Skocz do zawartości

ATF Ringless 1/4 Rappar vs P_M (Drabinka wygranych)

P_M

kto wygra?  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. kto wygra?

Rekomendowane odpowiedzi

7. @RappaR

PG: Kevin Johnson 93/94
SG: James Harden (2018/19)
SF: Danny Granger 2008/2009
PF: Blake Griffin 14/15
C Yao Ming 05/06 
BENCH 1: Kirk Hinrich 06-07
BENCH 2: Brandon Ingram 20/21
BENCH 3: Nene Hilario 08/09

4. P_M

PG: Luka Dončić (Mavs 2023/24)
SG: Doug Christie 01/02
SF: Joe Johnson 04/05
PF: Elton Brand 05/06
C : Bam Adebayo 23/24
BENCH 1: Mark Price 92/93

BENCH 2: Domantas Sabonis 22/23 
BENCH 3: Nicolas Batum 13/14

Edytowane przez P_M

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

w pojedynku dwóch ofensywnych superstarów imho Luka > Harden

dodatkowo Luka jest lepiej obudowany

Chciałem szybko napisać opis by wpłynąć na sędziów, a widzę że werdykt z góry 

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Chciałem szybko napisać opis by wpłynąć na sędziów, a widzę że werdykt z góry 

witaj na e-nba!

to że napiszesz tego posta żaląc się na to w tej właśnie serii zostało ustalone tydzień temu

Zacznę od nieoczywistej rzeczy - moja obrona nie jest taka słaba.

Yao to 229 cm dobrze ustawiający się center - jego Rockets zawsze było wśród najlepszych D ligi. Podobnie dobrze wyglądał w adv statach. Blake Griffin to kolejny dobry team D obrońca, hustler i walczak w obronie. Krótki wingspan przeszkadzał mu w byciu w tym naprawdę elitarny, ale to wciąż dobry, plusowy obrońca. Nene także to solidny w D podkoszowy będący zarówno rim protectorem, jak i mobilnym wysokim dobrze broniącym picki. Hinrich to był ~najlepszy guard w D w latach, w których go wybrałem. Kevin Johnson to dobry obrońca, atletyczny, którym nawet broniono Jordana(bo nie było wtedy zawodników z atletyzmem i size na Jordana)

Nie będę przekonywał, że mam jakąś elitarną na warunki ATF obronę, ale nie jest to papier, przez który wszystko przejdzie. A to ważny punkt mojego gameplanu.

Zdaję sobie sprawę, że P_M jest faworytem, ale nawet AI już zdołałem przekonać, że się pomyliło. Kluczem jest nie przyjmować gry na jego warunkach, ale narzucić moje.

P_M ma świetny, klasyczny skład obudowany wokół Luki - superstar z dobrymi spacingiem wokoło, dobrym D i nikim nie kłócącym się do piłki. Idealny skład do wyrównanych serii, gdzie geniusz Doncica przeważy.

Nie zgadzam się na to, celuję w gry po 250+ punktów.

Mam ofensywę, która gra wszystko, ale to absolutnie wszystko. Mam Hardena z 1,1 ppp w ISO, poziom ATG. Mam wybitnych graczy do atakowania kosza. Mam elitarny spacing. Mam Yao do grania high-low, mam graczy do karania switchów, mam zawsze dwóch playmakerów. Mam zestaw do grania transition w postaci KJ, Harden, Granger, Ingram, Blake. Mam zestaw co najmniej dobrych passerów. Mam zestaw graczy z wysokim bb iq. Mam Kevina Johnsona jako lidera second-unit. Mam Ingrama jako scoring punch z ławki. Mam zawsze 5 graczy, których trzeba kryć i żadnego nie odpuszczać. Mam zawsze co najmniej 3 elitarne, pełnoprawne opcje do zdobywania punktów.

Ja zawsze rzucę punkty. Przeciwnik musi rzucić jeszcze więcej. 

I tu się pojawiają problemy, bo jest Doncic. Jako główny playmakerem, scorer, shot creator. Na nim spoczywa cała ofensywa. Brand jako druga opcja? Przeciwko DEN w PO zrobił 18ppg, jego ofensywa w RS była poniżej średniej ligowej, mimo że miał obok siebie Cassela. Na warunki ATF to nie jest dobra druga opcja. Jego lider second unit właśnie trafi na Hinricha, mojego najlepszego obrońcę. A poza tym? Mało kreacji, mało opcji do ataku. Mówimy tutaj o konieczności dotrzymania tempa mojej drużynie.

Doncic zagra swoje. Pytanie czy to wystarczy? Czy pociągnie 7 meczy po 48 minut ciągnąć cały czas atak i nie mogąc odpoczywać w D? A bez Doncica atak ogromnie spada. Wtedy to już nie jest poziom ATF ataku. A mój atak cały czas gna na pełnych obrotach.

Mój cel to zmusić do grania Doncicem jak najwięcej i wymusić na nim ciągniecie jak najbardziej gry. I sądzę, że nie podoła. Zmuszam go do uciągnięcia za dużego bagażu na jednego gracza.

Mam prostą, mało odkrywczą filozofię na tą serię. Rzucić więcej punktów. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, RappaR napisał(a):

Brand jako druga opcja? Przeciwko DEN w PO zrobił 18ppg, jego ofensywa w RS była poniżej średniej ligowej, mimo że miał obok siebie Cassela.

Przeciwko PHX w PO zrobił 30ppg :D 
Piękny cherry picking :D 

Posiadanie 36-letniego Sama Cassela to faktycznie boost, że szkoda gadać :D

A pomijanie też Bama, który przeciwko mistrzowskim Celtics robił 22,6PPG jako pierwsza opcja, gdzie w składzie praktycznie miał wóz z węglem, to też niezły smieszek ;) 

Nie będę przekonywał, że mam jakąś elitarną na warunki ATF obronę, ale nie jest to papier, przez który wszystko przejdzie. A to ważny punkt mojego gameplanu.

Zdaję sobie sprawę, że P_M jest faworytem, ale nawet AI już zdołałem przekonać, że się pomyliło. Kluczem jest nie przyjmować gry na jego warunkach, ale narzucić moje.

P_M ma świetny, klasyczny skład obudowany wokół Luki - superstar z dobrymi spacingiem wokoło, dobrym D i nikim nie kłócącym się do piłki. Idealny skład do wyrównanych serii, gdzie geniusz Doncica przeważy.

Nie zgadzam się na to, celuję w gry po 250+ punktów.

Mam ofensywę, która gra wszystko, ale to absolutnie wszystko. Mam Hardena z 1,1 ppp w ISO, poziom ATG. Mam wybitnych graczy do atakowania kosza. Mam elitarny spacing. Mam Yao do grania high-low, mam graczy do karania switchów, mam zawsze dwóch playmakerów. Mam zestaw do grania transition w postaci KJ, Harden, Granger, Ingram, Blake. Mam zestaw co najmniej dobrych passerów. Mam zestaw graczy z wysokim bb iq. Mam Kevina Johnsona jako lidera second-unit. Mam Ingrama jako scoring punch z ławki. Mam zawsze 5 graczy, których trzeba kryć i żadnego nie odpuszczać. Mam zawsze co najmniej 3 elitarne, pełnoprawne opcje do zdobywania punktów.

Generalnie to nie masz obrońcy na Doncicia, to po pierwsze.
Po drugie ja mam obrońcę na Hardena i to dla Jamesa turboniewygodnego, bo ani go swym dupskiem nie przepchnie, ani przewagi szybkości nad nim też nie ma, więc zasadniczo to rzucić więcej fajnie na papierze wygląda, ale ciężko będzie Ci to wyegzekwować, bo Hardenowi musisz dać między 40 a 37,5 USG%, gdzie jak wiemy w playoff obniza efficiency.

Mamy podobnych liderów 2nd unit, ale lekki Edge dla Marka Price'a bo ze swoją trójką tworzy lepszy spacing i imho lepiej poprowadzi ofensywę.

Jakiś głębszy rebutal i opis z mojej strony później, ale to celowanie w +250 punktów, kiedy tamto Houston, nie miało ani jednego takiego meczu w całych Plaoffs, to marzenie ściętej głowy ;) 

Edytowane przez P_M

Miałem nawet głosować na Rappara skoro nie liczy się dopasowanie składu, obrona i nawet patrzymy nie na lata wybrane tylko na całokształt. Tak samo jak widzę że oceniany jest impakt(powiedzmy z czasów kiedy grali) , a nie czy taki typ gracza pasuje do nowoczesnej koszykówki. Natomiast po jego opisie chciałbym się zapytać na podstawię czego Rappar uważasz że Twoi zawodnicy są tak dobrzy w obronie (i ogólnie) . RAPM 3 letni (żeby wyniki były wiarygodne i sporo próbka posiadań) tego nie pokazuje.  Całe dokonania Twojej ósemki to :Ming raz 24 w głosowaniu na DPOY, Hinrich raz 12 i raz 13 w głosowaniu DPOY i raz 2 piątka obrońców.  

RAPM (lata od-do) ORAPM wartość (miejsce wśród graczy w zadanym okresie),DRAPM wartość (miejsce wśród graczy w zadanym okresie)

(wiadomo że nie da się porównywać graczy pomiędzy różnymi RAPM ,a w ramach jednej próbki graczy o skrajnie różnych rolach czy pozycjach. Dlatego to tylko jeden z argumentów na słabość w obronie a nie dowód sam w sobie)

PG: Kevin Johnson 93/94 tutaj z innej strony ale dosyć mała próbka 93 meczy mimo lat 85-96( ORAPM 4.13, DRAPM -0.82) 
SG: James Harden (2018/19) - RAPM 2017-2019 ORAPM 5.7 (4), DPAM -0.6 (430
SF: Danny Granger 2008/2009 2007-2009 2.2(33) , -0,7(445)
PF: Blake Griffin 14/15 2013-2015 1.9 (38), -0.1 (264
C Yao Ming 05/06  2005-2007 0.7(93), 2.7 (9)
BENCH 1: Kirk Hinrich 06-07 2005-2007 -0.6 (270) , 0.9 (107)
BENCH 2: Brandon Ingram 20/21 2019-2021 0.9(104),-0.8(536
BENCH 3: Nene Hilario 08/09 2007-2009 -2.5(521),2.4(13) (jako center)

btw : Trzech podkoszowych : Yao,Blake i Nene razem blokuja mniej wiecej tyle ile sam Kirilenko

W dniu 1.07.2026 o 17:49, Gregorius napisał(a):

PG: Kevin Johnson 93/94 tutaj z innej strony ale dosyć mała próbka 93 meczy mimo lat 85-96( ORAPM 4.13, DRAPM -0.82) 
SG: James Harden (2018/19) - RAPM 2017-2019 ORAPM 5.7 (4), DPAM -0.6 (430
SF: Danny Granger 2008/2009 2007-2009 2.2(33) , -0,7(445)
PF: Blake Griffin 14/15 2013-2015 1.9 (38), -0.1 (264
C Yao Ming 05/06  2005-2007 0.7(93), 2.7 (9)
BENCH 1: Kirk Hinrich 06-07 2005-2007 -0.6 (270) , 0.9 (107)
BENCH 2: Brandon Ingram 20/21 2019-2021 0.9(104),-0.8(536
BENCH 3: Nene Hilario 08/09 2007-2009 -2.5(521),2.4(13) (jako center)

Tak z ciekawosci mozesz wrzucić moich? :) 

PG: Luka Dončić (Mavs 2023/24) 22-24 3.0 (22),0.9(98)
SG: Doug Christie 01/02 00-22 0.3 (126),0.3 (169
SF: Joe Johnson 04/05 03-05 1.6(49),-0.8 (463)
PF: Elton Brand 05/06 04-06 2.7(28),-0.1(268)
C : Bam Adebayo 23/24 22-24 -1.2(540),3.4(4)
BENCH 1: Mark Price 92/93 2.36,0.42

BENCH 2: Domantas Sabonis 22/23 21-23 0.3(154),1.2(66
BENCH 3: Nicolas Batum 13/14 12-14 0.8(99),-1.6 (594)

Najlepszy ofensywny w ostatnich latach Nikola Jokic ORAPM 8.5 i defensywny VW  DRAPM 7.1 za lata 24-26

Edytowane przez Gregorius

mały rebutal na to co pisał Rappar:

Generalnie Rappar tu all-in w PR i mocno się rozmijasz się z rzeczywistością + próbujesz grać systeme, do którego nie masz praktycznie personelu przez co wiele rzeczy brzmi lepiej niż wygląda w praktyce.

Zacznę od obrony, bo mam wrażenie, że tutaj trochę budujesz narrację na reputacji zamiast na tym, jak to faktycznie wygląda matchupowo.

Yao był dobrym obrońcą. Tylko problem polega na tym, że nie bronimy tutaj 2005 roku i klasycznego picka z półdystansu, tylko gramy ATF i serię przeciwko Luce. Yao najlepiej działał jako center siedzący głęboko i kontrolujący pole trzech sekund, w tej roli to nawet Shaq był niezły. Tutaj masz Doncicia, który przez 7 meczów będzie go wyciągał do decyzji, zmuszał do bronienia kilku opcji naraz i grania w przestrzeni, a Yao nie dysponuje lateral quickness (Pozdro Bastillon), aby być w stanie to realnie bronić. Prawie każdy taki center historycznie miał problemy jak gra przyspieszała i rosła liczba decyzji. Yao to nie jest zły pick, po prostu w takiej grze jego value obronne mocno spada.

Z Blakiem mam jeszcze większy problem. Blake może nie był złym obrońcą, ale też trochę przesada z robieniem z niego jakiegoś plusowego playoffowego stoppera. On był energetyczny, walczył, zbierał, ale nie był gościem od gaszenia ataku przeciwnika.  Między nim a Brandem po swojej stronie parkietu, to nawet się nie zastanawiam.

Hinrich podobny scenariusz niezły pick,  ale trochę przesada z tym najlepszym guard defenderem. I przede wszystkim nie rozumiem argumentu, że będzie problemem dla Luki. Luka od lat dosłownie żywi się niższymi obrońcami. To nie jest kwestia tego czy Hinrich jest dobry. Tylko to zwyczajnie nie jest obrońca na Doncicia. Druga sprawa, że gość wchodzi z ławki, więc kiedy on tego Lukę ma kryć? Dodatkowo każda jego minuta skutecznie osłabia twój atak.

Z KJem to już w ogóle odpłynąłeś. To że kiedyś broniono nim Jordana nie znaczy, że był elitarnym defensorem. Na Jordana wtedy po prostu wysyłano kogokolwiek się dało, no i dane, które Gregorius wrzucił raczej pokazują, że nie był żadnym dobrym obrońcą.

Druga rzecz, która mnie zdziwiła, to narracja że ja mam tylko Lukę.

Przeciwko PHX Brand zrobił 30 PPG w playoffach. Wyciąganie serii z Denver i pisanie że robił 18 to niezły cherry picking, zwłaszcza że ten biedny Cassell w tym momencie miał już bliżej emerytury niż prime.

Do tego pomijanie Bama jest trochę dziwne. Bam przeciwko mistrzowskim Celtics robił ponad 22 punkty jako pierwsza opcja i grał z drużyną, gdzie momentami wyglądało to jakby przyjechał na mecz z przypadkowymi ludźmi z parkingu.
+ Atak bez Doncicia ogromnie spada? ależ to jest błąd potworny. Mark Price prowadził absolutnie topowe ofensywy 91/92 i 92/93 (top 2 i top3 ortg), tu niejeden mógłby się kłócić, że flow ofensywne z Markiem może być nawet jeszcze lepsze (pozdr julek!) Luka nie musi tu ciągnąć przez 48 minut, a mój secondary atak niszczy twój, bo jakim kreatorem na poziomie ATF jest Ingram Hinrich i Nene? kiedy mój second unit będzie miał Price'a Batuma i Sabonisa, i nagle masz spacing tak kosmiczny, że ani Nene, ani Yao, czy kogokolwiek tam wystawisz nie będzie wiedział co się dzieje, bo mogę postawić zostawić tam zarówno Sabonisa jak i Joe Johnsona, bo chociażby Price jest o wiele lepszym defensorem od KJ'a, a poradzić sobie z Hinrichem żaden problem, z kolei u Ciebie jeszcze niezbyt dobry w D jest Granger, o Ingramie nie wspominając, którego też głowną zaleta jest tylko heavy-iso.

Dalej: w skrócie piszesz 

„Piszesz, że masz ofensywę, która gra wszystko, a to nieprawda. Mój PoA w postaci Christiego, który może uganiać się za Hardenem i męczyć go do woli sprawia, że całośc zaczyna sie sypać, bo musisz grać heavy Harden usage na poziomie 37-40%, tracisz wtedy zarówno rytm, jak i mozliwość podwyższenia tempa gry, żeby celować w to 250 puntków + jak pisałem wcześniej Harden nigdy w takim meczu w tamtym Houston w PO tak nie zagrał, a grał pod D'Antonim, a pace jego Rockets było 26-te na 30 drużyn, także mijasz sie z rzeczywistością :) 

No to teraz popatrzmy.

Joe Johnson w PO nie licząc meczu w którym zszedł po 20 minutach robił średnio 20 PPG (dokładnie 161 punktów w 8 spotkaniach, tam gdzie Joe zdobywał +16 punktów tak Suns wygrywali)
image.thumb.png.57cdb35ebe7e60eb842719fd918a3d3c.png

Bam — ponad 22 przeciwko mistrzowskim Celtics jako pierwsza opcja mając obok siebie mierny skład.

Price — 18/8, 1st team All-NBA.

Sabonis — 19P/12R/7A praktycznie point-center:

No i oczywiście jeszcze Brand ze swoim peakiem 25/10

Ale tak, jak Luka siada to nie mam ataku ATF'owego w ogóle + on tutaj nie musi harować w D, bo ma od tego ludzi. Z resztą ja tutaj nawet jakbym chciał to mógłbym w ogóle wyjśc ultra szybkim atakiem typu Price-Johnson/Christie)-Luka-Bam-Sabonis i pytanie co wtedy z twoją obroną? U mnie nie ma problemu Price bierze KJ'a, Johnson/Doug Hardena, Luka sobie jest na Grangerze, a Bam z Sabonisem radzą sobie świetnie z duo Griffin-Yao. Zarówno Bam jak i Sabonis grali świetnie przeciwko Wembanyamie, więc tutaj Yao będzie dla nich nawet łatwiejszym matchupem ze względu na szybkość, której Chińczykowi brakowało.

Ostatnia rzecz twoja ofensywa, będzie miała szczególnie ciężko przeciwko mnie, bo nawet twój spacing jest so-so.
KJ nie ma w ogóle trójki
Harden przepotężny wolumen, ale jednak 35%, a tu ma na sobie Douga DPOY caliber obrońcę.
Granger jest tu legit opcją 40%, ale jeśli atak ma bazować na Dannym, to dla mnie super.
Blake - ograniczony w tym zakresie:
image.thumb.png.7aaf11e532d21d4f0bc9f6f279e1f382.png
+ w PO te liczby spadają jeszcze niżej, trójka na poziomie 16%.
Yao - też żadnego spacingu nie robi

Dalej ławka 
Hinrich - niezły spacing, ale roles, z którego ofensywą równiez jestem w stanie żyć.

Ingram - lubię Brandona, ale to niestety nie jest wydajny gracz na poziomie ATF'u, chłop nawet co trafi, to z nawiązką odda w obronie + te jego numerki z druzyny na poziomie 31-41 są troche naznaczone stat-paddingiem, generalnie jak Ingram ma grać kosztem kogokolwiek z S5, biorę w ciemno.
Nene - i na końcu mamy Nene, twojego paradoksalnie najlepszego pod względem spacingu wysokiego i to mówi wiele o twoich możliwosciach rozciagniecia gry.

Także paradoksalnie
twoje: 

Cytat

Skończy się tym, że będziemy grać błoto twoim Hardenowskim stylem z wolnym pace, gdzie ja mogę sobie zagęścić grę jak chcę i kiedy chcę. Nikt u mnie nie zginie szybkościowo w obronie jak twój Harden czy Yao, u mnie wszyscy grożą rzutem, czego nie można powiedzieć o twoim składzie, więc finalnie, myślę, że z takiego pojedynku powinienem wyjść zwycięsko.

16 godzin temu, P_M napisał(a):

@Gregorius joe wstawiles za lata 13-15 , możesz dać 04-06?

Poprawiłem. 

13 godzin temu, P_M napisał(a):

Generalnie Rappar tu all-in w PR i mocno się rozmijasz się z rzeczywistością + próbujesz grać systeme, do którego nie masz praktycznie personelu przez co wiele rzeczy brzmi lepiej niż wygląda w praktyce.

Zacznę od obrony, bo mam wrażenie, że tutaj trochę budujesz narrację na reputacji zamiast na tym, jak to faktycznie wygląda matchupowo.

Ostatnia rzecz twoja ofensywa, będzie miała szczególnie ciężko przeciwko mnie, bo nawet twój spacing jest so-so.
KJ nie ma w ogóle trójki
Harden przepotężny wolumen, ale jednak 35%, a tu ma na sobie Douga DPOY caliber obrońcę.
Granger jest tu legit opcją 40%, ale jeśli atak ma bazować na Dannym, to dla mnie super.
Blake - ograniczony w tym zakresie:

Skończy się tym, że będziemy grać błoto twoim Hardenowskim stylem z wolnym pace, gdzie ja mogę sobie zagęścić grę jak chcę i kiedy chcę. Nikt u mnie nie zginie szybkościowo w obronie jak twój Harden czy Yao, u mnie wszyscy grożą rzutem, czego nie można powiedzieć o twoim składzie, więc finalnie, myślę, że z takiego pojedynku powinienem wyjść zwycięsko.

żeby było jasne oddałem na Ciebie głos bo moim zdaniem masz lepszy skład i bardziej dopasowany. Ale te same zarzuty (i nie mam tu pretensji do Rappara. robi to żeby wygrać)  były w 1 rundzie przeciwko mnie i nie widziałem nawet i Ciebie oceny dopasowania, składu czy jak faktycznie mecz mógłby wyglądać. Zresztą ogólnie widzę ocenianie po sympatii do zawodników i ogólnej reputacji i co jest dla mnie w sumie najdziwniejsze ignorowanie 1 rocznych sezonów . Patrząc po ocenach to kryteria oceny dobiera się do wyniku jaki chce się uzyskać + pod swój wybrany skład. Nawet to słynne atf atak (czego nie rozumiem skoro piłka jest jedna , zespoły z gorszym atakiem ale super obroną też wygrywały mistrzostwa a realnie duża cześć zespołów mimo formuły ATF ma obrony poniżej średniej)  działa tylko czasem skoro nikt nie podnosi tego w zespołach DRK(mookie jako głowna siła ofensywna),January gdzie Booker nie jest lepszy od PG(z tego jednego sezonu) czy mac mający Lillarda jako pierwsza opcje i później długo nic.  I żeby było jasne nie żale się (nawet jak tak to brzmi) bo jest jak jest ale fajnie było by uściślić kryteria następnym razem przed draftem (choć i tak pożniej dużą cześć zignoruje ustalenia).

A wracając do Waszej pary wygrywasz tym że przy podobnej ofensywie nie masz dziur w obronie które tak łatwo wykorzystać. Yao na post up swoje rzuci ale to już nie lata gdy jego brak mobilności można zamaskować. Do tego możesz zagrać ultra ofensywnie z Markiem Price na PG/SG i Luka . Jedynie co mi się w twoim zespole nie podoba to Domantas Sabonis który jest trochę przereklamowany. Już dla mnie bardziej Sengun by pasował. 

7 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Poprawiłem. 

żeby było jasne oddałem na Ciebie głos bo moim zdaniem masz lepszy skład i bardziej dopasowany. Ale te same zarzuty (i nie mam tu pretensji do Rappara. robi to żeby wygrać)  były w 1 rundzie przeciwko mnie i nie widziałem nawet i Ciebie oceny dopasowania, składu czy jak faktycznie mecz mógłby wyglądać. Zresztą ogólnie widzę ocenianie po sympatii do zawodników i ogólnej reputacji i co jest dla mnie w sumie najdziwniejsze ignorowanie 1 rocznych sezonów . Patrząc po ocenach to kryteria oceny dobiera się do wyniku jaki chce się uzyskać + pod swój wybrany skład. Nawet to słynne atf atak (czego nie rozumiem skoro piłka jest jedna , zespoły z gorszym atakiem ale super obroną też wygrywały mistrzostwa a realnie duża cześć zespołów mimo formuły ATF ma obrony poniżej średniej)  działa tylko czasem skoro nikt nie podnosi tego w zespołach DRK(mookie jako głowna siła ofensywna),January gdzie Booker nie jest lepszy od PG(z tego jednego sezonu) czy mac mający Lillarda jako pierwsza opcje i później długo nic.  I żeby było jasne nie żale się (nawet jak tak to brzmi) bo jest jak jest ale fajnie było by uściślić kryteria następnym razem przed draftem (choć i tak pożniej dużą cześć zignoruje ustalenia).

A wracając do Waszej pary wygrywasz tym że przy podobnej ofensywie nie masz dziur w obronie które tak łatwo wykorzystać. Yao na post up swoje rzuci ale to już nie lata gdy jego brak mobilności można zamaskować. Do tego możesz zagrać ultra ofensywnie z Markiem Price na PG/SG i Luka . Jedynie co mi się w twoim zespole nie podoba to Domantas Sabonis który jest trochę przereklamowany. Już dla mnie bardziej Sengun by pasował. 

To, że zagłosujesz przeciw mnie cokolwiek by nie było, po twoich reakcjach w poprzednim meczu, było więcej niż pewne 

To, że zagłosujesz przeciw mnie cokolwiek by nie było, po twoich reakcjach w poprzednim meczu, było więcej niż pewne 

Przyjmij do wiadomości ze dla mnie masz slaby/sredni zespół.  Żenująca obrona nie jest rownoważona przez swietne indywidualnosci w ataku. Brakuje fitu choć Granger wygląda lepiej niż myślałem.  Za to PM ma jeden z najlepszych zespołów w zabawie. 

4 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Przyjmij do wiadomości ze dla mnie masz slaby/sredni zespół.  Żenująca obrona nie jest rownoważona przez swietne indywidualnosci w ataku. Brakuje fitu choć Granger wygląda lepiej niż myślałem.  Za to PM ma jeden z najlepszych zespołów w zabawie. 

Tak wiem, już mnie obrażałeś rundę wcześniej, przeszło to dalej.