Sebastian 1835 Napisano 18 Października 2022 9 godzin temu, RappaR napisał: Grubo to idzie: Dobrze, że na świecie dyskryminacja białych mężczyzn się szybko skończy z uwagi na upadek samego zachodu. Spokojnie tam już też się budzą. Ostatnia akcja wobec Paypala pokazuje, że ludzie już mają dość pozwalania głupkom na wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1896 Napisano 18 Października 2022 Godzinę temu, Koelner napisał: Velma była najmądrzejsza a Kudłaty był głupkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sewer 690 Napisano 18 Października 2022 4 minuty temu, jack napisał: a Kudłaty był głupkiem Po prostu za dużo jarał, od razu głupek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 18 Października 2022 2 godziny temu, Sebastian napisał: Spokojnie tam już też się budzą. Ostatnia akcja wobec Paypala pokazuje, że ludzie już mają dość pozwalania głupkom na wszystko. Budzą. Mówili to 10 lat temu, a sytuacja idzie w skrajny cancel każdej innej opinii. Rowling wyjebali z HP za to, że powiedziała, że tylko mając okres można być kobietą. To się cofnie dopiero jak USA i zachód przestanie mieć wpływ na resztę świata, czyli jakieś 20 lat. 2 godziny temu, Koelner napisał: Fred Flinston, George Jetson też byli już najgłupszymi w bajkach, a w Scooby-Doo Velma była najmądrzejsza - tak z głowy. Chodzi mi już o elementy w stylu, że są lepszymi liderami, żołnierzami, silniejsze itd. W Scooby-Doo jednak liderem był Fred i to on był najbardziej kompetentny. Teraz w połowie filmów facetów się pokazuje jako bezużyteczny bagaż, który kobiety muszą niańczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6576 Napisano 18 Października 2022 11 minut temu, RappaR napisał: Teraz w połowie filmów facetów się pokazuje jako bezużyteczny bagaż, który kobiety muszą niańczyć. w TOP GUNIE Maverick był nr 1 to jest element polityki hoolywood, kobiety zrobiły się odbiorcami i klientem więc jeśli uważasz, że w 50/50 filmach to jest więc to normalne. kobitom nie podoba się film rocky, komando czy rambo ;] czy niezniszczalni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 18 Października 2022 1 minutę temu, Koelner napisał: w TOP GUNIE Maverick był nr 1 to jest element polityki hoolywood, kobiety zrobiły się odbiorcami i klientem więc jeśli uważasz, że w 50/50 filmach to jest więc to normalne. kobitom nie podoba się film rocky, komando czy rambo ;] czy niezniszczalni To pokaż mi te 50% filmów, które pokazują kobiety jako bezużyteczny bagaż, który mężczyźni muszą niańczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6576 Napisano 18 Października 2022 8 minut temu, RappaR napisał: To pokaż mi te 50% filmów, które pokazują kobiety jako bezużyteczny bagaż, który mężczyźni muszą niańczyć chyba wyolbrzymiasz robi się filmy dla klienta czyli to co się sprzedaje, jeśli nawet jest tak jak piszesz to dlatego ponieważ klient chce to oglądać i wydawać pieniądze i w sumie nie wiem jak mężczyzna miałby kobietę niańczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
the_secret 288 Napisano 18 Października 2022 26 minut temu, RappaR napisał: To się cofnie dopiero jak USA i zachód przestanie mieć wpływ na resztę świata, czyli jakieś 20 lat. Mocno życzeniowy post, nie zanosi się na upadek Globalistycznego Imperium Amerykańskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 18 Października 2022 13 minut temu, the_secret napisał: Mocno życzeniowy post, nie zanosi się na upadek Globalistycznego Imperium Amerykańskiego W ogóle 15 minut temu, Koelner napisał: chyba wyolbrzymiasz robi się filmy dla klienta czyli to co się sprzedaje, jeśli nawet jest tak jak piszesz to dlatego ponieważ klient chce to oglądać i wydawać pieniądze i w sumie nie wiem jak mężczyzna miałby kobietę niańczyć Oczywiście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BMF 8113 Napisano 18 Października 2022 49 minut temu, RappaR napisał: Teraz w połowie filmów facetów się pokazuje jako bezużyteczny bagaż, który kobiety muszą niańczyć. Dlatego mężczyźni dalej grają większość głównych ról w filmach, a najbardziej dochodowe filmy tego roku to te z mężczyznami w rolach protagonistów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6576 Napisano 18 Października 2022 16 minut temu, BMF napisał: Dlatego mężczyźni dalej grają większość głównych ról w filmach, a najbardziej dochodowe filmy tego roku to te z mężczyznami w rolach protagonistów. czasy studiów się skończyły i prawda jest taka, że ja oglądam/y filmy/seriale z kobitami a sami mecze. kto z kolesi ogląda obecnie sam filmy lub z kolegami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1835 Napisano 18 Października 2022 23 minuty temu, BMF napisał: Dlatego mężczyźni dalej grają większość głównych ról w filmach, a najbardziej dochodowe filmy tego roku to te z mężczyznami w rolach protagonistów. Może to wynika z tego, że potrafię wymienić z 40 dobrych aktorów i z 10 dobrych aktorek ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BMF 8113 Napisano 18 Października 2022 Teraz, Sebastian napisał: Może to wynika z tego, że potrafię wymienić z 40 dobrych aktorów i z 10 dobrych aktorek ? Pewnie to wynika z wielu przyczyn, o których nie chce mi się dyskutować, ale jeśli na 20 najbardziej dochodowych filmów w tym roku, chyba jeden ma kobietę jako główną protagonistkę, to jęczenie na nadreprezentację kobiet w kulturze popularnej brzmi jak typowy alt-prawicowy chochoł. Black Panther wskoczy tutaj pod koniec roku, bo ... główny męski protagonista zmarł w realu, więc uśmiercą go w filmie (ale był czarny, więc pewnie by się nie liczył). ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 18 Października 2022 50 minut temu, BMF napisał: Dlatego mężczyźni dalej grają większość głównych ról w filmach, a najbardziej dochodowe filmy tego roku to te z mężczyznami w rolach protagonistów. Skoro robi się dla pieniędzy, to po co się na siłę daje kobiety w roli protagonisty gdzie nie trzeba i zmienia się płcie ikonicznych męskich postaci? Skoro jest to motywowane tylko finansowo? Wyjaśnisz? 32 minuty temu, Koelner napisał: czasy studiów się skończyły i prawda jest taka, że ja oglądam/y filmy/seriale z kobitami a sami mecze. kto z kolesi ogląda obecnie sam filmy lub z kolegami? Ja. Dużo wygodniej, jeśli faktycznie chce się coś obejrzeć 15 minut temu, BMF napisał: to jęczenie na nadreprezentację kobiet w kulturze popularnej brzmi jak typowy alt-prawicowy chochoł Głównie narzekam nie na nadreprezentację kobiet, ale na pokazywanie mężczyzn jako gorszych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BMF 8113 Napisano 18 Października 2022 2 minuty temu, RappaR napisał: Skoro robi się dla pieniędzy, to po co się na siłę daje kobiety w roli protagonisty gdzie nie trzeba i zmienia się płcie ikonicznych męskich postaci? Na razie to mocno powolny proces, gdzie wciąż przeważają ,,dyskryminowani biali mężczyźni''. Jeżeli jakaś kobieta dostanie rolę ,,na siłę'', to dana produkcja nie przyniesie zysku/dobrych recenzji (nie wiem, żeńskie Ghostbusters) - jak przyniesie i dobrze się przyjmie, to znaczy, że nie dostała roli ,,na siłę''. Kobiety są całościowo niedoreprezentowane w kinie, więc to obiektywnie pożądany kierunek rozwoju (tzn. quality produkcje kobiet o kobietach). Na 20 najbardziej dochodowych filmów w tym roku: 1. Top Gun - biały mężczyzna 2. Park Jurajski - chyba biały mężczyzna (tzn. we wcześniejszych filmach był wiodącym protagonistą, a widzę go jako twarz plakatu tej nowej części) 3. Doctor Strange - biały mężczyzna 4. Minionki - film animowany 5. Batman - biały mężczyzna 6. Thor - biały mężczyzna 7. Water Gate Bridge - Azjata 8. Sekrety Dumbledore'a - zakładam, że biały mężczyzna 9. Sonic the Hedgehog 2 - film animowany 10. Uncharted - biały mężczyzna 11. Elvis - biały mężczyzna 12. The Bad Guys - animowany, ale chyba o ''guys'' 13. Bullet Train - czyżby biały mężczyzna? 