Skocz do zawartości

[2050] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Przecież on miał na starcie 88 i 76, więc czego to dowodzi? A handling jak miał słaby tak dalej ma :)

Oj długo by wyjaśniać, a nie chcę we wszystkim grzebać. Ale chodziło o to, że mój ostatni rocznik miał outside dużo poniżej średniej, jeśli chodzi o obwodowych i miał przez to okazać się mało wartościowy. 

I od początku mówiłem, że outside obwodowym najłatwiej poprawić, a inside zrobi robotę. I teraz tak rzuciłem okiem na Feericka, który z rocznym expem ma 97/96 i raczej nie widać, by obwodowi mieli tutaj być bustami. A sądzę nawet, że będzie wprost przeciwnie :)

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Oj długo by wyjaśniać, a nie chcę we wszystkim grzebać. Ale chodziło o to, że mój ostatni rocznik miał outside dużo poniżej średniej, jeśli chodzi o obwodowych i miał przez to okazać się mało wartościowy. 

I od początku mówiłem, że outside obwodowym najłatwiej poprawić, a inside zrobi robotę. I teraz tak rzuciłem okiem na Feericka, który z rocznym expem ma 97/96 i raczej nie widać, by obwodowi mieli tutaj być bustami. A sądzę nawet, że będzie wprost przeciwnie :)

To fakt, że 3P najszybciej rośnie, ale Feerick miał od początku niezły outside. U niego hamulcem może być jednak handling .

Godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

"Gracze retro będą niegrywalni z takimi startowymi danymi na outside"

ja?

ale szybko dalem sie przekonac i trojka nie byla pozniej tak wielkim problemem podczas naszych dyskusji :P

Po sezonie 2049, gdzie znów zabrakło do playoffs, choć upatruję pozytywów że byłem 9 i miałem bilans 41-41 czyli wydobyłem się wreszcie z minusowych po paru sezonach - tendencja jest wzrostowa. Skład Dumnych SuperSonics nie zmienił się praktycznie w ogóle. Przy wysokich i rosnących kontraktach KATa i Schrodera priorytetem było dla mnie podpisanie nowej umowy z Malaki Branhamem, co na szczęście udało się dość szybko zrealizować. Przy bardzo ograniczonym salary musiałem zrezygnować z ostatniego roku debiutanckiej umowy Jaime Jaqueza Jr. ale podpisałem go za LLE - a więc o ponad połowę taniej. Dzięki temu możliwy był powrót innych weteranów - Kylea Kuzmy i za minima - Roycea O'Nealea i Jareda Sullingera. Z wybranym w drafcie w II ryndzie Lou Tsioropoulosem czekałem na campy licząc na jakiś kosmiczny skok, ale to się nie wydarzyło, co znacząco ogranicza jego szansę na pozostanie w składzie mojej drużyny w tym sezonie.

Campy

Tu liczyłem przede wszystkim na mocny skok Malakiego oraz na rozsądne poprawy kilku moich innych młodych graczy , zachowanie neutralnych liczb przy tych bardziej doświadczonych i łagodnych spadków przy weteranach. I musze powiedzieć, że najistotniejsze się udało. Campy oceniam w Seattle na plus. 

