Skocz do zawarto艣ci

Let's 3-Peat!!! czyli sezon 2010/11 w Jezioranach

badboys2

Zrobi膮 3-Peat?  

96 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Zrobi膮 3-Peat?

Rekomendowane odpowiedzi

Lakers przedwczoraj rozpoczeli swoj oboz przygotowawczy, wiec mozemy oficjalnie rozpoczac watek dotyczacy nowego sezonu w LA LA Landzie. sklad znany, najgrozniejsi przeciwnicy tez. o czy obronia tytul i zdobeda kolejny historyczny 3peat zalezy od wielu czynnikow. jedno jest pewne, bedzie o wiele trudniej niz przed rokiem i przed dwoma laty. niesamowici rywale (celtics, heat, magic), wiek, zmeczenie - 3 tripy do finalow pod rzad, zdrowie (bynum) i wiele wiele innych.

na szczescie sa tez i plusy w postaci lawki i role playerow. blake, barnes,odom, brown, zdrowy walton, ratliff, vujacic w conract year, ebanks i caracter, to jest 9 gosci, ktorzy beda sanowili bench mob jeziorowcow. smiem twierdzic, ze to najlepsza lawka odkad nie ma shaqa w la. kto wie czy nie jest to najlepsza lawka jaka w ogole bede mial okazje ogladac na zywo w lakers. nie ma moze wieeelkich nazwisk ale sa solidni role playerzy, zadaniowcy, korzy moga stworzyc cos naprawe wielkiego do tego idealnie pasujacy do systemu czy jako defensorzy czy jako goscie ataku. juz na en temat pisalem wiec nie chce sie powtarzac.

warto bedzie zwrocic uwage na 3 rzeczy:

1.matt barnes w lakers. imo byl i jest troche niedocenianym graczem. magic rok temu mieli goscia, kory w przeliczeniu na dolary byl najefektywniejszym magikiem w skladzie. gosc od czarnej roboty, co pokazal w spokaniach z lakers. barnes i artest w 1 druzynie. do tego jest jeszcze ebanks o ktorym nizej napisze. defensywa to bedzie slowo klucz tych jeziorowcow. zapomniejcie o pieknej grze jak w 07/08. ci lakers maja szanse byc defensywnymi bestiami i beda lepsi w tym wzgledzie niz przed rokiem. matt barnes powinien odegrac tu spora role.

2.steve blake. statystycznie nie ma wielkiej przewagi nad jordanem farmarem ale idealnie pasuje do sylu gry lakers i jezeli w jezioranach myslano o nastepcy fishera to blake wydawal sie byc od zawsze jednym z topowych gosci na liscie. praktycznie tylko kirk hinrich byl wyzej. phil tego nie mowi wprost ale patrzac jak fish gral w regular season w zeszlym roku, blake czeka sporo minut w tym sezonie. blake jest niesamowicie inteligentnym gosciem i jedyne pytanie brzmi: jak wpasuje sie w system? czy system wycisnie z niego jeszcze wiecej dobrego?

3.rookies devin ebanks i derrick caracter. rookies u phila zawsze mieli ciezkie zycie. ale zanosi sie na to, ze ci dwaj moga juz w ym sezonie miec spory wklad w gre. pokazali na co ich stac w summer league. lakers mogli spokojnie zrezygnowac z powella i mbengi bo caracter spokojnie jest w stanie wypelnic dziure po ich 2. ebanks natomias juz po 1 treningu zosal pochwalony przez jaxa, kobego i rona za defensywe. wszyscy zgodnie powiedzieli iz nie spodziewali sie, ze jest az tak dobrym obronca i widza u niego spore poklady talentu, ktore mozna i trzeba jeszcze rozwijac. takich rookies lakers nie mieli od czasow farmara i bynuma. moze to nie ten kaliber talentu ale cieszy mnie, ze w koncu zespol zyska troche swiezosci dzieki nim.

to tyle z pozytywow. lepiej w trojkatach powinien sobie radzic ron artest. luke walton po kilku miesiacach rehabilitacji jest podobno w pelni zdrowy, sasha vujacic jest w CY a shannon brown juz na 1 treningu zaliczyl dunk na sashy, ktory byl.... przekozacki. niewazne

minusy.

