Skocz do zawartości

Jazz "The Comeback Kings" !!!

elwariato

Rekomendowane odpowiedzi

Z jednej strony też bym oceniał Valejao jako wzmocnienie, ale głównie biorę tu na warsztat zdrowie i wiek, które u Memo wypadają w bezpośredniej konfrontacji gorzej, wiadomo ze każdy z nich jest poniekąd w czym innym lepszy ale zdrowy Okur z ławki na 20 parę minut wydaje mi się nie do przecenienia, szczególnie jak po ostatnim sezonie kiedy to Okur znacznie poprawił się w obronie, nawet staty pokazuja to dokładnie jak przydatnym teraz moze być zawodnikiem po obu stronach parkietu.

a mi się wydaje że własnie przy Big Alu i Millsapie Okur może być dobrą opcją. Jazz powinni poszukać ciekawego zawodnika na pozycje 1-2. nie wiem czy West nie był by ciekawym rozwiązaniem. może za kontrowersyjny dla Utah, ale wyciszenie się w tym miejscu i dobra gra jego mogła by wyjść obu stronom na dobre.

a mi się wydaje że własnie przy Big Alu i Millsapie Okur może być dobrą opcją. Jazz powinni poszukać ciekawego zawodnika na pozycje 1-2. nie wiem czy West nie był by ciekawym rozwiązaniem. może za kontrowersyjny dla Utah, ale wyciszenie się w tym miejscu i dobra gra jego mogła by wyjść obu stronom na dobre

Wszystko też zależy od tego w jakiej dyspozycji będzie Memo po tym urazie, co do skłądu to tak jak mówiłem wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to ze 12 już jest mniej więcej teraz bardziej tylko 3 jako uzupełnienie żeby go zamknąć(skład), ale masz rację paul z Westem, zawsze to jak nam się nie uda pokonać jamesa w sezonie to pozostaje świadomość że jego matkę już zdobyliśmy :D

West lub Fernandes fajnie by mogli załatać spora lukę po KK,Brewerze, czy Matthewsie. a chcący się liczyć w tej lidze musi się mieć solidną ławkę.Bell, Hay to mimo wszystko za mało. fakt Miles ma niesamowitą okazje by pokazać że jest zajebisty i udowodnić że warto było w niego zainwestować. oby tak było, ale tacy ludzie jak Korver byli bardzo pożyteczni i teraz pora zatkać luki po nich wszystkich. ekonomia ekonomia, ale z obecnym składem to troche krok w tył w porównaniu z poprzednim sezonem. Big Al za Boozera to dobry ruch, ale obwód jest poważnie osłabiony. Price to co najwyżej trzeci rozgrywający. tu dobrym rozwiązaniem byłby West. Fernandes natomiast mógłby spokojnie zapełnić lukę po Korverze. warto by było poświęcić za niego pick od Memphis. mam nadzieje że jeden z nich trafi do Jazz.

W Utah jak nigdzie chyba indziej sprawdzają opinie o graczach, gdzie West ze swoimi zarzutami by mógł się u nas znależć raczej niemożliwe, chociaż prawda że w Utah mogli by go naprowadzić na właściwe tory, czasem się zastanawiam czy Sloan właśnie nie powinien ryzykować z takimi kolesiami bo wiadomo że przy nim nie ma żartów, może oni też by to zrozumieli.

• 2 tygodnie później...

są jakies nowe informacje o wzmocnieniach, plotki transferowe dot. Jazz ? Bo w sumie nie wiem czy S. Gaines i jefferson to mają u nas kontrakty czy nie ? Bo J. Evans z tego co czytałem na nba.com jest juz raczej podpisany. To daje nam 11 graczy w rosterze, czyli brakuje jeszcze dwóch. Ja jak juz gdzies wspomniałem z otwartymi rękami brałbym jeszcze B. Skinnera, jako doświadczonego PF/C pod kosz, do tego również doświadczonego Watsona jako zmiennika Derona. To dawałoby nam głębie i doświadczenie na ławkę. J

ako że straciliśmy 2 dobrych strzelców za trzy (KK i Mathews) pomyslałbym też nad angażem doa S. Novak-a, który pokazał juz że potrafi grac w NBa i jest naprawdę swietny zza łuku. M. Jemsa raczej by sobie odpuścił, bo to cancer który mógłby popsuac chemie w zespole.

