Skocz do zawartości

Lato 2026- wymiany nowe umowy itp

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, BMeF napisał(a):

Dobra, gdzie chcemy LeBrona? Warriors, Heat, Cavs - kto da więcej? 

Zobaczyłbym nawet w wersji obecnie chodzących z balkonikami Kurę i LJa razem w NBA teamie.

Ale dla Brona Heat/Cavs korzystniejsze (EastConf)

27 minut temu, BMeF napisał(a):

Cavs mają sprawdzoną pierwszą opcję mistrzowskiego teamu (Mitchella), HardenGOATa, DPOTY Mobleya, fajnie mogłoby to hulać.

Oby! Epicko wygladalby wschod z przerastajacymi cala lige NYK i kilkoma fajnymi nazwiskami wracajacymi na wschod.

Harden odkurzony jak niegdys meme JR Smith, Ellis/Shroeder jako Shumpert ;)

36 minut temu, camby23 napisał(a):

Knicks za vet.min i LeBron kończy karierę z 5 pierścionkiem w świetle fleszy MSG.

Spokojnie nienerwowo, skoro na mistrzostwo mogliśmy poczekać 53 lata, to i na LBJ też możemy! Ja bym chciał już w tym roku, ale wydaje mi sie że 2030 jest jednak bardziej prawdopodobny. I jaka ładna, okrągła, 20 rocznica "the decison" gdzie tak pięknie nas olał 🤣

Raptors z Kawhim zrobiliby ECF w tym roku na luzie, bo akurat był zdrowy - ale po 2020 roku nie da się na nim polegać, więc nadzieje, że znowu trafi się takie okienko są mocno naiwne. Kolejny chaotyczny ruch Raptors chodzących w miejscu od paru lat IMHO, nawet nie można powiedzieć, że oddali za niego 'niewiele'. 

Wygląda na to, że Clippers nie dostaną prawdziwej kary z Leonardem za ustawienie FA 2019, ciężko mi to sobie wyobrazić gdy Leonard trafił do Toronto.  

9 minut temu, the_secret napisał(a):

Sporo Clippers dostali za niego. Ale dobrze, że kolejny team na wschodzie się wzmacnia, pula talentu chociaż troszkę się wyrównuje

Niekoniecznie. Wlasnie odwrotnie. Ten talent ktory przytulili jest moze na jeden zdrowy sezon albo i nie a picki poszly na zachod. Indiana tez nie wyrownala talentu a wysłala na zachód.

Czyli wychodzi na to , że zamieniliśmy Graysona na Luke. 

Ogólnie ten trade z oddaniem 1rd UNP beznadziejny , ale podpisanie Lukę trochę łagodzi go bo wymiana Graysona na Luke na plus. 

Ogólnie Miami powinno wziąć Graysona a nie brać zwłoki THJ

Bogdnović w Rockets. Na 1 rok .. W próżni to on im jest bardzo potrzebny.  A w praktyce to ja nie wiem czy on jet zdrowy do grania na cały sezon plus PO

Ciekawa jest struktura kontraktu Keona w Nets bo ona najpierw zawiera opcję zawodnka na kolejny sezon i jeśli przedłuży to wtedy Nets po 3 dniach mają opcję czy się na to zgadzają. Myślałem ,że CBA zabrania posiadania dwóch opcji w jednym roku ale wygląda na to ,ze się tak da

Podobno zbliżona klauzula podwójnej zgody jest w kontrakcie Hartensteina

13 godzin temu, Behemot napisał(a):

Zeszły sezon miał zdrowy. Liczą, że będzie tak dalej.

Widze ,że to umowa ala Embiid

In Portland, I'm told Robert Williams' extension is fully guaranteed at $14 million for this season, but just $5 million guaranteed in Year 2, which becomes fully guaranteed if he plays 50 games this 2026-27 campaign. Then, Year 3 is entirely non-guaranteed, but becomes fully guaranteed if Williams plays 50 games in 27-28

Tako rzecze Jake Fisher