Skocz do zawartości

Eastern Conference Finals : (3) Knicks (53-29) - (4) Cleveland (52-30)

Koelner

Kto?  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

• Knicks w 4
      2
    • Knicks w 5
      12
    • Knicks w 6
      12
    • Knicks w 7
      1
    • Cavaliers w 4
      0
    • Cavaliers w 5
      0
    • Cavaliers w 6
      1
    • Cavaliers w 7
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 19.05.2026 o 20:00

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, agresywnychomik napisał(a):

Nie no Harden na Brunsonie to była chyba najbardziej debilna decyzja w tych PO, nie winie Hardena to jest wszystko trener.

Brak adjustments, timeoutow. Harden byl katastrofalny ofensywnie i czolgany w obronie. Prosilo sie o zmiane.

tak wyglada druzyna ktora raczej nie domagala juz fizycznie vs one man army.

mimo wszystko mozna byc optymistycznym - duzo gorzej wygladalismy w Detroit.

nie wiem ogladajac wschod

to mam wrazenie ze to jest jakas parodia koszykowki

Cavs maja 15 sekund do konca i 2 timeouty daja Merrylowi rzucic trojke semi open przez rece przy remisie

po czym Knicks zbieraja to na 1.5 sekundy i nie biora timeoutu rzucaja fullcourta xd

Harden to na tym etapie swojej kariery to chodzi z pilka i ja podaje, spudlowane osobiste, spalone prawie kazde posiadanie w ataku

do tego w obronie wszystko dostawal w ryj, nawet jak 2-3 razy zrobil co mogl dobry closeout do rogu jak przestali oddawac pasywnie switche i Wade je przechodzil, to mu Bridges zajebal

ja nie wiem czy kiedykolwiek widzialem tak minusowa kwarte jakiekolwiek gracza

----

widze teraz bo ogladam z powtorki ze Brown chcial timeout i nie dostal XD

jeszcze lepiej

No description available.

2 minuty temu, Kubbas napisał(a):

Cavs maja 15 sekund do konca i 2 timeouty daja Merrylowi rzucic trojke semi open przez rece przy remisie

Knicks mieli lineup z Brunsonem, Shametem i Townsem, pozycja Merrilla była całkiem ok, trudno w sumie o lepszą w samej końcówce meczu. Gdyby Cavs wzięli TO, to zamiast wcześniej wspomnianej trójki byliby McBride, Hart i Robinson - no na pewno byłoby łatwiej Cavs sklecić jakąś sensowną akcję przeciw lepszym obrońcom (no i inbound wiążę się z ryzykiem straty). Moim zdaniem dobra decyzja trenera, a że nie wyszło, to cóż, bywa.

6 minut temu, Kubbas napisał(a):

po czym Knicks zbieraja to na 1.5 sekundy i nie biora timeoutu rzucaja fullcourta xd

Brown miał ogromne pretensje do sędziów, bo brał TO na ponad sekundę przed końcem, ale sędziowie chyba nie zauważyli tego.

8 minut temu, karpik napisał(a):

Proszę Cię...

Opera Zrzut ekranu 2026 05 20 143052 guidedesgemmes.com

hm

dziwne jak z dwoch ujec jest taka roznica

6 minut temu, Koelner napisał(a):

szybko zapomniałeś o lakers  

a co konkretnie?

Lakers grali bardzo dobrze poukladany defensywnie i ofensywnie basket w tych playoffach

bez swojego lidera ktory mial srednio 33.5 pkt na mecz

Oglądając ten mecz przez chwilę zwątpiłem we własną teorię, że jedna strona wschodniej drabinki (ta z Knicks) była dużo silniejsza od drugiej, ale jak NY grali normalnie w koszykówkę to jednak wyglądali jak porządna playoffowa drużyna, a o Cleveland za bardzo tego powiedzieć nie można. Nie lubię gadania, że ktoś tam ileś trafiał, to teraz musi trafiać więcej albo na odwrót, bo każdy mecz to inna historia, niemniej jeśli wyrywać mecze na wyjeździe przeciwko faworyzowanej drużynie to chyba najlepiej wtedy gdy ten faworyt rzuca kamieniami w obręcz przez 80% spotkania.

No nic, nie ma co wyrokować, myślę że sweepa nie będzie, ale chyba takim zwycięstwem mocno zbliżyli się do finałów Knicks

Teraz, ignazz napisał(a):

Ja mam w sejfie takie ujęcia że mogę wykazać że łokcia Wemby nie było. 
A na serio dlatego mnie śmieszą wszystkie te stóp klatki bo tu model 3D byłby potrzebny. 
Te foty idealnie to pokazują. 

dasz juz spokoj z tym lokciem? na prawde kazdy juz to ma w pizdzie.

5 minut temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Harden po cichutku znowu 6 strat przy 5 fgm, niesamowity jest skurwiel

5/16 i 1/8 za 3, 6 strat

i w 4q jakies oprocz missow/strat dodatkowe 5/6 posiadan gdzie nic nie potrafil wykreowac w ataku 

najgorsza 4 kwarta indywidualna gracza ever, polozyl Cavs atak a w obronie dostawal wszystko w pape, nawet w dogrywce ta trojka Shameta to Harden ja dostal na ryj bo nie mial sily zclosoutowac

12 minut temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Oglądając ten mecz przez chwilę zwątpiłem we własną teorię, że jedna strona wschodniej drabinki (ta z Knicks) była dużo silniejsza od drugiej, ale jak NY grali normalnie w koszykówkę to jednak wyglądali jak porządna playoffowa drużyna, a o Cleveland za bardzo tego powiedzieć nie można.

co ty pierdolisz, ~caly mecz (40min) Cavs mielili caly lineup Knicks z gory do dolu. organizacja i kultura gry byla po stronie Cavs.

to nie Knicks grali normalnie w kosza tylko Brunson 7minut 4q. tyle

na koniec zmielil nas wlasny trener ktory chcial udowodnic ze Harden sie jednak przelamie bez tajmautow (xD) i nie siadlo, reszta stala na oparach.

mielismy nadal pilke meczowa i Merrill byl otwarty.

KAT zagral poziom Hardena ofensywnie i tak'o D. wielki Bridges? OG?

matchupy wygladaly bardzo dobrze.

zawiodl jeden zawodnik i trener w koncowce.

7 minut temu, Kubbas napisał(a):

5/16 i 1/8 za 3, 6 strat

i w 4q jakies oprocz missow/strat dodatkowe 5/6 posiadan gdzie nic nie potrafil wykreowac w ataku 

najgorsza 4 kwarta indywidualna gracza ever, polozyl Cavs atak a w obronie dostawal wszystko w pape, nawet w dogrywce ta trojka Shameta to Harden ja dostal na ryj bo nie mial sily zclosoutowac

KAT 6/14, 1/5 za 3, 7 strat.

to nie przypadek ze Knicks byli 22pt do tylu po 3.5kwarty.

5 minut temu, memento1984 napisał(a):

co ty pierdolisz, ~caly mecz 

No dla mnie Knicks swoje (tj to co z Sixers i Hawks od G4) grali do momentu stworzenia przewagi w 1H, końcówka to po prostu luksus posiadania Brunsona.

Zobaczymy, jak Cavs rzeczywiście dadzą z nimi równą serię to wyjdzie że pierdolę 

Dopiero obejrzałem na tablecie w pociągu. W 4 kw. poszedłem zapalić do kibla, żeby się trochę uspokoić. Ale grali piach.  Po dogrywce poszedłem na kolejnego. Jak on smakował 😚 i nawet w kiblu już tak jakoś nie waliło 😁

Ależ gwałt na Hardenie, niemoc Cle wręcz niesamowita, jak w słabym amerykańskim filmie gdzie bohater dostaje cały czas wpier... i nagle pomimo ran, które powinny być śmiertelne dostaje drugie życie a przeciwnik nagle zapomina jak się bić.

A KAT to jednak parówa 😁