Skocz do zawartości

Eastern Conference Finals : (3) Knicks (53-29) - (4) Cleveland (52-30)

Koelner

Kto?  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

• Knicks w 4
      2
    • Knicks w 5
      12
    • Knicks w 6
      12
    • Knicks w 7
      1
    • Cavaliers w 4
      0
    • Cavaliers w 5
      0
    • Cavaliers w 6
      1
    • Cavaliers w 7
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 19.05.2026 o 20:00

Rekomendowane odpowiedzi

Wesoła gra bez obrony. Bicie rekordów w punktach z kontry. Świetne wyławianie słabości w obronie przeciwnika. Tylko jak masz ścianę po drugiej stronie z Hardena Mitchela i do pomocy równocześnie jakiegoś białego chłopca który ma opinie maksymalnie poprawnego obrońcy to o czym tu mówimy. Cavs doszli z takim konceptem daleko i gratuluję im a knicks świetnie po swojemu wykorzystali szansę grania na 3 słabych obrońców. Najlepsze jest to że obrona i tak wyglądała lepiej niż była. Tak brak powrotu całej piątki ( nie da się tak mając Hardena) to przegrana zanim gwizdek wybrzmiał. 
Knicks gratuluję finału, komisarz zapewne też i to słusznie cieszy się z finałów w NYC i sam jestem ciekawy jak knicks zaprezentują się przeciw ekipie co broni w 5.   Tu wyłowić punkty seryjnie za darmo będzie trudniej. 
Ale knicks się wstrzelili w tych PO więc to trudny przeciwnik. W ofensywie nabrali pewności. Czy to popłynie dalej czy się zderza ze ścianą zobaczymy już niedługo. 

Gratulacje. 

Seria pokazała że Max dla Hardenow to bez sensu jest dla grania w PO o coś więcej. 

5 godzin temu, memento1984 napisał(a):

Szkoda Mobleya. 
przekonaliscie mnie Harden=c***

Na co k**** czeka Brown 31pts+ 9min to go gdzie jest mop squad? Zaraz ktos dostanie hard faul i bedzie kontuzja

Czy ja wiem czy szkoda?

Nowoczesny podkoszowy nowego pokolenia zarabiający zaraz pod 300 mln gdzie ani za bardzo sie w obronie nie wysilał ani w ataku wbijał na kosz. Rekordowy minus w zespole, najwiecej minut a ani epickiej walki na desce ani przecinania i zabezpieczania własnej deski blokami ani wymuszania fauli gdzie po drugiej stronie masz niesamowity talent do łapania tych fauli. Niemrawo jak na pozycję jaką chciałby zająć w jutrzejszej NBA. Jasne że ciężko w takiej serii o błysk w oku ale właśnie dlatego nie żal. Ot kolejny multi milioner. Jutro zapomni i otrze łzy portfelem w cancun. 

Gdzie możliwe że jego koledzy już będą z drinkami w łapach 

27 lat czekania... jakbym kogoś zamordował ze złości za przegrany finał ze Spurs w 99' to już dawno byłbym na wolności :) Zleciało zanim się człowiek obejrzał :) 

Jakim cudem Cavs przeszli Det to nie wiem, przecież oni już z Tor się męczyli choć tamci grali bez Quickleya i stracili w trakcie serii Ingrama. Wychodzi na to, że na wschodzie tylko Atlanta potrafiła się jakoś postawić Knicks :) Nad seniorem Hardenem nie ma się co znęcać, bo w tym wieku to powinien być już dawno rezerwowym na 10-15 minut w poważnej ekipie, ale Mitchell mnie rozczarował, myślałem że chociaż z rodzinnym NY się zaprezentuje i jakoś postawi. Trudno, kolejna seria bez historii i po Embiidzie, Maxeyu i PG13 kolejne trofea do powieszenia nad kominkiem. Teraz jeszcze "tylko" zatknąć głowę kosmity lub przewracacza na pal i można umierać :) 

Go Ny Go Ny Go !!!

PS. Jakiś dramat z tym Sochanem, nawet minuty nie dostał? 

Edytowane przez cwikson

Co by nie powiedzieć to Knicks przetoczyli się jak walec po tym Wschodzie

Anty fani KATA pewnie mają trudne chwile ale ogólnie Knicks wykonali wiele ryzykownych ruchów ale akurat im wszystkie wypaliły we właściwym momencie i są w finałach.  Gratulacje zwłaszcza że oni naprawdę grają bardzo dobrze  choć może rywale nie postawili wymagający h warunkó to i tak poziom dominacji jaką Knicks mieli w tych PO imponuje

I tak tylko dorzuce 

21 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

mogliby kurde faja stworzyc zaktualizowana wersje..

No przecież specjalnie wrzuciłem wersję z sezonu kiedy ostatni raz byli w finałach - po jakiego grzyba mam wrzucą z 24?

Knicks robią niesamowitą destrukcję w meczach zamykających tegoroczne serie:

+51 vs Hawks

+30 vs 76ers

+ 37 vs Cavs.

W dodatku to wszystko na wyjazdach. Choć w sumie wszędzie sporo było kibiców przyjezdnych. 

Teraz muszą godnie reprezentować Wschód vs już niemal koronowanego mistrza z Zachodu. Niech napiszą taką historię jak Pistons 2004.

17 minut temu, Krzemo napisał(a):

A nasz Jeremiaszek to zbałamucił trenerowi żonę czy córkę, że jako jedyny nawet w garbage time dalej trzyma dupę na ławce?

sochan podobno byl zajety ukladaniem biznesplanu z marcelim, z bronnym nie pyklo to  marcel podbil do jeremiego  i podono jakis wielki projekt razem startuja, nie wiem do konca o co chodzi ale jest to zwiazane z samochodami.

to co? wszyscy booomerzy za nix hahaha

5 godzin temu, Pepis21 napisał(a):

Harden w playoffach jak zwykle niegrywalny a wciąż są drużyny co się na niego nabierają.

PS. Czy ja dobrze widzę, że na tym etapie Knicks mają najlepszy ORtg i NetRtg jako team w playoff ever? Bijąc nawet OKC... i historycznych LAL?

Funny fact KAT vs Allen/Mobley ma najwyższy NetRtg w ekipie Knicks. Ma też średnio 12 zbiórek, tylko 3 mniej niż Allen i Mobley razem wzięci. Josh Hart zbierał blisko 2 zb więcej od Allena i prawie tyle samo co Mobley. Szok! ;) 

W ogóle ta seria ma w Knicks wielu bohaterów:

MVP Brunsona, obronę OG, szwajcarski scyzoryk Mikel (i obrona i atak), magiczny rzut Shameta (TS%107...) i dominującego KATa z najlepszym DRtg.... 

Ok, jeszcze finały przed nami, ale to i tak szokujące co z tą ekipa zrobił Brown... Nie ma bata, żeby ktokolwiek przewidział taką ich grę po RS. Będę im kibicował, bo tak czy inaczej będą underdogiem w finałach.

14 minut temu, dannygd napisał(a):

Nie ma bata, żeby ktokolwiek przewidział taką ich grę po RS. Będę im kibicował, bo tak czy inaczej będą underdogiem w finałach.

Forumowy "wyjasniacz" przewidział! On już po 5 meczach sezony widzioł, że z tej mąki to chleba nie będzie!

I to paradoksalnie właśnie dzięki nie mu są finały - pisał, pisał i w końcu dotarło to do kogo czeba w New Yorku i ogarneli kuwetę!