fluber Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 1 minutę temu, josephnba napisał: Gówno prawda to też prawda A tymczasem dostałem o prawie 100 zł wyższy rachunek za prąd No właśnie, co z tymi podwyżkami bo wszędzie o tym trąbią a mój nowy rachunek na to półrocze się akurat nie zmienił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 4 minuty temu, josephnba napisał: Gówno prawda to też prawda A tymczasem dostałem o prawie 100 zł wyższy rachunek za prąd Właśnie, że to jest prawda. Spokojnie, rząd się wystarczy i większość podwyżki ceny prądu przerzuci na firmy, robi to od trzech lat, więc teraz zrobi tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 7 minut temu, fluber napisał: Osoba postronna i obiektywna nie postawilaby mitologii na jednej półce z katolicyzmem , islamem czy buddyzmem. a nad nimi postawi pewnie Wielki Wybuch ot kwestia PRu i klimatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Widać wyborcy PiSu nie płacą za fanaberie rządzących Wczoraj tankowałem do pełna bak. Rok temu za pełen bak płaciłem ok 250 zł, wczoraj za 2/3 zapłaciłem 246 Czekam na rozliczenie roczne gazu, zobaczymy czy "standardowe" 2.5k mi tym razem wystarczy Teraz, Sebastian napisał: Właśnie, że to jest prawda. Spokojnie, rząd się wystarczy i większość podwyżki ceny prądu przerzuci na firmy, robi to od trzech lat, więc teraz zrobi tak samo. A co mnie obchodzi na kogo rząd to przerzuci, skoro finalnie i tak zapłacę ja We czwartek był u mnie serwisant od pieca, robił standardowy przegląd przed zimą, jak co roku. Usługa w tej samej cenie, ale juz dojazd podrożał o 20 zł Reasumując Zanim mnie unijne prawo dojedzie i będę zmuszony mówić po niemiecku, polski rząd wydoi mnie do cna Nawet k**** łączna kwota się zgadza Jebany kurdupel bez prawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 7 minut temu, julekstep napisał: a nad nimi postawi pewnie Wielki Wybuch ot kwestia PRu i klimatu To nie jest w ogóle ta sama kategoria. Prawda może być i wielki wybuch i katolicki Bóg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Teraz, fluber napisał: To nie jest w ogóle ta sama kategoria. Prawda może być i wielki wybuch i katolicki Bóg Wg twojej logiki pierwsi ludzie (Adam i Ewa) to były stworzenia podobne do małp i używające kamienia do pod oddania tyłków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Teraz, fluber napisał: To nie jest w ogóle ta sama kategoria. Prawda może być i wielki wybuch i katolicki Bóg tak jak i islamski, żydowski Bóg i kilka ciekawostek z buddyzmu biedni Thor i Zeus nie mają od dawna ludzi od PRu, dlatego ich się nie łączy z innymi modnymi nurtami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 2 minuty temu, julekstep napisał: tak jak i islamski, żydowski Bóg i kilka ciekawostek z buddyzmu Dlatego mówię że to inna kategoria:) 3 minuty temu, julekstep napisał: biedni Thor i Zeus nie mają od dawna ludzi od PRu, dlatego ich się nie łączy z innymi modnymi nurtami To są bajki bez żadnej głębszej myśli:) 4 minuty temu, josephnba napisał: Wg twojej logiki pierwsi ludzie (Adam i Ewa) to były stworzenia podobne do małp i używające kamienia do pod oddania tyłków Nie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 (edytowane) 3 minuty temu, fluber napisał: To są bajki bez żadnej głębszej myśli:) No bo szybko stracili ludzi od PRu i nie miał kto tego dodać i przerabiać/komentować odpowiednio wraz z rozwojem 'wiedzy' Edytowane 19 Września 2021 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 7 minut temu, fluber napisał: To nie jest w ogóle ta sama kategoria. Prawda może być i wielki wybuch i katolicki Bóg Zaczęliśmy od tego, że KK ma problem z dotarciem do młodych ze swoją wersją boga. Fajnie wyłożyłeś, że ta koncepcja jest nie do zrozumienia. A to tylko dla niej gorzej. Ja wiem, że jak kiedyś się coś nie kleiło to można było zrzucić winę na głupotę rozkminiającego i nawet o to chodziło. Ale jeśli dziś nie da się wygooglować odpowiedzi to znaczy, że ktoś przekombinował na zasadzie odpowiedzi - nie bo nie. 5 minut temu, fluber napisał: To są bajki bez żadnej głębszej myśli:) Po prostu mniej nad nimi majstrowano i nie robiła tego tak świetna organizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Teraz, jack napisał: Zaczęliśmy od tego, że KK ma problem z dotarciem do młodych ze swoją wersją boga. Fajnie wyłożyłeś, że ta koncepcja jest nie do zrozumienia. A to tylko dla niej gorzej. Ja