Skocz do zawartości

ATF Ringless Wielki Finał eMeS vs P_M (Drabinka wygranych)

P_M

kto wygra?  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. kto wygra?

Rekomendowane odpowiedzi

6. @eMeS

PG: Deron Williams 07/08
SG:  Drazen Petrovic 92/93
SF:  Vince Carter 00/01
PF: Charles Barkley (1992/93)
C : Marcus Camby 06/07
BENCH 1: Raja Bell 06/07
BENCH 2: Brad Miller 03/04
BENCH 3: Robert Covington 17/18

4. P_M

PG: Luka Dončić (Mavs 2023/24)
SG: Doug Christie 01/02
SF: Joe Johnson 04/05
PF: Elton Brand 05/06
C : Bam Adebayo 23/24
BENCH 1: Mark Price 92/93
BENCH 2: Domantas Sabonis 22/23 
BENCH 3: Nicolas Batum 13/14

Edytowane przez P_M

Zanim dłużej to na szybko:

eMes ma dwóch ujemnych obrońców Drazen i Barkley.

Dodatkowo Barkley ma chyba najgorszy mozliwy dla siebie matchup pod wzgledem archetypu 6ft9 Brand z niskim środkiem ciężkości przewagą wzrostu, masy i siły, będzie mu o wiele ciężej działać niż zwykle. Dodatkowo Bam mogący na luzie pomagać od Camby'ego.

Nie wiem jak Barkley będzie bronił za to Branda.

Brak obrońcy na Doncicia (będzie ciągle wymuszał wygodne dla siebie switche) + u mnie Christie bierze dominującego ball handlera, w zależności kogo eMeS by tam sobie wybrał, bo ciężko mi sobie wyobrazić jednoczesną współpracę Petrovica Cartera i Williamsa.

Moja ławka jest zdecydowanie silniejsza od ławki eMeSa, więc tu kolejna przewaga. Nie wiem czy 

Muszę też pochylić się nad obroną Cambymana

Camby zdobył DPOY głównie przez potężny box-score (3.3 bloku na mecz), ale tamte Denver Nuggets byli dopiero 11. obroną ligi (DRTG 106.3). Camby był „łowcą bloków”  często opuszczał swoją pozycję i rotację, żeby skoczyć do czapy, zostawiając tablicę bez zastawienia. W starciu z Luką, który czyta takie zachowania w ułamek sekundy, Camby byłby bezlitośnie karany podaniami na czystą pozycję do Bama Adebayo lub Eltona Branda.

Mam zdecydowanie lepiej ułożoną drużynę bez dziur. eMeS ma tu 2 potężne exploity do wykorzystania w obronie. Do tego silniejsza ławka, sam Price daje więcej niż cała trójka u eMeSa.

Edytowane przez P_M

13 minut temu, P_M napisał(a):

Dodatkowo Barkley ma chyba najgorszy mozliwy dla siebie matchup pod wzgledem archetypu 6ft9 Brand z niskim środkiem ciężkości przewagą wzrostu, masy i siły, będzie mu o wiele ciężej działać niż zwykle. Dodatkowo Bam mogący na luzie pomagać od Camby'ego.

Nie wiem jak Barkley będzie bronił za to Branda.

daj spokój xD

overall masz sporo lepszą ekipę, i Drażen w finale to jest totalne wtf (najgorszy obrońca w drafcie -> i to z dużą przewagą)

ale peak Barkley będzie gwałcił Branda 🙃

36 minut temu, julekstep napisał(a):

ale peak Barkley będzie gwałcił Branda 

Ale czemu? W sensie nie odmawiam zajebistosci Sir Charlesowi, ale Brand w peaku to naprawdę świetny defensor. A jakbym myślał o charakterystyce defensora, jeżeli chodzi frame i size, żeby Charlesowi podołać, to myślałbym właśnie o takim Brandzie, żeby nie dac się łatwo przepchnąć. Dodatkowo Elton miał 7f5 wingspan.

Inna sprawa, że Barkley grał kosmiczne minuty w play-offach (średnio ponad 42 minuty), a w serii z Chicago 46!

Per game cyferki wyglądają super, ale już per 36 minut (22,4/11,4) czy per 100 posiadań, to bliżej temu ku wybitnemu, ale jednak śmiertelnikowi. Dodatkowo przeciwko Chicago w serii trafiał na 47,6% z gry. Horace Grant swietny defensor, ale jednak wyższy środek ciężkości. Again Barkley zrobiłby swoje, ale myślę, że duet Brand Adebayo mocno utrudniłby mu życie.

Edytowane przez P_M