Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

Los Angeles Lakers guard Kobe Bryant is taking a break from basketball this summer.

In an interview with AOL Fanhouse on Monday, USA Basketball chairman Jerry Colangelo said Bryant, as well as every other player on the 2008 Olympic team except for Deron Williams and Chris Paul, will not compete in the FIBA World Championships in Turkey.

"It's a combination of three things: free agency, injuries and having gone hard for a long time,'' Colangelo said. "And I'm OK with that."

More on the Lakers

For more news and notes on the Lakers, check out the Land O' Lakers blog from the Kamenetzky brothers. Blog

Bryant had not decided whether he would play before leaving for South Africa to attend the World Cup, but hinted it was time for a break after his exit interview two weeks ago.

"We've been in the Finals now three years in a row," he said. "We've been playing a great deal of basketball, so, this summer for me is about getting healthy. I think that will give us the best opportunity to defend our title again."

Mason says he hasn't ruled out a return to the Spurs “under the right circumstances,” but the Spurs appear to have already ruled him out.

Mason says he hasn't ruled out a return to the Spurs “under the right circumstances,” but the Spurs appear to have already ruled him out.

Acknowledging his time in San Antonio is likely over, Mason has begun to focus on the new opportunities before him. He has generated what he deems “very serious” interest from eight to 10 teams, among them Chicago, Miami, New York, the L.A. Clippers and the L.A. Lakers.

green za minimum to wiele lepsza opcja niz brown i jego 3 mln. do tego grozi rzutem. ma mozliwosci, moze grac na sf lub jako wysoka dwojka. do tego dopiero 24 lata i pewna chec jak najlepszego pokazania sie w walce o nastepny kontrakt i powrot do nba. biore go z zamknietymi oczami. oby siekal po 30 na mecz w tej sl i zeby go wzieli do skladu. wtedy raczej upadla by opcja t-maca ale za ta kase mozemy znalezc wysokiego. dziwie sie dlaczego lakers nie wykazuja zainteresowania millerem? wysoki, grozi rzutem i niezle podaje. pasuje do nas idealnie i jest do wziecia za minimum (dalbym mu nawet reszte mle). do roboty!

blake/fisher

kobe/sasha/green

ron/ebanks/walton

pau/odom/powell(caracter)

bynum/miller

nie ma bella ani t-maca ale dla mnie pasowaloby takie zamkniecie skladu na nastepny sezon. na kazdej pozycji mamy niezlych zmiennikow. w ebanksie widze material na swietnego obronce przy wspolnym graniu z ronem. sasha i green walcza o nowe kontrakty wiec mozna sie spodziewac dobrego sezonu z ich strony

matek miller nie jest do wziecia za minimum. to raz, a dwa, ze green raczej na sf'a sie nie nadaje:)

jendras, no wlasnie taki tony allen mialby zaledwie kilka minut na to. i tu jest problem, czy nas stac na te kilka minut i kase jaka bedzie chcial. gdyby to bylo minimum badz 1.7 nie mialbym z tym problemu ale za kazde wieksze pieniadze to juz odpada. do tego on ma slaby ballhandling wiec na boisku musialby byc razem z kobem, w najgorszym razie sasha.

no te plotki nt. bella znikad sie nie wziely, tak jak te pierwsze doniesienia o steve blake'u.

sprowadzenie bella ma poprawic spejsing, ktory troche siadl przez rona. malo kto spodziewal sie, ze przestanie trafiac trojki, do tego regres za linia trojek zxaliczyli tez inni jak odom, kobe, brown stad chyba proba sciagniecia gosci z dobra trojka.

choc ja wierze w CY sashy.

jezeli podpiszemy fisha to majac duet blake/fish o przeprowadzanie pilkinie musimy sie przejmowac, tymbardziej, ze jest jeszcze odom czy kb. wszystko rozchodzi sie jednak o cene i faktycznie, ze kwestia czasu jest nauczenie wyprowadzania pilki czy rzutu, choc w przypadku tony'ego allena to nauczenie rzucania wydaje sie mega ciezkim przedsiewzieciem.

byloby milo ale wszystko rozchodzi sie o kase.

Mnei się wydaje, że gorszego roku jeśli idzie o rzuty za 3 Ron, Lamar i Sasha mieć nie będą. TO jak na nich była katastrofa.

Aczkolwiek Bell/T-Mac, bardzo by Wam się przydali, bo z ławki w sumie jest piach jeśli idzie o pozycje 2-3.

Ebanks to nie scorer, Brown też nie, a Vujacić nawet w CY może nie odpalić.

Przydałaby się jakaś pewne opcja. Z drugiej strony jednak już sam Blake dodaje (czy to z ławki cyz nie) dość pewny rzut i poprawia tutaj znacznie sytuację Lakers.

Co nie zmienia faktu, że przydałoby się tutaj jakieś wzmocnienie.

matek miller nie jest do wziecia za minimum. to raz, a dwa, ze green raczej na sf'a sie nie nadaje:)

nie nadaje sie na sf zapewne przez swoja niska wage ale wydawalo mi sie ze gral tez na tej pozycji?

co do millera to slyszalem plotki ze do c's mialby isc za minimum i dlatego przeszlo mi do glowy ze moglby trafic tez do nas. bylby idealny i na niego poswiecilbym nawet reszte mle

Wątpię, że Miller trafi gdziekolwiek za minimum :)

On jeszcze spokojnie może gdzieś wynegocjować te parę milionów za sezon.

Z drugiej strony jeśli miałby grać za minimum i czynnikiem decydującym miałaby tu byc możliwość wygrania mistrzostwa to mógłbyś być raczej spokojny Matek czy wybierze Lakers czy Celtics ;)

czy wybierze Lakers czy Celtics

jezeli wogole ci pierwsi wykazaliby nim jakiekolwiek zainteresowanie, czego nie slychac. majac millera nawet w przypadku foul trouble bynuma nie byloby koniecznosci grania dlugich minut gasolem na c. jest dostepny poza millerem i kurtem thomasem jakis pozadny i tani weteran-center? big z. ciekawe ile chce kwame?

pozyskaniu allena jestem przeciwny, gosc nie ma rzutu i mysle ze nie ma szans na wielka poprawe w tym wzgledzie. jedyne co by nam dal to obrona

Mnie zaskakuje cisza wokół J. O'Neala

to samo pisalem wczesniej. na niego nie mamy szans za ta czesc mle, ktora zostala. a napewno nie zechce podpisac na rok nikskiego kontraktu zeby o mistrza walczyc

czuje ze skonczy w ktorejs z tych druzyn ktore szykowaly kase na lbj/wade/bosh ale nie udalo im sie podpisac zadnego z nich. a kasa do wydania bedzie

cisza jest bo chlop chce pewnie okolice mle:)

tym bardziej ze moze byc bardzo dobra i taniua wymowka dla ekipy ktora przegra walke na FA Market

najpierw poleca grube ryby

potem jakies substytuty typu Lee

potem zostana do wybrania wlasnie gracze typu JON jako uciszacze krytyki tych przegranych

przy Mle wydanym na Tiago u spursow go nie widze ale ci jak Tiago powie adios?

ile chce kwame?

Dołączona grafika

nieee ma bata ja nie chce tej sieroty bez rąk widzieć znowu w LAL, nie pamiętasz swietnej wymiany Butler-Kwame? i sezonów 05-08 ? :? To ja już wole Morisona wpuścić na 5 albo mbynge niech sie ogrywa 8)

co do strategii transferowej: O ile o przydatność Blake'a w RS jestem spokojny to nie wiem jak będzie w postseason, fish może już się rozkładać w następnych playoffach, ale podobnie mówiono przed tym sezonem, sam nie wiem. Szkoda, że nie mamy za bardzo siana na human trampoline na prawdę szkoda http://shotymeapparel.files.wordpress.c ... st_aga.jpg :arrow: :arrow: witam

Blake/Fish Kob/Tmac!/Sheshe Artest/Ebanks/Luke Pau/Lamar/Caracter Bynum/???

i tak wyglada skład kompletny na 10-11 i jeszcze mocniejszy od 09-10, w miejsce ??? starałbym się ściągnąć no właśnie kogo.. jest Rattlif, Magloire oni być może by sie zgodzili na minimum, jest jeszcze 60-letni Juwan Howard i Benga. Najlepiej wyglada Magloire, ale moze da sie za resztki Mle podpisać kogoś ciekawszego.

Tmac dawaj do Lakers luju!!!

nieee ma bata ja nie chce tej sieroty bez rąk widzieć znowu w LAL, nie pamiętasz swietnej wymiany Butler-Kwame? i sezonów 05-08 ? To ja już wole Morisona wpuścić na 5 albo mbynge niech sie ogrywa

kwame w ostatnim sezonie w pistons w ciagu niecalych 14 minut robil ponad 3 pkt i prawie 4 zbiorki. nie wiem czego ty oczekujesz po rezerwowym centrze za minimum lub troche wiecej? dla mnie bylaby to dobra opcja, lepsza niz dj. duzych minut i tak nie dostanie ale na kilka sie nadaje w sam raz. jesli bylby na boisku z gasolem mialby zadania glownie defensywne

nie wiem po co przywolujesz to jak gral u nas poprzednio. wtedy byl starterem z wieksza odpowiedzialnoscia (robil 8-6 w 27 minut wiec trzyma dalej swoj poziom :D ), a teraz dostalby jakies ochlapy