Skocz do zawartości

WCSF: Suns (3) vs Spurs (7)

dh12

Rekomendowane odpowiedzi

a Spurs już przekopują ogródek Duncana, bo u niego są ponoć najlepsze robaki.

No Suns mają pewnie już przekopaną całą Arizonę i robaka nie uświadczysz po tylu latach wędkowania.

Jak uda się odpaść z LA to bedziecie musieli importować. :mrgreen:

Sezon dosyć ciekawy w wykonaniu spurs. Po tym jak grali do ponad połowy sezonu to i tak sukces wygranie z Dallas w pierwszej rundzie. Na tyle starczyło. Szkoda że nie byliśmy bardziej zdrowi, można by było pociągnąć z Sunsami znowu.

Ale zebrali się w końcówce. Brak TP a mieliśmy końcówke regiulara najtrudniejszą jaką pamiętam w historii. I pokonywaliśmy najlepszych. Później dallas oczywiście i max effort no i ściana rozpędzonych Suns. Gentry wykorzystał wszytskie mismatche. nawet jak ich nie było to stwarzał je zagrywkami.

Pare elementów typowych dla spurs nie działało i to jest moja obawa na następny sezon.

Tim był najrówniej grającym zawodnikiem w drużynie i to w wieku 34 lat i to podczas gdy przez długie lata sam musiał być froncourtem spurs. dla mnie to jest imponujące szczególnie gdy się weźmie pod uwagę uraz z którym gra. To nie jest zwykły stabilizator- ot zakłądam i gram. Z tym badziewiem trzeba jak dobrze pamiętam się męczyć około 40 minut aby założyć na nogę.

Mieliśmy swoje sukcesy a nadal zawodnicy pokazują że chcą wygrać. Niestety nie trafiliśmy na LA w pierwszej na przykład :) A Suns w gazie i swoim najlepszym graniu.

Przymomniał mi się rok 2004 kiedy LA na zachodzie rozegrali 5 lub 6 spotkań na maxa możliwości i 4 były przecikwo spurs.

dla mnie ta seria to mimo wszystko dobre doświadczenie

No i napotkałem jednego czy dwóch fanów suns na poziomie.

Mógłym pisać i pisać, ale nie to forum nie ci ludzie.

przeciez jest i odom i artest, ktorzy moga sie z tamta dwojka zmatchupowac.

I będą musieli grać 5 zawodnikami, bo tak długo jak Bynum i Gasol będą równocześnie na boisku będą ruchani dlatego nie uważam, że Lakers mają przewagę pod koszem. Nie będzie widoczna.

a Spurs już przekopują ogródek Duncana, bo u niego są ponoć najlepsze robaki.

No Suns mają pewnie już przekopaną całą Arizonę i robaka nie uświadczysz po tylu latach wędkowania.

Jak uda się odpaść z LA to bedziecie musieli importować. :mrgreen:

pisz więcej Przem!

Boowka, obstawiałem 4-2.

ps

już gdzieś to wklejałem, ale nie zaszkodzi jeszcze raz: http://waynewinston.com/wordpress/?p=584

po ASW magic oraz suns (w tej właśnie kolejności) to były dwie zdecydowanie najlepsze drużyny w lidze i póki co chyba też grają najlepiej w PO.

ja czekam na komentarz kelnera odnosnie obrony Steva "najgorszy obronca ligi" Nasha.

coś Ci się w główce pokręciło Horatio Nelson'ie. nigdy nie pisałem ,najgorszy obrońca ligi a Ty nadal nie komentujesz swoich farfocli ,zresztą Ciężko już je policzyć.

