Skocz do zawartości

Lato 2026- wymiany nowe umowy itp

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Im dłużej patrzę, tym bardziej się utwierdzam, że Toronto to jednak dzbany... Facetowi zaraz będzie zlatywać wiosna nr 36 w życiu, jest po potwornej historii kontuzji, i tak miał z Clippers odejsc, a oddają za niego all-stara (co prawda z temu ale to wciąż wielki potencjał do wykorzystania), shootera po słabym sezonie, ale na rookie kontrakcie, dwa razy drugą rundę i 3x (!!!!!!) pierwszą?? I to w czasie historycznie napakowanego wschodu wchodząc w tryb win now...

Trochę wali desperacją?

Godzinę temu, kore napisał(a):

Im dłużej patrzę, tym bardziej się utwierdzam, że Toronto to jednak dzbany... Facetowi zaraz będzie zlatywać wiosna nr 36 w życiu, jest po potwornej historii kontuzji, i tak miał z Clippers odejsc, a oddają za niego all-stara (co prawda z temu ale to wciąż wielki potencjał do wykorzystania), shootera po słabym sezonie, ale na rookie kontrakcie, dwa razy drugą rundę i 3x (!!!!!!) pierwszą?? I to w czasie historycznie napakowanego wschodu wchodząc w tryb win now...

Trochę wali desperacją?

I zaraz mu dadzą ze 100 baniek kontraktu jeszcze. plus zepsują sobie chemię bo nie wierze ze po tym co zrobił TEN PARCH będzie jakimkolwiek autorytetem dla młodych graczy Raptors. Mieli jak to się mówi golden oportunity żeby się z tego wycofać ale te kilka miesięcy nie nauczyły ich rozumu. To taki ruch z 10x gorszy niż Suns przygarniające Bridgesa. Bardzo zły ruch pijarowy dla Raptors. Z młodych wilczków zamieniają się z stado prowadzone przez starego kulawego wilka i przy tym obsranego śmierdziela. Mam nadzieje że się przejadą na tym. Na koniec z zespołu z samymi skrzydłowymi dodają sobie jeszcze jednego. 

Edytowane przez marceli73

3 godziny temu, marceli73 napisał(a):

I zaraz mu dadzą ze 100 baniek kontraktu jeszcze. plus zepsują sobie chemię bo nie wierze ze po tym co zrobił TEN PARCH będzie jakimkolwiek autorytetem dla młodych graczy Raptors. Mieli jak to się mówi golden oportunity żeby się z tego wycofać ale te kilka miesięcy nie nauczyły ich rozumu. To taki ruch z 10x gorszy niż Suns przygarniające Bridgesa. Bardzo zły ruch pijarowy dla Raptors. Z młodych wilczków zamieniają się z stado prowadzone przez starego kulawego wilka i przy tym obsranego śmierdziela. Mam nadzieje że się przejadą na tym. Na koniec z zespołu z samymi skrzydłowymi dodają sobie jeszcze jednego. 

Jestem pewien, że młodzi gracze nie będą patrzeć na osiągnięcia sportowe i umiejętności na najwyższym możliwym poziomie jakie prezentuje KL, tylko będą czuli odrazę, że postanowił zarobić parę baniek pod stołem. Do tego kibice Raptors będą na niego buczeć bo fakt, że zapewnił im największe osiągnięcie w historii blednie przy fakcie, że jest chciwym cwaniakiem. Dlatego masz 100% racji, absolutnie beznadziejny pijarowo ruch

5 godzin temu, kore napisał(a):

Trochę wali desperacją?

Apropo tych 1st rundek. 

Jak to teraz będzie, odbierają lac jak leci, czy tylko ich?

No i ten swap jak ma wyglądać?

Godzinę temu, cwikson napisał(a):

Jestem pewien, że młodzi gracze nie będą patrzeć na osiągnięcia sportowe i umiejętności na najwyższym możliwym poziomie jakie prezentuje KL, tylko będą czuli odrazę, że postanowił zarobić parę baniek pod stołem. Do tego kibice Raptors będą na niego buczeć bo fakt, że zapewnił im największe osiągnięcie w historii blednie przy fakcie, że jest chciwym cwaniakiem. Dlatego masz 100% racji, absolutnie beznadziejny pijarowo ruch

Ta. Nie wchodzi się do tej samej rzeki  a właściwie do tego samego ścieku z KL. Władze Toronto powinny teraz popatrzyć na K w jakiej dupie by byli gdyby się zgodzili na warunki tego czarnucha i by się wydało. Oczywiście mogli wygrać jeszcze raz mistrzostwo ale byli w sytuacji w której to nie oni dyktowali warunki wiec nie mogą sobie nic zarzucić. Po co wracać po tego starego kulawego parcha który ich olał w 2019 bo nie spełnili jego korupcyjnych zachcianek ? :). Teraz jedynie co ich może bronic to mistrzostwo ale jakoś nie są głównym kandydatem do tego. Pozytywne jest tylko to ze jak mu nie dadzą przedłużenia od razu to MOŻE BYĆ ZDROWY przez wiekszośc sezonu  :) symulant pier....y

Godzinę temu, Tomek napisał(a):

No i ten swap jak ma wyglądać?

Tez się zastanawiam. Bo LA nie ma pickow wiec i słapów nie będzie chyba ze za 6 lat. 

