Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2026/2027

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

Oficjalnie otwieram nowy rozdział w historii klubu.

Ten sezon to będzie coś innego, jest spora szansa na jakiś przełom, nie mówię że będą grali jak z nut, bo pewnie nie będą, chodzi mi o to, że pojawiło i pojawi się sporo nowych twarzy, w zarządzie, na ławce i na boisku. Taka rewolucja zawsze jest pewną niewiadomą, ale mam nadzieję, że krok po kroku w końcu uda im się wyrwać z tej pułapki przeciętności w której tkwią od kilku sezonów.

Nie wiem jak wy, ale ja już się nie mogę doczekać października.

Edytowane przez Thomas

Mam nadzieję, że Splitter przede wszystkim ogarnie rotację, momentami wyglądało to w 2 połowie sezonu kuriozalnie. Czekam na draft, wybór Byków pokaże w kogo wierzą z obecnego rosteru. Trochę @Thomas podziwiam Twój optymizm (serce kibice jak rozumiem), Bulls przypominają stajnię Augiasza. Tak czy siak życzę im jak najlepiej.

2 minuty temu, balech napisał(a):

Mam nadzieję, że Splitter przede wszystkim ogarnie rotację, momentami wyglądało to w 2 połowie sezonu kuriozalnie. Czekam na draft, wybór Byków pokaże w kogo wierzą z obecnego rosteru. Trochę @Thomas podziwiam Twój optymizm (serce kibice jak rozumiem), Bulls przypominają stajnię Augiasza. Tak czy siak życzę im jak najlepiej.

W portland Splitter super poradzil sobie z ogarnieciem rosteru, wybrakowanym kontuzjami. Gorzej poszło mu zarzadzaniem podczas meczow, zwlaszcza w PO

5 minut temu, balech napisał(a):

Według mnie wycisnął z nich maxa, Tiago wydaje się bardzo dobrą decyzją włodarzy Chicago. 

Sam przyznal, ze zabraklo mu pomyslow, zagrywek w PO, ale w ogolnosci zgoda, zrobil z tym skladem bardzo dobry wynik

Słyszałem plotki ,że Bulls chca zaproponowac durenowi maxa bo Pistons mu nie chcą takiego dac po PO.

Ogólnie Bulls mają tafalnie skonstruowany skład bo on pod koszem nie mają nikgo.Mają nadamir rozgrywających więc to ,ze trafili nr 4 to dla nich zbawienie bo wezmą Calba i jest to oczywisty wybór. Ewentualnie Boozera gdyby Memphis nie wybierało. 

Ja wiem ,że niby Patrick to PF ale nie dość ,że niski to jeszcze beznadziejny Byki ,żeby cokolwiek zrobić postęp to musza się wzmocnić zarówno na obwodzie jak i pod ksozem . PFA sobie wezmą z draftu. Centra pewnie spróbują podkupić Durena. Może Robinsona bo Knicks nie będą go przedłuząć. Na obwód będzie trudniej ale Bulls nawet moga tankować bo nie byli w TOP3 draftu ( choć już nie pamietam czy nie można rok do roku wybierać w TOP3 czy TOP4 draftu) 

22 godziny temu, balech napisał(a):

Mam nadzieję, że Splitter przede wszystkim ogarnie rotację, momentami wyglądało to w 2 połowie sezonu kuriozalnie.

Weź mi nie przypominaj drugiej połowy sezonu, był taki moment, że zacząłem oglądać co któryś mecz bo po prostu miałem dosyć.

8 godzin temu, ely3 napisał(a):

Słyszałem plotki ,że Bulls chca zaproponowac durenowi maxa bo Pistons mu nie chcą takiego dac po PO.

Też bym mu nie dał. Solidny grajek ale bez przesady, to nie jest typ który w pojedynkę wygra ci mecz.

Największym sygnałem faktycznej zmiany będzie brak grubych ofert dla Durenów i innych Kesslerów.

Co do ewentualnego przesunięcia w drafcie to nie wierzę, że Noa będzie częścią ewentualnej wymiany, prędzej widzę Gideya w GSW za #11 i kontrakt Butlera, niż odpuszczenie tak młodego grajka, który jeszcze nie dostał szansy.

Pierwszy raz od dawna podchodzę z optymizmem do draftu, bo tym razem nie da się tego zepsuć, a dodatkowo wydaje się, że nareszcie ktoś z mózgiem będzie podejmował decyzje. 

Smith Caleb Matas Carr Josh to może być całkiem ciekawe. 

I co pasuje wam Claxton pozyskany praktycznie za darmo? 

W sumie o ile się nie myle to nadal mają miejsce na maksa ale nie wiem czy to nie sygnał ,ze oni raczej będą wykorzystywać wolną gotówkę by być tym trzecim w różnych wymianach pozwalających zejść co niektórym z podatku. A jeszcze kilka ekip jest które będa tego potrzebować

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

I co pasuje wam Claxton pozyskany praktycznie za darmo?

Dzięki temu, że byki się w to włączyły, Minnesota ma miejsce w salary żeby podpisać Ayo, a Brooklyn ma Randle'a na którym im zależało. Chicago dostaje przeciętniaka któremu trzeba będzie płacić ponad 20 milionów przez następne trzy lata. W  trakcie sezonu może mnie do siebie przekona, ale ten moment nie widzi mi się ta wymiana.

Gdyby ta wymiana wyglądała tak, to byłbym zadowolony:

Brooklyn - Randle, oraz 15 i dwa drugorundowe picky od Byków

Chicago - Claxton, 6 pick od Brooklyn'u

11 minut temu, Thomas napisał(a):

Chicago - Claxton, 6 pick od Brooklyn'u

Chyba poniosła cię fantazja. Że niby Nets mieliby oddać wybór w TOp10 draftu za kogo? Randle? I jeszcze by mieli Claxtona dorzucić?

Claxton wyglądał nieźle kiedy Nets o coś grali. Teraz w dysfunkcyjnym systemie wygląda źle ale on zasadniczo powienien być przydatny Bulls a Byki najwidoczniej doszły do wniosku ,że chcą w tym sezonie wydawać pieniędzy na graczy bo pewnie kosztowałoby ich to sporo więcej niż umowa Claxtona a oni nadal nie są gotowi by zakończyć tankowanie ( którego nota bene na dobrą sprawę nie zaczęli)

Właśnie o to chodzi, że Chicago nie dostało nic w tej wymianie, teoretycznie jest center, tylko czytając różne opinie można mówić raczej o graczu, który to co najlepsze ma już za sobą plus podatność na kontuzje. Byki pomogły innym drużynom nie zyskując nic.

9 minut temu, ely3 napisał(a):

Chyba poniosła cię fantazja.

Jak to było w tej piosence? Bo fantazja jest od tego, żeby bawić się na całego.

Byki wyciągnęły pomocną dłoń do jednych i drugich, a w zamian dostali  leszcza na trzyletnim dosyć wysokim kontrakcie. Może zmienię o nim zdanie, ale to sezon pokaże.

4 godziny temu, Thomas napisał(a):

Jak to było w tej piosence? Bo fantazja jest od tego, żeby bawić się na całego.

Byki wyciągnęły pomocną dłoń do jednych i drugich, a w zamian dostali  leszcza na trzyletnim dosyć wysokim kontrakcie. Może zmienię o nim zdanie, ale to sezon pokaże.

No widocznie nasz nowy trener coś w nim widzi, pracował chyba z nim w czasie gdy był przez 4 lata w sztabie trenerskim Nets, więc trochę go poznał w tym czasie. I tego się trzymam 😜

Ej, ludziska, poebauo Was?

Dostajemy kolesia na pozycję, w której jesteśmy w czarnej dupie.

Gość w dysfunkcyjnej, tankującej organizacji bez pełnoprawnego PG wyglądał, jak jeden z jaśniejszych punktów.

Jest legitnym 7footerem z doskonałym atletyzmem.

Trzy sezony temu, kiedy Nets próbowali udawać solidną drużynę notował staty na poziomie 12.5pts/9.2rbs/2ast/1stl/2.5blk w jakieś 30 minut.

W ostatnim sezonie w 28 minut punktów, zbiórek i bloków było mniej, ale za to podwoił praktycznie liczbę asyst.

Nie oddaliśmy za niego absolutnie nic (ten typ z Gleague Gueye, czyli nic).

Kontrakt malejący na dwa lata.

Kasy do wydania mamy tyle, że jak nie będzie takich doskonałych ruchów, jak ten, to skończymy dając 20+ dla pozostałości po FA Market, typu Sexton, Kennard, czy Clarkson, bo rynek jest ubogi, a przy obecnych przepisach o RFA praktycznie można zapomnieć.

Ja się jaram pierwszym ruchem i czekam na dzisiejszy draft.

"Czekam" w cudzysłowie, bo oglądnę full highlights, jak się obudzę.

Pozdrawiam