airmax Opublikowano Piątek o 09:11 Udostępnij Opublikowano Piątek o 09:11 4 minuty temu, Jendras napisał(a): Jeśli chodzi o wywalenie wszystkich picków, to pisałem, że Kessler jest tym gościem, za którego byłbym w stanie przepłacić i będę się tego trzymał. Ktoś pamięta jaka była cena, o jaką Ainge wołał przy okazji pierwszego trade deadline z Luką? Bo byłoby zabawnie jeśli Kessler trafił do Lakers za tą samą cenę, tylko 2 postseasony później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano Piątek o 09:13 Udostępnij Opublikowano Piątek o 09:13 1 minutę temu, airmax napisał(a): Ktoś pamięta jaka była cena, o jaką Ainge wołał przy okazji pierwszego trade deadline z Luką? Bo byłoby zabawnie jeśli Kessler trafił do Lakers za tą samą cenę, tylko 2 postseasony później Z tego co kojarzę, Kessler zawsze przewijał się w kontekście 2 first rounderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano Piątek o 09:16 Udostępnij Opublikowano Piątek o 09:16 (edytowane) 3 minuty temu, Jendras napisał(a): Z tego co kojarzę, Kessler zawsze przewijał się w kontekście 2 first rounderów. okey to czyli kwestia, czy Lakers mieli wtedy tradeable dwa 1st roundery, bo Pelinka wtedy wszystkim wciskał Knechat jeden 1st i swap bodajże. Po dwóch latach Pelinka dorzucił jeszcze więcej z perspektywy czasu, szkoda że Kessler nie trafił do Lakers w TD 2025 skoro i tak wypruli się ze wszystkiego co mieli Edytowane Piątek o 09:17 przez airmax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Piątek o 10:07 Udostępnij Opublikowano Piątek o 10:07 @dannygd jeszcze w kwestii PER 36 Mamukelashvili. W 24/25 PER 36 robił 20 punktów, 10 zbiórek i 37 procent za 3 (3,2/8,5) i dostał 2,8 miliona rocznie na rynku. Nie wiem co się w ten sezon zmieniło i kogo Lakers przelicytowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano Piątek o 10:12 Udostępnij Opublikowano Piątek o 10:12 Godzinę temu, fluber napisał(a): Smart i Kennard byli plusowi w ostatnich play-offs, bo grali wokół Luki? Ciekawa teza. I ja już kilka razy napisałem, że te wszystkie ruchy to jest płacenie za poziom, na który być może kiedyś wejdą a nie za poziom na którym są teraz. Jesli pisales o +/- z probki 10 meczow to tym bardziej godne pietnowania... Godzinę temu, Jendras napisał(a): Z Kesslerem dyskusja jest czysto akademicka, bo Lakers nie mogli sobie pozwolić na tydzień czekania. Nie bez powodu RFA tak rzadko zmieniają klub, a jeżeli już, to właśnie drogą s’n’t i zwykle jest to drogi biznes. Pelinka w dużym stopniu sam doprowadził do sytuacji, że po prostu musiał dowieźć, podobnie jak lata temu w przypadku Davisa, więc tu nawet trudno mówić o jakichś negocjacjach – oddał niemal wszystko co mógł. Czy Jazz by wyrównali offer sheet – może tak, może nie. Moim zdaniem nie mogli sobie pozwolić na utratę Kesslera za free, więc by go zatrzymali, a potem kombinowali z finansami. Dla Lakers to by była katastrofa i to nawet chyba bardziej wizerunkowa niż sportowa. Jeśli chodzi o wywalenie wszystkich picków, to pisałem, że Kessler jest tym gościem, za którego byłbym w stanie przepłacić i będę się tego trzymał. Jeżeli ktoś uważa go za ot co solidnego rolesa, to rozumiem ostre reakcje. Ale jeżeli Lakers właśnie pozyskali 25-letniego Goberta, to czy cena nadal wygląda tak irracjonalnie? Osobiście jestem bliżej tego drugiego stanowiska. Myślę, że to jest jeden z fundamentów nowej drużyny i idealny fit pod Lukę, a takich gości piekielnie trudno pozyskać. Do tego sie sprowadza ocena tej wymiany - czy Kessler bedzie dobrym starterem czy latwo zastepowalnym rolesem? Godzinę temu, Jendras napisał(a): A skoro przechodzimy do cap space, to tutaj już niestety zaczynają się schody. Indywidualnie w sumie nie mam nic żadnego z nowych zawodników, ale nie dość, że zostali przepłaceni w dolarach i latach (przynajmniej Mamu i Grimes), to jeszcze pod kątem ról i zbilansowania składu wygląda to mocno pokracznie. Rozumiem, że stawiamy na zawodników z jakimś potencjałem rozwoju, ale jeżeli już oferujemy zmiennikom awans na starterów, to bez sensu jest jeszcze płacenie im, jakby już tymi starterami byli. W ten sposób w optymistycznym scenariuszu ci kolesie po prostu zagrają na miarę swoich kontraktów. W pesymistycznym, czy nawet umiarkowanym – okażą się chybionymi inwestycjami. Przed startem wolnej agentury pisałem, że celowałbym w szukanie umów o dobrej relacji ceny do jakości, czyli graczy, którzy jeśli wypalą, okażą assetami. Lakers zrobili odwrotnie. Podalbys przyklady takich zawodnikow? Zwlaszcza w kontekscie kontraktow, ktore mieliby podpisac. Bo ta pula nie wyglada na pelna perelek... Godzinę temu, Jendras napisał(a): Ogólnie to mnie najbardziej rozsierdziło puszczenie Smarta z Kennardem. W przypadku Kesslera w sumie jestem zaskoczony, że Pelinka to dopiął i dla mnie to mimo wszystko sukces. Jak pytalem w poscie wyzej, czy te ruchy nie sa ze soba powiazane? Tzn atakujac Kesslera musieli ich odpuscic i co najwyzej liczyc na dobra wole, ze poczekaja na oferte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano Piątek o 10:25 Udostępnij Opublikowano Piątek o 10:25 Godzinę temu, airmax napisał(a): Ktoś pamięta jaka była cena, o jaką Ainge wołał przy okazji pierwszego trade deadline z Luką? W grudniu 24 LAkers złożyło oferte i wg Jake Fishera to był Knecht i 2 pierwsze rundy 29 i 31 ale bez swapów i JAzz odrzuciło JAkie były późniejsze negocjacje to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano Piątek o 10:35 Udostępnij Opublikowano Piątek o 10:35 1 godzinę temu, wiLQ napisał(a): Bo wg mnie kolejnosc byla taka - odpuszczenie wszystkiego by powalczyc o Kesslera [potencjalnie jako RFA] - Smart/Kennard dogaduja sie z innymi - Kessler trade - plan B na wypelnienie skladu z dostepnych graczy w puli w ktorej juz nie bylo Smarta/Kennarda. A wg mnie timing nie miał znaczenia, bo FA zaczyna się przed 30 czerwca i najpierw dowiedzieliśmy się o Grimesie i Mamukelaszwilim - a Lakers ich odpuścili, bo chcieli przebudowę i młodszych zawodników. Za to prawdą jest, że wg tych założeń ciężko było zbudować fajną rotację via FA, czego Lakers na razie nie zrobili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano Piątek o 10:43 Udostępnij Opublikowano Piątek o 10:43 (edytowane) 31 minut temu, wiLQ napisał(a): Podalbys przyklady takich zawodnikow? Zwlaszcza w kontekscie kontraktow, ktore mieliby podpisac. Bo ta pula nie wyglada na pelna perelek... Smart z Kennardem. Poza tym trzeba jeszcze poczekać, bo zostało trochę zawodników bez klubu, którzy mogą skończyć na niskich umowach. Ale fakt, że na razie więcej jakichś steali nie widać. Cytat Jak pytalem w poscie wyzej, czy te ruchy nie sa ze soba powiazane? Tzn atakujac Kesslera musieli ich odpuscic i co najwyzej liczyc na dobra wole, ze poczekaja na oferte. No to mogli np. wziąć Kennarda ze Smartem zamiast Grimesa (bo przecież te umowy były dogadane wcześniej). OK, mogli dokładnie nie wiedzieć, na jakiej sumie skończy się z Kesslerem, ale chociaż temu Smartowi mogli obiecać więcej, niż dostał w Houston. Edytowane Piątek o 10:45 przez Jendras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Opublikowano Piątek