6 godzin temu, kore napisał(a):

Toronto to jednak dzbany... Facetowi zaraz będzie zlatywać wiosna nr 36 w życiu, jest po potwornej historii kontuzji, i tak miał z Clippers odejsc

Przesadzasz. Kawhi owszem ma spora listę kontuzji, ale wiemy też, że niektóre były "mocno naciągane". Warto też dodać, że zagrał najlepszy sezon od 5 lat, a overall (co rzadko pada) on jest mało wyeksploatowanym graczem. Niby 14 sezonów, a nawet 800 gier nie zagrał, ledwie 25K minut. Dla porównania rok temu Durex (z podobną historią kontuzji) mając blisko 37 lat przechodził i miał w nogach ponad 1120 gier oraz ponad 41K minut a HOU dali za niego wysoki 1st (Malauch), Greena, Brooksa 5x2nd + 1 2nd swap i nikt raczej nie narzekał... Czy Ingram i Dick to lepsza paczka, moim zdaniem nie, Owszem BI jest lepszy od Greena, ale Brooks jest dużo lepszy od Dicka, który przegrywał walkę o pozycję z Ja'Kobi czy Ochai. 

Poza tym te 1st to jeden swap w przyszłym sezonie i dwa odległe picki (31 i 33).

6 godzin temu, marceli73 napisał(a):

To taki ruch z 10x gorszy niż Suns przygarniające Bridgesa. Bardzo zły ruch pijarowy dla Raptors. Z młodych wilczków zamieniają się z stado prowadzone przez starego kulawego wilka i przy tym obsranego śmierdziela. Mam nadzieje że się przejadą na tym. Na koniec z zespołu z samymi skrzydłowymi dodają sobie jeszcze jednego. 

2 godziny temu, cwikson napisał(a):

Jestem pewien, że młodzi gracze nie będą patrzeć na osiągnięcia sportowe i umiejętności na najwyższym możliwym poziomie jakie prezentuje KL, tylko będą czuli odrazę, że postanowił zarobić parę baniek pod stołem.

Myślę, że się głęboko mylicie. Jedno to fakt, że nie od dziś gracze mają "dodatki" - ale nie każdy gracz ma tak głupiego wujka jak Kawhi, natomiast drugie to fakt, że Kawhi to tytan pracy, zaangażowania, etyki pracy na sali, analiz wideo i przede wszystkim zaangażowania w grę na boisku.

2 godziny temu, cwikson napisał(a):

Do tego kibice Raptors będą na niego buczeć bo fakt, że zapewnił im największe osiągnięcie w historii blednie przy fakcie, że jest chciwym cwaniakiem. Dlatego masz 100% racji, absolutnie beznadziejny pijarowo ruch

Myślę, że tak nie będzie - ale oczywiście kibice to inna kwestia. 

Wracając jednak do ekipy. Toronto miało wprawdzie 5 obronę ligi, ale tylko dlatego, że stosunkowo mało grali ze sobą razem IQ, RJ i Ingram, bo ta trójka dawała Drtg na poziomie 117,5. Pewnie woleliby oddać RJa, ale ten zanotował najgorszy sezon w TOR od kiedy przyszedł. Oni musieli coś zmienić, a powrót Kawhiego, z którym zdobyli mistrza to był moim zdaniem najlepszy ruch, tylko o rok za późny.

Chodzą słuchy od insiderów, że RJ może zostać 6th, a S5 mogłaby wyglądać tak: IQ, Walter, Kawhi, Barnes, Poeltl - zdrowi są bardzo trudni dla każdej ekipy. IQ ballhandler, Barnes PointForward, Ja'Kobie 3&D rzucający 41% za 3 (maga postęp zeszły sezon), nieźle zbierający, inteligentny Poeltl, no i Kawhi... 2nd unit: Sheed, RJ, Battle, Slo-Mo, CMB + Bradley, Martin, Graves, Mogbo, Jackson To jest ultra defensywny skład na wielu poziomach obecnie, ale brakuje ofensywy bez Sandro. Dlatego obstawiam, że ktoś z 2 Battle/Jackson zostanie zrzucony i podpiszą kogoś z exhibit 10 (np. Andre Jackson czy Smith, gdzie pierwszy to typowy obrońca na G, których mają, ale Smith jest świetnym strzelcem z dystansu i bdb się pokazał jako combo G w Nets rok temu, więc byłby ciekawym nabytkiem za min. na wypadek kontuzji RJa).

W sezonie powinni bacznie śledzic Davisa, jeśli ten nie dogada się z Wiz... 

42 minuty temu, dannygd napisał(a):

Przesadzasz. Kawhi owszem ma spora listę kontuzji, ale wiemy też, że niektóre były "mocno naciągane". Warto też dodać, że zagrał najlepszy sezon od 5 lat, a overall (co rzadko pada) on jest mało wyeksploatowanym graczem. Niby 14 sezonów, a nawet 800 gier nie zagrał, ledwie 25K minut. 

Myślę, że się głęboko mylicie. Jedno to fakt, że nie od dziś gracze mają "dodatki" - ale nie każdy gracz ma tak głupiego wujka jak Kawhi, natomiast drugie to fakt, że Kawhi to tytan pracy, zaangażowania, etyki pracy na sali, analiz wideo i przede wszystkim zaangażowania w grę na boisku.

Żeby mu tylko przedłużenia nie dali teraz bo sobie weźmie wolne w sezonie :). Taki tytan pracy ze jest w robocie TYLKO jak ma kontrakt year :). Oby zaczął z ostatnim rokiem kontraktu a nie ze 150 milionowym kontraktem bo gó... go będą widzieli na boisku. I tak źle i tak niedobrze w sumie. Jak go przedłożą dostanie bólu dupy i nie będzie grał  jak go nie przedłuża to sobie pójdzie za darmo gdzie chce :). I dwa picki ch..j strzelił. A powinni juz wiedzieć z doświadczenia :) ze na koniec przyszłego sezonu może mieć ich głęboko  w du..e :). RÓBCIE ZRZUTY POSTA za rok się okaże która z tych wersji jest prawdziwa bo innych nie przewiduję.