Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

co do traedow to

nie do ruszenia - Cousins, Monroe i Harden

będzie ciężko - Lopez (za PG sprzedam najchętniej)

nie wiem co zrobię - picki (ten wyższy raczej nie do ruszenia)

reszta zawodników Batum, Prince, Gordon, Webster, Aminu, Miller, Wright i Jack jak najbardziej jest do ruszenia

A propos trejdow, jak to z nimi teraz wyglada? Mozna klepac/negocjowac od dzis z nowymi pensjami?

Czy moze trzeba czekac na oficjalne zestawienie? Kto je robi skoro Marcinek odchodzi?

Nie mam ciśnienia żeby na siłę obejmować zespół w Fbx1.Marcinek napisał do mnie jakiś czas temu czy nie chciałbym zagrać w tej lidze gdyby zwolniło się miejsce.Zgodziłem się i dzisiaj również mnie o to poprosił.Jeśli macie lepszych kandydatów to nie ma problemu.

Ai3 miałby rację, gdyby każdy Gm który ma więcej niż jeden zespół zrezygnował z pozostałych lig i dał szansę pograć innym.Ale jest jak jest,mam wyliczyć ilu graczy ma 2 zespoły?

Findek do Twojej wypowiedzi nie będe się zbytnio odnosił bo swoją klasę zaprezentowałeś juz na samym początku wywalając Augustina a biorąc DEXTERA PITTMANA.To najdziwniejszy ruch na Fa jaki kiedykolwiek widziałem,czyli jakieś 7 lat w Fantasy;).Co do ligi Fbx 3 to mój poprzednik miał chyba miejsce ok 5,podobnie jak Twój.I ze składu który otrzymałem został mi Deron,Paul i Mathhews,więc widzę tu trochę zazdrości z Twojej strony,bo Twoje osiągnięcia są raczej mizerne.

Poza tym Fbx1 powinna być ligą najlepszych czyli pierszeństwo powinni mieć gracze z najwyższych lig Fb,bo to tam tak na prawdę widać kto się angażuje i kto jest dobry a kto nie.

Także jestem do dyspozycji,gdybyście jednak mieli dla mnie miejsce.

Ty, dobry z Ciebie osioł skoro doszukałeś się w moim poście złośliwości i oznak zazdrości. A to, że myliłem się co do Twojego składu najlepiej świadczy o tym w jakim poważaniu miałem FBX3, dlatego swoje zdanie podtrzymuję (w kwestii gry w kilku FBXach).

A Augustin to one in a life time mistake, akurat Pittman nie ma z tym nic wspólnego bo chciałem zwyczajnie wyjebać Augustina (a poza tym Pittman był dośc dobrym prospektem na tamtą chwilę). Dlaczego ? JUż tłumaczyłem. Wyszedł wielki błąd, ale koniec końców i tak niczego nie zmienił w kwestii mojego zaangażowania w FBX3.

z moich wyliczen kiedys wyszlo ze mamy chyba 45 gmow majacych lacznie 60 zespolow

To wciaz aktualne! I musze przyznac, ze mi szczeka opadla. Bo o ile nie mam nic przeciwko graniu w kilku ligach na raz o tyle jesli maja one niemal identyczne ustawienia i generalnie tych samych GMow to jaki jest w tym sens?

Dotychczas nie udzielalem sie w temacie, ale tez i nie zdawalem sobie sprawy o jakiej skali mowa, wiec w takiej sytuacji zgadzam sie z ai3, ze najlepiej byloby wykorzystac offseason i lockaout na mega porzadki.

Tzn moze niech kazdy GM sie zastanowi, ktora druzyne preferuje i chcialby prowadzic dalej [uwzgledniajac lige], a po zadeklarowaniu wyboru zwolnionych 15 druzyn przejeliby nowi GMowie?

Ja tam bym poszedl dalej i dodal system spadkow/awansow, ale juz slyszalem, ze jestem w tym osamotniony ;-)

Dla ulatwienia podam liste wielokrotnych uczestnikow [mowa tylko o FBXach]:

Dunk Fun 1 i 2

Roger 1 i 2

Obi 2 i 3

GeDDo 2 i 3

Bulek 2 i 3

Antek 1, 2 i 3 [!]

Wirakocza 2 i 3

Mar 1 i 2

Krzemyk 1 i 2

Crackersss 2 i 3

ms9 2 i 3

Buła 2 i 3

Findek 1 i 3

drtoudi 1 i 3

z moich wyliczen kiedys wyszlo ze mamy chyba 45 gmow majacych lacznie 60 zespolow

Tzn moze niech kazdy GM sie zastanowi, ktora druzyne preferuje i chcialby prowadzic dalej [uwzgledniajac lige], a po zadeklarowaniu wyboru zwolnionych 15 druzyn przejeliby nowi GMowie?

To by było najlepsze rozwiązanie,każda z lig by zyskała,ale już z góry wiem że to nie przejdzie.