1.kontuzje. na dzien dobry kolano andrew bynuma. szanse na obrone i 3peat sa ak mocne jak kolana bynuma. bez bynuma nie ma opcji by ten zespol pokonal celtics i heat. kobe przeszedl operacje kolana, z palcem nic nie zrobil. steve blake juz podkrecil kostke na 1 treningu. generalnie ostatnie 2 sezoby poza bynumem byli w miare zdrowi sad takie wyniki. dzieki bogu w te wakacje wszyscy poza odomem mieli wakacje i mam nadzieje, ze w koncu odpoczeli. w wywiadach podkreslaja, ze odpoczeli, ale wiemy ile minut jest na liczniku kb i jak slabe sa kolana ab.

2.phil jackson. jasne, phil to phil ale wcale nie jestem zdania, ze to iz wraca jest swietna nowina. coraz czesciej przysypia na meczach, ma coraz mniej mobilizacji do wygrywania i mam nadzieje, ze sie nie wypalil. czasami nie ma pomyslu na atak i wprowadza malo innowacji. czasami za malo ale poki co wygrywa...

3.przeciwnicy. co by nie mowic, zdrowi celtics sa mocniejsi niz przed rokiem. jezeli bedzie perkins, o'nealowie, davis i kg o frontcourt wyglada moocno. heat wiadomo. na zachodzie powroci yao, sa hunder, mavs, spurs zapowiadajacy powrot, czy nuggets wciaz z melo. nie ma co zapominac o magikach.

to tyle?

z ciekawostek:

w hali staples center zawisl nowy jumbotron. wart 10 baniek, full hd. sporo kasy wylozyl na to panasonic. podobno jest swietny.

lakers wczesniej niz zwykle rozpoczeli oboz. wszystko przez wypad do europy. phil chce by te dodatkowych kilka dni zespol wykorzystal na regeneracje sil po wypadzie na sary kontynent.

blake(and1), bynum(protege), artest i sasha(peak) rookies i barnes(adidas) reszta (kobe,fisher, pau, brown, walton, odom, ratliff) bedzie grala w nike'ach, choc nie jestem pewien co do rookies, barnesa czy przypadkiem nie dostana najek.

numery jeszcze jakby ktos nie widzial:

artest 15

barnes 9

ebanks 3

caracter 45

ratliff 50

blake 5

let's go!

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

nie ja opowiadalem sie za polaczeniem forow zespolowych z glownym nba.

tradycja bylo, ze mamy swoje tematy dot. lakersow, za czasow osobnego forum, byly to nawet tematy miesieczne.

byle temat dot sezonu 09/10, byl temat wakacyjny, nie rozumiem dlaczego nie mialoby byc tematu dot. 10/11. tymbardziej, ze wakacyjny osiagnal 41 stron.

nie podoba sie? to wyp......

dziekuje dobranoc

Odno艣nik do komentarza

Na koniec wrze艣nia to ten sezon dla LAL wygl膮da tak, ze spocic to oni si臋 mog膮 ale dopiero w finale NBA.

Ka偶dy inna dru偶yna w finale z zachodu miast Lakers to b臋dzie wielka niespodzianka. Chyba jakie艣 kl膮twy egipskie musia艂by spasc by tam nie dotarli. I jeszcze maj膮 fajnie, 偶e wszystkiego rodzaju pismaki b臋d膮 turlac dropsa do gry Heat a Lakers b臋d膮 si臋 spokojnie toczyc przez sezon regularny i kolejne rundy playoffs.

Odno艣nik do komentarza

Ja nie widz臋 innej opcji ni偶 3-peat Lakers. Sk艂ad maj膮 wprost kosmiczny. 呕adnych luk. Dawno nie widzia艂em tak kompletnej dru偶yny, w dodatku z takim do艣wiadczeniem, a nie tylko par臋 gwiazdek skompletowanych na szybko w jedno lato. Je艣li tylko omin膮 ich kontuzje to moim zdaniem nikt ich nie powstrzyma. In Bynum they trust.

Odno艣nik do komentarza

Jeszcze wam ma艂o? Moze 15peat? By艂oby spoko

O Orlando na podforum tez bylo sporo tematow, ale sie zmieni艂o. Bo teraz jest ogolny dzial, gdzie wchodza niestety nie tylko fani LAL. Pamietam ze kiedys co miesiac byl nowy temat. A teraz rzeczywiscie co drugi topic jest na temat zajebistosci Lakers贸w..