Mama nadzieję że AK47 bedzie zdrowy i w kontraktyear pokaże się z jak najlepszej strony i że Hayward spełni pokładane w nim nadzieje, eksperci twierdzili ze był jednym z najlepszych zawodników podczas Sommer Legue , brakuje mu doświadczenia ale to bardzo kreatywny zawodnik i myślę że w systemie Jazz odnajdzie się nie gorzej niż zeszłoroczny rookie Mathews! Mi szkoda tego ostatniego a jeszcze bardziej KK, ale co zrobić, stało się jak sie stało i sztab musi myśleć jak sensownie wzmocnić ławkę za stosunkowo niewielkie pieniądze ! Myślę że w tym sezonie, o ile zdrowei dopisze Jazz moga powalczyć o 3-6 miejsce po RS, a w playoffs mimo braku doświadczenia Ala to juz wszystko zdarzyć się może, choć boje się że Portland, Mavs, Rockets a nawet OCT maja jednak nieco mocniejsza ławkę. No ale my mamy obok ławki Sloana, więc liczę że jednak bedzie dobrze !

ja mam wrażenie że ten sezon będzie przejściowym. potem się okaże co dalej. spadnie kontrakt AK. ale jego widzę dalej w Jazz. zobaczymy jaka pozycje osiągnie Big Al,jak odejście czołowego strzelca wykorzystają Millsap i Miles. i właśnie dużo będzie zależało od AK. czy wróci do dyspozycji z przed kilku sezonów i będzie motorem napedowym tego zespołu i najlepszym obrońcą w zespole.

a mam wrażenie że ten sezon będzie przejściowym.

No raczej ten sezon nosi znamiona nie przejściowego ale rewelacyjnego, przynajmniej jeśli wszystko się tak ułozy jak powinno. Jest Al, Sap będzie startował, AK ma ostatni roku umowy i powinien grać nie gorzej niż w zeszłym sezonie, Miles być może dorósł już do roli startera itd. To wygląda na całość która może zaskoczyć czyli w następnej przerwie letniej być może nie będzie się trzeba martwić o wzmocnienia czy zastępstwa.

zapominasz el że mamy jednak słabszą ławkę niż przez poprzednie sezony. Twoja wersja to sam optymizm i dobrze, ale realia nba to co innego. kontuzje zniżki formy i tp się zdarzają. jakoś nie wieże że Sloan postawi na Haya. Williams przychodził do Utah z większymi nadziejami i wiem jak było.

na pewno poprawi się obrona pod koszem. jednak Big Al broni lepiej niż Boozer i teraz będzie miał jeszcze wsparcie Millsapa. ten może liczyć na więcej minut. Okur i Fesenko mogą być pożyteczni z ławki. tak że pod koszem jest dobrze, nie rewelacyjnie ale dobrze. martwi mnie jednak obwód i brak przyzwoitego pg z ławki. bo Price to co najwyżej trzecia opcja. taki E. Watston byłby idealnym rozwiązaniem. potem para Bell i Hay też mnie nie przekonuje. wolałem łatwo odpuszczonych Korvera i Brewera. przy tym składzie było by z nich więcej pożytku. Bell ma swoje lata i poza doświadczeniem już wiele nie wniesie, a młodzianin będzie grał ogony, znając Jerego

Ja to daje jako wersję optymalna, bo kontuzji nie ma co zakładać, jak by się przydazyły to wiadomo ze wtedy sporo rzeczy może się zmienić, co do ławki to bez przesady Brew grał jednak dupnie i bez niego mieliśmy lepsze wyniki KK to koleś który najlepiej by sie sprawdzał w ekipie gdzie miałby sporo zasłon a u nas to było totalnie kulawe, wes odszedł ale i tak wole Cj od niego, jest Bell i Hay i ja ich stawiam znacznie wyżej w przydatności dla Utah niż Brewa i KK. Raja jaki by stary nie był to ma wyjebistą etykę pracy więc o jego formę bym sie nie martwił, obrońcą jest lepszym od Roniego o rzucie nawet nie ma co gadać, co do Haya to zdziwisz sie mocno bo z tego co Sloan o nim gada to nie wiem cazy koleś z buta nie jest jego ulubieńcem, inteligentny walczak, jestem pewny że dostanie 20+ min.

Już nei mówie że front Sap i Al to nie jest wzmocnienie tylko, niszczycielskie duo, Sap zawsze wracał po przerwie letniej jeszcze lepszy,a Big Al przy willu to może być poprostu niesamowita kompilacaj, styknie spojrzć jak chłopak bez rozegrania sam potrafi sobie poradzić pod koszem. Jedynie nie ejstem pewny jak Cj będzie grał czy tak jak w play off czy jednak dalej dosyć himerycznie, to dlamnie ejst ejdyna niewiadoma, i o to trochę może się rozbijać efekt gry, nie będe móił że Miles to konieczny element układanki ale rzucający ok 15 ptk na solidnym % to jest niesamowite wzmocnienie.