Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

@P_M

11 minut temu, BMeF napisał(a):

@P_M

image.png

Tak to powinno wyglądać IMHO jeśli chcemy ten wariant.

image.png

Tu masz jeszcze opcję do wypełniania jeśli ludzie będą chcieli ten format, może Ci się przyda. A jak zbyt dużo głosowania / skomplikowane to może być normalna turniejówka, tak tylko rzuciłem pomysł, bo ostatnio były narzekania na to, że miałem farta w drabince. 

28 minut temu, BMeF napisał(a):

@P_M

image.png

Tu masz jeszcze opcję do wypełniania jeśli ludzie będą chcieli ten format, może Ci się przyda. A jak zbyt dużo głosowania / skomplikowane to może być normalna turniejówka, tak tylko rzuciłem pomysł, bo ostatnio były narzekania na to, że miałem farta w drabince. 

ja sobie z AI'em poradzę don't worry ;) 
Generalnie jestem za tym pomysłem i jako organizator tu sobie pozwolę zarządzić, że lecimy tym schematem i tyle. Jest sezon ogórkowy, więc będzie dobrze, przynajmniej każdy będzie miał minimum 2 mecze.

Proszę tylko @Kubbas lub @ignazz o rozlosowanie par i będę leciał z tworzeniem tematow dzisiaj.

4 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

Nie ma tak, że wybieramy staty z jednego sezonu, a potem przypisujemy pozycję, na której grał w innym. Tym bardziej, że łatwo to sprawdzić na bbref. Bez jaj. Juz to było 100* omawiane w piłkarskich ATF. 

gdzie w zasadach jest o tym?

bardzo zasadne jest też porównywanie nożnej do kosza no 1:1

3 godziny temu, antek napisał(a):

MVP finałów 80 roku Magica zostaje oficjalnie odebrane jemu przez kapitułę forum e-nba. Zdobył ja nielegalnie w meczu nr 6 grając na kompletnie nie swojej pozycji. Decyzja czeka tylko na kontrasygnate prezydenta i premiera. Pana Magica już teraz proszę o zamówienie kuriera i odpowiednio spakowanie niezasłużenie otrzymanej statuetki. 

to bylo moje pierwsze skojarzenie, cała ta afera to przypierdolka dla samej przypierdolki 

46 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

gdzie w zasadach jest o tym?

bardzo zasadne jest też porównywanie nożnej do kosza no 1:1

to bylo moje pierwsze skojarzenie, cała ta afera to przypierdolka dla samej przypierdolki 

Może na przyszłość wezmę sobie np. staty Jesusa Navasa z początku kariery jak grał na skrzydle, a potem ustawię go na RB, bo tak grał pod koniec. No k**** - albo, albo.

15 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

czy ktoś poza tymi dwoma ananasami twierdzi, że Butler z przełomu dekad nie moze grać na dwójce?

Lol, może przecież, ale nie grał w tym sezonie, który wybrałeś. To po co wybierać sezon w takim razie?

Pozycja z jednego sezonu, staty z drugiego i popuscmy wodze fantazji ❤️

15 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

czy ktoś poza tymi dwoma ananasami twierdzi, że Butler z przełomu dekad nie moze grać na dwójce?

To nie chodzi czy moze czy nie moze. Chodzi o to ze jakby tam grał nie mialby takich osiągnięć jak w wybranym sezonie. Jak chciałeś zeby gral jako normalny sg trzeba bylo brac sezon gdzie tam grał. 

4 godziny temu, Gregorius napisał(a):

Ja trochę zacząłem to opiszę jak to widzę zgodnie z zasadami i wg tego draftowalem.

1) patrzę na pozycję bo dzieki temu w ocenie starych graczy moge im przypisać znajomość i taktyke nowoczesnych graczy. Uwzgledniam jednak ich ograniczenia z czasie kiedy grali jak rzut za trzy, sposób obrony czy fizyczność ( np szybkość poruszania sie)

2) (dodatek dzieki @BMeF  przy rozjechaniu pozycji czy zawodnik moglby mimo innej pozycji grac tak jak w wybranym sezonie. Czyli czy ma otoczenie to umożliwiajace.

