Skocz do zawartości

The New York Knickerbockers 2026/2027 (back2back)

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 13.09.2026 o 07:03, Koelner napisał(a):

Milicic wyjebal Sochana 

Poszedłbym o krok dalej.

Lampe, Trybanski, Sochan oraz teraz Igor JR >>>> Marcin Gortat 

Za pewne zapytacie dlaczego ? Otóż czterej pierwsi grali w legendarnej organizacji z Nowego Jorku, natomiast Marcin nie.

Fakt, a nie opinia!

Liczba Polaków w mistrzowskim teamie się zgadza. To dobry prognostyk na powtórkę 😜 Fajnie jakby się załapał nawet na koniec ławki, hype na Knicks w kraju nad Wisłą by został utrzymany na wysokim poziomie.

Nie wiem jak u innych tu obecnych fanów Knicks, ale dla mnie ten tip-in OG'ego był jak pstryknięcie palcem Thanossa, "dokonało się", można odpocząć. Nic mnie nie rusza, ani grzeje w tym offseason. Pierwszy raz od dekad mam całkowity spokój i wywalone na zbrojenie się innych teamów. Można w końcu odpocząć od tych wszystkich "przyjdzie, nie przyjdzie", "kogo podpiszą i czemu znowu klapa", "dlaczego nikt tu nie chce grać i czemu znowu przepłacają" itp. itd. Czysty spokój.

f15588922ef6cd7289500992d0d9315c.jpg.085b7c29b3b3dce0583b0bf3116b23b7.jpg

20 godzin temu, cwikson napisał(a):

Liczba Polaków w mistrzowskim teamie się zgadza. To dobry prognostyk na powtórkę 😜 Fajnie jakby się załapał nawet na koniec ławki, hype na Knicks w kraju nad Wisłą by został utrzymany na wysokim poziomie.

Nie wiem jak u innych tu obecnych fanów Knicks, ale dla mnie ten tip-in OG'ego był jak pstryknięcie palcem Thanossa, "dokonało się", można odpocząć. Nic mnie nie rusza, ani grzeje w tym offseason. Pierwszy raz od dekad mam całkowity spokój i wywalone na zbrojenie się innych teamów. Można w końcu odpocząć od tych wszystkich "przyjdzie, nie przyjdzie", "kogo podpiszą i czemu znowu klapa", "dlaczego nikt tu nie chce grać i czemu znowu przepłacają" itp. itd. Czysty spokój.

f15588922ef6cd7289500992d0d9315c.jpg.085b7c29b3b3dce0583b0bf3116b23b7.jpg

Ja jak co roku wczesna jesienią mam wk*** przeniesioną na Chargers :) ale odnośnie koszykówki niezmiennie stan Nirwany.

• 3 tygodnie później...

James L. Edwards III on X: "Karl-Anthony Towns spoke candidly on his extension this morning in Philly, frustrated with situation: “Simply put, I want to do something that can keep the team together and work with the Knicks and also values me. “None of those things have come close to happening.” More of" / X

KAt jest sfrustrowany ale chyba gracze jeszcze nie ogarnęli jak ciężkie czasy dla nich nadchodzą. Zespoły się zorientowały co robi drugi Apron i podatkowa kara więc nie rozdają na lewo i prawo maksów czy super maksów. Towns się dobrze wpasował w Knicks ale raczej nie trzyma nowej umowy teraz. Dla Knicków lepiej poczekac do lata. Ocenić czy drugi rok z rzedu będzie dobry w PO i wtedy dać troche mniej niż chce sam gracz. A sam KAT musi sobie odpowiedzieć czy chce grać za maksa w Sacramento czy dać z 15% obniżki i grać przez kilka lat o tytuł NBA

18 minut temu, wiLQ napisał(a):

Czy ktos blizej sledzacy Knicks moze mi wyjasnic finansowe nawrocenie Dolana?

Dekadami placil wszelakie podatki za marne druzyny, a akurat wtedy gdy stali sie nie tylko contenderem, ale doslownie mistrzami to postanowil troche oszczedzic? WTF?

Boi się ze nie będzie miał kasy na 300 milionowy kontrakt Brunsona. 

Teraz, marceli73 napisał(a):

Boi się ze nie będzie miał kasy na 300 milionowy kontrakt Brunsona. 

A to niby z czego wynika?

Tzn dla jasnosci, odpuszczenie Mitch Roba w sumie rozumiem - byl swietny w swojej roli, ale jego dostepnosc byla bardzo srednia i z wiekiem raczej sie nie poprawi.

Moje pytanie odnosi sie do zapowiedzi, ze nigdy nie przekroczy aprona i olanie rozmow odnosnie wszystkich extensions... WTF?

W zwiazku z tym zaczalem sie zastanawiac kto pierwszy ze starterow odejdzie? Hart/Towns za rok?

W dniu 6.10.2026 o 14:34, ely3 napisał(a):

A sam KAT musi sobie odpowiedzieć czy chce grać za maksa w Sacramento czy dać z 15% obniżki i grać przez kilka lat o tytuł NBA

Przecież KAT i jego sztab oficjalnie sie wypowiedzieli, że są gotowi na "rabat", tylko skala chyba jest zbyt drastyczna, a wszystko dlatego, że mają problem z ext. McBride i dalszym losem Harta. 

Normalnie powinni puścić Harta póki ma wartość, ale w związku z tym, że to kolega Brunsona i Bridgesa z Villanovy to mają problem... No ale DDV jednak puścili, choć to był członek tej samej paczki.