Co najważniejsze - Malaki +33 i poprawił się zwłaszcza w ofensywnych skillach. Kosztowało go to 9 potencjału, ale liczę na początek stabilnej i mocnej gry najlepszego shooting guarda w historii prowadzonych przeze mnie Seattle, gdyż w poprzednim sezonie grał jeszcze bardzo nierówno, co kończyło się kombinacjami z duetem Schroder/Lewis równocześnie w s5 w obu możliwych konfiguracjach. Jak już o tym - to campy wyjaśniły w sposób decydujący pozycję startera na pg w nowym sezonie i będzie to Kira Lewis, choć niestety Kira stracił nieco w ofensywnych skillach wzmacniając się jeszce bardziej w defensywnych. Jednak -38 Schrodera zrzuca go z klifu i sezon rozpocznie jako rezerwowy pg/sg. Sam jestem ciekaw jak ten młody duet Kira/Malaki będzie mi jako backcourt prowadził drużynę, bo wiąże z nimi tu duże nadzieje. U KATa mimo -12 niewiele się zmieniło, choć poprawił +2 tragiczny Handling! Nadal ma mocny Inside Scoring, Blok i Zbiórkę i nadal jest ch#jowy w PostD, ale cieszy +4 w DriveD i jeszcze lepszy JumpShot i 3P. Wreszcie były to w miarę dobre campy dla Okongwu, choć to jego +11 mogło się korzystniej rozłożyć. Fajnie, że poprawił InsideScoring +4 i przy zbiórce dodał po +1, a także Blok +5, Strenght +4 i i DriveD +4, ale uciekło PostD -2 i Jumping -2. Znów fajne campy Granta Williamsa, który poprawił JumpShot +4, PostD +9, Blok +7, czy PerD +3, ale jego +5 OReb zamieniłbym najchętniej z -4 DReb. Dało to solidne +10 i Grant może liczyć na regularne minuty z ławki, a kto wie, czy i nie pogra gdzieś w s5 jak sytuacja będzie tego wymagała. -11 Kuzmy źle wygląda, ale nie stracił jakoś szczególnie nigdzie, a zyskał też głównie w mniej istotnych skillach, natomiast jego słabe PerD daje mi jedyną zagwozdkę, czy nie lepiej bym wyszedł grając nim z ławki, a startując właśnie Grantem Williamsem. Wreszcie na jakiś plus campy Jaime Jaqueza, ale tu dopiero gracz będzie dostawał gdzieś podczas sezonu swoje szanse, jednak będę go chciał z pewnością już sprawdzać. Jaime popoprawiał parę istotnych skilli dla siebie i zaczyna wyglądać dla mnie ciekawie. U Sullingera i Roycea niewiele się tak naprawdę zmieniło. Ważny jest dla mnie zwłaszcza Sullinger, bo po ewentualnym wypadnięciu kogoś z dwójki Okongwu/Fernando, to on z automatu wskakuje do rotacji na pozycję backup centra. Royce spadnie w rotacji pewnie za Jaime. Mimo -5 fatalne campy miał Bruno Fernando - te jego +3 Handlingu i +4 Passingu przydałoby się w skillach defensywnych, a tak to mamy na minus DReb, Blok, czy Strenght, choć jest +2 PostD i +4 DriveD. Solidny spadek zaliczył też DSJ ale to tylko w tej liczbie -23 tak źle wygląda, bo on ma dziwnie rozłożone skille i bardziej mnie cieszy u niego +1 w JumpShot, czy 3P i +2 Quickness, niż -4 w Blokach, czy -3 w PostD.

Reasumując rotacja mi się wyklarowała po campach i nie mam tylko jasności Grant Williams, czy Kyle Kuzma w s5 na sf. ale wstępnie skłaniam się ku Grantowi. Team mam na zbliżonym poziomie do tego, który kończył poprzedni sezon - zatem znów będziemy atakowali playoffs. W poprzednim sezonie Seattle dopisywało zdrowie - tu oczywiście kontuzje mogą pokomplikować plany, jednak walczymy jak co sezon na maxa!

Go Dumni SuperSonics! 💪

Edytowane przez Alonzo

18 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

Quickley oddaje żółtą koszulkę lidera w roli najlepszej umowy simbasketu. Jest nowy lider z tego FA. 

Zabrakło na tym FA takiego kahra czy koladera z poprzedniej kampanii do podbijania.

Sporo dobrych umów wpadło, ale jedna to na miarę Desagane Diopa ;)

Shaedon Sharpe?

4 minuty temu, Cichy napisał(a):

Braun?

Tak jest, mistrzu :)

Tam właściwie mógłby się załapać w moim PR na 15 miejsce wśród SG kosztem Brandona Millera.

I jeden gra na maksie, a drugi na kilkuletniej umowie za 4,5mln przez lata.

Braun już w zeszłym sezonie był lepszy od Poole o czym pisałem w ubiegłorocznym PR, ale wiedziałem że kahr będzie go chował tak jak robił chociażby z Vassellem. I teraz ma bardzo dobrego gracza na rewelacyjnej umowie.

Próbowałem sygnalizować go tą ofertę na MLE, ale niestety mati i Julek wybierali jakiś starych dziadów i średniaków jak Davis czy Booker.

1 minutę temu, Koelner napisał(a):

a to jakiś konkurs co przemówi wyrocznia dalekiego wschodu?

Ale po co te złośliwości? :)