Skocz do zawartości

Lato 2026- wymiany nowe umowy itp

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, ignazz napisał(a):

Więc się absolutnie nie zgadzam z twoją oceną. A żeby się nie przerzucać bez sensu poczekam. Jasne że mogą nastąpić kolejne zmiany ale to nie znaczy że nie powinno się tego kalkulować w wymianach. 

To ja wiem, ale piszesz o wstydzie a nic nie przedstawiłeś żadnego argumentu. Trudno potem będzie Cię "rozliczać" z czegoś, czego nie opisałeś. ;D

https://x.com/ShamsCharania/status/2100710322067714075?s=20

Normalnie taki kontrakt nie jest zły, ale na F NOP mają Ziona, Murphy-ego, Herba, Watforda, Matkovica... gdzie 3 pierwsi kosztować będą 84 w tym sezonie i jeśłi zostaną to prawie 95 za rok... 

Jeśli zaraz nie pójdzie Murphy w dealu, to pogratulować im zarządzania klubem.

Utah Jazz guard Keyonte George has agreed on a five-year, $157.5 million

Wydaje się rozsądna kasa, patrząc na to jak indywidualnie wyglądał KG w ub. sezonie.

Pytanie tylko, jak bedzie wyglądał grajac o wynik a nie o cyferki.

Btw Jazz sa bardzo intrygujący na starcie nowego sezonu

41 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Utah Jazz guard Keyonte George has agreed on a five-year, $157.5 million

Wydaje się rozsądna kasa, patrząc na to jak indywidualnie wyglądał KG w ub. sezonie.

Zależy do kogo porównujesz - jak do umów Reavesa czy Younga to ok., ale jak wstawisz tu równie słabo broniących White'a czy Sextona, albo weźmiesz graczy bardziej 2way to już nie jest tak ciekawie. 

51 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Btw Jazz sa bardzo intrygujący na starcie nowego sezonu

To na pewno, a już zdecydowanie rotacja. Nie wyobrażam sobie jakiejkolwiek obrony na obwodzie, jeśli będą wychodzić S5 KG, DP, LM, JJJ, JN... Tu muszą się pojawic lineupy z JJJ na C i Laurim na PFm gdzie Green dostanie duże minuty np. piątka KG, DP, JG, LM i JJJ jest dla mnie bardzo intrygująca. Wtedy 2nd Collier, Okogie, Svi/Brice, Ace/Kyle, Nurkic ma sens.

New Orleans Pelicans forward Saddiq Bey has agreed on a three-year, $55.5 million contract extension with the franchise, plus a trade kicker, agents James Dunleavy and Jordan Gertler of Excel Sports Management tell ESPN.

Joe Dumars działa. W erze gdy CAM-y tego świata Whitmore czy Sochany biegają za minimum bawi się świetnie 

Miami Heat guard Pelle Larsson has agreed to a new four-year, $60 million contract extension, with a mutual option for the 2030-31 season, Austin Brown and Steven Heumann of CAA Sports tell ESPN.

Zaskoczenie. 

All signs point towards the Timberwolves as the team who will be chosen to move to the Eastern Conference upon NBA expansion in 2028-29. Not only is Minnesota viewed as the most logical choice geographically, but there’s appeal to star-balancing conferences with Anthony Edwards.

Dobry koncept 

Przebadali mu kolana, prawda?

Just in: Toronto Raptors All-NBA star Kawhi Leonard has agreed on a two-year, $115 million contract extension with the franchise, plus a player option for the 2028-29 season, his agent Harrison Gaines of SLASH Sports tells ESPN.

8 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Just in: Toronto Raptors All-NBA star Kawhi Leonard has agreed on a two-year, $115 million contract extension with the franchise, plus a player option for the 2028-29 season, his agent Harrison Gaines of SLASH Sports tells ESPN.

Szkoda że głowy mu nie przebadali kiedyś!

Czarnuch zgarnął forsę wiec będzie kontuzjowany  połowę sezonu :). Nadzieje jedynie w tym że ma player option na drugi rok wiec będzie chciał się pokazać pewnie w PO żeby wydusić tą cytrynkę z Toronto jeszcze bardziej lub pójdzie w pizdu gdzie indziej bez żadnego skrupułu. 

Ale myślałem ze dostatnie z 150 za 3 lata wiec te 115 to trochę zdziwka.

Edytowane przez marceli73

7 minut temu, Mich@lik napisał(a):

Hawks będą mega defensywną drużyną. 

Ciekawe, co z tego ulepi QS, ktory w Hawks raczej z tym elementem nie moze byc kojarzony.

Choć teraz inny skład, ale jestem ciekaw na ile to ogarnie w def.

Edytowane przez 24kobe8

W dniu 22.09.2026 o 21:29, 24kobe8 napisał(a):

Wow, myślałem że bioro go tylko dlatego że ma krótszy kontrakt niż Imgram ;)

I jeszcze PO, wow

W dniu 23.09.2026 o 10:57, Mich@lik napisał(a):

A miała być taka duża obniżka.