Jedyna nadzieja w Miami

Odno艣nik do komentarza

mistrzostwem jest bula w obronie fanow lakers, choc tu bardziej chodzi o porzadek na forum. +1 dla ciebie

wira, faktrycznie nikt na zachodzie nie wzmocnil sie jakos niesamowicie, wrecz wiekszosc oslabila (suns) ale to wcale nie bedzie latwa droga. mavs, nie wiadomo co z nuggets ale thunder to jest opcja. ale o tym jeszcze pogadamy w sezonie.

Jeszcze wam ma艂o? Moze 15peat? By艂oby spoko

slabo. mnie wystarczy juz w zasadzie to co jest, 3peat i zrownanie sie z c's byloby piekne ale zdaje sobie sprawe, ze to nie takie proste.

O Orlando na podforum tez bylo sporo tematow, ale sie zmieni艂o. Bo teraz jest ogolny dzial, gdzie wchodza niestety nie tylko fani LAL. Pamietam ze kiedys co miesiac byl nowy temat. A teraz rzeczywiscie co drugi topic jest na temat zajebistosci Lakers贸w..

temat nie jest o zajebistosci lakers. ma sluzyc glownie fanom lakersow do dyskusji nt temat tego co obecnie dzieje sie w druzynie. nie masz nic do dodania? nie wchodz, proste. nikt cie tu nie zapraszal. tematow o lakers nie jest wcale wiecej. ilosc jest normalna, tylko fanow innych druzyn jest malo i rzadko sie udzielaja. a to nie jest moja wina i nie bede z tego powodu zmienial zwyczaje.

mam nadzieje, ze to koniec offtopu.

jezeli ktos wciaz nie zrozumiel, to niech wyp.....

wczoraj na treningu cwiczyl juz steve blake. podobno niezle mu idzie z lapaniem trojkatow. ron artest powiedzial, ze czuje sie bardzo komfortowo w porownaniu z zeszlym sezonem jezeli chodzi o ofensywe.

Odno艣nik do komentarza

Hej hej mi te偶 si臋 sk艂ad La podoba, niew膮tpliwie to faworyt, ale uspokoi艂bym taki hura optymizm, ostatnie play offy pokaza艂y 偶e La nie maj膮 sobie r贸wnych ale tylko je艣li w 1 rundzie mierz膮 si臋 z totalnymi 偶贸艂todziobami kt贸rych lider dodatkowo nagle przestaje trafia膰, w 2 z dru偶yn膮 trac膮c膮 2 starter贸w i 26 ptk ze 艣redniej zdobywanej, co za tym idzie, w 3 z sensacj膮 kt贸ra gra bez obrony i kt贸ra zawsze ko艅czy podobnie, no i fina艂 czyli Perk out i Gasol przes膮dza o ostatecznym sukcesie, nie o dziwo :). Faworyt faworytem ale farta to tu by艂o od groma, jakie艣 bardziej dog艂臋bne analizy o finalny sukces to by zostawi艂 chodziarz do pierwszych spotka艅 rs.

Odno艣nik do komentarza

Lakers maj膮 w tym sezonie bardzo 艂atwo. zach贸d jest w odwrocie i tak naprawd臋 ci臋偶ko wskaza膰 jak膮kolwiek ekip臋 ,kt贸ra ich mo偶e po drodze ugry藕膰.

s膮 wiecznie perspektywiczni portland ,s膮 thunder, s膮 starzy ale jeszcze gro藕ni spurs ,jest dallas ,suns ale tak naprawd臋 偶adna z tych ekip do 4 zwyci臋stw ma nik艂e szanse.

w tym roku mog膮 nabi膰 naprawd臋 艣wietny bilans i b臋d膮 walczy膰 o przewag臋 boiska z miami ,kt贸rzy b臋d膮 mieli na wschodzie ci臋偶ej.

Odno艣nik do komentarza

Ja wierz臋 w Houston. Pozbyli si臋 Arizy, kt贸ry by艂 podpisany na fali 艣wietnej formy z PO i pokaza艂, 偶e nie mo偶e by膰 rozpatrywany jako jedna z g艂ownych opcji w ataku. Yao wraca, czy franczajs plaja wraca, czyli wraca szansa na ugranie czegos w PO. Pod koszem maj膮 i gwiazdy i zadaniowc贸w i prospect贸w i weteran贸w. A przez frontcourt jest droga do pokonania Lakers. Do tego moga sobie pozwoli膰 na granie backcourtem Brooks-Martin-Battier co daje mega mieszank臋.

