Pablo81 409 Napisano 24 Lipca 2020 Jak to jest w simce? Dlaczego gość, który z racji sredniego rzutu nie jest żadną opcją w ataku regularnie cegli najwięcej w drużynie (Mookie)? Czy zawodnicy maja jakies ukryte współczynniki (jak np. swego czasu w FM), które o tym decydują? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 6963 Napisano 24 Lipca 2020 (edytowane) 6 minut temu, Pablo81 napisał: Jak to jest w simce? Dlaczego gość, który z racji sredniego rzutu nie jest żadną opcją w ataku regularnie cegli najwięcej w drużynie (Mookie)? Czy zawodnicy maja jakies ukryte współczynniki (jak np. swego czasu w FM), które o tym decydują? jak grasz outside to zawsze obwodowi będą nakurwiać imho skoro masz dwóch legitnych scorerów pod koszem to mógłbyś popróbować balanced (tylko wtedy Mutombo może być problemem) Edytowane 24 Lipca 2020 przez julekstep Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzemo 937 Napisano 25 Lipca 2020 Dzień 70 (na pierwszym miejscu goscie) Magic 122 - Lakers 111 play-by-play 76ers 107 - Heat 100 play-by-play Spurs 98 - Jazz 113 play-by-play Cavaliers 99 - Celtics 79 play-by-play Pistons 98 - Timberwolves 108 play-by-play Suns 98 - Warriors 101 play-by-play Knicks 91 - Mavericks 94 play-by-play Sonics 118 - Rockets 111 play-by-play Nets 92 - Grizzlies 108 play-by-play Kings 105 - Wizards 118 play-by-play ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Aktualnie kontuzjowani: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kolejne mecze jutro! Tabela | Statystyki indywidualne | Statystyki drużynowe | Główna strona SimBasketu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 409 Napisano 25 Lipca 2020 Okafor 5/27, Jefferson 1/6 FG. Nie rozumiem tej gry. Nie łapie jak goscie z takimi cyferkami maja takie dziadowskie FG% (zarowno ostatnio jak i w sezonie - Okafor w sezonie, Al ostatnio). Do k... nędzy są silni i mają zajebiste inside scoring... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzemo 937 Napisano 25 Lipca 2020 (edytowane) 21 minut temu, Pablo81 napisał: Okafor 5/27, Jefferson 1/6 FG. Nie rozumiem tej gry. Nie łapie jak goscie z takimi cyferkami maja takie dziadowskie FG% (zarowno ostatnio jak i w sezonie - Okafor w sezonie, Al ostatnio). Do k... nędzy są silni i mają zajebiste inside scoring... Jak zobaczyłem te cyfry to od razu sobie pomyślałem, że gra robi Ci na złość Ale: - Big Al, 1/6 w 14 minut ... spadł za 6 fauli, - Emeka ma b. słaby jumpshot, i inne skille które mogą mieć wpływ (ale mniejszy) na scoring = handling + nie jest za szybki + niezbyt skoczny, - grasz outside, Pacers (jeżeli chodzi o Ala) tak nie grali = chłopaki cegłują pewnie z półdychy, - defensywa rywali, zarówno jej słabe i mocne punkty. Edytowane 25 Lipca 2020 przez Krzemo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 409 Napisano 25 Lipca 2020 (edytowane) 1. Okafor gra C, więc teoretycznie Jumpsgot i szybkosc nie powinne mu przeszkadzac. 2. Dream Team simki z ostatniej dekady czyli 76ers też gra outside i Shaq na PFie z tak samo kiepskim Jumpahotem gra rewelacyjnie (swietne FG%). 3. Chciałbym spróbować zagrać balanced, ale zauważyłem, że drużyny nie grające "outside" grają sporo poniżej swojego potencjału (może poza Kings). Lakers, Pacers czy Warriors mają lepsze kadry niż wyniki. Spróbuję zagrać cięższy Jeffersonem (ale szybszym) na C, a Emeką na PF i ustawię "balanced". Nie jestem przekonany, ale trzeba reagować Edit. W zeszłym sezonie tez miałem fajna parę podkoszowych - Brown/Okafor i zacząłem sezon na "balanced". Start, to bilans 0-6, potem W% w okolicach 0.500. Jak tylko zmieniłem na "outside" od razu poprawa i wskoczylem na miejsce premiowane PO. I gralem wtedy Maggettem na SG Wiec jednak poprobuje dalej outside Edytowane 25 Lipca 2020 przez Pablo81 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BMF 5333 Napisano 25 Lipca 2020 W tej simce chyba outside scoring > inside scoring, nawet taki Shaq-wymiatacz robi takie sobie 53,8%TS w całej karierze, gdy Allen czy Hill w ostatnich sezonach kręcą się w okolicach 60%TS jako elite outside scorerzy. C-Webb ma w całej karierze 52%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 6963 Napisano 25 Lipca 2020 6 minut temu, BMF napisał: W tej simce chyba outside scoring > inside scoring, nawet taki Shaq-wymiatacz robi takie sobie 53,8%TS w całej karierze, gdy Allen czy Hill w ostatnich sezonach kręcą się w okolicach 60%TS jako elite outside scorerzy. C-Webb ma w całej karierze 52%. ta gierka jest jakoś z 2001 więc wyprzedziła swój czas z tą modą na trójki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzemo 937 Napisano 25 Lipca 2020 51 minut temu, Pablo81 napisał: 1. Okafor gra C, więc teoretycznie Jumpsgot i szybkosc nie powinne mu przeszkadzac. Moje doświadczenie mówi mi co innego 53 minuty temu, Pablo81 napisał: 2. Dream Team simki z ostatniej dekady czyli 76ers też gra outside i Shaq na PFie z tak samo kiepskim Jumpahotem gra rewelacyjnie (swietne FG%). Nadrabia masą i wzrostem, zobacz inne jego skille. Np handling. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BMF 5333 Napisano 25 Lipca 2020 11 minut temu, julekstep napisał: ta gierka jest jakoś z 2001 Nom, ale FG wysokich jest mocno zaniżone, ciekawe czy był jakikolwiek big man, który zbliżył się do poziomu Iversona, Jordana czy Hilla z ostatnich sezonów pod względem scoringu (oni regularnie robią te 58-60%TS), a w realu to się zdarza niekiedy. Więc te 52%TS takiego Jeffersona z tego sezonu to raczej bardzo solidny wynik jak na standardy tej simki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 409 Napisano 25 Lipca 2020 12 minut temu, Krzemo napisał: Moje doświadczenie mówi mi co innego Stworzona przez Ciebie klasyfikacja wg istotnych dla pozycji skilów mówi, to co ja napisałem : PF = Skile C + Quickness + Jumpshot Był w simce jakiś mistrz nie grający outside ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzemo 937 Napisano 25 Lipca 2020 (edytowane) 17 minut temu, Pablo81 napisał: Stworzona przez Ciebie klasyfikacja wg istotnych dla pozycji skilów mówi, to co ja napisałem To była tylko zabawa Ofensywni wysocy nie opierają się tylko na inside sht. Wystarczy sobie pogrzebać w ich skillach. Edytowane 25 Lipca 2020 przez Krzemo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlaKB 1798 Napisano 25 Lipca 2020 Shaq jak na wysokiego miażdży z tego względu, że oprócz zajebistych skilli ma zajebiste warunki fizyczne. Ogólnie trafne spostrzeżenia BMFa, wysocy raczej nie wykręcają tu dobrych % Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzemo 937 Napisano 25 Lipca 2020 Dzień 71 (na pierwszym miejscu goscie) Bucks 113 - Pacers 92 play-by-play Hornets 104 - Nets 98 play-by-play Wizards 113 - Grizzlies 102 play-by-play Warriors 114 - Spurs 90 play-by-play Sonics 115 - Lakers 106 play-by-play Cavaliers 127 - Kings 142 play-by-play Pistons 118 - Trailblazers 107 play-by-play Magic 103 - Heat 115 play-by-play Raptors 87 - Mavericks 110 play-by-play ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Aktualnie kontuzjowani: Penny Hardaway - DET - 25 days Captain Kirk - ORL - 6 days ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kolejne mecze jutro! Tabela | Statystyki indywidualne | Statystyki drużynowe | Główna strona SimBasketu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 409 Napisano 25 Lipca 2020 9 godzin temu, Krzemo napisał: - grasz outside, Pacers (jeżeli chodzi o Ala) tak nie grali = chłopaki cegłują pewnie z półdychy, Aż przeczytałem sobie dokładnie całą relację z meczu. Okafor z Jeffersonem pudłowali w znakomitej większości rzuty z inside. Nie wiem jak to wyjaśnić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzemo 937 Napisano 26 Lipca 2020 Dzień 72 (na pierwszym miejscu goscie) Celtics 89 - Bucks 99 play-by-play Raptors 94 - Rockets 112 play-by-play Jazz 120 - Kings 116 play-by-play Timberwolves 120 - Sonics 132 play-by-play Hawks 95 - Spurs 114 play-by-play Pistons 96 - Heat 99 play-by-play Trailblazers 106 - Hornets 101 play-by-play Grizzlies 107 - Bulls 81 play-by-play Lakers 76 - Magic 113 play-by-play ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Aktualnie kontuzjowani: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tabela | Statystyki indywidualne | Statystyki drużynowe | Główna strona SimBasketu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 5523 Napisano 26 Lipca 2020 Ledwo ledwo z pistons. To będzie długi sezon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzemo 937 Napisano 26 Lipca 2020 Dzień 73 (na pierwszym miejscu goscie) Raptors 104 - Grizzlies 116 play-by-play Celtics 68 - 76ers 103 play-by-play Heat 135 - Wizards 110 play-by-play Bulls 96 - Magic 124 play-by-play Sonics 99 - Knicks 104 play-by-play Warriors 129 - Nets 98 play-by-play Rockets 89 - Spurs 107 play-by-play Hawks 116 - Suns 128 play-by-play Hornets 133 - Bucks 131 play-by-play Timberwolves 101 - Lakers 87 play-by-play ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Aktualnie kontuzjowani: Larry Bird - LAL - 69 days ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kolejne mecze jutro! Tabela | Statystyki indywidualne | Statystyki drużynowe | Główna strona SimBasketu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 5523 Napisano 26 Lipca 2020 Spora strata dla NBA taka poważna kontuzja Birda. Przez chwile myślałem aby może o niego zagaić gm lakers bo mimo 40 lat byłby mocnym zmiennikiem Hilla. Cóż nie było mu pisane grać w Heat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tecu 1426 Napisano 26 Lipca 2020 Jakieś przecieki z draftu? Kiedy można spodziewać się jakiegoś info, tabelki? @Krzemo @julekstep @SlaKB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach