądało.

Co do Knicks i ich lepszego bilansu od Suns:

bilans z zespołami >0,5 = 1-5

Po drugie Stat jest viceliderem w TO.

Ogólnie muszę przyznać, że mnie Amare zaskoczył na plus(Bastilliona z 5 razy bardziej, ale się prędzej zesra na zdjęcie Nasha niż do tego przyzna), ale nie róbmy z niego All-Nba czy nie wiadomo czego. Ma dużo ppg, ale NYK 2 pace w lidze, do tego przeciwko dobrej defensywie/dobremu obrońcu na 4 grał dopiero 7 (choć trzeba przyznać, że dobrze mu szło). Ale inaczej to na pewno będzie wyglądać, jak zaczną się serie z Mavs/Spurs/Lakers/Jazz/Orl bo kiedyś z nimi trzeba nastukać meczy i dopiero potem można wypowiadać się.

Ja w tym temacie nie zamierzałem się wypowiadać przed końcem tego sezonu, zmieniłem zdaniem kiedy po 2-3 meczach sezonu, niektórzy wzięli się za wyciąganie wniosków z postawy Amare, a później jak zobaczyłem jak Bastillon kutasoręki zaczyna tłumaczyć kilka bardzo dobrych meczów Amare tym przeciwko komu grał po tym jak sam oceniał go po zaledwie pierwszych paru meczach w nowej drużynie no cóż...

Koelner dobrze prawi kogo Knicksi maja tam pod koszem, polamanego fajnego rolsa Turiafa, drewnianego ruska ktoremu dawalem 2-3 lata na to zeby cokolwiek z niego bylo wartosciowego, trzeba dodac kolejnego 2 lata do tego planu i Edka Curry'ego ktory rwie sie do powrotu do grania (smiechu warte). Moze fani NYK a raczej wlodarze zamiast jarac sie Paulami czy innymi Melosami powinni zainteresowac sie powaznym centrem (Gortatem chocby, ale nie maja nikogo i niczego co by Magic interesowalo, moze poza azbestem z sypiacej sie MSG). Bast jest uprzedzony do Amare i cokolwiek by nie zrobil to zawsze bedzie zle, nie dziwie ze Van ma dosc. A swoja droga Amare przy tej pizdzie ktora poszla z Kanady do na Floryde wyglada na jak All Star i miszcz.

Ja w tym temacie nie zamierzałem się wypowiadać przed końcem tego sezonu, zmieniłem zdaniem kiedy po 2-3 meczach sezonu, niektórzy wzięli się za wyciąganie wniosków z postawy Amare, a później jak zobaczyłem jak Bastillon kutasoręki zaczyna tłumaczyć kilka bardzo dobrych meczów Amare tym przeciwko komu grał po tym jak sam oceniał go po zaledwie pierwszych paru meczach w nowej drużynie no cóż...

przeciez mimo tego ze Amare nabijal statsy na zespolach z glebokiej loterii to DALEJ nie masz racji, bo i tak znaczaco pogorszyl sie bez Nasha. wiec zanim zaczniesz pierdolic jaki ty to jestes oswiecony, to lepiej zobacz 1) jak Amare gral przeciwko dobrym obronom (slabo) 2) kto czeka na Knicks w najblizszym czasie 3) jego skutecznosc i straty, bo dalej twoje stwierdzenie ze "utrzyma ten sam poziom w ataku" ma wartosc komiczna.

ma wartosc komiczna.

doprawdy?

dojebałes się to tych strat jakby z Nash nie robił ich walce a teraz wypierdalał się z piłką w co drugiej akcji w trybuny i robił 10 TO w meczu.

To nie wina Amare że Knicks mają taki a nie inny grafik, jak tak przeszkadza ci siłą zespołów z jakimi grali to na jakiego c***a wyskakiwałeś po paru spotkaniach ze swoim racjami jak to Amare się pogorszył jaki to c***owy teraz że głowa boli.

Chłopak nie musisz robić z siebie wafla tylko dlatego że czasem nie masz racji, luuuz.

Na chwilę obecną to komiczny jesteś bardziej ty ze swoją argumentacją. Nie musisz pogrążać się dalej, odpuśc. Knicks napewno jeszcze zaliczą jakiś lose streak, Amare będzie grała słabiej wtedy wjedziesz na swym białym koniu w glorii.

a teraz zaganiaj swojego osiołka do stajenki.

Bast nie pierdol, bo robisz z siebie idiotę:

jesli zas chodzi o Amare to bez Nasha raczej tez bedzie zdobywal te swoje 20 PPG, chociaz scoring per36 spadnie mu mocno, nie mowiac juz o skutecznosci (przewiduje jakis 7% slabszy TS% i FG%<50, przynajmniej tak bylo do tej pory gdy Nash byl kontuzjowany), a przede wszystkim bedzie jednym z czolowych leaderow w TOV.

Scoring per36 mu nie spadł i ma taki sam, FG ma ponad 52%, a TS względem kariery spał mu 1,5%, a względem ostatniego sezonu 2%. Jedynie z TO masz rację, ale po pierwsze z meczu na mecz ma ich coraz mniej, po drugie A/TO ratio mu się znacznie poprawiło.

Co do czołowych drużyn to:

z BOS 8/17 27 pkt

z CHI 5/21 14

z DEN 10/19 24

z ATL 8/15 24

z NOH 15/22 34

Średnią pkt nawet trochę poniósł, skuteczność trochę niższa ogólnie jest dobrze z wyjątkiem meczu z CHI, który ewidentie mu nie wyszedł(jesze 8 to), tak to poza nim miał max 4 to i nie można mu zarzucić nic

Przyznaj się, że nie masz racji i tyle.

Nash bez Amare też ma 1,5 a per 36 mniej i mu spadła skuteczność z gry nawet bardziej niż Statowi.