TP bez formy, kulawy Duncan -pozostaje zadac sobie pytanie jak Gentry wpadl na to na co nie wpadl Carlisle

nie przypuszczalem ze kiedys to powiem ale po raz pierwszy od bardzo dawna playoffy na Zachodzie przewyzszaja w kazdym aspekcie playoffy na Wschodzie, wszystko chyab za sprawa wieloletnich rotacji zespolow, wielu pojedynkow i rachunkow do wyrownania co sprawia ze na Wschodzie poza Orlando/Celtics/Cleveland nie bylo nikogo i dlugo chyba nie bedzie kto nawiaze z tymi klubami walke

w kazdym razie ta seria pokazuje(jak i ta obok) ze w playoffs albo masz obrone ktora jest warta 90 pktow albo masz atak ktory jest wart 110 albo nie masz zwyczajnie czego szukac

zarowno Utah jak i Spurs zeby odniesc zwyciestwo na tym poziomie maja zarowno za slabe gwiazdy jak i support - Duncan nie generuje reszcie tyle punktow, Manu/Parker max 30pk a reszta zwyczajnie musial miec dzien konia

podobnie w Jazz gdzie Wesley, Miles, Korver nie naruchaja 40-60 pktow co mecz

to zarowno pokazuje roznice w supporcie ale jak dla mnie roznice w liderach ktorzy poprzez odgrywanie na podwojeniach zalatwiaja latwe pozycje Vujacicom/Dudleyom czy Fryeom ktorych oni nigdy by sobie nie znalezli

mozna powiedziec okno mozliwosci zamknelo sie dla Spurs a o malo co zamknelo by sie dla Celtics

RJ mowil cos o wyoptowaniu, kraza plotki o Parkerze, ciezkie lato w SanAn a do tego Duncan juz nie ten a Ginobili nigdy mimo calej swojej kluczowosci w 4kwartach nie byl franchise playerem - twardy orzech - Parker i Jefferson za Gaya i Thabeeta ?

już gdzieś to wklejałem, ale nie zaszkodzi jeszcze raz: http://waynewinston.com/wordpress/?p=584

po ASW magic oraz suns (w tej właśnie kolejności) to były dwie zdecydowanie najlepsze drużyny w lidze i póki co chyba też grają najlepiej w PO.

Dzięki Lorak. Kolejny argument przemawiający za tym, że zasadne było stawianie na Suns w różnego rodzaju typowaniach.

Dzięki Lorak. Kolejny argument przemawiający za tym, że zasadne było stawianie na Suns w różnego rodzaju typowaniach.

tak samo jak na miami w starciu z celtics ;]

tak i żeby było jasne Boowka - mówiąc o fanowskim typowaniu nie chodziło mi o to, że nie było racjonalnych przesłanek za suns, bo jak najbardziej były. ale nawet tacy fani suns jak ty z Bastem postawiliście na swoich w siedmiu meczach, a to oznacza, że nie za bardzo na te racjonalne przesłanki patrzyliście. bo np. eff diff po ASW w połączeniu z przewagą parkietu wskazywało na łatwiejsze rozstrzygniecie niż w siedmiu meczach. dla mnie obstawianie "moja drużyna w 7" (przy jednoczesnych okolicznościach jak tu - eff diff, HCA) jest właśnie wyrazem myślenia bardziej życzeniowego niż racjonalnego. siódmy mecz to już w sumie loteria i naturalne jest, że fan uważa, iż wyjdzie to po jego myśli.

co do serii to poki co wyglada na latwe zwyciestwo Spurs. z ograniczonym Nashem i bez Lopeza Suns sa bez szans.

w pełnym składzie też większych szans by nie mieli.

bo np. eff diff po ASW w połączeniu z przewagą parkietu wskazywało na łatwiejsze rozstrzygniecie niż w siedmiu meczach.

Nie jesteś na bieżąco z cyferkami czy tylko jednorazowa zdrada?

Gratulacja dla Suns i powodzenia z Lakers. Co o tym sądzę, pisałem wcześniej, ale to jak rozwalili Spurs budzi podziw. W końcu im dokopali po latach upokorzeń. Lepiej (za)późno niż wcale. Z LAL też będzie seria zabarwiona emocjonalnie. Niech Cavs się wezmą do roboty, to szykuję się super finały konferencji po obu stronach. Ciekawe co będzie ze Spurs. Kolejny raz postawić na nich krzyżyk? A co jak za rok w swoim stylu znów namieszają? Jefferson wtopa sezonu. Co się stało z tym człowiekiem?

