Pablo81 1621 Napisano 30 Września 2022 6 minut temu, fluber napisał: Nie za bardzo widzę związek tego co piszesz z tym co napisałem Wiele osób tutaj jako główna przyczynę nadwagi/otyłości wskazuje lenistwo. Jest gruba -> nie rusza się -> jest leniwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2204 Napisano 30 Września 2022 1 minutę temu, Pablo81 napisał: Jest gruba -> nie rusza się -> jest leniwa. Dokładnie odwrotnie. Jest leniwa więc się nie rusza (ale wpierdala za dużo) więc jest gruba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6192 Napisano 30 Września 2022 2 minuty temu, fluber napisał: Mam empatię do chorych którzy mogą się natknąć na Twoje wypowiedzi. nie bój się konkurencji - starzy ludzie mówili „weź się do roboty!” 1 minutę temu, Cardi napisał: Dokładnie odwrotnie. Jest leniwa więc się nie rusza (ale wpierdala za dużo) więc jest gruba. przecież teraz jest hoshimoto czy jakoś tak, to samo co depresja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7525 Napisano 30 Września 2022 1 minutę temu, Pablo81 napisał: Wiele osób tutaj jako główna przyczynę nadwagi/otyłości wskazuje lenistwo. Jest gruba -> nie rusza się -> jest leniwa. Generalnie tak - praktycznie każdy ma możliwość bycia szczupłym i schudnięcia, wymaga to siły woli i wiedzy. Nie ma co się obruszać, to jak z tekstem z któregoś filmu, bardzo prawdziwym Łatwo jest zarobić dużo pieniędzy, jeśli zarobienie dużej ilości pieniędzy jest wszystkim czego chcesz Jednym jest po prostu trudniej, drugim po prostu nie zależy, a trzeci nie są w stanie pokonać swojego uzależnienia jakim jest dojadanie(i to jest po prostu nałóg równie szkodliwy jak narkotyki i chyba turdniejszy do pokonania niż hazard) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 1621 Napisano 30 Września 2022 1 minutę temu, Cardi napisał: Dokładnie odwrotnie. Jest leniwa więc się nie rusza (ale wpierdala za dużo) więc jest gruba. No nie W podanym przeze mnie przykładzie gruba babka spała dziennie 1,5x więcej kalorii i wykonuje że 7x więcej pracy niż fit facet. Więc jak to jest leniwa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2204 Napisano 30 Września 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: przecież teraz jest hoshimoto czy jakoś tak, to samo co depresja Hashimoto nie ułatwia sprawy, ale nie przekreśla (znów mam znajomą). Tylko nie każdy ma tyle silnej woli. Teraz, Pablo81 napisał: No nie W podanym przeze mnie przykładzie gruba babka spała dziennie 1,5x więcej kalorii i wykonuje że 7x więcej pracy niż fit facet. Więc jak to jest leniwa? Jeżeli podejmuje aktywność, a mimo tego tyje to zostaje tylko jeden czynnik, który powoduje, że nie robi deficytu kalorycznego. W tym konkretnym przypadku nie jest leniwa, po prostu wpierdala więcej niż spala. Nie baw się we flubera i nie szukaj ekstremalnych przypadków żeby obalić tezę, która sprawdza się w dowolnie wielkim (85+) procencie przypadków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10126 Napisano 30 Września 2022 1 minutę temu, Pablo81 napisał: No nie W podanym przeze mnie przykładzie gruba babka spała dziennie 1,5x więcej kalorii i wykonuje że 7x więcej pracy niż fit facet. Więc jak to jest leniwa? No raczej nie spała więcej bo to też jest kwestią intensywności, ja potrafię spalić 3000 kalorii na górskim biegu w ciągu 2 godzin a ta kobieta może od świtu do zmierzchu robić co robi o tyle nie spali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6192 Napisano 30 Września 2022 2 minuty temu, Cardi napisał: Hashimoto nie ułatwia sprawy, ale nie przekreśla (znów mam znajomą). Tylko nie każdy ma tyle silnej woli. Bo widzisz teraz każdy ma znajomych z depresją i hashimoto! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2204 Napisano 30 Września 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: Bo widzisz teraz każdy ma znajomych z depresją i hashimoto! Możesz kpić, ale zaćwiczyła swojego Hashimoto na śmierć w 2015 roku, wtedy pewnie jeszcze myślałeś, że to jakiś japoński samuraj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10126 Napisano 30 Września 2022 9 minut temu, Koelner napisał: nie bój się konkurencji - starzy ludzie mówili „weź się do roboty!” Tak, tylko kiedyś przeciętny stary człowiek był po 4 klasach podstawowki. serwowal takie mądrości bo nic nie rozumiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2204 