3) Pewne zmiany pozycji sa na tyle latwe do wyobrażenia i czesto stosowane ze nie ma problemu ( raczej w górę czyli pg jako sg, sg jsko sf, sf na pf plus wymiennisc pf/c. Oczywiscie dalej z pakietem umiejętności jakie mieli. Malone czy z Weber grali by teraz pewnie na srodku. 

Takie moje zasady ( ale poparte tym ze wybieramy 1 sezon czyli statystyki i nagrody za grę na konkretnej pozycji) daja wystarczająca elastyczność przy budowie składu ale pozwalaja ocenić po wybranych sezonach. 

Tutaj opisałem jak to widzę i jak czytam o przestawianiu pozycji to poza LBS dziwnie wszystkie inne podnoszone przypadki się na to łapią i nie ma z nimi problemu.  Poza rzucajacych za 3 KJ u Rappara bo przecież by się nauczył grając w 2020 ;)

4 godziny temu, 24kobe8 napisał(a):

Biorę co los da, życie made in Polska

ja też,

jeszcze nie dzisiaj, może jutro się rozejrzę, za legalną pracą, ewidencją i urzędem.

Edytowane przez mac

36 minut temu, Gregorius napisał(a):

To nie chodzi czy moze czy nie moze. Chodzi o to ze jakby tam grał nie mialby takich osiągnięć jak w wybranym sezonie.

to jest jakiś konkurs na najbardziej absurdalną tezę? masz chociaż gram dowodu na te banialuki?

39 minut temu, Gregorius napisał(a):

Tutaj opisałem jak to widzę i jak czytam o przestawianiu pozycji to poza LBS dziwnie wszystkie inne podnoszone przypadki się na to łapią i nie ma z nimi problemu. 

Tobie się chyba coś Kolego Szanowny pomyliło, to nie Ty ustalasz tu zasady, więc średnio mnie obchodzi z czym masz problem a z czym nie

wybrałeś sporo słabych picków, nie znając podstawowych zasad, które są w ATF od początku, więc radziłbym Tobie zająć się swoim teamem, a nie pouczać tu innych w kwestiach, które od zawsze są klarowne

44 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Lol, może przecież, ale nie grał w tym sezonie, który wybrałeś. To po co wybierać sezon w takim razie?

ja kompletnie na to nie patrzyłem o ile, wiadomo jest McDyes do raczej fulltime PF to Butler może w zasadzie grać na pozycjach 1-4 bez najmniejszego problemu, to jest aż tak proste

Godzinę temu, Gregorius napisał(a):

To nie chodzi czy moze czy nie moze. Chodzi o to ze jakby tam grał nie mialby takich osiągnięć jak w wybranym sezonie. Jak chciałeś zeby gral jako normalny sg trzeba bylo brac sezon gdzie tam grał. 

Pozycja zależy chyba od tego jakiś ma w zespole teammates.

Przecież grając z innymi zawodnikami nie miałby takich osiągnięć jak w wybranym sezonie, to jak mam takiego zawodnika oceniać?

26 minut temu, RappaR napisał(a):

Pozycja zależy chyba od tego jakiś ma w zespole teammates.

Przecież grając z innymi zawodnikami nie miałby takich osiągnięć jak w wybranym sezonie, to jak mam takiego zawodnika oceniać?

Wiesz tylko ze jakiś kompromis musi byc. Więc nie muszą to być tacy sami ale podobny typ. W miami mial dobrze rzucajacych graczy na pg i sg ( czasem dodatkowo ma sf) zeby to dzialalo.

22 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

zakładając, że Butler dołącza do mojego teamu jako ostatni, to co każe Dengowi spierdalać na ławkę, bo nie będzie znowu na SG grał... bo spadną mu staty?

serio, to jest za głupie nawet jak na nasze możliwości

Glupie to byly przez to Twoje wybory. No ale to w mojej ocenoe bedzie Twoj problem.

53 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Tobie się chyba coś Kolego Szanowny pomyliło, to nie Ty ustalasz tu zasady, więc średnio mnie obchodzi z czym masz problem a z czym nie

Luzuj majty koles bo ja mowie i uzasadniam jak bede głosował a Ty nie jesteś od ustalania zasad. Twoje interpretację,  wymysly  i pseudozadami są tylko Twoje.