Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2026/2027 - przebudowa, kontynuacja czy polowanie na Giannisa?

Mich@lik

Rekomendowane odpowiedzi

No raczej sam dobrze i zgodnie z moimi obserwacjami wyjaśniłeś kwestię w czym jest który dobry. 

Grimes czysto broni, nie podejmuje ryzyka przechwytów jak Caruso i nie gra tak stykowo. Po prostu jego celem jest to aby przeciwnik oddał niewygodny rzut. A nie jest do końca nastawiony w odróżnieniu od Caruso na zabranie piłki. Styl ma inny i możliwe że niepotrzebnie użyłem słowa zasięg w kontekście warunków fizycznych. Ma inne DNA obrony. 

Grimes to jest ot co okej obrońca, w normalnym defensywnie teamie nikt nie robiłby z niego PoA guarda, pewnie nawet w Lakers jego rola to będzie bardziej scoring punch z ławki skoro chcą Kumingę jako startera. Spośród takich grywalnych w ataku obwodowych, którzy są faktycznie dobrzy w obronie, to Lakers mają w tym momencie: 

Godzinę temu, Jendras napisał(a):

Grimes był PoA w Knicks w 22/23

w DAL też, zresztą wrzucałem filmik pokazujący jego umiejętności defensywne.

Wg Slatera wszystko wskazuje na to, że Kuminga zagra w Lakers za niższą kasę (niż oczekiwaną) w zamian za przyrzeczenie gry w S5. To by oznaczało gwarantowane 1+1 (PO) na poziomie ok. 20 mln (chyba więcej dać nie mogą bez SNT).

Tylko pytanie brzmi - jeśli jego celem jest sie wypromować obok Doncica i odejść za rok, to jaki ma to sens dla Lakers? Za rok nawet jak odejdzie LaRavia oraz spuszczą Knechta z Bronnym, to wiele nie zyskają, bo sloty do uzupełnienia, a top gracze będą więcej zarabiać.

S5 Lamelo, Reaves, Grimes, Kuminga, Kessler by była wtedy

R Sexton, Hardy, Thiero/LaRavia?, Vanderblit/Looney, Mamu? 

Bronny, Carr, Knecht

Fajnie by było pozbyć sie Knechta i JV, ale nie bardzo wiem po co ATL byliby potrzebni nawet za 2rundy, no chyba, że swap 1st - tyle że ATL ma dziś 16 graczy... i jeden niegwarantowany kontrakt Gueye.

16 minut temu, dannygd napisał(a):

Fajnie by było pozbyć sie Knechta i JV, ale nie bardzo wiem po co ATL byliby potrzebni nawet za 2rundy, no chyba, że swap 1st - tyle że ATL ma dziś 16 graczy... i jeden niegwarantowany kontrakt Gueye.

Deal z Kesslerem jeszcze oficjalnie nie poszedł więc możliwe, że tam są ciągle kombinacje jak to spiąć dołączając Hawks i może kogoś jeszcze. Atlanta faktycznie za bardzo miejsca w rosterze nie ma, a dla Lakers na pewno byłaby opcja z s’n’t dużo bardziej korzystna. 

Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Niezłe dzbany. 
puszczenie Aytona za 8 rui za 14 i smarta za 6 PP to by wziąć kuminge za 10 i jeszcze mu trzeba s5 obiecać xDDD 

obiecac to mozna wszystko, wiesz jak to jest

Ayton pewnie nie chcial grac z lawki i sam chcial wyleciec dzieki czemu odzyskalismy jakiekolwiek assety

no z tym Ruim najgorzej, sprawdzony gosc w systemie, bardzo jestem wkurwiony ze go puscili

jeszcze chcial zostac w LA

1 godzinę temu, Kubbas napisał(a):

obiecac to mozna wszystko, wiesz jak to jest

Ayton pewnie nie chcial grac z lawki i sam chcial wyleciec dzieki czemu odzyskalismy jakiekolwiek assety

no z tym Ruim najgorzej, sprawdzony gosc w systemie, bardzo jestem wkurwiony ze go puscili

jeszcze chcial zostac w LA

Chodzi mi o to ze wszystkich trzech z osobna bym wolał miec na miejscu lakers niz jakiegos kuminge, ktory ni c***a nie pasuje skillsetem do potrzeb, bo nawet trójek z rogu nie nawrzuca a taki rui owszem. Mogli chociaż jednego z tej trójki spróbować zatrzymać, nie mówię że byli w stanie wszystkich trzech, ale kurde jednego. Jakby nie patrzeć wszyscy trzej to byli starterzy drużyny, która przeszła Rockets.  A te kurna assety co niby dostaliście za Aytona pójdą pewnie zaraz na to żeby spuścić w kiblu jakichś Bronnych żeby zrobić miejsce na freaking Jonathan kuminge, którego nikt nie chce, bo  na poziomie NBA to on nie umie nic oprócz grania na siebie. 

ayton btw był jaki był ale te 70-80 meczy w RS daje regularnie, starter, jednak PO zespolu, a wy się jaracie faktem, ze mając go na kontrakcie 8mln sprzedaliście go za 2x2nd roundera jako panic move ratujacy kiepskie offseason, w którym tracicie Lebrona, rui, smarta, oraz Kennarda za absolutne darmo. Niektórzy fani Lakers to jednak ciekawe zjawisko psychologiczne, bo ja nadal widze tu sporo optymistów w tym wątku, a fuckup jaki zaszedł w tej drużynie w offseason jest naprawdę ciężki do zrozumienia z mojej perspektywy. Jest też grupa fanów lakers co widzę że są poważnie załamani i nie dziwię się im szczerze mówiąc. Nie rozumiem trochę jak może być tak duży rozstrzał w opiniach i jest conajmniej ciekawy, szokujący wręcz  ten optymistyczny punkt widzenia paru ludzi tutaj. 

Edytowane przez RonnieArtestics

2 minuty temu, Kubbas napisał(a):

yup ja sie zgadzam, pisalem tutaj ze zatrzymanie Ruiego jesli chodzi o fit to byl przy odejsciu Lebrona must have

No i co uwazasz ze sprzedaz Aytona, startera PO teamu na kontrakcie 8mln rocznie za 2x2nd rounder to taki super ruch, bo odzyskaliście assety? XD 

ja bym dał mu i kesslerowi po 26 i 22 minuty w pierwszych 10meczach i spróbował wziąć za niego jakiegoś młodego perspektywicznego gracza od jakiegoś teamu z aspiracjami, no ale ok lepiej jako panic move po odejściu Lebrona i wszystkich jego kolegów zrobić takie coś :) 

12 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

ayton btw był jaki był ale te 70-80 meczy w RS daje regularnie, starter, jednak PO zespolu, a wy się jaracie faktem, ze mając go na kontrakcie 8mln sprzedaliście go za 2x2nd roundera jako panic move ratujacy kiepskie offseason, w którym tracicie Lebrona, rui, smarta, oraz Kennarda za absolutne darmo. Niektórzy fani  Lakers to jednak ciekawe zjawisko psychologiczne, bo ja nadal widze tu sporo optymistów w tym wątku, a fuckup jaki zaszedł w tej drużynie w offseason jest naprawdę ciężki do zrozumienia z mojej perspektywy.

Dla mnie znacznie ciekawszym zjawiskiem psychologicznym jest to, że na forum o NBA są userzy piszący od wielu lat więc można by się spodziewać jakiejś elementarnej wiedzy, łączenia kropek, a mamy po raz kolejny pisanie na temat Aytona i tego ruchu oddania go kompletnie bez zrozumienia tego kontekstu. Zadałem to pytanie wcześniej i zadam ponownie - co w dotychczasowej karierze i zachowaniu Aytona wskazuje na to, że on na tym etapie widzi się jako rezerwowy center i dawałby z siebie w tej roli tyle ile powinien?

9 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

No i co uwazasz ze sprzedaz Aytona, startera PO teamu na kontrakcie 8mln rocznie za 2x2nd rounder to taki super ruch, bo odzyskaliście assety? XD 

pewnie ze tak, my nie mamy zadnych 2ndrounderow a Ayton nie chcialby grac jako 2 center, wyoptowal pewnie w kontrakt spodziewajac sie ze Lakers sie nie uda nikogo sprowadzic, to go wyshipowalismy za to czego potrzebujemy

bardzo dobry ruch

11 minut temu, Van napisał(a):

Dla mnie znacznie ciekawszym zjawiskiem psychologicznym jest to, że na forum o NBA są userzy piszący od wielu lat więc można by się spodziewać jakiejś elementarnej wiedzy, łączenia kropek, a mamy po raz kolejny pisanie na temat Aytona i tego ruchu oddania go kompletnie bez zrozumienia tego kontekstu. Zadałem to pytanie wcześniej i zadam ponownie - co w dotychczasowej karierze i zachowaniu Aytona wskazuje na to, że on na tym etapie widzi się jako rezerwowy center i dawałby z siebie w tej roli tyle ile powinien?

Uważasz że Ayton grający za 8mln za 2x2 nd rounder to dobra wycena czy poniżej czy powyżej wartości ? 

Jak jestem managerem i mam Aytona co podjął opcję to się mega cieszę zamiast traktować to jako strata 8mln bo mam naprawdę zajebisty backup C i w sumie nie obchodzi mnie co on ma na ten temat do powiedzenia bo o rotacji może decydować trener a nie Ayton, krótka piłka: graj i się staraj to jak zagrasz dobrze na początku sezonu to cię wytransferujemy, narazie nie ma na Ciebie dobrego klienta. 

pamiętaj też że wzięliście sobie kesslera na „maxymalnym” kontrakcie i jest to facet co zagrał mniej niż połowę spotkań jak do tej pory, więc warto jednak mieć zastępstwo z potencjałem gry w starting5, a nie Kevona Looneya jako backup. Looney jest spoko na 7-10 min ale nie do tego by pokryć brak kesslera w dłuższych wymiarach czasu. Ponadto z tego co pamiętam, ( a nie pamiętam, bo widziałem go w akcji pewnie z 2 lata temu ) to ten wasz Kessler lubił sobie wpaść w foul trouble, więc problem będzie z nim czasem nawet jak będzie zdrowy. Jak dla mnie przy kesslerze obowiązkowy super backup C i Ayton by nim był, no bo co miałby zrobic? obrazić się i nie grać i stracić być może w ogóle szanse na grę w NBA na dobre ? Nie sądzę że by się to wydarzyło, on tam sobie pierdolil dużo może ale jednak grał i raczej jest większym profesjonalistą, niż np taki kuminga który niejednokrotnie ewidentnie się obraził i w trakcie meczu na złość nie słuchał trenera bo mu się coś nie spodobało itd itp 

10 minut temu, Kubbas napisał(a):

pewnie ze tak, my nie mamy zadnych 2ndrounderow a Ayton nie chcialby grac jako 2 center, wyoptowal pewnie w kontrakt spodziewajac sie ze Lakers sie nie uda nikogo sprowadzic, to go wyshipowalismy za to czego potrzebujemy

bardzo dobry ruch

Gość produkcję ma na poziomie graczy co zarabiają 15-20mln, ale ok pewnie nie przekonam cię, że na kontrakcie 8mln jest cenniejszy niż 2x2nd rounder. 

Przekonałeś mnie, że nie oglądałeś za dużo Aytona czy w Lakwrs czy wcześniej, nie słuchałeś tego co mówił i oceniasz na podstawie statystyk.

Tak statystycznie to gracz warty nie tylko 8mln, ale więcej. Pewnie, że gdyby on zaakceptował swoją rolę to chciałbym mieć takiego gracza w zespole Tylko co z tego ? Piszesz na temat Kumingi i może nawet masz rację, ale w przypadku Aytona widziałem już jak to działa w lepszych dla niego warunkach bo w roli startera, teraz by jej nie miał. Kuminga przynajmniej ma szanse na minuty więc tutaj jest jakaś szansa by to wypaliło, w wypadku Aytona nie ma. 

My tak naprawdę nawet nie wiemy czy on sam nie poszedł do Lakers po tym jak dogadali się z Kesslerem i nie powiedział, że chce odejść a Ty to krytykujesz.

24 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Gość produkcję ma na poziomie graczy co zarabiają 15-20mln, ale ok pewnie nie przekonam cię, że na kontrakcie 8mln jest cenniejszy niż 2x2nd rounder. 

czego nie rozumiesz ze on dalej by tu nie chcial grac?xd

i trzeba go bylo wyshipowac po prostu

nie chcial byc backupem i tyle

Tylko pytanie kim on będzie w Wizards - nie jest powiedziane, że to jego oczekiwanie bycia starterem jest jeszcze realne w obecnej NBA.

Kruszyć kopii o niego nie mam zamiaru, ale przy tych problemach zdrowotnych posiadanie go w rosterze dawało solidne zabezpieczenie (a wiemy jak ważna jest ta pozycja). Looney, tak jak już ktoś pisał, raczej nie nadaje się na więcej nie granie kilkunastu minut na mecz.

Ciekawe kiedy się rozstrzygnie co dalej z tym Kuminga.

55 minut temu, Kubbas napisał(a):

czego nie rozumiesz ze on dalej by tu nie chcial grac?xd

i trzeba go bylo wyshipowac po prostu

nie chcial byc backupem i tyle

Aha. I wysłali go do Wizards, gdzie jest AD i Sarr. I jak się będzie stawiał że gra na ławce to wyleci z ligi zaraz. 

Czyli ulegliście szantażowi Aytona zamiast zaszantażować jego, że jak się nie będzie starać to wyleci z rotacji na cały sezon i ma po NBA. To nie 2018 zeby ulegać zawsze graczom, zwłaszcza rolesom i wysyłać ich gdzieś bo sobie zażyczą s5. Agenci już wiedzą że za rumakowanie na fa lub bycie cancerem itd się kończy jak schroedery i kumingi itd itp 

13 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Aha. I wysłali go do Wizards, gdzie jest AD i Sarr. I jak się będzie stawiał że gra na ławce to wyleci z ligi zaraz. 

wyjebali go temu co chcial cos dac, calkiem proste

Cytat

Czyli ulegliście szantażowi Aytona zamiast zaszantażować jego, że jak się nie będzie starać to wyleci z rotacji na cały sezon i ma po NBA. To nie 2018 zeby ulegać zawsze graczom, zwłaszcza rolesom i wysyłać ich gdzieś bo sobie zażyczą s5. Agenci już wiedzą że za rumakowanie na fa lub bycie cancerem itd się kończy jak schroedery i kumingi itd itp

czy ja wiem, po prostu zgarnelismy sobie assety za gracza ktory by nie chcial grac za Kesslerem i tyle, Ayton bedac full time starterem stroil fochy, a co by bylo jakby byl zmuszony do gry jakos back up?