Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

ciegawe info. podobnopodpisanie barnesa nie ma miec wplywu na dyskusje z... shannonem brownem.

nie chce mi sie w to wierzyc ale taki info poszlo w sieci...

Tak powiedział agent Browna, także nie napalałbym się. Moim zdaniem żegnamy Browna. Mamy 13 zawodników, payroll już jest wyższy niż przed rokiem. Po cichu liczę na jeszcze jednego gracza za minimum (Critt?), ale spodziewam się, że skład jest zamknięty. Nie żebym narzekał: Blake, Barnes, Ratliff, Caracter i Ebanks, nie mając cap roomu i wyborów w pierwszej rundzie draftu, to pretty fuckin good off season.

no i ciekawe kto będzie robił bear hug Kobaskowi przed meczem jak Josha nie ma

Barnes będzie mu robił ball fake'i ;]

Shannon chyba już nam niepotrzebny... :roll: Ratliff ( jest pożądany backup :] ) i Barnes , cudownie. Zastanawiam się ,który team może się pochwalić równie dobrą ławką? A i nie mam zielonego pojęcia jak Jax pogodzi to wszystko w rotacji ,bo IMO każdy z nich zasługuje na minuty i pewnie będzie to małym problemem choć zapewne Odom więcej na PF Barnes SF i tyle. :]

Matt po raz kolejny zrezygnował z hajsu ,który dostać mógł , szczerze brawa dla niego , w obecnych realiach to dość imponujące ,że nie liczył tylko na większy zarobek, a w sumie zasłużył na znacznie więcej. Sezon czas zacząć hahaha

Zastanawiam się ,który team może się pochwalić równie dobrą ławką? A i nie mam zielonego pojęcia jak Jax pogodzi to wszystko w rotacji ,bo IMO każdy z nich zasługuje na minuty

następny... a jeszcze chwilę temu była to beznadziejna ławka... zdejmij z niej Odoma, bo i tak gra 30+ i jest se średnia zupełnie. Ratliff pewnie przyrośnie do niej, Fish wejdzie w swój RS-sleepingmode więc Blake będzie grał więcej jako S5 niż zmiennik, Sasha - na pewno zacznie siekać 45% za 3 hehe :P, zostaje Barnes jesli chodzi o jakąś wartość większą

jest dobrze, jak na początkowe zapowiedzi i oczekiwania nawet bardzo dobrze, ale spokojnie z tym hura optymizmem że niewiadomo jaka ta ławka wspaniała... bo potem się dziwicie czemu mówią że wszyscy lakers fani nadęci są 8)

następny... a jeszcze chwilę temu była to beznadziejna ławka

Beznadziejna to od paru sezonów nie jest :) w każdym bądź razie od dłuższego czasu LA na papierze są w czołówce jeśli o ławkę chodzi ( a ,że nieraz Farmary i inne grajki swojej roli nie spełniali to już inna sprawa)

Aj nou zbędna podjarka podpisaniem Barnesa i Ratliffa ,ale co poradzić :)

nie wiem czemu wszyscy postrzegaja te decyzje w kontekscie tego, ze barnes chce mistrzostwa.

nie chce mistrzostwa, bo tyle ile dostal od cavs, to zarobi za 1 sezon w przyszlym roku i tak przez 5 najblizszych lat.

to byla/jest czysto biznesowa decyzja. badzmy realistami, a ze przy okazji wraca do LA i gra z mistrzami to juz tylko smietanka.