TP bez formy, kulawy Duncan -pozostaje zadac sobie pytanie jak Gentry wpadl na to na co nie wpadl Carlisle

Ogladales chociaz jeden mecz w calosci , jaki kulawy Dancan?! WTF!

To nie "wpadanie" trenerow tylko gra Manu byla roznica , zobacz sobi statsy Manu z nosem i bez i moze nawet Tobie cos zaswita pod czaszką.

podobnie w Jazz gdzie Wesley, Miles, Korver nie naruchaja 40-60 pktow co mecz

Zal jeden wielki......

to zarowno pokazuje roznice w supporcie ale jak dla mnie roznice w liderach ktorzy poprzez odgrywanie na podwojeniach zalatwiaja latwe pozycje Vujacicom/Dudleyom czy Fryeom ktorych oni nigdy by sobie nie znalezli

Kolejny raz walnoles farfocla , porownujesz nie grajacego Sashe do robiacego roznice Dudley'a polecam obejrzyj mecz bedzie Ci latwiej o nim pisac, powaznie.

spurs nie sa r.i.p wbrew pozorom

plan jefferson okazał sie totalna hiroszima, a dodanie dice nie dało az takich efektow jak sie spodziewano ale mimo to perspektywy nie sa najgorsze, bo pierwszy ma spory kontrakt do opchniecia, co moze nie bedzie takie chwytliwe jak w tym roku (plan 2010), ale chetni zawsze sie znajda. a drugi z pozycji rolesa na pewno bedzie przydatny.

rozwój hilla, ktory wyrasta na nowego parkera w rs, czyli mozna sie spodziewac masy punktow, hill bedzie pewnie liderem punktowym spurs przez najblizszy sezon, do tego ciagle mozna z niego wiecej wycisnac w obronie, bo potencjal ma niemal na 2nd all-def. manu pewnie bedzie skrywany w regularze by wejsc na wyzsyz level pod koniec sezonu jak to mialo miejsce w tym roku. duncan powinien byc coraz bardziej przygotowywany do bycia nie-pierwsza opcja i mysle ze granie nim po 40 minut w rs nie nalezy do najmadrzejsych decyzji szczegolnie ze pop boi sie korzystac z blaira na dluzsza mete,a facet nie dosc ze zbiera najwiecej pilek, dodaje energie to jeszcze jest swietnym finisherem, ma wysokie IQ i dobrze podaje. double double machine, taki next paul milsap w nastepnym sezonie. matt bonner no more pleaaaaaaaaase!!!!

błędem było trzymanie parkera, bo gdyby szukac tradu przed sezonem kiedy mial zawyzona wartosc mozna byloby wiecej zyskac, a teraz ewentualna wymiana nie przynioslaby wiele korzysci spurs i pozbywanie sie go na sile to nie jest dobry pomysl.

no i plan splitter moglby wreszcie wypalic bo swieza krew,szczegolnie znajac nosa spurs do eurasow, na pewno by sie przydala

Patrzcie się jak to się porobiło, ale podobno to tak bywa raz na jakiś czas kiedy księżyc jest w fazie czegoś tam, i kwitnie ten kwiat paproci, wtedy to się może wydarzyć, że Bast ma rację :D oczywiście mówie to odnośnie finalnego rezultatu serii, żeby nie było niedomówień :)

co do serii to poki co wyglada na latwe zwyciestwo Spurs. z ograniczonym Nashem i bez Lopeza Suns sa bez szans.

w pełnym składzie też większych szans by nie mieli.

bo np. eff diff po ASW w połączeniu z przewagą parkietu wskazywało na łatwiejsze rozstrzygniecie niż w siedmiu meczach.

Nie jesteś na bieżąco z cyferkami czy tylko jednorazowa zdrada?

staram się unikać analizowania w ten sposób meczów przed ich rozpoczęciem, bo to psuje całą zabawę.

Mógłym pisać i pisać, ale nie to forum nie ci ludzie.

To nie pisz :twisted: (nie podzielę tu entuzjazmu loraka)

No i napotkałem jednego czy dwóch fanów suns na poziomie.

Emerytowany naczelny troll ebasketu jest już na etapie oceniania poziomu ludzi, świat się zmienia.

Patrz Pan, po tylu latach marudzenia przezeń na TYM forum wśród TYCH ludzi wreszcie dowiedziałem się kto zacz, ów Przem... :roll:

Żallen35 widzialem 3 mecze z 4 co tam takiego innego bylo w tym g4 ? stroje ? kolor parkietu ? inne buty ?

ludzie jakie Spurs nie sa RIP

w NBA playoffs licza sie 1.Gwiazdy 2.Zespol 3.Trener

Tim Duncan od dwoch lat jest kontuzjowany, zaczelo go bolec po ASBreak czy jakos zaraz przed w 2009, nie wyleczyl sie przez wakacje i kuleje do dzis, biega z jakims zlomem na kolanie i nikt nie wie co mu jest poza Przemem ktory wie wszystko, wiec blagam nie wmawiajacie mi tu ze Tim duncan nie jest problemem

Spurs nie maja GTG mistrzowskiej klasy, nie maja nic na low post playoffowej klasy(patrz Channing ,Jarron najsmieszniejsza para obroncow indywidualnych w tych playoffs pod koszem zaraz obok O'neal, Jermaine, Diaw Boris)

oni sobie moga miec 10ciu G.Hilli na kazdej pozycji ale o ile Splitter nie bedzie talentem ktory zdobywa punkty z latwoscia w NBA playoffs, albo nie pozyskaja nikogo za kontrakty RJ'a i Parkera to sobie moga zapomniec a wy mozecie sobie dalej pomarzyc o tym ze Spurs zdzialaja cos wiecej niz druga runda playoffs

Spurs przegrali serie bo a) nie mieli low post przez co nie mieli miejsca na obwodzie B) nie trafiali z dystansu w drugiej polowie z wolnych pozycji c) nie bylo nikogo klasy Tony Allena ni Jefferson ni Hill ni McDyess nie wsparli old3

d) Duncan byl liability w obronie e) Duncan byl kontuzjowany f) Manu byl kontuzjowany g) Spurs sa zdziadziali

jak nie pamietacie to Manu mial stress reaction co jest czysto zwiazane z obciazeniem, nadwyrezeniem i wynikiem wysokiej ilosci minut i przebiegu zwiazku z czym lekko se odpuscil lato i wszedl w sezon wraz z jego trwaniem o czym sam mowil na poczatku

Duncan nic nie robil przez lato i podobnie jak Manu wszedl w sezon wraz z jego trwaniem o czym tez mowil bo bal sie ze bedzie powtorka z rozrywki gdzie mial swietna pierwsza polowe sezonu, zajebiscie przepracowal lato, biegal dzwigal opony a potem jak gdyby nigdy nic poszlo mu kolano i byl nie ''swoj''

Tony Parker byl zmeczony koszykowka chcial troche odpoczac, troche poruchac Longorie i tez se odpuscil lato z koszykowka przez co byl w gorszej niz zwykle formie- mozna wrecz powiedziec Tony Pizda - przegrywa z hukiem w playoffs w pierwszej rundzie i jest w nim tyle checi odegrania sie i tyle goryczy i tak nie lubi przegrywa ze postanawia sobie odpuscic - no prawdziwy winner z niego

ludzie Spurs nie sa w stanie zagrac calego sezonu a ze liga jest mocniejsza a oni slabsi to juz nie moga sobie pozwolic na granie po 20 minut bo reszte pociagnie Bonner, juz w tym roku mieli 7 seed i ledwo dociagneli, jak dla mnie sa skonczeni, no chyba ze Duncan dostanie kolana od McDyessa

twardy orzech - Parker i Jefferson za Gaya i Thabeeta ?

thabeeta?? ten ziom to się do nbdl nadaje, bust dekady itp. i jak by wygladał backcourt spurs po tym? hill, manu, gay :lol:

blair jest lepszy od tego thabeeta i tak obaj są undersized to po co im on?

btw. i co im daje ten transfer? low post czy interior D, czy gtg na PO? bo tego wg ciebie potrzebują spurs