Skocz do zawartości

Eastern Conference Finals : (3) Knicks (53-29) - (4) Cleveland (52-30)

Koelner

Kto?  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

• Knicks w 4
      2
    • Knicks w 5
      12
    • Knicks w 6
      12
    • Knicks w 7
      1
    • Cavaliers w 4
      0
    • Cavaliers w 5
      0
    • Cavaliers w 6
      1
    • Cavaliers w 7
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 19.05.2026 o 20:00

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale Wade go na pewno krył też potem, wiem, bo 1Q nie oglądałem :)

kryl go tak skutecznie, ze galy nie dostal :) nie neguje i nie smieje sie. ogolnie uwazam ze Wade wygladal dobrze. ale faktem jest ze posiadania ktore poszly na Hardena do ~polowy 4q tez byl w miare skuteczny na Brunsonie.

to byla dobra robota trenera/samego Brunsona ze zobaczyl jakimi zwlokami byl Harden pod koniec meczu, ale do tamtego momentu Harden wygladal dobrze.

Atkinson zajebal strasznego trenerskiego mema, trzymal te 4 timeouty jak perly swojej matki, brak adjustment zeby wlasnie rzucic Strusa (Strusa ktory notabene byl mielony przez Cade'a jak ziarna kawy w mlynku rowenta).

12 minut temu, memento1984 napisał(a):

kryl go tak skutecznie, ze galy nie dostal

Nie no po prostu na bank widziałem pudło Brunsona na nim z lewej 45 na mid range i dlatego się kłócę, ale to nieważne

nie wiem czy wyrazenie "dobra robota" powinno egzystować gdy w ostatnie 13 minut gry robisz 13-42 bodaj ;)

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Cóż, przyszła lepsza i dokładniejsza obrona (odcinają gre bez piłki, towns bliżej kryty bez wolności od embiida w passach), to skończyło się rumakowanie i ofensywne flow z poprzednich rund. Na pewno nam daleko do tej wcześniejszej dominacji ergo różnie to się może potoczyć w Clevelend, którzy mają swoje atuty. 

Wynik jak na moje trochę mylący. W sensie oczywiście byliśmy lepsi, ale trafiałby Merill otwarte trójki, a nie Hart (co jest co do zasady bardziej prawdopodobne) i ten wynik by wyglądał zupełnie inaczej.

plus taki, że potrafimy reagować w zależności od sytuacji

Edytowane przez człowiek...morza

Zgadzam się, tak naprawdę poza tym runem z pierwszego meczu i tym w zdaje się 3q dzisiaj Knicks nie grają nic szczególnego. Ani to złe (3q pierwszego meczu były złe, ale całość się broni), ani bardzo dobre mecze, to raczej Cavs mają momenty wielkiej zawiechy, na która nie liczyłbym w rywalizacji z Okc/SAS.

OG nie ma tego depnięcia, widać, że kontuzja jeszcze w nim siedzi. Towns dzisiaj już nie parówa, ale do szlachetnej polskiej wędzonej jeszcze wiele brakuje. MB niech utrzymuje taki poziom, więcej od niego nie wymagam, Brunson sobie dzisiaj nie poszalał, ale też nie musiał. Martwi jednak, że znowu za dużo miła piłki w rękach bo w finałach na nim tak usiądą jak nigdy wcześniej i zrobi się problem. Liczenie na snajperskie umiejętności Harta w kolejnych meczach może wiele kosztować, choć oby JH wpadało jak najdłużej, dzisiaj miał swój dzień.

Czy naprawdę MRobb nie może pojąć, że rzucanie osobistych płasko, bez łuku to zły pomysł? Ileż można tłuc tą samą technikę jak efekty tylko coraz gorsze? Niech już rzuca z pod jajec, idę o głowę, że szybciej osiągnie 50% niż tą swoją techniką.

Jak mówił Kobe "the jobs not finished", jak Cle złapie rytm i skuteczność to wygrają u siebie i z taką grą Knicks seria może jeszcze potrwać.

Póki co Brown mnie zaskakuje bardzo na plus. Spodziewałem sie, że będzie grał więcej wysokim składem z Robinsonem i KATem, a ten gra ciągle tylko 1 wysokim co mocno obnaża defensywę Cavs, którzy na niskich pozycjach nie maja dobrego obrońcy poza Strusem (ok. maja Ellisa, ale w ogóle z niego Atkinson nie korzysta choć w 2 meczach w 6 min jest +8 ;)). 

W tej sytuacji nie dziwi dominacja Brunsona, którego chyba tylko Wade jako tako broni, bo Hardena niemiłosiernie karci.

Bardzo jestem ciekawy meczów w CLE, bo Cavs maja swoje mocne strony, ale trochę ich nie wykorzystują.