wiem, że jak kiedyś się coś nie kleiło to można było zrzucić winę na głupotę rozkminiającego i nawet o to chodziło. Ale jeśli dziś nie da się wygooglować odpowiedzi to znaczy, że ktoś przekombinował na zasadzie odpowiedzi - nie bo nie. Daj w tej chwili dowolnemu dorosłemu do przeczytania wprowadzenie do chrześcijaństwa Ratzingera. Nie zrozumie z tego w większości prawie nic. A to tylko wprowadzenie. Ale dlaczego ma to źle świadczyć o Bogu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 1 minutę temu, jack napisał: Ale jeśli dziś nie da się wygooglować odpowiedzi to znaczy, że ktoś przekombinował na zasadzie odpowiedzi - nie bo nie. może to też oznaczać że Google nie chce żebyś coś wygooglował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 1 minutę temu, julekstep napisał: No bo szybko stracili ludzi od PRu i nie miał kto tego dodać Nie tak szybko - trochę to działało Prawda czasu - prawda ekranu. W tym tempie nasz lokalny Jehowa też traci PR i będziemy musieli nawalać głowami w chodnik jak Allah nakazuje.. Kto ma pilota - ten ma władzę (że znów posłużę się klasykiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Teraz, fluber napisał: Daj w tej chwili dowolnemu dorosłemu do przeczytania wprowadzenie do chrześcijaństwa Ratzingera. Nie zrozumie z tego w większości prawie nic. A to tylko wprowadzenie. Ale dlaczego ma to źle świadczyć o Bogu? Ja wiem dlaczego! Bo wybrał na papieża typa, który nie umie zrozumiale przekazywać myśli. TROSZKĘ PRZYPAŁ JAK NA WSZECHMOCNEGO! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 12 minut temu, julekstep napisał: No bo szybko stracili ludzi od PRu i nie miał kto tego dodać nie tyle szybko, bo przecież religie politeistyczne istniały dłużej niż mono, tylko znajdowały się na innym etapie rozwoju ludzkości, gdy i ludzi było mniej, i myśl (pismo) nie była tak rozwinięta. teraz kolejnym etapem ewolucji tych światopoglądów religijnych jest odrzucanie także bogów mono, bo żaden nie jest potrzebny ani do tłumaczenia świata, ani do moralności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 13 minut temu, julekstep napisał: Ja wiem dlaczego! Bo wybrał na papieża typa, który nie umie zrozumiale przekazywać myśli. TROSZKĘ PRZYPAŁ JAK NA WSZECHMOCNEGO! xD Problemem jest to że ludzie nawet nie chcą po to siegnac:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 1 minutę temu, fluber napisał: Problemem jest to że ludzie nawet nie chcą po to siegnac:/ no skoro nawet ortodoksyjni katolicy reklamują to tekstami typu 'PRAWIE NIKT NIE ZROZUMIE!' to w sumie co w tym dziwnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 1 minutę temu, julekstep napisał: no skoro nawet ortodoksyjni katolicy reklamują to tekstami typu 'PRAWIE NIKT NIE ZROZUMIE!' to w sumie co w tym dziwnego? Ale te osoby nie znają mojej opinii:) Franciszek pisze bardzo przystępne gaudete et Exsultate i też prawie nikt nie czyta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Weźcie idźcie z tą religią do odpowiedniego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 (edytowane) 3 minuty temu, quevas napisał: Przedawkował TVP Info : "Polska Agencja Prasowa dotarła do zdjęcia listu, który zostawił zmarły mężczyzna. W odręcznie napisanej notatce widnieje data 18.09.2021 oraz miejscowość. "Oddałem życie jako protest przeciwko strajkowi służby zdrowia (bo jest polityczny przeciw Polsce PiS)!" - napisano w liście. Poniżej znajduje się imię i nazwisko zmarłego oraz jego data urodzenia" https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,27586559,wypadek-w-bialym-miasteczku-przed-kancelaria-premiera-media.html#do_w=46&do_v=306&do_st=RS&do_sid=286&do_a=286&do_t=16&do_g=5&do_s=B&s=BoxNewsLink Kurski i jego pazerna na kasę młodzież na 30-letnich kredytach [już nawet żenią się między sobą, jak w klanie mafijnym, aby mieć dwie lukratywne pensje w domowym budżecie] mają kolejnego trupa na rozkładzie Sądząc z zakresu i wścieklizny propagandy : zamach na Tuska rękoma pisowskich psychopatów sprzed telewizora wisi w powietrzu, nawet broń już mają ZWYKŁY SZARY CZŁOWIEK 2.0? wtedy jak denat był antypisem to też była wina pisu z tego co pamiętam jak to wszystko można ładnie dopasować do swoich bzdur - wystarczy mocno chcieć! ale dobrze wiedzieć, że bycie pisem zabija po 90tce (gdzie jako antypis jesteś w grupie ryzyka 40 lat wcześniej!) Edytowane 19 Września 2021 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi