Skocz do zawartości

The New York Knickerbockers 2026/2027 (back2back)

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, marceli73 napisał(a):

Ciekawe czy właściciel NY będzie chciał płacić potężny podatek. NY jak chcą bronić tytuł muszą chociaż podpisać tych fa z prawami birda. Niestety i shamet i sochan wypadają. Nie wiem jak reszta

Dolana stać spokojnie na podatek, płacił go w przeszłości więc i tym razem jak będzie trzeba to nie będzie problemu.

Bardziej ciekawi mnie jak to zrobi Leon.

Godzinę temu, mayor napisał(a):

Wszyscy forumowi spece od koszykówki, co przez cały sezon napierdalaliście posty o słabym wschodzie i mega mocarnym zachodzie. Znajdzie sobie jakieś nowe hobby , bo na koszu sie huja znacie !

No trochę przesadzasz kolego. Zobacz dorgę NY i SAS do finału. Wschód jest wyraźnie słabszy, choć faktycznie w tym roku różnica była mniejsza niż w poprzednich latach.

Edytowane przez Behemot

Wielkie, ogromne gratulacje dla wszystkich kibiców New York Knicks!
Po tylu latach chudych, pełnych wyrzeczeń i testowania Waszej lojalności, nadszedł ten moment.

Knicks są Mistrzami NBA! 🏆

Madison Square Garden zapewne  w końcu płonie ze szczęścia i to mogę spokojnie przyznać ZASŁUŻENIE!!!

Ten tytuł smakuje wam wyjątkowo, bo droga do niego była cholernie wyboista.
Chłopaki z Forum!!!

Udowodniliście, że jesteście najbardziej wytrwałą, głośną i oddaną bazą kibiców u nas.  Oddzielne brawa?  Za niezłomną wiarę:

Przetrwaliście ery, o których wielu wolałoby zapomnieć, nie przestając wierzyć, że „ten rok będzie nasz”.
Oddzielne gratulacje i mój szacunek za mocny i wyrazisty charakter zespołu: Ten puchar LOBT trafia w ręce drużyny, która walczyła o każdą bezpańską piłkę, gryzła parkiet i pokazała, czym jest prawdziwy nowojorski ubiór to nic że czasem na milimetry było.

Świętujcie to z pompą, zdzierajcie gardła i noście dumnie barwy Orange and Blue. 

Jako fan spurs jestem po części fanem NYK. 
Kibicowałem im w walce z Jordanem. 
Zdzierałem gardło w MSG. 
Byłem tam zarówno na wygranej ekipy Duncana po dogrywce, krzyczałem bye bye Thomas machając biała husteczka, to tam widziałem jedyny raz Kobe na żywo, Dirka 36 punktów czy debiut Gasola w lakers po nagłej wymianie braterskiej. 
Tak tak!!! Między innymi z The Bridge. 
Piwo choć drogie jak cholera zawsze tam było świetne. Kawa smaczna a przekąski kultowe. 

Cieszcie się chwilą !!!

Szczere gratulacje bo bez wątpliwości byliście w tym sezonie bezsprzecznie najlepsi. 
Kibicując spurs nie zawsze może wypadało mi chwalić Knicks ale dla dobra koszykówki tytuł trafił w najlepsze w tym momencie ręce. 

Nie każdy może zrozumieć 

A: Yo son, did you see Jalen Brunson last night? He was mad nice on the court!

B: Word! That’s facts. He deadass dropped 40 points and carried the whole team. The Garden was shaking!

A: I’m telling you, this squad is valid. We need to hit the bodega and grab a bacon-egg-and-cheese, I'm starving.

B: Say less, hop in the whip.

gratulacje

kawa mi dziś smakuje. Koszykówka ma godnego Mistrza.

uważajcie na siebie podczas świętowania na ulicach!

IMG-0758.png

Tylko z tym b2b się nie rozkręcajcie za bardzo ;) 

Jest to wielki moment dla wiernych kibiców Knicks na forum takich jak ja, chomik, cwikson, @LeweBiodroSmoka i reszta. 

Brunson zasłużył na długie extension, Towns, OG i Hart powinni dostać przynajmniej dodatkowy rok na minimum takim poziomie jaki zarabiają obecnie, Bridgesa dostał extension już latem więc on nie. Oby tylko nie rozwalali ekipy by iść po Giannisa. Knicks są teraz mistrzami więc na pewno znajdą jakichś dobrych vetów z FA którzy będą polować na pierścień.