To by było najlepsze rozwiązanie,każda z lig by zyskała,ale już z góry wiem że to nie przejdzie.
Dlaczego nie? Wszyscy tak lubia swoje druzyny? Z tego co tu piszecie widac kto ma jakie priorytety ligowe.

BTW, pod tym wzgledem wg mnie racje ma Piotrek tzn albo kazdy GM powinien miec jedna druzyne w FBX albo posiadanie jednej nie powinno byc przeszkoda w zapisaniu sie do drugiej. Jakas konsekwencja musi byc.

zawsze można zreorganizować ligi i zrobić nowy draft

IMHO zbedne bo rozklad zawodnikow jest typowy, a tylko rozklad GMow jest um, szczodry.

ps. a co do dublowania gm'ów, to jest tylko efektem wykruszania się userów i braku chętnych, trzeba było jakoś ratować się, żeby fbx była grywalna

Na forum z 2800+ osobami [w tym kilkaset bardzo aktywnych] brakuje chetnych do grania w fantasy?

I to w dodatku wsrod [generalnie rzecz biorac] najbardziej uznanych forumowiczow?

Jesli to prawda to tym bardziej bylby powod by zlikwidowac jedna lige!

A jesli jednak wystarczy popytac i zachecic [w co sam wierze] to bylby ladny naplyw swiezej krwi i rozwoj tematu.

sluchajcie - jesli nikt sie chetny nie znajdzie na miejsce marcinka

tzn nie bedzie kogos kto ma leb do kosza i kogos kto juz cos gral w FB i kogos kto nie ma teamu w fbx 2 i 3 albo chce miec tylko team w fbx1 to ja chetnie piotrkasuper WEZME i popre

ale chce bysmy w koncu zrobili porzadek

jak ktos kiedys pisal przez jakiegos mlotka powstalo fbx3 bo sobie mial widzimi sie by rok pozniej olac temat , i jak pisza kolejni ze to poligon, odap, hobby czy wzial bo nikt nie chcial

jak dla mnie fbx3 to smietnik - nikomu nie umniejszajac ale jesli pojawiaja sie co roku nowi goscie to jaka tam ciaglasc i sens fbx ?

do tego ja nie mam nic przeciwko Findkowi , Marowi, DF, Geddo Rogerowi i innym FBX 1 i 2/3

naprawde

ale wiem jakie ludzie maja podejscie , jak nie walcza w fbx1 to olewaja rzucaja swoje sily na druga lige i o na odwrot , wiec powstaje nam nie zaangazowany gracz, ja chce graczy zaangazowanych na 100% - ktorzy jak mysla o fbx to mysla tylko o jednym skladzie

Wilqu - najpierw musi byc kolejnosc draftu i nowe salary - jak to bedzie to mozna trejdowac

ps. a co do dublowania gm'ów, to jest tylko efektem wykruszania się userów i braku chętnych, trzeba było jakoś ratować się, żeby fbx była grywalna

Na forum z 2800+ osobami [w tym kilkaset bardzo aktywnych] brakuje chetnych do grania w fantasy?

I to w dodatku wsrod [generalnie rzecz biorac] najbardziej uznanych forumowiczow?

Jesli to prawda to tym bardziej bylby powod by zlikwidowac jedna lige!

A jesli jednak wystarczy popytac i zachecic [w co sam wierze] to bylby ladny naplyw swiezej krwi i rozwoj tematu.

Na e-baskecie userów było więcej ;] i nic, ludzie się nudzili, czy w inny sposób wykruszali, robili c***owe trejdy i znikali 8) ,a dupnych składów nikt brać nie chciał, bo to żadna przyjemność dostać team który jest nietrejdowalny a wyżej 15 lokaty nie podskoczy

W jaki sposób chcesz zlikwidować 1 lige bez ponownych draftow, myślisz ze pogodzisz wszystkich co do składów

.

BTW, pod tym wzgledem wg mnie racje ma Piotrek tzn albo kazdy GM powinien miec jedna druzyne w FBX albo posiadanie jednej nie powinno byc przeszkoda w zapisaniu sie do drugiej. Jakas konsekwencja musi byc.

o to mi właśnie chodzi.Brak konsekwencji.Albo robimy totalny porządek raz na zawsze,albo co roku będą te same problemy.Może rozwiązaniem co do nowego Gm-a nie powinna być kolejność zgłoszenia a ankieta na forum i głosowali by gracze z danej ligi kogo chcą w swoich szeregach.Wkońcu tu gra 20 osób,mamy demokrację,więc wybór poprzez ankietę byłby moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem.

Jestem przekonany że nowi Gm-owie znaleźli by się,gdyby tylko powstał jakiś nowy temat w stylu poszukujemy graczy,ilu,w jakiej lidzie-konkrety.Czasu jest sporo.

Taki Mac,zgłosił swoją kandydaturę a już na wejściu został przez niektórych skreślony,więc o co kaman??.W Fbx 3 z pewnością znajdzie się dla niego miejsce.Wy jak zaczynaliście to mieliście doswiadczenie,osiągnięcia??wszyscy??

jak dla mnie fbx3 to smietnik - nikomu nie umniejszajac ale jesli pojawiaja sie co roku nowi goscie to jaka tam ciaglasc i sens fbx ?

IMHO nie ma nic zlego w lidze, ktora co roku przyjmowalaby nowych uczestnikow [wrecz przeciwnie! Bylby to fajny sposob do rozpoczecia przygody bez koniecznosci bycia zniszczonym przez weteranow], ale co jest godne uwagi to jak duza czesc tejze ligi stanowi wlasnie zbyt doswiadczeni GMowie.

Wilqu - najpierw musi byc kolejnosc draftu i nowe salary - jak to bedzie to mozna trejdowac

OK, ale kto sie tym zajmuje jak Marcinek odchodzi?

A jesli sie nigdzie nie rabnalem to kolejnosc draftu jest taka:

1. San Antonio Spurs

2. San Antonio Spurs via Knicks

3. Orlando Magic

4. Denver Nuggets

5. Houston Rockets

6. Phoenix Suns

7. Indiana Pacers

8. Miami Heat

9. Dallas Mavericks

10. Orlando Magic via Celtics

11. Seattle Supersonics

12. Toronto Raptors

13. Phoenix Suns via 76ers

14. Miami Heat via Bobcats

15. Boston Celtics via Kings

16. Boston Celtics via Lakers

17. Orlando Magic via Bulls

18. Phoenix Suns via Pistons

19. Phoenix Suns via Twolves

20. Orlando Magic via Clipps

Okej może sie znajdzie kilku, ale jaka jest gwarancja że nie oleją sprawy po kilku tygodniach/miesiącach ? To muszą być ludzie sprawdzeni, np po kilku sezonach w FB.

Haczyk tkwi w tym, ze takiej pewnosci nigdy nie ma.

Nawet wsrod aktualnych uczestnikow! A co dopiero wsrod nowych.

ai3, nie wiem co Ty się tak ciągle przypierdzielasz do fbx#3. Jak powstawał format fbx to było sporo chętnych, potworzyły się 3 ligi (nie wiem czy w tym samym czasie czy nie, ja zacząłem trochę później). Każda liga żyje swoim życiem. W FBX#3 większość osób gra co rok, wymienia się co rok kilka osób (2-3, w tym roku może więcej bo kilka drużyn jest zaniedbywanych).

Ja Wam do "jedynki" zaglądać nie mam zamiaru (poza tym postem), z "dwójki" rezygnować też bym nie chciał bo chwile czasu jej poświęciłem i zaczynam sobie coś tam układać, "trójka" to moja podstawa, której opuszczać nie chce.

Zostawiajmy tak jak jest, szukać nowych osób, które by były chętne i tyle.

Skoro w tym temacie zaczął się taki temat to napiszę w nim że chętnie dołączę do któreś (niekoniecznie tej FBX1) ligi.

Grałem w FB7 z QASem,Benon,Findkiem i zająłem 2 miejsce.

Więc jeśli jest możliwość przejęcie jakiegoś 1 zespołu to się zgłaszam.

Skoro jest kilka zespołów do przejęcia z danej ligi, to myślę że draft jest najbardziej sprawiedliwy, bo tak są zespoły zróżnicowane. No i byłoby lekkie poczucie że zespół jest zbudowany przez nowego GMa.

Myślę że warto poszukać nowych graczy w dziale NBA, gdzie jest sporo userów którzy nie mają swojego teamu.

W jaki sposób chcesz zlikwidować 1 lige bez ponownych draftow, myślisz ze pogodzisz wszystkich co do składów

Ja bym zrobil tak: niech kazdy GM wybierze swoj ulubiony i ten bedzie prowadzil, a zwolnione druzyny sie uzupelni.

Natomiast gdybym przecenil liczbe potencjalnych chetnych to proponowalbym taki schemat:

1) zlikwidowac ta lige, w ktorej jest najwiecej luk do uzupelnienia po tym wyborze ulubionej druzyny,

2) Ci GMowie, ktorzy wybraliby druzyne w lidze do likwidacji, a mieli druga mogliby zmienic zdanie,

3) GMowie z likwidowanej ligi, ktorzy maja tylko jeden team przejeliby jakas opuszczona druzyne z 2 pozostalych lig [a prawie na pewno miejsc starczyloby dla wszystkich] na zasadzie pierwszenstwa wyboru poprzez tabele z tego sezonu.

Tzn ten kto zajal najwyzsze miejsce w likwidowanej lidze wybiera pierwszy, ktora opuszczona druzyne chcialby przejac.

Chyba sprawiedliwie i logicznie, nie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.