Skocz do zawartości

Clippers 26/27 - Nowe era po Kawhi

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś czytałem, że jeśli się to potwierdzi, to 29 ekip będzie mogło pozwać klub/właścicieli...

4 godziny temu, Kubbas napisał(a):

Beka ten trejd się nie wydarzy

No Toronto już odpowiedziało, że nie bierze na siebie ryzyk kar dla Kawhiego. Chyba powinni spróbować z Denver coś skleić wokół Watson/Gordon - Ingram/Rock, gdzie kontrakt Ingrama to zbawienie dla Barył.

48 minut temu, Krzemo napisał(a):

No ale myślicie, że to tylko Khawi i LAC. Mnie nie zdziwi, jak prędzej czy później wyjdą takie sprawy (mniejsze lub podobne) w innych ośrodkach. 

Takich dealów pod stołem jest pewnie cała masa (np. Trent jr ostatnio), liczba możliwych kombinacji (hipoteza, że Cuban bronił Ballmera, bo ten ostatni paycut Dirka był b. podejrzany) jest duża - ale też w czasie FA 2019 inne teamy narzekały na oczekiwania z kosmosu obozu Kawhiego, uncle Dennis miał wprost oczekiwać rzeczy sprzecznych z CBA.

No jest jakaś szansa, że Kawhi i Ballmer odwalili generacyjny wałek. 

7 minut temu, BMeF napisał(a):

hipoteza, że Cuban bronił Ballmera, bo ten ostatni paycut Dirka był b. podejrzany

ogólnie nie znam sprawy ale strzelę, że wytłumaczenie jest prostsze, a mianowicie takie że swój broni swojego, czy też po staropolsku kurva kurvie łba nie urwie.

4 minuty temu, rw30 napisał(a):

ogólnie nie znam sprawy ale strzelę, że wytłumaczenie jest prostsze, a mianowicie takie że swój broni swojego, czy też po staropolsku kurva kurvie łba nie urwie.

Pewnie ta, ale tam chyba była sekwencja: Dirk wziął dziki paycut, a firma Cubana za miliony kupiła prawa do jego dokumentu (?) niedługo później (nie weryfikowałem, może ktoś to obalił) - możliwe, że niczego akurat tam nie było, ale pole do takich shady dealów jest duże. Obiecasz Dirkowi, że dasz mu rolę jako special advisorowi na emeryturze, zapłacisz bonusowy mln rocznie po końcu kariery i paycut się zwróci ostatecznie, organizacja wyjdzie nawet na plus, bo mniejszy podatek czy cuś, a nikt tego nie zweryfikuje.

Takie rzeczy to pewnie się na luziku dzieją, ale czy ktoś ryzykuje płaceniem kilkudziesięciu milionów przez firmy-słupy to w sumie nie wiem.

10 minut temu, BMeF napisał(a):

Pewnie ta, ale tam chyba była sekwencja: Dirk wziął dziki paycut, a firma Cubana za miliony kupiła prawa do jego dokumentu (?) niedługo później (nie weryfikowałem, może ktoś to obalił) - możliwe, że niczego akurat tam nie było, ale pole do takich shady dealów jest duże. Obiecasz Dirkowi, że dasz mu rolę jako special advisorowi na emeryturze, zapłacisz bonusowy mln rocznie po końcu kariery i paycut się zwróci ostatecznie, organizacja wyjdzie nawet na plus, bo mniejszy podatek czy cuś, a nikt tego nie zweryfikuje.

no dobra, ale Cuban z Dirkiem się latami znali zanim to ustalili, obgadali to z żonami albo i bez przy grillu na ranczu gdzieś pod Dallas i tyle, kto im zabroni?

Sprawa Kawahia gdzie cała machina za tym idzie, włączonych kilka firm, maile jako materiał dowodowy  a w dodatku (najprawdpodobniej) wszystko to jest tie-breakerem podczas wyboru nowego pracodawcy Kawahia ?!?!?!?  zupełnie inna skala, nieporównywalne wg mnie rzeczy

8 minut temu, rw30 napisał(a):

nieporównywalne wg mnie rzeczy

No, ja się zgadzam, odpowiadałem na post Krzemo pt. 'inni pewnie też tak robią' - no właśnie typuję, że głównie to jest ta szara strefa gdzie ciężko cokolwiek udowodnić nawet jak wygląda podejrzanie (np. case Dirk jeśli tam coś było), tu tak na oko jest masa 'bezpiecznych' dróg na salary cap-wałki - bo czy inni się bawią w jakieś grube sieci powiązań gdzie jeden whistleblower z zewnątrz/bankructwo może cię pogrążyć tak jak Clippers - no nie wiem. 

Czy taki LeBron mógł dostać w 2013 roku 3 bańki więcej endorsement od Dunkin Donuts niż normalnie by dostał w zamian za to, że córka CEO dostała miejsce w radzie nadzorczej korpo kuzyna ownera Heat? Pewnie mógł. Czy tak było - no nie wiem, ale takie soft rzeczy z grubsza są nie do wyłapania.

Anulować pozostały rok kontraktu Kawhi z rocznym banem na podpisanie z kimkolwiek, w jego wieku i jego ewidentnie pazerności powinno zaboleć.

Balmera wiadomo, że żadne kary finansowe nie dotkną za bardzo więc zabrać Clippersom tyle pickow ile tylko się da w przyszłości.

bardzo to ciekawe jak się skończy kiedy w tym samym czasie prezydent kraju jawnie robi interesy na urzedzie w crypto, żona dostaje dziesiątki milionów za film o niczym, kumple się dorabiają na inside trading, a już nie wspominajac o samolotach w prezencie czy wpłatach na tą Ligę Światową czy co to było i poza wpłatami na konto prezydenta to się nic nie wydarzyło

amerykański sen o ile się siedzi po właściwej stronie

edit: i nowe, będzie sprzedawał funduszom dostęp premium do postów na true social przed publikacją 🙄

Edytowane przez Me Myself and I

1 godzinę temu, Me Myself and I napisał(a):

bardzo to ciekawe jak się skończy kiedy w tym samym czasie prezydent kraju jawnie robi interesy na urzedzie w crypto, żona dostaje dziesiątki milionów za film o niczym, kumple się dorabiają na inside trading, a już nie wspominajac o samolotach w prezencie czy wpłatach na tą Ligę Światową czy co to było i poza wpłatami na konto prezydenta to się nic nie wydarzyło

amerykański sen o ile się siedzi po właściwej stronie

Ten Parch z USA będzie rozliczony. Nie mam wątpliwości. Może go nie wsadzą ale zapłaci poważną cenę z przekręty. Będzie wp.. w wyborach połówkowych a potem pewnie impeachment. 

Edytowane przez marceli73

15 godzin temu, Van napisał(a):

Anulować pozostały rok kontraktu Kawhi z rocznym banem na podpisanie z kimkolwiek, w jego wieku i jego ewidentnie pazerności powinno zaboleć.

Balmera wiadomo, że żadne kary finansowe nie dotkną za bardzo więc zabrać Clippersom tyle pickow ile tylko się da w przyszłości.

ja bym mu dwa dopierdolil

albo dozywotnie wyjebal z nba

przekret trwajacy ile on byl w clippers? 7 lat?

przeciez jak oni by cos wygrali to by ucierpialo na tym tyle zespolow

niech sobie gra w europie, zwlaszcza ze to oni wymagali tych machlojek na 90 procent z jego wujasem

Ciekawe czy liga pójdzie w mocna karę dla zawodnika, typu roczne/dwuletnie wykluczenie + jakaś mini kara Clippersom, bo Balmer najbogatszy, czy wystarczy Silverowi cojones żeby Clippers też porządzenie ujebać 

inna kwestia, jak kara dla Clippers byłaby wystarczająco dotkliwa patrząc na skalę przekrętu? 

Jak Wolves zrobili przekręt z Joe Smithem z tego co widzę stracili 3 picki pierwszorundowe, zawodnik miał anulowany kontrakt, właściciel rocznego bana i jakaś kara finansowa.

Podejrzewam, że na czymś podobnym się skończy chociaż tu już przemawia przeze mnie kibic Lakers nie obraziłbym się jakby zabrali im po jednym picku na każdy rok kontraktu Leonarda. Jedynie wybory w drafcie są realną karą dla klubu.

Nawet zabawne z perspektywy czasu jak liczyło się wtedy na to, że Leonard podpisze z Lakers, łatały te plotki o dziwnych zachciankach wujka Denisa, których Jeannie nie chciała spełnić. Dla Clippers skończyło się tym, że płacili za ile 60% meczów Leonarda w regular i rozczarowania w PO jak już się do nich łapali 😂

Nie wiem na co Raptors czekają z wycofaniem się z tej wymiany, bo chyba to, że oberwie też Leonard jest więcej niż pewne, nawet jakby Silver chciał to problem nie zniknie jak się okazuje, że nie jedna droga na lewo płynęła kasa, pytanie kiedy i jak bardzo surowa będzie ta kara.

Przede wszystkim ciekawe co inni ownerzy myślą o tej sytuacji, bo można pisać jakich kar tutaj nie powinno być, ale kto wie jakie są nastroje w lidze. Skasowanie kontraktu Kawhiego i zawieszenie go na rok + gruba kara dla Ballmera/Clippers brzmi proporcjonalnie, ale wiadomo, że Raptors się to średnio opłaca, Bucks zaraz mogą mieć na sobie postępowanie ws. Trenta na bazie tych samych przepisów - może zrobić się z tego na koniec dnia spore grono któremu wcale nie zależy na grubym ukaraniu Ballmera. 

13 minut temu, BMeF napisał(a):

Przede wszystkim ciekawe co inni ownerzy myślą o tej sytuacji, bo można pisać jakich kar tutaj nie powinno być, ale kto wie jakie są nastroje w lidze. Skasowanie kontraktu Kawhiego i zawieszenie go na rok + gruba kara dla Ballmera/Clippers brzmi proporcjonalnie, ale wiadomo, że Raptors się to średnio opłaca, Bucks zaraz mogą mieć na sobie postępowanie ws. Trenta na bazie tych samych przepisów - może zrobić się z tego na koniec dnia spore grono któremu wcale nie zależy na grubym ukaraniu Ballmera. 

Wiesz jakby nie patrzeć to ci właściciele rywalizują ze sobą więc tego rodzaju kłopot jednego jest na rękę reszcie. Nie mówiąc o tym, że nawet jak ktoś coś ma za uszami to i tak będzie udawał święte oburzenie jak robi to inny jak politycy ;). Sytuacja z Bucks nawet jak jest oczywista jak nie ma żadnego śladu, kwitu, nagrania to może im liga skoczyć. Tutaj zakładam, że jest jakiś wyraźny ślad finansowy na linii Clippers-firma X i Y - Kawhi.

3 godziny temu, Kubbas napisał(a):

ja bym mu dwa dopierdolil

albo dozywotnie wyjebal z nba

przekret trwajacy ile on byl w clippers? 7 lat?

przeciez jak oni by cos wygrali to by ucierpialo na tym tyle zespolow

niech sobie gra w europie, zwlaszcza ze to oni wymagali tych machlojek na 90 procent z jego wujasem

Jeżeli to szło od 7 lat, to pewnie wiedziało o tym pół ligi, a jak wiedziało pół ligi to bym się nie zdziwił gdyby np wembanyama i inni gracze mieli jakieś dziwne umowy za rabaty albo wybór konkretnego klubu. NBA musi tu zrobić porządki jeżeli chcą działać dalej wg cba

5 godzin temu, Van napisał(a):

Wiesz jakby nie patrzeć to ci właściciele rywalizują ze sobą więc tego rodzaju kłopot jednego jest na rękę reszcie. Nie mówiąc o tym, że nawet jak ktoś coś ma za uszami to i tak będzie udawał święte oburzenie jak robi to inny jak politycy ;). Sytuacja z Bucks nawet jak jest oczywista jak nie ma żadnego śladu, kwitu, nagrania to może im liga skoczyć. Tutaj zakładam, że jest jakiś wyraźny ślad finansowy na linii Clippers-firma X i Y - Kawhi.

Co się myśli o tej sytuacji - nie wiem - tak tylko piszę, że jak się weźmie teamy, które mogły robić salary cap wałki; teamy, którym na rękę jest łagodne potraktowanie Ballmera; ownerów, którzy są gotowi bronić innego miliardera, bo go lubią/mają wspólne interesy; ownerów, którzy uważają, że w sumie dobrze dla ligi, że ~top10 najbogatszych ludzi ma NBA-team; ownerów, którzy w sumie uważają, że czym szybciej zamknie się temat nawet na jakiejś soft karze to lepiej dla ligi - i może się okazać, że pokaźne jest grono właścicieli, którym nie zależy jakoś na mocnym ukaraniu Ballmera. 

Może tak nie będzie, who knows, ale to dużo ważniejsze od poglądów i celów Silvera. A tu chyba możliwe jeszcze jakieś arbitraże jeśli Ballmer / Kawhi nie zaakceptują kary etc., bardzo śliski temat. 

A skoro Cuban był gotowy robić z siebie idiotę i publicznie bronić Ballmera jak niepodległości, a Raptors (potencjalnie zescamowani przez Clippers) zrobili z nimi wymianę po Kawhiego - to różnie może być.

Godzinę temu, BMeF napisał(a):

Co się myśli o tej sytuacji - nie wiem - tak tylko piszę, że jak się weźmie teamy, które mogły robić salary cap wałki; teamy, którym na rękę jest łagodne potraktowanie Ballmera; ownerów, którzy są gotowi bronić innego miliardera, bo go lubią/mają wspólne interesy; ownerów, którzy uważają, że w sumie dobrze dla ligi, że ~top10 najbogatszych ludzi ma NBA-team; ownerów, którzy w sumie uważają, że czym szybciej zamknie się temat nawet na jakiejś soft karze to lepiej dla ligi - i może się okazać, że pokaźne jest grono właścicieli, którym nie zależy jakoś na mocnym ukaraniu Ballmera. 

Może tak nie będzie, who knows, ale to dużo ważniejsze od poglądów i celów Silvera. A tu chyba możliwe jeszcze jakieś arbitraże jeśli Ballmer / Kawhi nie zaakceptują kary etc., bardzo śliski temat. 

A skoro Cuban był gotowy robić z siebie idiotę i publicznie bronić Ballmera jak niepodległości, a Raptors (potencjalnie zescamowani przez Clippers) zrobili z nimi wymianę po Kawhiego - to różnie może być.

Conspiracy theory alert.

Przy tej sytuacji trzeba zadać sobie pytanie co dla miliardów ownerów NBA team jest ważniejsze: trochę większe oddsy na zwycięstwo NBA czy tez obrona swojej kasty jako stojącej nad i poza prawem.