Hej

Wydzieliłem Wam temat bo po 53 latach zasługują Knicksi na osobny wątek pochwalny a nie kontynuacje wątku z zeszłego roku

Chwilo trwaj. Pytnie na ile ten wynik jest do powtórzenia za rok i czy Wschód sie jakoś ogarnie bo wyjątkowo słabo w tym roku wyglądały te PO na Wschodzie a Knicksi to wykorzystali i byli jak walec. Historycznie wybitny net rtg dla całych PO. Praktycznie nie liczą tych dwóch porażek z Hawks po których nawet @january pisał ,że liga zweryfikowała za niskich rozgrywających a potem właściwe nie było co zbierać

Choć w sumie gdyby SPurs mieli wiecej doświadczenia to kto bo przecież oni w każdym meczu prowadzili minimum 12 pkt. Ponad 70% czasu finałów ale Knicksi byli twardzi mentalnie. Wielu wymian w przeszłości wydawała się szalona jak ta po Mikala. I gdyby nie trener to chyba by im to nie wypaliło. TO nie jest tak ,że ich skład jest znacząco inny ale po prostu jest lepiej poukładany. Wygrali puchar ligi nota bene też ze spurs. Wygrali finały. Byli skuteczni i mieli szczyt formy wtedy kiedy było to potrzebne. 

Oczywiście problemem Knicks jest to ,ze mają tylko 8 zawodników na kontrakcie na 27. Alvorado technicznie tez ale on ma opcje gracza i raczej postanowi zerwać umowe i szukać nowej wyższej. 

Do tego trzeba przedłużyć Robinsona .. Ogólnie Knicks pewnie będa mieć wypłaty ponad 300 mln. Będą szukać graczy ala Clarkson na minimum. Knicksi raczej nie będa mieć problemu z finansami bo oni generowali ogromne zyski i przed tytułem a teraz to już w ogóle.  Przez lata byli jak Kinga Wschodu nikt do nich nie chciał iść a teraz triumfują. Piękna historia

8 godzin temu, ely3 napisał(a):

Przez lata byli jak Kinga Wschodu nikt do nich nie chciał iść a teraz triumfują. Piękna historia

Brak słów na robotę, którą zrobił Leon Rose. Chłop wygrał każdy trade, miał niesamowitego nosa/szczęście z Brunsonem, wybierał właściwych trenerów i w ciągu kilku lat wzorowo zbudował contendera, zaczynając od zera. Po zakończeniu cyklu tego zespołu, gracze z top 10 nie będą się zastanawiać dwa razy nad przejściem do NYK, widząc jak jesteśmy zarządzani. Historia z KD i Kyriem już się nie powtórzy.

Edytowane przez camby23

21 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Tak. A Tytuł ów tematu powinien brzmieć „Back to choke vs Pacers” 😆

Obawiam sie ze Pacers to jedna wielka niewiadoma. Wszyscy mysla ze po pozyskaniu wielkiego kasztana z LAC Indiana jest kompletna a tak naprawde wiadomo na pewno ze starcili bardzo cenny 5 pick za ktory mogliby pozyskać 3 takich kasztanów jak ten z LAC wykreowany przez Hardena. 

Godzinę temu, marceli73 napisał(a):

Obawiam sie ze Pacers to jedna wielka niewiadoma. Wszyscy mysla ze po pozyskaniu wielkiego kasztana z LAC Indiana jest kompletna a tak naprawde wiadomo na pewno ze starcili bardzo cenny 5 pick za ktory mogliby pozyskać 3 takich kasztanów jak ten z LAC wykreowany przez Hardena. 

Haliburton tak samo będzie go kreował jak i Harden. 

4 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Haliburton tak samo będzie go kreował jak i Harden. 

Pewnie tak to tez dobry grajek ale po kontuzji nie wiadomo co z niego bedzie może Durant czy Tatum a moze jak wielu innych graczy o ktorych nikt nie pamieta. Niemniej medycyna sportowa sie barzdo rozwinala wiec trzeba byc dobrej mysli. 

1. James Dolan sounds like he will NOT bring back the entire Knicks championship team: "I don't know if we'll be able to. We're willing to stretch, but there's certain things in the NBA that you'd have to be suicidal to do. One of them is the second apron."

Czyli raczej Robinson będzie grał gdzieś indziej. Shamet raczej też. Skoro nawet w tak zyskownym klubie jak Knicks nie chcą przekraczać drugiego apronu to ta reguła muis naprawdę być ciężka

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

Czyli raczej Robinson będzie grał gdzieś indziej. Shamet raczej też. Skoro nawet w tak zyskownym klubie jak Knicks nie chcą przekraczać drugiego apronu to ta reguła muis naprawdę być ciężka

Jak chce Dolan gosci tylko na minimalnych kontraktach to nawet Diawary nie podpisze. W sumie szansa dla Jeremiego ale nie wiem czy i on wezmie minimalny kontrakt jak sie zglosi jakas inna druzyna po niego.