Eeee tam sie od początku mówiło, że Kawhi może odpuścić 10-15 mln. Poza tym schodzi im kontrakt RJa, którego o ile w ogóle przedłużą, to na pewno nie za taka kasę, a poza nim Shead do promesy jeszcze, a reszta to minima są/będą... więc mają stabilną sytuację za rok (+30 do podatku i prawie 38 do 1st Apron). Obstawiam, że wszystko (poza ewentualna kontuzją) tu przemyślane jest finansowo.

W dniu 23.09.2026 o 11:04, 24kobe8 napisał(a):

Ciekawe, co z tego ulepi QS, ktory w Hawks raczej z tym elementem nie moze byc kojarzony.

Choć teraz inny skład, ale jestem ciekaw na ile to ogarnie w def.

Jak to na ile ogarnie? Hawks mieli 9 defensywę w sezonie, a po ASW mieli (Uwaga!!!) 2 defensywę w lidze (tylko OKC lepsze) i 3 bilans 20-6 (gorszy tylko od OKC i SAS). ORtg 118,3 (11), NetRtg +9,7 (4 w lidze). A zamienili Risachera, Hielda, Kumingę na Dorta, Wigginsa i DFS oraz dobrali Ejiofora (plus szkoda Veesaara). Nawe podpisy 2way są mega defensywne (Keon i Wilson). Tak więc oni będą:

W dniu 23.09.2026 o 10:57, Mich@lik napisał(a):

mega defensywną drużyną. 

Nikt na wschodzie nie będzie chciał z nimi grac w RS ani na nich trafić w PO.

Mnie bardziej ciekawi mnie jak będzie wyglądał 2 unit ofensywnie. Kto będzie tu playmakerem - Flemings od startu? Dźwignie?  

Pytanie nr 2 NAW czasowo wróci na ławkę i w jego miejsce zagra Dort? 

Jaka rola Wigginsa? 

Ogólnie ja bym core S5 nie ruszał, bo CJM, NAW, Daniels, Jalen, OO jest jedną z najlepszych S5 ligi: 

+19.33
125.03
105.70

z drugiej Flemings, Dort, Wiggins, DFS, Landale wygląda świetnie na papierze a przeciez sa jeszcze Kispert, Ejiofor, Newell, Gueye czy wspomniani Wilson z Johnsonem. 

Mój typ: czarny koń na wschodzie z potencjałem na 50W.

22 minuty temu, dannygd napisał(a):

Jak to na ile ogarnie? Hawks mieli 9 defensywę w sezonie,

Wg bbref 9 to mieli, ale w swojej slabszej konferencji, a 18 na 30 w NBA wiec na prawdę nic specjalnego.

W konfie za to 3 atak.

Choćby w skali całej ligi tacy "wirtuozi" defensywni jak Lakers w trudniejszej konfie byli lepsi. 

Zreszta caly pobytu QS w Hawks nie kojarzy mi się w żaden sposob z obrona, poza indywidualnym breakoutem Dysona w bodaj 24/25

@dannygd dobra jak spojrzymy na drtg faktycznie Atl na 9, racja

W traconych pkt 18 miejsce jak wspomniałem 

Edytowane przez 24kobe8

7 godzin temu, 24kobe8 napisał(a):

W traconych pkt 18 miejsce jak wspomniałem

To trochę słaby wskaźnik, bo inaczej grali w 1 części sezonu jak był Trae, Zingis itd.

7 godzin temu, 24kobe8 napisał(a):

Zreszta caly pobytu QS w Hawks nie kojarzy mi się w żaden sposob z obrona, poza indywidualnym breakoutem Dysona w bodaj 24/25

On dołączył do ekipy, która miała jedną z najgorszych D w lidze, której nawet McMillan nie potrafił ogarnąć.

Pierwsze co zrobił to ściągnął trenerów Baileya i Langa (którzy odpowiadali m.in. za defensywę w Utah i prowadzili rozwój młodych m.in. Goberta, Favorsa, Exuma, Hooda, Royca O'Neala, Greysona Allena itd.), gdzie pierwszy odpowiada za indywidualny wzrost młodzieży a drugi za ustawienia i rotacje podkoszowe. To dzięki tym ruchom postępy zaliczyli Jalen Johnson i Okongwu (a potem Daniels i NAW).

Niemniej nawet mając utalentowanych młodych czy doświadczonego Capelę, nic nie zrobisz jak nie masz "generałów defensywy na obwodzie (w UTA byli Hill/Rubio/Conley + Sefolosha/O'Neal i zawsze z ławki wchodził dobry obrońca np. Exum, Niang) stąd zapadły decyzje: najpierw Daniels, potem NAW z ławki Vincet + Krejci, a teraz Dort, Wiggins i DFS. Tu nie ma ani jednej przypadkowej decyzji w sztabie Snydera, który jest wspierany przez swojego mentora Messine i od tego roku świetnego analityka/stratega Sergi Oliva.

Snyder ma moim zdaniem to co zaplanował, pewnie ofensywnie Kokoskov chciałby mieć więcej opcji - stąd doszedł Flemming i Wiggins, a wcześniej wzięli Kisperta w paczce i zobaczymy jak sobie poradzą w tym sezonie na dość mocnym wschodzie.

Może któryś z adminów/moderatorów ( @P_M, @ely3, @Borys)  niech przerzuci tę dyskusję o Hawks do właściwego tematu.