o 10:49 Udostępnij Opublikowano Piątek o 10:49 Smarta mogli spokojnie za room exeption dogadać niezależne od Kesslera. Tam coś się zadziało albo on tak chciał tylko Rockets albo Lakers z jakiegoś nie zrozumiałego powodu dla mnie jego nie chcieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano Piątek o 11:17 Udostępnij Opublikowano Piątek o 11:17 Moim zdaniem Pelinka się zafiksował na odmłodzenie składu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano Piątek o 11:42 Udostępnij Opublikowano Piątek o 11:42 52 minuty temu, Jendras napisał(a): chociaż temu Smartowi mogli obiecać więcej, niż dostał w Houston. Mam wrażenie (raczej pewność), że tu wszyscy wiedzą lepiej od GMów NBA. Gdzieś czytałem, że Smart grał z kontuzją kostki vs OKC (słabo wyglądał) - tej samej co go wyłączyła na długi okres i którą podkręcił. Może to główny powód. Lakers chyba chcieli, żeby pokazał, że jest w pełni zdrowy, zanim mu ext dadzą i kategorycznie odrzucili 3 letni kontrakt. HOU rzuciło min. 21/3, więc ten zrobił opt-out i byc może po wizycie u lekarza klubowego powiedzieli max. 2 lata i wziął co mu dali... Bo troche tak to wygląda, ale tu niektórzy będą tworzyć wizję, że "zdrowy" Smart był dla LAL dostępny za 6 mln... LOL 24 minuty temu, Jendras napisał(a): Moim zdaniem Pelinka się zafiksował na odmłodzenie składu. Albo Luka... 1 godzinę temu, fluber napisał(a): @dannygd jeszcze w kwestii PER 36 Mamukelashvili. W 24/25 PER 36 robił 20 punktów, 10 zbiórek i 37 procent za 3 (3,2/8,5) i dostał 2,8 miliona rocznie na rynku. Nie wiem co się w ten sezon zmieniło i kogo Lakers przelicytowali. Dalej sie będziesz pogrążał? Twoja sprawa.... Per36 z 11MPG a z 22MPG (w łącznie 3x wiecej minut na boisku i w kompletnie nowym otoczeniu) to dla Ciebie widać bez znaczenia, ale dla trenerów/GM NBA już nie On specjalnie podpisał na minimum tam gdzie minuty miał większe, żeby potwierdzić swoje możliwości na większej próbce i innym środowisku. Keep going... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano Piątek o 12:10 Udostępnij Opublikowano Piątek o 12:10 26 minut temu, dannygd napisał(a): On specjalnie podpisał na minimum tam gdzie minuty miał większe, żeby potwierdzić swoje możliwości na większej próbce i innym środowisku. widząc te 52/4 w pełni gwarantowane z player option na ostatni rok, to pomyślałeś sobie hmm fajna umowa z punktu widzenia Lakers? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Piątek o 12:13 Udostępnij Opublikowano Piątek o 12:13 oby sie udalo z Ruim, 1+1 a potem mu dac grubszy kontrakt korzystajac z praw birda kluczowy zawodnik przy Doncicu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano Piątek o 14:21 Udostępnij Opublikowano Piątek o 14:21 1 godzinę temu, airmax napisał(a): widząc te 52/4 w pełni gwarantowane z player option na ostatni rok, to pomyślałeś sobie hmm fajna umowa z punktu widzenia Lakers? Tak. Bardzo cenię Sandro i liczę, ze dostanie koło 30MPG w RS. Popatrz sobie na umowy podobnych lub gorszych graczy jeśli chodzi o potencjał (niekoniecznie styl gry) z ost. lat: Kornet 41/4, Aldama 53/3, WCJ 59/3 a wcześniej 50/4, Stewart 60/4, Poeltl historyczna 78/4, Stary Valanciunas 31/3, Bitadze 25/3. Lepsi bardziej proven to kwoty bliskie 20, czy 25-30 jak Reid czy IH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano Piątek o 14:46 Udostępnij Opublikowano Piątek o 14:46 Aż się smutno niektórych czyta gdy od razu wychodzi buractwo do LBJ ,a dodatkowo zaślepienie bo po tych ruchach mając Luke utknęli w nijakości na poziomie 1/2 rundy bez szans na walkę o cokolwiek. Co śmieszne gdyby inaczej to rozegrali to zamiast Sandro i Quentina myślę że mieli by realna szanse na Peytona (bo jakby mu zaoferowali 25-30 do DEN nie sądzę żeby wyrównali) i LBJ. Jedyna pozytywna do LAL wiadomość to że po raz pierwszy od dawna Luka może być w formie i wygląda że się zabrał za siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano Piątek o 14:53 Udostępnij Opublikowano Piątek o 14:53 6 minut temu, Gregorius napisał(a): Co śmieszne gdyby inaczej to rozegrali to zamiast Sandro i Quentina myślę że mieli by realna szanse na Peytona (bo jakby mu zaoferowali 25-30 do DEN nie sądzę żeby wyrównali) i LBJ. Nie wiem skąd Ty tę wiedzę czerpiesz, ale Baryły 28-30 za rok szacowały Watsona... i nie oddaliby go co zapewne @LeweBiodroSmoka potwierdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano Piątek o 14:57 Udostępnij Opublikowano Piątek o 14:57 6 minut temu, Gregorius napisał(a): Jedyna pozytywna do LAL wiadomość to że po raz pierwszy od dawna Luka może być w formie i wygląda że się zabrał za siebie. 6. rok z rzędu następny sezon to będzie TEN SEZON Doncicia? 6 minut temu, Gregorius napisał(a): Aż się smutno niektórych czyta gdy od razu wychodzi buractwo do LBJ ,a dodatkowo zaślepienie bo po tych ruchach mając Luke utknęli w nijakości na poziomie 1/2 rundy bez szans na walkę o cokolwiek. Co śmieszne gdyby inaczej to rozegrali to zamiast Sandro i Quentina myślę że mieli by realna szanse na Peytona (bo jakby mu zaoferowali 25-30 do DEN nie sądzę żeby wyrównali) i LBJ. Meh, pogonienie LeBrona to decyzja jak decyzja, gość jest po prostu stary, co najwyżej śmiesznie się czyta żale, że czemu nie chce Złotówa tam grać za wyjątek, ale wiadomo, że część kibiców Lakers po prostu tolerowała LBJ, więc jest jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Opublikowano Piątek o 15:28 Udostępnij Opublikowano Piątek o 15:28 36 minut temu, Gregorius napisał(a): Aż się smutno niektórych czyta gdy od razu wychodzi buractwo do LBJ ,a dodatkowo zaślepienie bo po tych ruchach mając Luke utknęli w nijakości na poziomie 1/2 rundy bez szans na walkę o cokolwiek. Co śmieszne gdyby inaczej to rozegrali to zamiast Sandro i Quentina myślę że mieli by realna szanse na Peytona (bo jakby mu zaoferowali 25-30 do DEN nie sądzę żeby wyrównali) i LBJ. Jedyna pozytywna do LAL wiadomość to że po raz pierwszy od dawna Luka może być w formie i wygląda że się zabrał za siebie. Normalnie forum Nostradamusów A plan z atakowaniem jednego lata nie jednego, ale jednocześnie dwóch zastrzeżonych fa naprawdę ambitny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano Piątek o 15:48 Udostępnij Opublikowano Piątek o 15:48 6 godzin temu, Jendras napisał(a): Z Kesslerem dyskusja jest czysto akademicka, bo Lakers nie mogli sobie pozwolić na tydzień czekania No właśnie rynek się już rok temu pod tym kątem trochę zmienił, gracze zawiedzeni lipnymi ofertami potrafią czekać bardzo długo. To dalej nie mój plan byłby na offseason, ale najkrótszy max dla Kesslera z czekającymi na oferty Durenem, Watsonem i z tym, że wiedząc, iż Lakers mogą mieć 50 mln capspace byłoby lepsze (w sensie takie Easony czy Grimesy by czekały w takiej sytuacji imo) od wydania tak ogromnej ceny w assetach za SnT. Plus Lakers nie wygrali delikatnie mówiąc na pośpiechu z pozostałymi ruchami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Piątek o 15:58 Udostępnij Opublikowano Piątek o 15:58 Ciekawe co z Durenem bo Pistons dalej mowia ze nie dadza mu Maxa i nie interesuje ich s'n't Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi