Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2026/2027 - przebudowa, kontynuacja czy polowanie na Giannisa?

Mich@lik

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, january napisał(a):

1.5 roku oszczędzania assetow, aka marnowania 2 sezonów duetu Luka-LJ, by je wypierdzielić za SnT rolesa, którego Jazz by nie wyrównali.

Nie wierzę jak fatalny offseason mają Lakers.

no negocjowac to Rob nie umie

Jazz by tego nie zmatchowali itak, pewnie mozna bylo przezornie dac rocznie z 4-5 mln wiecej zeby sie upewnic ze nie zmatc***a i bez player opcji

to samo z Reavesem przeciagnac troche line zrobic to taniej

a Lebrona poglaskac przez jakis czas i koniec koncow zostac przynajmniej w rozwazanych opcjach

moze Lebron wlasnie dlatego spierdolil bo wiedzial jak co roku sie to konczy z Pelinka

Najgorsze w tym ruchu Lakers to chyba, że do kosza można wyrzucić te wizje upgrade'u rosteru Lakers za rok-dwa w oparciu o Reavesa i picki, bo nic z tych picków na razie nic nie zostało, a to w dalszym ciągu nie jest pierwszotierowy roster. Ale ten roster może być wystarczająco dobry na fejkowe contenderowanie, a pewnie o to chodziło Pelince, tj. spokój na jakiś czas.

4 minuty temu, fluber napisał(a):

Ciekawe czy Lakers mogli zrobić coś gorzej w tym offseason. Chyba nie 

zobaczymy co sie po tym ruchu stanie bo to blokowalo wszystko

jesli wezma tego Sandro z Raptors, przedluza Ruiego, przedluza Hayesa, do tego dodadza Grimesa i z 2 ciekawych gosci, majac Carra 

----

o wlasnie podpisalismy tego Sandro XD

oczywiscie player option

13 mln na sezon

te wakacje to juz oficjalnie player option wakacje

personalnie ruchy fajne, cena i warunki do pizdy

personalnie ruchy by byly 5 razy fajniejsze jakby Lebron na samym koncu wrocil

2x wiecej niz Smart i Kennard i 2x wiecej lat

Edytowane przez Kubbas

Wiedziałem, że będzie marudzenie w tym temacie niezależnie od tego co się zadzieje 😂 czy podoba mi się cena każdego z tych ruchów ? Nie.

Podoba mi się, że w końcu, w końcu weszli w odfseason z jakimś planem długoterminowym. Możliwe, że wybuchnie to wszystko i zmiecie Pelinka, ale w końcu nie było kolejnych rocznych kontraktów, trzymania za wszelką cenę pucków i grania po kosztach.

Teraz, Van napisał(a):

Podoba mi się, że w końcu, w końcu weszli w odfseason z jakimś planem długoterminowym.

A rozwiniesz jakim?

Bo ja mam odwrotne uczucia. Z sources to spanikowali podczas negocjacji z Reavesem (dawali mu 30 baniek, a nagle z dnia na dzień podskoczyli na maxa). Odpuścili wszystkich fajnych graczy.

Wywalili na Kesslera cenę (za SnT, grajka, którego Jazz nie chciało przedłużyć!), za którą poszedł Kawhi.

Mając duet Luka-Reaves obudowali go poza Kesslerem 3 słabiutkimi/fatalnymi obrońcami - Sextonem, Grimesem, Mamu. Na długich, przepłaconych umowach.

Jeśli długoterminowym planem jest odejście Doncicia na FA'28 to dobra robota.

To jest koncertowo spier*olony offseason.

A Lakers mieli wszystkie karty na start FA.

Przepłacenie Kesslera można jeszcze jakoś 'zrozumieć', ale Lakers faktycznie słabo wykorzystali te ~35 milionów na rolesów, tj. Grimes był średni w Sixers, Sexton to ot co filler na ławkę, Mamukelaszwili jest w sumie b. spoko, ale jeśli ma być starterem to będzie brakować atletyzmu. Kennard, Smart i Hachimura byliby lepsi i chyba tańsi z tego co widzę. 

2 minuty temu, january napisał(a):

A rozwiniesz jakim?

Bo ja mam odwrotne uczucia. Z sources to spanikowali podczas negocjacji z Reavesem (dawali mu 30 baniek, a nagle z dnia na dzień podskoczyli na maxa). Odpuścili wszystkich fajnych graczy.

Wywalili na Kesslera cenę (za SnT, grajka, którego Jazz nie chciało przedłużyć!), za którą poszedł Kawhi.

Mając duet Luka-Reaves obudowali go poza Kesslerem 3 słabiutkimi/fatalnymi obrońcami - Sextonem, Grimesem, Mamu. Na długich, przepłaconych umowach.

Jeśli długoterminowym planem jest odejście Doncicia na FA'28 to dobra robota.

To jest koncertowo spier*olony offseason.

A Lakers mieli wszystkie karty na start FA.

Nie napisałem, że ten plan jest na pewno dobry, ale ewidentnie był tu plan opierający się na podpisaniu w pierwszej kolejności Kesslera. Mami, Sexton i Grimes to ewidentnie też już były ruchy zaplanowane, nie na rok. Grimes to dobry obrońca reszta meh.

Czekam aż mi ktoś wypomni jak propsowalem Grimesa podczas serii z Bostonem xd

Lubię go i chciałem go ale 60mln?

Mi się personalnie tak jak pisałem te ruchy podobają 

Cena i assety nie 

Wszystko by się podobało gdyby na koniec Lebron wrócił, mielibyśmy lepszy sklad z zeszłego roku i to dużo 

Jest jeszcze miejsce na powrót Ruiego?