Ciekawi mnie te偶 dyspozycja Hornets, kt贸rzy mam wra偶enie, w tym sezonie odbija si臋 od dna(kt贸rym dla nich by艂o nieosi膮gniecie PO). W Nuggs, Spurs, Suns, Jazz nie wierz臋.

Mavs moga zaskoczy膰, ale tylko jak pseudogwiazda Butler zacznie co艣 gra膰, ewentualnie Carlise w ko艅cu zacznie wpuszcza膰 w PO Bob艂a, jedynego slashera w dru偶ynie.

Portland i Oklahoma mog膮 by膰 trudnym przeciwnikiem ale maj膮 za ma艂o do艣wiadczenia, 偶eby by膰 przeciwnikiem w serii.

Odno艣nik do komentarza

Mycek, Ty stary hipokryto. Rappar, Ty jeste艣 na forum od 3 dni wi臋c zachowuj si臋 stosownie do swojego sta偶u i nie b膮d藕 bezczelny.

Lal b臋d膮 mieli 艂atw膮 przepraw臋, je偶eli nie trafi膮 na OKC. Chcia艂bym, 偶eby si臋 spotkali w 1 rundzie, ale to raczej niemo偶liwe. Mam przeczucie 偶e Thunder zrobi膮 2,3 bilans i b臋d膮 rewelacj膮 sezonu. Je偶eli jakikolwiek zesp贸艂 ma szans臋 wyjeba膰 Lakers to tylko OKC. Nie widz臋 jakich艣 wi臋kszych szans, ale OKC maj膮 na Lakers spos贸b, w tym roku seria by艂a bardziej wyr贸wnana ni偶 m贸wi to wynik.

Szlag mnie trafia jak sobie my艣l臋 o zachodzie. Spurs ci膮gle dobrzy ale zbyt c***owi by gra膰 w finale, Dallas dobrzy ale wszyscy razem zebrani maj膮 trzy pary j膮der, Portland i Houston kt贸rzy od niepami臋tnych czas贸w nie mieli ca艂ego zdrowego sk艂adu d艂u偶ej ni偶 przez miesi膮c, to s膮 wszystko zespo艂y skazane na to, by gra膰 dobrze ale nie wej艣膰 do fina艂贸w. Phoenix pewnie utrzymaj膮 poziom, ale to nie jest poziom wystarczaj膮cy 偶eby chocia偶by przestraszy膰 naszpikowany dobrymi grajami sk艂ad Lakers. k****, w ostatnim sezonie Lakers mieli prze sk艂ad, teraz to jest jaka艣 masakra. Wi臋c pewnie zobaczymy wymarzony fina艂 Miami - LA, a reprezentantami LA nie b臋d膮 raczej Clippers. Ej, taktyk膮 fejkers贸w jest 艣ci膮ganie wszystkich zawodnik贸w, kt贸rzy nie lubi膮 Kobego i mogliby mu zrobi膰 krzywde na boisku ?

O Jazz nawet nie pisz臋, bo w ostatecznym rozrachunku i tak nie b臋d膮 gro藕ni , kto by tam nie gra艂. Nikt o nich nawet nie pami臋ta.

Odno艣nik do komentarza

Wg mnie przesadzacie z Thunder. Nikt ich teraz ju偶 nie b臋dzie niedocenia艂. Mo偶emy mie膰 syndrom NOH. Ju偶 awans do drugiej rundy b臋dzie mega sukcesem Thunder.

Rockets ? Nawet z Yao nie wygl膮da to kosmicznie, a je艣li si臋 posypie to dupa zbita. Szkoda, bo mam do nich wielki sentyment i chcia艂bym, 偶eby co艣 ugrali, ale jako艣 tego nie widz臋.

Ja to m贸wi艂 Kobe ju偶 w tym sezonie - dla nich ka偶dy wynik inny ni偶 mistrzostwo do pora偶ka i dopiero od NBA Finals zaczyna si臋 gra. I tak pewnie b臋dzie. Na zachodzie konkurencji nie wida膰.

Ciekawa sprawa. W tym w膮tku wi臋kszo艣ci ludzi uwa偶a, 偶e Lakers nie 3-peatuj膮(sonda), to samo (sonda) jest w w膮tku o Heat. Czyli wszyscy wierz膮 w Celtics lub Magic widz臋 :D

Odno艣nik do komentarza

Wg mnie przesadzacie z Thunder. Nikt ich teraz ju偶 nie b臋dzie niedocenia艂. Mo偶emy mie膰 syndrom NOH. Ju偶 awans do drugiej rundy b臋dzie mega sukcesem Thunder.

??? Brak awansu do 2 rundy b臋dzie dramatem. Oni s膮 "fo' real" i jedynie Lakers s膮 od nich wyra藕nie lepsi, pozosta艂e zespo艂y kt贸re si臋 sypi膮 a rozsypa膰 si臋 nie mog膮 na pewno nie s膮 faworytami w odniesieniu do OKC.

Odno艣nik do komentarza

Skoro Rockets i New Orleans maj膮 by膰 zagro偶eniem dla LA to nie wiem czemu nikt nie napisa艂 o Grizzlies. Racja, mo偶e nie maj膮 jaki艣 super gwiazd, ale jakby nie patrze膰 Gay, Mayo, Gasol to ca艂kiem udane trio, nie pisze tutaj o Randolphie bo w膮tpie 偶eby ten sezon mia艂 r贸wnie udany jak poprzedni.

Lakersi jakby nie patrze膰 nie maj膮 jakiego艣 zbyt mocnego rywal na zachodzie. Mam nadzieje, 偶e Oklahoma bedzie rewelacj膮 tego sezonu i ujrzymy t膮 pare w WCF :)

Odno艣nik do komentarza

Faworyt faworytem ale farta to tu by艂o od groma

tak jad膮cy na oparach Bryant, z kontuzjowanym palcem, kolanem i kto wie czym tam jeszcze i kulawy Bynum faktycznie farta by艂o od groma.

??? Brak awansu do 2 rundy b臋dzie dramatem. Oni s膮 "fo' real" i jedynie Lakers s膮 od nich wyra藕nie lepsi, pozosta艂e zespo艂y kt贸re si臋 sypi膮 a rozsypa膰 si臋 nie mog膮 na pewno nie s膮 faworytami w odniesieniu do OKC.

tylko problem polega na tym, 偶e tak jak te pozosta艂e poza Lakers zespo艂y nie s膮 faworytami w odniesieniu do OKC tak samo oni nie s膮 faworytami w odniesieniu do tych dru偶yn. Dru偶yny z miejsc 2-9, a mo偶e i dalej to na zachodzie w tej chwili jedna p贸艂ka i Hornets si臋 tu niczym na tle reszty nie wyr贸偶niaj膮.

Je偶eli chodzi o samych Lakers to zobaczymy jak ze zdrowiem b臋dzie, mam nadziej臋, 偶e skoro Bynum wyj膮tkowo nie b臋dzie w pe艂ni si艂a na jesie艅 to b臋dzie zim膮, wiosn膮 i latem. Blake i Barnes z 艂awki powinni sporo pom贸c, Vujacic gra o kontrakt wi臋c te偶 mo偶e co艣 sob膮 zaprezentuje. Zachodem si臋 nie przejmuje, Thunder staj膮 si臋 strasznie przeceniani nie s膮 w stanie zagrozi膰 Lakers nie kiedy mamy na ich gwiazd臋 nie tylko Artesta, ale jeszcze teraz Barnesa i nie przy tym co oni maj膮 pod koszem. Gdybym mia艂 typowa膰 najtrudniejszego rywala to Blazers (zdrowi o ile to mo偶liwe) i Mavs.

Odno艣nik do komentarza

Ci sami Mavs kt贸rzy przegrali z SA maj膮 by膰 zagro偶eniem dla LA ?:) Niestety ale 偶adna dru偶yna z zachodu nie jest w stanie im zagrozi膰. No chyba 偶e w San Antonio Splitter stanie si臋 prawdziwym wymiataczem. Ale tak obiektywnie patrz膮c to na zachodzie jedynym zagro偶eniem mog膮 by膰 kontuzj臋.

Wsch贸d to wiadomo inna bajka. W pe艂ni sprawni Celci s膮 jednak w stanie wygra膰 z LA co pokaza艂y ostatnie fina艂y i gdyby nie kontuzja Perkinsa to kto wie. A Miami no c贸偶 je艣li wszystko p贸jdzie tak jak powinno i nic niedobrego si臋 nie stanie podczas sezonu to jak dla mnie witamy now膮 dynastie:)

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.