Napisano 30 Września 2022 Teraz, fluber napisał: Tak, tylko kiedyś przeciętny stary człowiek był po 4 klasach podstawowki. serwowal takie mądrości bo nic nie rozumiał Starzy ludzie to jest temat na osobny topic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 1621 Napisano 30 Września 2022 6 minut temu, Cardi napisał: Hashimoto nie ułatwia sprawy, ale nie przekreśla (znów mam znajomą). Tylko nie każdy ma tyle silnej woli. Jeżeli podejmuje aktywność, a mimo tego tyje to zostaje tylko jeden czynnik, który powoduje, że nie robi deficytu kalorycznego. W tym konkretnym przypadku nie jest leniwa, po prostu wpierdala więcej niż spala. Nie baw się we flubera i nie szukaj ekstremalnych przypadków żeby obalić tezę, która sprawdza się w dowolnie wielkim (85+) procencie przypadków. Czyli ona jest leniwa, bo dostarcza do jamy ustnej więcej pokarmów niż zapotrzebowanie energetyczne. To czym to się różni od alkoholika, który dostarcza do jamy ustnej za dużo alko? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6192 Napisano 30 Września 2022 1 minutę temu, fluber napisał: Tak, tylko kiedyś przeciętny stary człowiek był po 4 klasach podstawowki. serwowal takie mądrości bo nic nie rozumiał ale nie miał depresji i hashimoto - czyt. był szczęśliwszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2204 Napisano 30 Września 2022 1 minutę temu, Pablo81 napisał: Czyli ona jest leniwa, bo dostarcza do jamy ustnej więcej pokarmów niż zapotrzebowanie energetyczne. Ja pi****le... Której części poniższego zdania nie rozumiesz? 8 minut temu, Cardi napisał: W tym konkretnym przypadku nie jest leniwa, po prostu wpierdala więcej niż spala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10126 Napisano 30 Września 2022 Teraz, Koelner napisał: ale nie miał depresji i hashimoto - czyt. był szczęśliwszy Dane badawcze wskazują na to że przeciętny poziom zadowolenia ludzi rośnie. Ludzie są coraz szczęśliwi. To że kiedyś byli smutni bez diagnozy to nie znaczy że nie byli chorzy. Jak ludzie się kiedyś częściej najebywali do nieprzytomności to dlatego że uciekali od życiowego doła czy robili to ze szczęścia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 1621 Napisano 30 Września 2022 5 minut temu, fluber napisał: No raczej nie spała więcej bo to też jest kwestią intensywności, ja potrafię spalić 3000 kalorii na górskim biegu w ciągu 2 godzin a ta kobieta może od świtu do zmierzchu robić co robi o tyle nie Czym różni się dostarczanie pokarmu od dostarczania alkoholu do jamy ustnej w celu sprawienie sobie przyjemności, odstresowania się? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7525 Napisano 30 Września 2022 1 minutę temu, Pablo81 napisał: Czym różni się dostarczanie pokarmu od dostarczania alkoholu do jamy ustnej w celu sprawienie sobie przyjemności, odstresowania się? Jeśli chcesz nazwać nadmierne obżarstwo nałogiem, to jesteś na dobrej drodze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 1621 Napisano 30 Września 2022 11 minut temu, fluber napisał: No raczej nie spała więcej bo to też jest kwestią intensywności, ja potrafię spalić 3000 kalorii na górskim biegu w ciągu 2 godzin a ta kobieta może od świtu do zmierzchu robić co robi o tyle nie spali. Ale pan z przykładu nie biega po górach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6192 Napisano 30 Września 2022 5 minut temu, fluber napisał: Dane badawcze wskazują na to że przeciętny poziom zadowolenia ludzi rośnie. Ludzie są coraz szczęśliwi. To że kiedyś byli smutni bez diagnozy to nie znaczy że nie byli chorzy. To mogłeś to napisać na pierwszej stronie a nie się popisywać i wymądrzać bo przeczytasz 5 książek i kilka stron w necie na ten temat 6 minut temu, fluber napisał: Jak ludzie się kiedyś częściej najebywali do nieprzytomności to dlatego że uciekali od życiowego doła czy robili to ze szczęścia? spytaj ich jak jesteś w stanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10126 Napisano 30 Września 2022 2 minuty temu, Pablo81 napisał: Ale pan z przykładu nie biega po górach. Ale jak rozumiem ćwiczy w sposób bardzo intensywny choć nie przez cały dzien 4 minuty temu, Koelner napisał: spytaj ich jak jesteś w stanie Nie muszę. Zależność między nadużywaniem alkoholu a depresja została już zbadana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach