Skocz do zawartości

WCSF: Suns (3) vs Spurs (7)

dh12

Rekomendowane odpowiedzi

Suns pokonuja Spurs nie dlatego, ze dobrze bronia low post, tylko dlatego ze bronia picki. Duncan nigdy nam nie robil wielkiej krzywdy na low post jesli bronil go podkoszowy =>6'11. problemem od zawsze byl Parker i Manu, bo oni albo sami robili rzeznie albo kreowali easy pts dla Tima, ktorego tez nie dalo sie zatrzymac przy rollowaniu bo wspaniale oddawal pilke w razie rotacji. ta serie znowu bysmy okrutnie przejebali o ile D'Antoni bylby u sterow, ale u Gentrego nawet Amare broni picki, a Parker jest bezradny przy Nashu. tu tkwi klucz.

Duncan musialby kompletnie przejac gre, ale Gentry nie jest na tyle glupi zeby go zostawic na Amundsonie lub Amare, a tylko wtedy Duncan moglby tak zdominowac zeby Spurs mieli jeszcze szanse wygrac ta serie. poza tym Gentry inteligentnie broni Duncana podwajajac zawsze od nierzucajacego trojki Parkera lub slabszych shooterow jak Bogans czy G.Hill. takie cos sie nie zdarzalo w erze D'Antoniego - wtedy chyba po prostu dawal rozkaz podwajac bo zawsze wygladalo to fatalnie.

Spurs zawsze dominowali ofensywnie przeciwko Suns i dzieki temu wygrywali. o dziwo w tym roku nawet potrafia calkiem niezle ograniczyc ofensywe dlugimi momentami, ale bedac bezradnymi w ataku nie wygraja takiej serii.

PS. uwielbiam wywiady Big 4 Spurs (Pop, M, TP, TD) - od razu widac wielka wiedze w przeciwienstwie do "probuje byc smieszny or wtf" Phila lub Kobego "mowie duzo, mowie madrze ale leje wode jak sk****syn" Bryanta.

roznica jest taka ze Spurs przegrywaja 3-0 a Lakers wygrywaja wiec to nie ma znaczenia co mowi Kobe czy Phil

jak Kobe przegral z Suns i siedzial w studio w pullowerku to tez wygladal i mowil inteligentnie - ach stare dobre czasy Kobe po pierwszej rundzie na wczasach

Co wy wywiady i konferencje oglądacie?

Ja sobie mecz oglądnę i widzę co się dzieje, szkoda życia, żeby słuchać "they play hard, they're a really good team", "we have to play hard", "we are not playing hard enough" albo "we have to play better defense".

nie mow mi Przem nic juz o obronie Tima

Dla mnie twoje odnośniki tyczące się koszykówki nie bardzo ujmują.

Odkąd pamiętam to Ty bardziej zajmowałeś się dramatyzowaniem i plotkami oraz jakimiś wyimaginowanymi socjalnymi grupkami w nba.

Przeczytałeś pare ksiązek które notabene są zawsze pisane aby było kolorowo i przedstawiają subiektyne opinie czylui dalsza częśc tych dramatów i jakiś ploteczek.

Nie musisz się starać nawet mnie przekonywać czy cokolwiek mówić o poczynaniach boiskowych San Antonio Spurs. Wiem w czym tkwi problem bardziej niż ty. Obserwuję bliżej tą drużynę i to co robią na parkiecie niśli ty. Wiem gdzie jest problem w obronie i jaki w ataku.

Także daruj posty skierowane do mnie jeśli chodzi o koszykówkę.

resztę tych swoich dyrdymałów możesz pisać bo od tego jest widownia w cyrku aby mieć clowna z którego się pośmieją albo który wywoła kontrowersję bo jebnął tortem w pana który siedział w pierwszym rzedzie. A to był pan prezes.

Jeden z czynników dla których mam niechęć do pisania na tym forum.

Lub np. to ,że się zapytałem czy ktoś jest opóźniony to pan moderator mi wlepił ostrzeżenie. Kolejny raz brak swobody wypowiedzi. :mrgreen:

ciesze sie Przem ale popierdoliles cos tam o mnie, ale nic sensowengo o koszykowce nie napisales

wytlumacz mi prosze co takiego szwankuje w spurs jak takim insiderem jestes i masz wglad we wszystko co tam sie dzieje

Spurs napierdalaja z dystansu bo nie maja nic na low post, a na low post byl Timi zawsze a teraz nie ma jak tymi swoimi fundamnetami ograc Channinga Frye ? czy Jarrona Collinsa ?

juz wiem Jason Collins gra za Jarrona i to dlatego Tim ma takie problemy

ciesze sie Przem ale popierdoliles cos tam o mnie, ale nic sensowengo o koszykowce nie napisales

ty nic sensownego nie napisałeś a niby piszesz 30 postów dziennie.

Seria się rozegrała na obwodzie a nie w środku.

Gdzie spurs napierdalają z dystansu?

Nie mamy żadnego kolesia z trójką. Suns skrócili parkiet. A większość rozgrywała się na pickach i stwarzaniu przewag na isos czy lowpostach guardów suns.

Suns byli w stanie zacrowdować Tima i zamknąć passing lanes.

[a niby nikt nie podwaja w NBA Tima]

środek miał o tyle znaczenie że obwód Suns uniemozliwiał jego wykorzystanie czy 4down czy uwalnianie na pickach, a większość wynikała z rożnicy trójek pomiędzy spurs a suns.

Na cholerę mam pisać o koszykówce jak mi się k**** nie chce?

Brak mi słów ...

tego bym się w życiu nie spodziewał.

Ten sweep był dla mnie bardziej nieprawdopodobny niżsam udział Suns w finale konferencji, na co i tak dawałbym mniej szans niż na awans Wizards do PO.

Niemniej trzeba im pogratulować, bo zrobili swoje.

Teraz czekają na nich Lakers.

To już będzie zupełnie inna gra. Stoudemire sobie tak nie poszaleje. Nie będzie miał miejsca i będzie kryty.

Poza tym sami Suns będą musieli się poprawić dużo w obronie przeciwko LA, bo gracze Spurs tutaj im wysoko poprzeczki nie postawili.

Jak Suns wejdą do finałów ligi chyba aż polecę na mecz z niedowierzania ;p

To co się stało jeszcze do mnie nie dociera i długo nie dotrze.

Nie chce mi się wierzyć w to co ludzie tutaj piszą. Z kulawym Bynumem Lakers nie mają wcale więcej do zaoferowania w obronie pod koszem przeciwko SUns niż Spurs. Zwłaszcza, że któryś z nich będzie musiał biegać non stop za Frye'm i Dudleyem. Mają Odoma, ale nie mogą grać 5 zawodnikami przez całą serię. Jeżeli zagrają i wygrają to zbyt dużym kosztem. Także seria będzie ciekawa. Załóżcie już temat o tej serii bo wszyscy wiemy że będzie ;]

Cthulhu, Amare będzie miał mnóstwo miejsca. Gentry będzie grał Dudleyem i Fryem na PF. W s5 będzie wychodził najgorszy starter ligi Jarron motherfuckin' Collins, tak chyba Lakersom będzie trudniej szybko się dostosować do biegania za small ball. Phx są na kurwie, rzucają jak potłuczeni. W tej serii Dudley będzie x-factorem.

o jezu. spurs zesweepowani.

2 miesiace temu pisalem, ze fajnie by bylo gdyby doszl odo takiej serii. obie ekipy byly wtedy na granicy awansu do po i takie rozwiazanie bylo raczej niemozliwe, tymbardziej w semifinals. a tu prosze, doszlo do serii i w dodatku wygrala druzyna, ktora nigdy nie wygrala serii ze spurs.

po1 spodziewalem sie wygranej spurs

po2 jak juz wygrali suns, to napewno nie spodziewalem sie ze zrobia to w 4 meczach.

nie mam zielonego pojecia co napisac. spurs, ktorzy wywalili mavs dostali od suns a suns jeszcze w polowie 1 serii nie wygladali wcale tak fajnie i zapowiadalo sie na niespodzianke. w dodatku spurs naprawde zlapali wiatr w zagle pod koniec sezonu i wydawalo sie, ze te wcf ugraja minimum. zycie/koszykowka bywaja przeewrotne.

co do serii lakers-suns to jestem w miare spokojny, choc faktycznie suns tak grajac sa w stanie nie tylko napedzic stracha jeziorowcom ale i wygrac serie. pozytywne jest jednak to, ze lakers nie beda sie dostosywac do suns i grac smallball. nie ma takiej opcji. juz nie raz karcili za granie smallball slonca i jestem dobrej mysli.

zastanawia mnie tez co jest lepsze. kalendarz wcf mowi o tym, ze g1 bedzie 19 maja. nie wiem czy nie byloby lepiej dla lakers gdyby przeciagneli serie z jazz minimum do g5. tydzien bez grania moze kosztowac druzyne wybicie z rytmu a 1 mecz w takiej serii moze oznaczac jej wygranie badz porazke. tak czy siak suns zrobili cos wielkiego, a teraz kobemu przyda sie rewanz za 2006 i 2007