nie wiem jak wy postrzegacie rotacje ale duzo sie nie zmieni w porownaniu z zeszlym sezonem

s5 znane do tego dochodzi odom, barnes i blake

odom zabiera minuty gasolowi, gasol bynumowi i to trio spokojnie moze wziac wszystkie minuty dla tych 2 pozycji (pf-c) jesli nie ma zdanych problemow z faulami. jezeli problemy sa to wchodzi theo badz caracter w zaleznosci od tego czy te problemy z faulami ma c czy pf

zmiennikiem artesta zostaje ebanks

zmiennikiem kobego barnes

zmiennikiem fishera blake

moze jeszcze nastapic przesuniecie w tej rotacji, barnes zostanie zmiennikiem artesta a vujacic kobego wszystko zalezne od przeciwnika i dyspozycji danego zawodnika. i od tego czy phil bedzie mial ochote pograc rookie. pewnie bedzie, bo duet ebanks i barnes fajnie wyglada. zreszta jezeli sasha bedzie trafial jak przystalo na bialego shootera w CY, to mamy prawdziwy klopot bogactwa, jednak dla gosci z poza tej podstawowej 8 nie widze duzo minut na parkiecie w standardowym meczu, gdzie jest pelny sklad, nie ma kontuzji itd.

przesuniecie nastapi tez w ilosci minut. fisher, kobe jak i inni starterzy powinni grac mniej. kto wie, byc moze phil zdecyduje sie na szersza 10-osobowa rotacje i da troche minut caracterowi badz theo na centrze zeby kazdemu starterowi przypadal 1 zmiennik ale jak znam zycie, to phil bedzie chcial wykorzystac nasza przewage wynikajaca z posiadania 3 tak dobrych wysokich.

szczerze mowiac nie wiem czy my w ogole potrzebujemy w tej chwili kogos wiecej w skladzie. sasha moze spokojnie grac jako trzeci rozgrywajacy na wypadek urazu ktoregos z pg. podobnie z sg. wsrod wysokich tez mamy zabezpieczenie w postaci rookies. czy stac nas na posiadanie kogos komu bedziemy placili 3-4 banki(x2 bo podatek) tylko po to zeby zabieral czas mlodemu ebanbksowi?) czy stac nas na to by 2 gosci bylo stale poza 12 meczowa i nie dostawalo minut? ten 13. spokojnie wystarczy jako zabezpieczenie.

cleveland mialo wiecznie szeroka lawke gralo 12 goscmi, kolejnych 5 siedzialo pod kontraktami w nbdl i to do niczego nie prowadzilo. lepiej postawic na waski sklad, ktory bedzie zgrywany, ogrywany itd.

Barnes to co by nie mowic swietne wzmocnienie za mala kase. moze grac 2-3 od biedy chwile na 4 (ale epizody w small ball). zajebiscie broni, niezle rzuca za 3 i zbziera. takiego ochroniarza na boisku dla kobego bylo nam trzeba. mysle ze moze dac to samo co ariza rok temu w po.

defensywna para artest-barnes masakra. oby nie chcieli sie przescigac w tym ktory jest wiekszym swirem :D jak na boisku bedzie piatka kobe-barnes-artest-gasol-bynum to rzez :D

jego pozyskanie oceniam jako wieli plus dla lawki

ratliff to tez dobry zakup. przede wszystkim jest wysoki, dobrze zbiera i caly czas straszy swietnym blokiem. tego brakowalo w tych finalach jak gasol zostawal na boisku bez ab.

jego tez oceniam na wielki plus, chociaz na wiecej niz ok 8 minut w meczu raczej nie ma co liczyc. no i 37 lat juz oby sie nie posypal

w tej chwili (przy zalozeniu ze obaj rookies zostaja podpisani) mamy:

fish-blake

kobe-sasha

artest-barnes-ebanks-walton

gasol-odom-caracter

bynum-ratliff

widac ze w koncu mamy solidnie obsadzona strefe podkoszowa na lawce

mimo wszystko podpisalbym kogos jeszcze na 1-2. brown bylby dobry ale jest za drogi. trzeba jakiegos goscia za minimum. bardzo liczylem na critta ale niestety zrezygnowal z sl. moze jeszcze jest szansa na podpisanie go. oby bo lubie goscia i tylko jego zalowalem ze poszedl za gasola. oby jeszcze z nim gadali :D

powiem tak. miec barnesa w rotacji za 1.7 a nie miec to spora roznica:)

vegi barnes trafial 40% za 3 w playoffs. jest hodges, sa trojkaty, moze sie podciagnac. ale glowny powod dla ktorego znalazl sie w la jest taki:

wade vs. barnes 12/26 6/17 10/17 i 6/22 34/82 41% to 0 6% gorzej niz ma srednio w meczu. po to i tylko po to. w ataku da to samo co shannon a nawet wiecej, bo nie jest undersized.

Skoro tak to odbierasz :) Osobiście myślałem, że to Kobe lub Artest będą siedzieć na DW przez 95% czasu... Tym lepiej dla DW.

I co mają pokazać te cyferki? Larry Hughes to podobno dobry obrońca a Wade 'zrobił' przeciwko niemu career high.

Wydawało mi się, że Barnes ostatnio grał jak Eddie Jones w PO ale może coś mi się pomyliło :wink:

Prawda jest taka, ze zupelnie nie wiadomo jak bedzie wygladala rotacja...mozliwosci jest multum i pewnie Phil bedzie sprawdzal je w czasie pre-seasonu. To zarowno moze byc Blake/Sasha/Barnes/Odom/Gasol jak i Blake/Barnes/Ebanks/Odom/Gasol jak i Blake/Barnes/Walton/Odom/Gasol itd itd. Wszystko zalezy od tego jak tam Walton sie czuje i jak to wszystko bedzie wygladac w Pre.

Osobiscie widze Sashe na SG a Barnesa na SF jako zmiennikow. Jesli Sasha nie bedzie spelnial pokladanych w nim oczekiwan, to wtedy Barnesa przesuwamy na SG a na SF laduje rookie albo Walton, wszystko zalezy kto w jakiej bedzie formie.

Wzmocnienia na prawde super, na papierze wyglada to swietnie i chyba moge miec nadzieje, ze lawka wreszcie bedzie lepsza od tej z 2008 (ktora byla naprawde dobra w przeciagu ostatnich lat).

Brown do skladu? hmm troche faktycznie za szeroka rotacja za ta kase, ktos bylby niezadowolony wtedy z grzania lawy, nie ma innej opcji.

I co mają pokazać te cyferki? Larry Hughes to podobno dobry obrońca a Wade 'zrobił' przeciwko niemu career high.

Tylko ze bb2 nie powiedzial ze Barnes to dobry obronca, ktory zatrzyma Wade'a i koniec ale dodal do tego cyferki, ktore powinny dac Ci jasno do zrozumienia, ze Wade przeciw Barnesowi za dobrze nie gral. Czy to efekt obrony, czy twarzy Barnesa, czy choroby Wade'a - nie wiem, ale procenty mu spadly :) Wiec na pewno te cyferki daja wiecej niz stwierdzenia typu "Hughes to dobry obronca". One dobrze pokazaly jak DW sie sprawowal i koniec.

cyferki oznaczaja 2 rzeczy:

1. wade'wo ciezko gralo sie przeciwko barnesowi. oczywiscie to kobe bedzie na nim "siedzial" przez wieksza czesc meczu ale lakers podpisujac barnesa zabezpieczyli sie na wypadek grania przez heat piatka z lebronem na pg.

2. kobe traci rywala. strasznie ciezko mu sie gralo przeciwko mattowi. gdyby ten poszedl do c's czy heat kobe i lakers mieliby niezle problemy a tak mamy poki co 2 pieczenie na 1 ogniu.

problemu by nie bylo gdyby wade byl bez jamesa. odkad ta dwojka jest w 1 ekipie lakers mieli male problemy, ktore wlasnie zostaly po czesci rozwiazane. dla mnie im mniej kobego w defensywie na kimkolwiek z dwojki (wade-lbj) tym lepiej dla lakers i ich ataku. jezeli tego nie widzisz, to co ja na to moge poradzic.

To rośnie nam kolejny Wade stopper (po Charilm Bellu).

Biorąc pod uwagę fakt, że Magic ogólnie świetnie bronią (DPOTY czekający na bloki) i fakt, że nie tylko Barnes siedział na DW nie wiem jak chcecie mi udowodnić cyferkami pokazującymi tylko skuteczność DW w danym meczu, że Matt Barnes to potwór na Wade'a.

Wydawało mi się, że w tych spotkaniach Pietrus bronił go znacznie lepiej (na poziomie Thabo). A Barnes to tylko ponadprzeciętny obrońca.

Co do odciążania Kobego - w takim wypadku KB musiałby rozgrywać (obwód: KB, Artest, Barnes) albo Lakers graliby small ball (mimo 'cipowatości' Bosha uważam, że dałby radę z Artestem). Więc nie uważam tego za idealne rozwiązanie.

Barnes jest fajny i pożyteczny, ale kasa jaką dostaje, choć uważam, że za niska, może coś sugerować... Kto tam wie, ja się gubię. On kolekcjonuje krótkie i niskie kontrakty, a taki Marquis Daniels zarobi w przyszłym roku 2,5 bańki, czyli więcej niż Barnes. Jakim cudem, ja się pytam? Nie obserwowałem Barnesa w konkretnych matchupach, ale nie wierzę, że to taki szczególny obrońca (mimo że kompetentny), żeby nazywać go czyimkolwiek stopperem. Jakby był, to by się to przełożyło na jego sytuację finansową teraz albo już wcześniej.

Skoro tak to odbierasz :) Osobiście myślałem, że to Kobe lub Artest będą siedzieć na DW przez 95% czasu... Tym lepiej dla DW.

Artest nie może usiąść na DW, bo ktoś jednak musi kryć Lebrona. Ale ogólnie jest super, problem tylko z rotacją... z jednej strony szkoda CY Sashy, ale z drugiej przeciw ew. Miami nie bardzo widzę Vujacica na Wadzie...

hsn nie do konca. zdobycie misia jest na 2. miejscu w lakerts moze sie wypromowac i to jest najwazniejsze bo pozwoli mu na zdobycie upragnionego 30/5 jak ariza. bez jaj za 2-3 lata w cavs moze juz nie zrobic takiego kontraktu a dla niego to pelne mle na 4-5 lat to cel i dzieki temu mamy pewnosc, ze bedzie swietnie gral. badzmy szczerzy po tym sezonie wyoptuje tak jak w magic i w koncu dostanie to 30/5 chocby od heat czy innych.

nie wiem czemu wszyscy postrzegaja te decyzje w kontekscie tego, ze barnes chce mistrzostwa.

nie chce mistrzostwa, bo tyle ile dostal od cavs, to zarobi za 1 sezon w przyszlym roku i tak przez 5 najblizszych lat.

to byla/jest czysto biznesowa decyzja. badzmy realistami, a ze przy okazji wraca do LA i gra z mistrzami to juz tylko smietanka.

Nie zgadzam się. Chłopak ma już 30 lat i 7 sezonów w lidze. Ile można się lansować? Lepszy już raczej nie będzie. Dobra gra w PO czy nawet zdobycie mistrzostwa też chyba niewiele już zmienią w widzeniu jego osoby przez GM'ów. Nie przyszedł do LAL żeby się pokazać, bo już go wszyscy widzieli. Przyszedł powalczyć o mistrzostwo, a przy okazji przeczekać jeden sezon, bo faktycznie ten OS źle się dla niego ułożył.

vegi, kto tu pisal o wade stoperze?

dochodzi do rotacji ponadprzecietny obronca. wlasciwie dwoch bo jeszcze ebanks. +ratliff pod kosz. jezeli ktos nie zauwaza ile to znaczy dla defensywy druzyny, to jak ja to moge lepiej wylozyc?

widzialem na co stac barnesa gdy kryl kobego. jak dla mnie mozecie nazywac go nawet slabym obronca. dodanie takiego goscia do rotacji robi roznice. nie wiem, odpalcie sobie nba 2k10 czy cos zeby to zrozumiec.

widzialem na co stac barnesa gdy kryl kobego. jak dla mnie mozecie nazywac go nawet slabym obronca. dodanie takiego goscia do rotacji robi roznice. nie wiem, odpalcie sobie nba 2k10 czy cos zeby to zrozumiec.

Akurat to nie jest dobry argument bo w serii 2k zdarzały się już takie kwiatki jak Chalemrs i Fisher jako lockdown obrońcy.

Mi chodzi głównie o to, że Barnes nie będzie miał dużego wpływu na ewentualny sukces drużyny. Większość czasu będą grali Artest z KB, do tego dołożyliście Blake'a, który katuje trójkami jak mało kto. Ot taki, niewielki dodatek na wypadek kontuzji czy problemów z faulami. Za minimum jak najbardziej się przyda ale nie róbmy z niego nie-wiadomo kogo :)

IMO zdecydowanie ważniejszym wydarzeniem było podpisanie Blake'a. Fisher swoją magię zostawi na PO a Stiwi będzie niszczył zza łuku w RS i nie tylko.

dochodzi do rotacji ponadprzecietny obronca. wlasciwie dwoch bo jeszcze ebanks. +ratliff pod kosz. jezeli ktos nie zauwaza ile to znaczy dla defensywy druzyny, to jak ja to moge lepiej wylozyc?

Skad mozesz wiedziec jakim obroncą w NBA bedzie Ebanks??A już robisz z niego ważną postać jesli chodzi o defensywe Lakers...

masz racje maciek, wg mnie ebanks bedzie defensywnie nowa wersja amare tylko ze na sf. juz czekalem na jakas twoja nowa zaczepke do lakers. o dziwo nie dotyczyla barnesa/ratliffa tak jak sie tego spodziewalem

ebanks defensywnie zapowiada sie zajebiscie, szybki i dlugie lapy. do tego juz niezle broni a trafil do bardzo dobrej defensywnie druzyny. bedzie mial artesta i teraz barnesa do podpatrywania i pomocy. same treningi z nimi wiele moga mu dac

jestem dobrej mysli po letnich wzmocnieniach, mamy to czego najbardziej potrzebowalismy. pg z trojka, swietnego w obronie swingmana i grozacego blokiem centra. jeszcze nie wiadomo co z waltonem ale mysle ze wyjasni sie to w najblizszych dniach i bedzie miao wplyw na decyzje co do browna

na ewentualny final z heat czy c's jestesmy zabezpieczeni dobrze, na kazdego mamy jakas odpowiedz dodatkowo masakrujac ich pod koszami. oby zdrowie dopisalo, bo z tym skladem na zachodzie raczej nikt nie ma realnych szans nam zagrozic w pelni zdrowia w best of 7

masz racje maciek, wg mnie ebanks bedzie defensywnie nowa wersja amare tylko ze na sf. juz czekalem na jakas twoja nowa zaczepke do lakers. o dziwo nie dotyczyla barnesa/ratliffa tak jak sie tego spodziewalem

ebanks defensywnie zapowiada sie zajebiscie, szybki i dlugie lapy. do tego juz niezle broni a trafil do bardzo dobrej defensywnie druzyny. bedzie mial artesta i teraz barnesa do podpatrywania i pomocy. same treningi z nimi wiele moga mu dac

To ze ma warunki to bycia dobrym defensorem to wiem, ale gosc jeszcze nie zagral meczu w NBA, a juz mowicie ze macie kolejną dobrą opcje defensywną...

to samo mowisz o nowym centrze okc bejbe jako tym ktory sprawi ze thunder dostali to co pozwoli im wyrzucic lakers za burte w po i nikt ci tego nie wytyka...

ebanks jesli cos pogra w pierwszym sezonie to bedzie mial zadania czysto defensywne i nic wiecej, moze czasem jakies openy rzuci

to samo mowisz o nowym centrze okc bejbe jako tym ktory sprawi ze thunder dostali to co pozwoli im wyrzucic lakers za burte w po i nikt ci tego nie wytyka...

ebanks jesli cos pogra w pierwszym sezonie to bedzie mial zadania czysto defensywne i nic wiecej, moze czasem jakies openy rzuci

Nie mowilem ze Aldrich pozwoli im wyrzucic Lakers za burte...pisalem ze OKC potrzebowali broniącego Centra grożącego blokiem, teraz go mają, bo Cole napewno takim jest.