14. Lightyear - animowany, ale biały mężczyzna jako rola główna 15. Too Cool to Kill - Azjata 16. Nice View - Azjata 17. DC League of Super-Pets - animowany 18. The Lost City - tu chyba Sandra Bullock jako protagonistka 19. Nope - czarny mężczyzna 20. Morbius - biały mężczyzna I dopiero na miejscach 21-25 - trzy filmy z kobietami-protagonistkami, dalej nie chce mi się sprawdzać. Mam też wątpliwości, że ci mężczyźni jako główni protagoniści zostali przedstawieni jako ,,bezużyteczny bagaż niańczony przez kobiety''. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 12211 Napisano 18 Października 2022 2 minuty temu, BMF napisał: 4. Minionki - film animowany O AZJATACH 2 minuty temu, BMF napisał: 5. Batman - biały mężczyzna PRZEBRANY NA CZARNO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6576 Napisano 18 Października 2022 (edytowane) 45 minut temu, RappaR napisał: Ja. Dużo wygodniej, jeśli faktycznie chce się coś obejrzeć Samemu to nic nie jest fajne, jak byłem w Pompejach to bardzo mi się nawet podobały latryny gdzie przy robieniu dwójki Rzymianin mógł z kimś pogadać - zajebiste Edytowane 18 Października 2022 przez Koelner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 18 Października 2022 44 minuty temu, BMF napisał: Na 20 najbardziej dochodowych filmów w tym roku: Podaj dane z największymi budżetami, bo przecież hollywood inwestując pieniądze kieruje się zyskami, a nie ideologią. 45 minut temu, BMF napisał: Kobiety są całościowo niedoreprezentowane w kinie, więc to obiektywnie pożądany kierunek rozwoju (tzn. quality produkcje kobiet o kobietach). Szkoda, że nie ma takich trendów w pracach gorszych. 45 minut temu, BMF napisał: Mam też wątpliwości, że ci mężczyźni jako główni protagoniści zostali przedstawieni jako ,,bezużyteczny bagaż niańczony przez kobiety''. Pokaz mi jeden film/serial, w którym kobiety zostały przedstawione równie negatywnie jak biali mężczyźni w filmie Ghostbursters/Jessica Jones. JEDEN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BMF 8113 Napisano 18 Października 2022 36 minut temu, RappaR napisał: Pokaz mi jeden film/serial, w którym kobiety zostały przedstawione równie negatywnie jak biali mężczyźni w filmie Ghostbursters/Jessica Jones. Myślę, że w historii kina kobiety ,,trochę'' częściej były przedstawiane jako ,,bezużyteczny bagaż, który mężczyźni muszą niańczyć'', niż w drugą stronę. ;] Jak np. oglądasz filmy gangsterskie, nie wiem, Goodfellas, to też Cię razi dyskryminacja białych kobiet, które są pokazane jako głupiutkie odpowiedniki WAGs, czy uznajesz to za realne odzwierciedlenie pewnej grupy osób (czyli głupiutkich, rozhisteryzowanych kobiet)? A jak oglądasz Gone Girl, to sobie myślisz: ,,no, kobiety są takimi psychopatkami jak postać Rosamund Pike, dobrze im dowalili''? Jak komuś się nie podoba kontekst polityczno-społeczny, jaki odzwierciedla (i współtworzy) współczesna kultura masowa, to nic mi do tego, ale ,,kobiet jest zbyt dużo''/,,kobiety są pokazywane zbyt dobrze'' brzmi dziwnie, gdy np. +80% omawianych produkcji to produkcje mężczyzn/w najbardziej kasowych produkcjach przeważają w dalszym ciągu w najważniejszych rolach mężczyźni (spośród których przeważają biali mężczyźni). To już lepiej na LGBT narzekać. ;] 42 minuty temu, RappaR napisał: Pokaz mi jeden film/serial, w którym kobiety zostały przedstawione równie negatywnie jak biali mężczyźni w filmie Ghostbursters/Jessica Jones. Pewnie byłoby bardzo podobnie, filmy z największymi budżetami +- generują największe przychody, więc nie chce mi się sprawdzać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 18 Października 2022 1 minutę temu, BMF napisał: Myślę, że w historii kina kobiety Do którego etapu historii się chcesz cofać? Historycznie biali byli dużo bardziej i dłużej niewoleni, vide Mongołowie i pozostałe ludy turkmeńskie. 2 minuty temu, BMF napisał: Pewnie byłoby bardzo podobnie, filmy z największymi budżetami +- generują największe przychody, więc nie chce mi się sprawdzać. Czyli w ogóle nie oglądasz współczesnych filmów i serialów, skoro z głowy Ci nie przychodzi żaden przykład. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach