Skocz do zawartości

Clippers 26/27 - Nowe era po Kawhi

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Mozna powiedziec ze ze wszystkich klubow sprzedajacych swoje wiecznie kontuzjowane gwiazdki, stare gwiazdki, przereklamowane gwiazdki i gwiazdki ktore nice chcialy tu byc LAC spienienzyly je najlepiej o 3 długości przed innymi. Rewelacyjny zwrot za Hardena, Leonarda i tego centra co sie Indiana napaliła nba niego. 

Edytowane przez marceli73

• ely3 zmienił(a) tytuł na Clippers 26/27 - Nowe era po Kawhi
1 godzinę temu, Pepis21 napisał(a):

Trzeba zmienić nazwę tematu, żadnego tańca nie będzie. 

Zaraz zmienię -  Tak mi się skojarzyło ,że Thunder ma prawo wymiany picków z Clippers więc niestety lepiej dla ligi jakby Clippers nie trankowało w żaden sposób

Włąsnie pojawiły sie oficjalne szczegóły czyli

• he Raptors’ 2031 first-round pick (unprotected).
  • The Raptors’ 2033 first-round pick (unprotected).
  • The Raptors’ 2030 second-round pick.
  • The Raptors’ 2033 second-round pick.
  • The right to swap first-round picks in 2027

A więc jeśli Thunder się wymieni z Clippers to wtedy oni moga wybór Thunder wymienić z Raptors.

Ale ,że Raptors da wybór 33 niechroniony? To głupota za 35 letniego średnio zdrowego Kawhi. Jakby dali 28 i 30 to ok ale 31 i 33 z zerową ochroną.. Meh

No to clippers wyciągnęli naprawdę sporo

Rui w Clippers 28 na 2 lata. No tego to się nie spodziewałem. Ciekawe co teraz zrobią z Matchurinem? Bo temat Paytona w LA upadł bo teraz jest im zbędny

Ciekawa przebudowa. Oddali wszystkie swoje podstarzałe gwiazdy za całkiem niezły zwrot i mają na czym budowac i oby weszli do PO

51 minut temu, ignazz napisał(a):

Jeżeli sprzedaż Zubaca miała optymalizować assety to bez żalu mogą nawet Mathurina potraktować jak asset w rozliczeniu czyli oddać go w snt dalej. 

A kto niby by miał zaoferować to Mathurinowi?

Rewelacyjnie ten soft rebuilding wyszedł Clippers, tzn. po playoffach 2025 wydawało się, że mają stary skład bez perspektyw i picków, więc w końcu po prostu się rozlecą, a tutaj w sumie mają potencjał na jakichś Suns 2026, a przy okazji dostali dużo picków / młodzieży / dużo młodszych graczy za emerytów i Zubaca, ciężko chyba byłoby to lepiej rozegrać. 

Edytowane przez BMeF

2 minuty temu, ely3 napisał(a):

Umowę skoro Clippers miałoby go wytransferować jako RFA bo ja na ten moment nie widze jakoś rynku dla niego.

To zależy od obu stron oczywiście. I karty rozdają clippers więc jeżeli chcieliby w zamian przejąć innego gracza i asset w postaci picku zapewne ktoś by się mógł skusić. Rynku ogólnie nie ma na ofertowanie czystych kontraktów bo brakuje cap space wszystkim. Ale podmianka z dopłatą może ktoś widzi to inaczej.  Moja uwaga była ogólna dotycząca wymiany Zubaca bo w ostateczności clippers mogą spróbować podpisać go taniej od zakładanych wartości. Jest bieda to i oferta może lawirować pomiędzy dobra a QO. 

Nic konkretnego raczej myśl jeżeli mimo wszystko chętny by się znalazł. 

Było plotki np o Nets. 

1 godzinę temu, the_secret napisał(a):

oby sie zesrali i dostali potężną kare za akcje z sadzeniem drzew

ha tfu na tych śmieci

Za to liga powinna przede wszystkim dowalić KAwhiemu

Powinien otrzymać karę w wysokości 200% tego co zarobił pod stołem. By sie graczom odechciało wymuszać takie zagrywki. A sam właściciel tak samo. Z karaniem klubu jest o tyle kłopot ,że oni oddali sporo wyborów i kara dla nich byłaby dużym wzmocnieniem dla innych. Tzn docelowo tak np karne przesuwanie ich w drafcie o 10 pozycji w dół przez 2 lata o ile akurat nie oddają swojego wyboru komuś innemu

4 godziny temu, BMeF napisał(a):

Rewelacyjnie ten soft rebuilding wyszedł Clippers, tzn. po playoffach 2025 wydawało się, że mają stary skład bez perspektyw i picków, więc w końcu po prostu się rozlecą, a tutaj w sumie mają potencjał na jakichś Suns 2026, a przy okazji dostali dużo picków / młodzieży / dużo młodszych graczy za emerytów i Zubaca, ciężko chyba byłoby to lepiej rozegrać. 

huh

z Ingramem Garlandem na zachodzie?xd

kto tam dalej najlepszy? Rui wlasnie chyba, jaki run, gdzie do czego?

szanujmy sie, jedyne co fajne to draft capital ale czy to fajny soft rebuild to wg mnie daleko im do tego

27 minut temu, ely3 napisał(a):

Za to liga powinna przede wszystkim dowalić KAwhiemu

Powinien otrzymać karę w wysokości 200% tego co zarobił pod stołem. By sie graczom odechciało wymuszać takie zagrywki. A sam właściciel tak samo. Z karaniem klubu jest o tyle kłopot ,że oni oddali sporo wyborów i kara dla nich byłaby dużym wzmocnieniem dla innych. Tzn docelowo tak np karne przesuwanie ich w drafcie o 10 pozycji w dół przez 2 lata o ile akurat nie oddają swojego wyboru komuś innemu

Odwrotnie, srogą karę powinni dostać właśnie Clippers, przede wszystkim dlatego, że o tym wałku dowiedzieliśmy się tylko dlatego, że firma-słup zbankrutowała i była objęta śledztwem federalnym, gdyby nie to, to nie wiedzielibyśmy o niczym, w tym momencie właściwie nie wiadomo czy coś takiego jest powszechne i w jakim stopniu, tylko mocna reakcja dawałaby jakiekolwiek nadzieje, żeby to ukrócić. Kawhiego nie będzie za 5 lat w lidze, ale dalej może być Ballmer i ownerzy gotowi do płacenia pod stołem.

Tyle, że po skandalach z obstawianiem meczów pewnie nie jest w interesie ligi zaczynanie skandalu z najbogatszym ownerem ustawiającym nielegalnie free agency, bo z tym mieliśmy do czynienia.

Kawhi też powinien dostać srogą karę oczywiście, ale długoterminowo dużo ważniejsze byłoby ukrócenie Ballmerów.

5 godzin temu, BMeF napisał(a):

Odwrotnie, srogą karę powinni dostać właśnie Clippers

Tylko ,ze ja mam wrażenie ,że Clippers byli najmniej zaangażowani a może nawet byli poza układem. A Ballmer się dogadał bezpośrednio z Kawhi

Przynajmneij tak to wygląda z tych strzępów informacji . Nota bene NBA to trochę żart. Czemu oni potrzebuja prawie rok by wyjaśnić temat. PRzecież to nie jest skomplikowane śledztwo. A sprawa sie ciągnie już rok. Kawhi już poszedł do Raptors

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. O ile liga dba o to aby nagminnie nie działy się takie rzeczy to jednak jak widać są równi i równiejsi. 
Albo poziom umoczenia innych w częste praktyki o których nie mamy pojęcia jest jak ośmiornica i nie ma larum no bo inni nie lepsi. 

Niestety ci najbogatsi nigdy nie mieli poczucia że może coś źle robią i zawsze stawiali się ponad prawo czy regulacje. 

Gdyby to była jedyna czarna Owca to uczciwi by zakrzyczeli werdykt. 

Skoro tak nie jest to możliwe że jest gorzej niż myślimy z innymi. 

I tak! To tylko domysły. 

Dotkliwe kary to praktycznie tylko ten jeden wałek z kontraktem Wizz (?) 

Mało jak na tyle ruchu w interesie co rok. 

3 godziny temu, ely3 napisał(a):

Tylko ,ze ja mam wrażenie ,że Clippers byli najmniej zaangażowani a może nawet byli poza układem. A Ballmer się dogadał bezpośrednio z Kawhi

Nope, przyjaciel Ballmera i mniejszościowy udziałowiec Clippers też robił podejrzane przelewy do Aspiration tuż przed deadlinem fake wypłat dla Kawhiego, a Clippers robili ordynarny tampering jeszcze gdy grał w Spurs. Nie da się tego oddzielić. 

10 godzin temu, Kubbas napisał(a):

szanujmy sie, jedyne co fajne to draft capital ale czy to fajny soft rebuild to wg mnie daleko im do tego

Clippers od 5 lat nie wygrali serii w playoffach, mieli najstarszy roster w lidze, Kawhi i Harden mieli krótkie umowy, których Clippers nie chcieli przedłużać, w momencie oddania Hardena byli w ~play-inach - zamienienie tych emerytów + Zubaca na Garlanda, Ingrama, picki i #5 mocnego draftu to rewelacja.