Skocz do zawartości

WCF: (1) Oklahoma City Thunder vs. (2) San Antonio Spurs

barcalover

WCF: OKC vs. Spurs  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra serię?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 18.05.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Serio, wzruszenie przed własną publiką, Ty to porownujesz do tego:

Widzę że będzie memicznie ze strony kibiców Spurs.

Nie jestem kibicem Spurs :)

No i nie porównuję, a ot tak poglądowo wrzuciłem, bo to stosunkowo częsta sytuacja jak te emocje schodzą, zwłaszcza po tak intensywnej i zmiennej sytuacyjnie serii ( kojarzę też mocno " wzruszonego Jalena po NBA Cup przykładowo), ale w ogóle mi to nie przeszkadza i fc*** daleki jestem od pisania o kimkolwiek,że jest " cipką" z powodu okazywania własnych emocji..

A w sumie jakiś podział,że łzy przed własną publiką są bardziej męskie niż na wyjeździe też jest lekko memiczny ;)

Edytowane przez Ociep

9 minut temu, Ociep napisał(a):

Nie jestem kibicem Spurs :)

No i nie porównuję, a ot tak poglądowo wrzuciłem, bo to stosunkowo częsta sytuacja jak te emocje schodzą, zwłaszcza po tak intensywnej i zmiennej sytuacyjnie serii ( kojarzę też mocno " wzruszonego Jalena po NBA Cup przykładowo), ale w ogóle mi to nie przeszkadza i fc*** daleki jestem od pisania o kimkolwiek,że jest " cipką" z powodu okazywania własnych emocji..

A w sumie jakiś podział,że łzy przed własną publiką są bardziej męskie niż na wyjeździe też jest lekko memiczny ;)

Nikt nie mówi co jest bardziej męskie sam sobie to dodałeś, chodzi o całokształt, Wemby to dzieciak, Knicks idą po swoje 💪

6 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Nikt nie mówi co jest bardziej męskie sam sobie to dodałeś, chodzi o całokształt, Wemby to dzieciak, Knicks idą po swoje 💪

No tak, jest młody i pewnie to też jedna z przyczyn tej ponad miarowej emocjonalności, ale na boisku na razie coraz lepiej dostosowuje się do warunków PO i odpowiada dość męsko ( ;) ).  Zdecydowanie wolę jego łzy po meczu niż 2 fg przykładowego Cheta :)

A co do runu  Knicks to nie da się ukryć, że wygląda to mocarnie, a w ostatnim czasie bezpośrednie matchupy tych teamów dają kolejną nadzieję, że nie muszą się faktycznie w tym marszu po swoje zatrzymać;)

Dużo lepszy był Shaisis od Wembanyamy w G7, ale faktycznie zbyt dużo kontuzji w Thunder, gdy Fox zagrał b. dobrze to Spurs po prostu mieli obowiązek wygrać ten mecz.

Czyli można powiedzieć już, że Wembanyama to najlepszy gracz w lidze, całościowo lepsza seria od SGA, lepsze playoffy od każdego MVP-kandydata: no świetnie zestarzały się te wszystkie jego wypowiedzi, że zasługuje na MVP i najlepsi są two-way gracze.

Mega poziom w czwartej kwarcie momentami, mniej więcej do ostatniej minuty, Kornet walący jakieś chasedown bloki jak prime LeBron, rolesi trafiający trójki, dobrze to się oglądało.

Ciekawe co zrobi OKC, niby mogą jeszcze raz ~podobnym składem zagrać sezon i będzie min. WCF, ale wiecznie kontuzjowany J-Dub, rozczarowujący w ataku Holmgren, Dort do pogonienia, a Spurs będą tylko lepsi, więc ciekawe czy Presti zrobi jakiś odważny ruch. 

5 godzin temu, Kubbas napisał(a):

a jeszcze jedno, ogladajac te mecze mimo ze 2 byly dobre pod wzgledem emocji plus game 7, to wszystkie koszykarsko i trenersko byly na poziomie, nie bylo frustracji ze wzgledu na c***owy coaching ktora czesto sie zdarza w tej lidze

fajna seria pod wzgledem coachingu, nie trzeba patrzyc na kopiace sie po glowie druzyny jak czesto bywa w NBA, dobry defense, dobry ofens, solidne adjustments

milo tez widziec jak Wembemu zalezy i reszcie ze Spurs, to nie sa goscie ktorzy odcinaja kupony z koszykowki

No pytanie czy to pójście all-in w Hartensteina nie było finalnie słabym posunięciem. W dwóch meczach wyszło, w 4 nie za bardzo. Może trzeba było temu Holmgrenowi strzelić motywacyjnego kopa w dupe i jednak na niego stawiać przeciwko VW. Z Niemcem jednak ten spacing strasznie leżał i Wemby w obronie był wszędzie.

No to teraz let's get ready to rumble! Knicks to nie są takie pipki jak OKC i spodziewam się baardzo bardzo fizycznej, emocjonalnej i błotnistej serii. 

52 minuty temu, BMeF napisał(a):

Czyli można powiedzieć już, że Wembanyama to najlepszy gracz w lidze, całościowo lepsza seria od SGA, lepsze playoffy od każdego MVP-kandydata: no świetnie zestarzały się te wszystkie jego wypowiedzi, że zasługuje na MVP i najlepsi są two-way gracze.

Przestań człowieku, ile ten Wembanyama zajebał stinkerów typu 4/15 w tych playoffach to jest niedopuszczalne dla gościa przewyższającego każdego innego zawodnika przynajmniej o głowę. 

Dla mnie największym rozczarowaniem jest Chet. Jego bierność w ataku jest zadziwiająca. Jeszcze rozumiem, że nie chciał grać przeciwko Wembanyemu, ale on nie patrzył nawet na kosz przy jakimkolwiek kryciu. Chet musi się ogarnąć bo inaczej on i OKC z nim w składzie nic nie osiągną.

2 minuty temu, kao chen napisał(a):

Dla mnie największym rozczarowaniem jest Chet. Jego bierność w ataku jest zadziwiająca. Jeszcze rozumiem, że nie chciał grać przeciwko Wembanyemu, ale on nie patrzył nawet na kosz przy jakimkolwiek kryciu. Chet musi się ogarnąć bo inaczej on i OKC z nim w składzie nic nie osiągną.

Najlepsze właśnie w tym G7 było, że OKC intencjonalnie zagrało w ataku kilka pierwszych posiadań żeby Cheta zaangażować w ataku - i to były jego jedyne FGs w całym spotkaniu, LOL.

Szkoda tego drugiego aprona, bo pewnie Thunder by pokombinowali z Giannisem i byłyby ładne dymy. 

Jeżeli kombinowali coś ze wzmocnieniem kosztem Cheta jako łakomy kasek to gość właśnie utrudnił negocjacje. Owszem nie było takich plotek, które gdzieś przy Niemcu, Dorcie się pojawiały w kontekście obniżenia kosztów ale tu parkiet nie pomaga. 
Niemiec zagrał świetnie i na obniżkę nie pójdzie robiąc out z ostatniego roku a gracze przymierzeni do oddania zaniżyli wartość negocjatora . 

45 minut temu, ignazz napisał(a):

Jeżeli kombinowali coś ze wzmocnieniem kosztem Cheta jako łakomy kasek to gość właśnie utrudnił negocjacje. Owszem nie było takich plotek, które gdzieś przy Niemcu, Dorcie się pojawiały w kontekście obniżenia kosztów ale tu parkiet nie pomaga. 
Niemiec zagrał świetnie i na obniżkę nie pójdzie robiąc out z ostatniego roku a gracze przymierzeni do oddania zaniżyli wartość negocjatora . 

Jak chca pozyskać takiego Giannisa to bez Jalena nie da rady. Ale wtedy mniej pickow moga dodać. W sumie tez licze ze OKC zagrzebe sie w problemach i popelnia bledy. Obecna liga szykuje sie juz na Victora a taki Holmgren nie jest tu opcją chociaz pare akcji w obronie miał udane. Dorta pewnie zrzucą ale niemca powinni zatrzymać. Oby sie osłabili pospiesznymi ruchami. Za ich faularstwo i floperstwo malo kto ich lubi i kazdy kibicuje zeby narobili jak najwiecej bledow  w ten off-season. 

Edytowane przez marceli73

Dwie akcje zapadną mi najbardziej w pamieci po  tym spotkaniu. 

Blok Korneta na niemcu

I trzymanie Castla przez Harpera w parterze po tym nieuznanym flegrancie 1 Caruso. To było taki fajne i dojrzałe zachowanie Dylana, Uwielbiam gościa.  

A mi najbardziej zapadnie w głowie Champagnie - absolutny kiler w tym meczu. Z drugiej strony bardzo słaby Caruso (mam troszkę satysfakcję z powodu jego wybujałego ego w serii z Lakers). 

Thunder mocne, ale jednak 1 gwiazda i świetna rotacja rolsów to zbyt mało na finały NBA. Chet był katastrofalny i tu trzeba decydować, czy wierzyć w łamliwego Williamsa czy jednak próbować dodać kogoś do pary SGA, bo Chet jako druga opcja w krytycznym momencie nie dźwiga. 

stało sié to czego chyba większość się spodziewała, czyli jak rolesi OKC nie dowieźli, a ci spurs akurat tak, to pewny win Spurs. Krótcy bardzo byli OKC w ataku bez 2 & 3 opcji, czasem da się to chmarą rolesów zasypać, czasem nie. Świetny SGA, który ogólnie mało kredytu dostawał (w stosunku do hejtu za foulbaiting) za świete performancey  w kluczowych momentach kluczowych meczów rok temu (vs Nuggets & vs Pacers), tu też długo ciągął ale ile można samemu.

Btw czy mi się zdaje czy gdzieś w Q3 Wemby popełnił 4 faul (na SGA właśnie) ale go nie odgwizdano?

Brawo Spurs! Szampan / Harper / Keldon / Fox, niby nie wiadomo kto tam jest 2 opcjo ale przy takiej ilości kreatorów & shooterów to nie przeszkadza.

5 godzin temu, BMeF napisał(a):

Szkoda tego drugiego aprona, bo pewnie Thunder by pokombinowali z Giannisem i byłyby ładne dymy. 

Giannis & Shai razem? fatalny fit

Edytowane przez rw30

27 minut temu, rw30 napisał(a):

Giannis & Shai razem? fatalny fit

Pewnie by to wygladalo jak Giannis z Lilardem (Gianis daje gowno zasłony i jest dobry z 4ma strzelcami co w sumie maialby w OKC) ale jako kibic SA jestem za tym żeby zamienic mlodego Jalena i picki na Giannisa. Bedzie ciekawiej rok dwa a potem dominacja SA.