Me Myself and I 861 Napisano 1 Marca 2020 raczej głównie chodzi o to kryterium 4x meczów z dywizją bo to jednak jakoś tm geograficznie jest robione i znacząco zmniejsza ilość km podróżowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raven2156 1608 Napisano 1 Marca 2020 Godzinę temu, Me Myself and I napisał: raczej głównie chodzi o to kryterium 4x meczów z dywizją bo to jednak jakoś tm geograficznie jest robione i znacząco zmniejsza ilość km podróżowania Wiadomo. To akurat jest oczywiste i ma miejsce w każdej z wcześniej wymienionych przeze mnie lig (NHL i NFL). Mimo wszystko tam oprócz kwestii geograficznej dywizje mają bardzo ważną rolę, gdzie w NBA jest ona znikoma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubbas 2723 Napisano 4 Marca 2020 ma ktos moze liste glosujacych na mvp w stanach? kiedys gdzies widzialem teraz znalezc nie moge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Me Myself and I 861 Napisano 4 Marca 2020 RODO działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mac 4765 Napisano 6 Marca 2020 Ciekawa sytuacja w meczu LAC - HOU. Harden dostaje pilke w kontrze na pusty kosz, zaden obronca blisko, moze spokojnie biec i zrobic easy dunka by zdobyc 2pkty. Zamiast tego oglada sie za siebie, widzi biegnacego beverliego i powoli truchta w nadziei na faul. Może liczył na and1 etc, ale beverly go sfaulował tak że nie miał szans trafić. Dostał flagranta1 za to, więc wydaje się, że Harden super zagamblował, bo ma 2FT, które świetnie wykonuje + piłkę z boku. Trafił jednak tylko jeden osobisty, a dodatkowe posiadanie zakończyło się pudłem. A zatem zamiast pewnych 2pts, dostali 1pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeweBiodroSmoka 10208 Napisano 6 Marca 2020 W dniu 4.03.2020 o 18:37, Kubbas napisał: ma ktos moze liste glosujacych na mvp w stanach? kiedys gdzies widzialem teraz znalezc nie moge https://pr.nba.com/voting-results-2018-19-nba-regular-season-awards/ kliknij na media ballots Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5864 Napisano 6 Marca 2020 12 godzin temu, mac napisał: Ciekawa sytuacja w meczu LAC - HOU. Harden dostaje pilke w kontrze na pusty kosz, zaden obronca blisko, moze spokojnie biec i zrobic easy dunka by zdobyc 2pkty. Zamiast tego oglada sie za siebie, widzi biegnacego beverliego i powoli truchta w nadziei na faul. Może liczył na and1 etc, ale beverly go sfaulował tak że nie miał szans trafić. Dostał flagranta1 za to, więc wydaje się, że Harden super zagamblował, bo ma 2FT, które świetnie wykonuje + piłkę z boku. Trafił jednak tylko jeden osobisty, a dodatkowe posiadanie zakończyło się pudłem. A zatem zamiast pewnych 2pts, dostali 1pkt. kieedy to było? tzn w którym momencie meczu? obejrzałem go własnie.... przy czym chyba do poł. 2 kwarty tylko, jak zrobiło się 63-37 bodajże i nie widziałem tego momentu, a rzuciłbym okiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeweBiodroSmoka 10208 Napisano 6 Marca 2020 2 minuty temu, rw30 napisał: kieedy to było? tzn w którym momencie meczu? obejrzałem go własnie.... przy czym chyba do poł. 2 kwarty tylko, jak zrobiło się 63-37 bodajże i nie widziałem tego momentu, a rzuciłbym okiem druga połowa 3 kwarty jakoś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mac 4765 Napisano 6 Marca 2020 3 godziny temu, rw30 napisał: kieedy to było? tzn w którym momencie meczu? obejrzałem go własnie.... przy czym chyba do poł. 2 kwarty tylko, jak zrobiło się 63-37 bodajże i nie widziałem tego momentu, a rzuciłbym okiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5864 Napisano 6 Marca 2020 tak już sprawdziłem, prawilny i ostry faul, acz bez skurwesyństwa stary dobry Pat Bev, na zawsze w naszych sercach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lorak 5448 Napisano 8 Marca 2020 LeBron wrócił do MVP race. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BMF 8117 Napisano 8 Marca 2020 13 minut temu, lorak napisał: LeBron wrócił do MVP race. '01, '02, '03, '05, '06, '08, '11, '17 - w tych sezonach pewnie dostałby MVP za taki sezon, w kilku innych jeszcze miałby realne szanse ('07, '15, '18, '19). W tym sezonie - naaah, aczkolwiek samo głosowanie może skończyć się zaskakująco blisko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4504 Napisano 8 Marca 2020 3 minuty temu, BMF napisał: '01, '02, '03, '05, '06, '08, '11, '17 - w tych sezonach pewnie dostałby MVP za taki sezon, w kilku innych jeszcze miałby realne szanse ('07, '15, '18, '19). W tym sezonie - naaah, aczkolwiek samo głosowanie może skończyć się zaskakująco blisko. Śledze wypowiedzi tych co głosują co roku i na prawdę narracja zmienia się od ASB w kierunku Lebrona, a po tym weekendzie to już w ogóle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lorak 5448 Napisano 8 Marca 2020 niech wygrają jeszcze ten mecz z clippers na koniec sezonu i zobaczymy. na dobrą sprawę do bucks mają stratę tylko 3 meczów, więc różnica w sumie żadna wobec narracji jakie mogą zostać tworzone ; ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9046 Napisano 8 Marca 2020 Bezapelacyjnie LeBron, GOAT jak powtarzam od dawna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jendras 4674 Napisano 8 Marca 2020 2 minuty temu, lorak napisał: niech wygrają jeszcze ten mecz z clippers na koniec sezonu i zobaczymy. na dobrą sprawę do bucks mają stratę tylko 3 meczów, więc różnica w sumie żadna wobec narracji jakie mogą zostać tworzone ; ) Myślę, że w ostatnim meczu z Clippers gwiazdy sobie odpoczną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BMF 8117 Napisano 8 Marca 2020 1 minutę temu, Reikai napisał: Śledze wypowiedzi tych co głosują co roku i na prawdę narracja zmienia się od ASB w kierunku Lebrona, a po tym weekendzie to już w ogóle. Nie chce mi się szukać, ale jakiś beat writer Bucks zrobił interviews (co prawda przed weekendem) wśród eligible do głosowania (chyba 30-kilku) - i Giannis był tam niemal unanimous MVP. Będzie blisko jeżeli LeBron będzie within 2-3W na koniec regulara, bo dosyć konkretnie napierdala po ASG, ale nie wierzę, żeby to odwrócił, Bucks skończą z najlepszym wynikiem w regularze, a Giannis z mega statsami. Chyba, że te problemy z kolanem Giannisa będą poważniejsze niż jakiś randomowy uraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9046 Napisano 11 Marca 2020 Patrząc na to jak pada sport w Europie - myślicie, że dograją sezon? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BMF 8117 Napisano 11 Marca 2020 NBA jak najszybciej musi zacząć rozgrywać mecze bez publiczności przede wszystkim, w nocy zostało rozegrane 9 meczów, czyli ile, 160 tysięcy widzów? Jeden-dwa dni w NBA to odpowiednik kolejki piłkarskiej w Hiszpanii. Szansa na zarażenie zawodników też dużo większa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5864 Napisano 11 Marca 2020 42 minuty temu, january napisał: Patrząc na to jak pada sport w Europie - myślicie, że dograją sezon? myślę że w Stanach sporo ludzi będzie musiało zejść zanim zacznie się rozgrywać mecze bez publiczności, zamykać szkoły, zakłady pracy itp. Pod wieloma względami tam panują inne zwyczaje niż w Europie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach