Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2026/2027

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

Przed draftem pisałem, że nie da się tego zepsuć, ale muszę przyznać, że mam jednak wrażenie, że jednak zrobiono błąd wybierając Swaina. Troszkę nie podoba mi się wybór gracza, który nie potrafi rzucać, gdy dostępny był Carr lub Philon. Tak jak w przeszłości czekałem na ruch Bulls by pozyskać McDanielsa, tak dziś w nocy czekałem na dodatkowy ruch po choćby Carra. No nic, nie wiem jaki jest plan na przyszły sezon, ale jakoś to wygląda, że nikt tu nie szuka strzelca, a Swain z pewnością starterem nie będzie. No cóż...

Nie sposób się nie zgodzić - ja miałem taką samą nadzieję, że wezmą Carra, Philona albo Okoriego, z guardów był jeszcze Anderson. Jestem mocno rozczarowany akurat takim wyborem. Dziwne w sumie też, że i Carr i Philon spadli niżej. Według mnie każdy z tej czwórki byłby lepszym wyborem niż Swain. Cholernie szkoda takiego wyboru 😔

Z #4 wybrali, jak musieli i ja się jaram, a z #15 wybrali, jak wybrali i zdecydowanie nie panikuję.

Już kilka miesięcy temu, to ja tu Wam proroctwo objawiłem (chyba luty w poprzednim temacie Bulls) o tym, że wybierzemy dwa razy w 1st round i #4 dostaniemy.

Dajcie mi więc ubrać się w piórka szamana od byczego draftu i pogdybać jeszcze raz...

Sporo fajnych grajków zostało w 2nd round, więc pakujemy do worków te wszystkie drugorundowce, co nam zostały w schedzie po AKME, aby mieć możliwość wybrania dwa razy w top5 drugiej rundy. Cele są chyba oczywiste: Veesaar i Evans, lub Thomas. Podobno i NY i Memphis są skłonni handlować tymi pickami... Nawet swapowania 1st rounderami tu nie wykluczam, szczerze mówiąc...

Czytam, że kibice się martwią, że za dużo rookasów i jak to wszystko ogarnąć. Owszem, pięciu (wliczając Noa), to będzie wyzwanie...

I gdzie tu teraz miejsce dla vetsów z FA Market?

Otóż Clippers mają chyba tylko 5 graczy pod kontraktem. Reszta to dzikie tłumy graczy ze skrótami TO, PO, QO przy nazwisku i mam wrażenie, że niewielu z nich rokuje. W drafcie wybrali Waglera, a mają już na stanie Kawhiego i Garlanda za gruuube miliony...

Trzeba tu zaoferować w S&T cokolwiek będą chcieli, spośród stada, jak to: PWill (😀), Tre, Okoro, Dilly, Smith, Miller, reszta 2nd rounderów, lub ewentualne S&T Sextona, lub Simmonsa.

Można handlować S&T za S&T? Na logikę chyba tak... 😃

Pozdrawiam 

6 godzin temu, gizior napisał(a):

ja miałem taką samą nadzieję, że wezmą Carra,

Z tym Carr'em musi być coś nie tak, w mockach był wysoko, często przypisywany do bulls, a wybrali go NY z 24 i jeszcze lekką ręką oddali do LA. 🤔

3 godziny temu, tankathon napisał(a):

Kto tu jest strzelcem i kto tu rzuca za 3...😉

G: Giddey/Jones/Dillingham
G: Okoro/Swain
F: Buzelis/Miller
F: Wilson/Essengue/Williams
C:: Claxton/Smith

Giddey jak ma dzień to z trzy trójki trafi, Buzelis to i pięć trójek potrafi ciepnąć, Williamsa i Smith też coś dorzucą, a od święta to i Jones trafia.  Podpiszą Sexton'a, albo Simons'a i średnio te 10/15 trójek na 30% powinno być.😉

Teraz, Thomas napisał(a):

Z tym Carr'em musi być coś nie tak, w mockach był wysoko, często przypisywany do bulls, a wybrali go NY z 24 i jeszcze lekką ręką oddali do LA. 🤔

Podobno mimo wszystko case głowy zadecydował. 
Z graczy w tegorocznym drafcie kwestionowane jest dojrzałe podejście do gry przez niego i Yaxela któremu wytyka się że pomimo starszego wieku nie sprawia wrażenia rozgarniętego. 

55 minut temu, ignazz napisał(a):

Gość był niegrywalny. 

Piszesz z perspektywy Spurs? No jednak w Bulls potrafił dać bardzo solidne minuty. Samo podpisanie jednak troszkę dziwne, bo wydaje się, że nie będzie dla niego minut, a przynajmniej nie powinno być, ale może wpadli na pomysł by wysłać gdzieś SMITHA, niestety. 

Po co Bykom Powell za 45/2? JAk to wpisuje się w ich przebudowę. Oni chcą już o cos grać teraz? JA wiem ,ze teraz się będzie inaczeh tankowac ale nadal akurat guardów to u nich sporo

Zach akurat im się przyda z ławki . Lepiej tak niż przepłacać kogoś z rynku . I tak Claxton powinien grać w s5. 

Drugi rok umowy Powella to opcja zespołu co akurat biorąc pod uwage jego wiek jest rozsądne

32 minuty temu, ely3 napisał(a):

Po co Bykom Powell za 45/2? JAk to wpisuje się w ich przebudowę. Oni chcą już o cos grać teraz?

Kompletnie nie kumam ich... ale może wg nich Caleb jest NBA ready niczym Harper.

Giddey, Powell, Buzelis, Wilson, Claxton - niby nie jest zła, ale kto bedzie bronił na obwodzie?

Za to ciekawa ławka:

Jones, Okoro, Miller (?), Smith, Collins jest całkiem godna. Szczególnie, że w odwodzie Dillingham, Swain, Williams a mają wciąż kasę na jednego z 2 Sexton/Simons ;)

No już od kilku dni było info, że Powell trafi do Bulls, ale nie chciało mi się wierzyć. Jeśli alternatywą był Simons to chyba lepszy i pewniejszy wybór. Co do tego w jakim punkcie są Bulls to kto wie co faktycznie wniesie Wilson i czy nareszcie Litwin dojechał. Na deser podobno Williams zabrał się do pracy w lato - który raz?  - więc przy nowym trenerze może coś się ruszy. Poważnie.

Siano jeszcze zostało, więc kto jeszcze?

Edytowane przez tankathon