Skocz do zawartości

Mundial 2026

Życie_to_mem

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Życie_to_mem napisał(a):

Nie wiem czy akurat ta Liga Mistrzów jest dobrym argumentem za Dembele

Ja generalnie się z tobą zgadzam i też dałbym ZP komuś z dwójki Olise/Kane, ale jeśli Francja zdobędzie mistrzostwo to ta LM może dać dodatkowe punkty Dembele do zrobienia back-to-back.

48 minut temu, mac napisał(a):

odebrali im ten tytuł w marcu

Ale z tego co wiem to puchar został w Senegalu. Poza tym nikt normalny nie uznaje Maroko za mistrza Afryki.

No i c***. Senegal sam się wyrzucił z mundialu. Wystarczyło, że wszedł Joker Lakaka.

No dobra ale waszym zdaniem tam był karny dla Belgii .. Bo oglądam te powtórki i Belg się minął z piłką . Senegalczyk był przed nim. Ok potem Belg się potknał o nogi ale o nie miało żadnego znaczenia skoro i tak się wczesniej minał z piłką 

Ogólnie wczoraj Afryce zabrakło zimnej krwi  albo sił bo zarówno Kongo jak i Senegal powinni wygrać swoje mecze

Trzeba oddać ,że Afryka jest coraz mocniejsza taktycznie fizycznie i spokojnie mogliby mieć tyle samo kraów co Europa ( kosztem Azji czy Ameryki Środkowej)

Choć jeszcze brakuje im zimnej głowy bo taktycznie mogli te końcówki rozgrywać lepiej

A i bym zapomniał przecież Belg faulował przed wyrównaniem.. PRzecież tam widać jak on odepchnął i przewrócił obrońcę dzięki czmeu mógł strzelić głową bramkę. Sędziowie delikatnie mówiąc orżneli Senegal

16 minut temu, ely3 napisał(a):

No dobra ale waszym zdaniem tam był karny dla Belgii .. Bo oglądam te powtórki i Belg się minął z piłką . Senegalczyk był przed nim. Ok potem Belg się potknał o nogi ale o nie miało żadnego znaczenia skoro i tak się wczesniej minał z piłką 

Był, tam było kopnięcie, którego nie widać z tej kamery z powtórki od strony bramki

30 minut temu, fluber napisał(a):

Był, tam było kopnięcie, którego nie widać z tej kamery z powtórki od strony bramki

I wg Ciebie nie było też faulu Belg na obrońcy przy bramce strzelonej głową? Nie było odepchnięcia dwoma rękoma dzięki czemu piłka do niego dotarła?

4 minuty temu, jack napisał(a):

Było tam odepchnięcie obrońcy bo nie znalazłem dobrej powtórki by było to widać?

Przy karnym faul widoczny z kamery z góry. 

Było ze 2-3 sekundy wcześniej, te powtórki które widziałem to już zwykle łapią moment jak Tielemans już wychodzi do góry, ale popchnięcie było dość wyraźne 

7 godzin temu, ely3 napisał(a):

Czyli zgadzasz sie ,że sędziowie przekręcili Senegal

Oni się sami przekręcili. Jeśli wygrywasz 2-0 przez tyle czasu to powinieneś kontrolować grę i dotrwać do końca a nie dać sobie wbić dwa gole w 4 minuty. Oni zamiast dalej grać w piłkę to zaczęli się cofać i robić głupie błędy.

Btw, tego karnego sprawdzano 8 minut. To chyba jakiś rekord. 

7 godzin temu, Pepis21 napisał(a):

HMMdTF8XkAA5MBx.png?ex=6a47ca96&is=6a467

To tak też tego. 

Ehh już pomijając, że dwie inne sytuacje (co widać na ujęciach wideo), to już po twitterach lata cała sklejka stop klatek akcji takich jak ta Messiego, gdzie nie było czerwa… 

ewentualnie jeszcze inna ścieżka, skoro Cristiano pozwolili grać mimo zawieszenia na dwa mecze, to stwierdzili że muszą być konsekwentni :) 

9 godzin temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

Hiszpania i Portugalia dzis do domu. a na pewno jedno z nich

Zdjęcie

👀

2 godziny temu, airmax napisał(a):

Ehh już pomijając, że dwie inne sytuacje (co widać na ujęciach wideo), to już po twitterach lata cała sklejka stop klatek akcji takich jak ta Messiego, gdzie nie było czerwa… 

No Messiego nawet gorsza była niż ta Baloguna, ale fajnie to 442oons podsumowało:

Screenshot_2026-07-02-19-11-05-323_app.r

11 godzin temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

Hiszpania i Portugalia dziś do domu. a na pewno jedno z nich

Obie przeszły dalej, chociaż ten mecz Portugalii z Chorwacji to kuriozalny. Trzy bramki odwołane przez VAR, dwie dla Chorwatów i jedna dla Portugalii, która jednak i tak się zamieniła na bramkę, bo VAR zaraz znalazł dla nich karnego. Chyba nigdy nie widziałem czegoś takiego.

2 godziny temu, airmax napisał(a):

ewentualnie jeszcze inna ścieżka, skoro Cristiano pozwolili grać mimo zawieszenia na dwa mecze, to stwierdzili że muszą być konsekwentni :) 

Kasa misiu Kasa, najzabawniejsze jest to, że po MŚ kończy karierę w kadrze, więc tych pozostałych dwóch (z trzech) meczów kary już nie odbębni.

Swoją drogą Krystyna czyta forum, bo karnego strzelił w środek tak jak pisałem.